ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη με φτώχεια και «μαστίγιο» στο λαό


Οι διακηρύξεις περί «ασφάλειας» μόνο στόχο έχουν να θωρακίσουν τους επίδοξους επενδυτές απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα

«Aν θέλουμε ανάπτυξη, λοιπόν, αν πραγματικά θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να υπάρξουν ευκαιρίες για τον τόπο, μέλλον για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους, τότε πρέπει να πάρουμε την ασφάλεια πολύ σοβαρά. Να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια είναι η πιο θεμελιώδης προϋπόθεση ανάπτυξης. Και να την αποκαταστήσουμε!» (Α. Σαμαράς, Ομιλία κατά την παρουσίαση «του δωδεκάλογου της ΝΔ για την ασφάλεια», την περασμένη Τρίτη).
***
Πιο ξεκάθαρη ομολογία εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ ότι το κόμμα του θέλει να αποτελέσει το «μαστίγιο» της πλουτοκρατίας για την επιβολή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων διά πυρός και σιδήρου, δεν μπορούσε να υπάρξει. Μιλώντας για την «οικονομική διάσταση» του ζητήματος, ο Α. Σαμαράς αναγόρευσε την ασφάλεια ως την «πιο θεμελιώδη προϋπόθεση» για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι όταν μιλάει για το «ιερό δικαίωμα» της ασφάλειας, αυτό αφορά πρώτα και κύρια στην ασφάλεια των επενδυτών, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων και της πλουτοκρατίας έναντι του ταξικού κινήματος και των λαϊκών αγώνων, που στοχοποιούνται απροκάλυπτα ως υπ' αριθμόν ένα εχθρός.
Στην κατεύθυνση αυτή ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «Χωρίς δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγορά, δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία, δεν μπορεί να λειτουργήσει το εμπόριο, δεν μπορεί να υπάρξει οργανωμένη παραγωγή, όταν όποιος θέλει κλείνει τα λιμάνια, όποτε θέλει, όταν όποιος θέλει παραλύει τους δρόμους κάθε μέρα, όταν όποιος θέλει κλείνει επιχειρήσεις, διώχνει επιχειρήσεις, ματαιώνει επενδύσεις, με μύρια όσα αστεία προσχήματα», τόνισε. Με δηλητήριο και ψέματα για το κίνημα, δείχνει τον πραγματικό «εχθρό» και βέβαια το μίσος του απέναντι στο ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.
«Ολα αυτά (σ.σ. οι λαϊκοί αγώνες) παραλύουν κάθε υγιή οικονομική δραστηριότητα, ακυρώνουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική και τελικά διώχνουν θέσεις εργασίας», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα, όταν γίνεται φανερό ότι το σύστημα που υπερασπίζεται η ΝΔ και τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ είναι αυτό που ανοίγει και κλείνει επιχειρήσεις με μόνο κριτήριο το κέρδος του κεφαλαιοκράτη. Η ανταγωνιστικότητα στον καπιταλισμό και η αναρχία της παραγωγής είναι αυτή που ευθύνεται για την απώλεια θέσεων εργασίας, που κορυφώνεται σε συνθήκες κρίσης, ενώ και σε περιόδους ανάπτυξης, η τάση ισοπέδωσης εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων κάθε άλλο παρά ανακόπτεται.
Το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της ΝΔ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είναι ξεκάθαρο. Το κόμμα του δεν προσφέρει μόνο «γην και ύδωρ» στους επενδυτές - δηλαδή δωρεάν φιλέτα γης και υποδομές, μόνιμη φοροασυλία και απαλλαγή από εργοδοτικές εισφορές κ.ά. - αλλά εγγυάται επιπλέον φτηνή εργατική δύναμη και άρα εργαζόμενους δίχως εργασιακά δικαιώματα. Δεν διστάζει λοιπόν να βάλει ευθέως στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας και τις διαδηλώσεις στο κέντρο των πόλεων, προκειμένου να πείσει ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του κεφαλαίου έναντι του οργανωμένου εργατικού κινήματος.
Ακριβώς γι' αυτό «στο δωδεκάλογο για την ασφάλεια», περιλαμβάνονται μέτρα παρακολούθησης και καταστολής των διαδηλώσεων, όπως το δικαίωμα της αστυνομίας «να μαγνητοσκοπεί διαδηλώσεις», αλλά και να διαλύει διαδηλώσεις «με υδροφόρα οχήματα εφοδιασμένα με ειδικό μηχάνημα εκτόξευσης νερού υπό πίεση». Μάλιστα προανήγγειλε ένα νέο «δόγμα εσωτερικής ασφάλειας», το οποίο «θα αρχίζει από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας και την ιεράρχησή τους, μέχρι τους μηχανισμούς προληπτικής και κατασταλτικής αντιμετώπισής τους σε βάθος χρόνου».
Διαφημίζει τα κάτεργα τύπου «Cosco»
Παράλληλα, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι οι νέες θέσεις εργασίας, που ψηφοθηρικά και δημαγωγικά υπόσχεται σε κάθε προεκλογική ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας άθλιο εμπόριο στις πλάτες των εκατομμυρίων ανέργων, θα είναι θέσεις με μισθούς πείνας και απαλλαγμένες από εργασιακά δικαιώματα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Α. Σαμαράς αναφέρει διαρκώς το εργασιακό κάτεργο της κινεζικής «Cosco» ως πρότυπο για τις επενδύσεις που θέλει να προσελκύσει.
Στις εγκαταστάσεις της κινεζικής πολυεθνικής, που έβαλε στο χέρι μια στρατηγικής σημασίας παραγωγική δραστηριότητα, ελέγχοντας επί της ουσίας το εσωτερικό και εξωτερικό εμπόριο της χώρας, τα εργασιακά δικαιώματα είναι έννοια απαγορευμένη και θερίζουν οι μισθοί της πείνας. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τους εργαζόμενους να παραιτηθούν εθελοντικά από κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, προβάλλοντας το εκβιαστικό δίλημμα «δουλειά με μισθούς πείνας και δίχως εργασιακά δικαιώματα ή ανεργία».
«Η μετενέργεια είναι ένα πρόβλημα, ναι θα προσπαθήσω να την φέρω εκεί που ήταν. Από την άλλη πλευρά όμως όταν ο άλλος ως επιχειρηματίας δεν έχει ζήτηση για το προϊόν του, διώχνει κόσμο, ή κλείνει το μαγαζί του, ή την επιχείρησή του, η μετενέργεια ή ο κατώτατος μισθός είναι; Το θέμα είναι ότι δεν θα έχεις καθόλου μισθό γιατί θ' απολυθείς. Εκεί είναι για μένα η ανάγκη της ανάπτυξης των θέσεων εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξή του (στο Mega), προαναγγέλλοντας στην ουσία συνέχιση και βάθεμα της εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα, δηλαδή παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Είναι φανερό ότι οι διακηρύξεις του «όχι άλλη μείωση μισθών» και «όχι μισθοί Βουλγαρίας» είναι καθαρά δημαγωγικές και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. «Προσέξτε: αν δεν πάρουν μπροστά οι "μηχανές" της οικονομίας, τίποτε δεν σώζει ούτε μισθούς ούτε τις θέσεις εργασίας», τόνισε σε άλλη συνέντευξή του (στο «Πρώτο Θέμα»), καλώντας στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους να παραιτηθούν εθελοντικά από κάθε εργασιακό δικαίωμα και το λαό συνολικά να δεχτεί να εξαθλιωθεί, προκειμένου να πάρουν μπροστά οι «μηχανές» της καπιταλιστικής οικονομίας, που ως γνωστόν λειτουργούν μόνο αν έχουν σίγουρα τα υπερκέρδη.
Ομως, ακόμα και αν έρθει η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αν γίνουν επενδύσεις και αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος, η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν πρόκειται να καταργήσει την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Οι νέες θέσεις εργασίας που υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι λίγες και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας και να ανακουφιστούν στο ελάχιστο τα εκατομμύρια των ανέργων.
Τα κοινοτικά κονδύλια που κραδαίνει διαρκώς ο Α. Σαμαράς για να πείσει ότι τάχα υπάρχουν «πολλά λεφτά της Ευρώπης» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για «να πάρει μπροστά η οικονομία και να αλλάξει το κλίμα», όταν και εάν έρθουν θα πάνε κατευθείαν στα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δημιουργώντας ελάχιστες και προσωρινές θέσεις εργασίας.
Λιτότητα «στο φουλ»
Παράλληλα, επιδεικνύει την αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει τα μέτρα άγριας λιτότητας, όπως αυτά προβλέπονται στο πακέτο του Ιούλη, ύψους 11,7 δισ. και να περικόψει ανελέητα τις κοινωνικές δαπάνες. «Πρέπει να πάμε να κτυπήσουμε στην καρδιά το σπάταλο κράτος. Δεν μιλάω για απολύσεις - δεν θέλω απολύσεις, δεν μιλάω για μειώσεις συντάξεων, δεν μιλάω για μειώσεις μισθών. Μιλάω για τομείς του Δημοσίου που έχουν διαφθορά και κλέψιμο εκτεταμένο», υποστήριξε ανερυθρίαστα, ισχυριζόμενος ότι τάχα η εξοικονόμηση θα γίνει από τις συντάξεις - μαϊμού και την μείωση των κονδυλίων για συμβούλους κ.ά.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί σπατάλη τις δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα νοσοκομεία, οι οποίες είναι οι μόνες που θα πετσοκοπούν άγρια, όπως και το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος» στο Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.
Από την άλλη, είναι σκέτη απάτη οι υποσχέσεις για ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων, των πολύτεκνων, των φτωχών αγροτών των ορεινών περιοχών, κ.ο.κ., αφού έχει παραπέμψει τα πάντα στην επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει με τους δανειστές και εταίρους. Επίσης, μόνο ως θρασύτατη πρόκληση μπορούν να εκληφθούν οι εξαγγελίες του για τους δανειολήπτες, αφού πρόκειται για πιστό αντίγραφο των αποφάσεων των τραπεζών που ήδη εφαρμόζονται - όχι δόσεις για δάνεια μεγαλύτερες του 30% του μηνιάτικου και διευκολύνσεις για να πληρωθούν στο ακέραιο μέχρι το θάνατο...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου