ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αφαίμαξη με αναδρομικούς φόρους και πρόστιμα

Εξουδετερώνουν το αφορολόγητο, απογειώνουν την αξία των αποδείξεων λιανικής, καταργούν τις τελευταίες «φοροελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών


Το ένα μέτρο θα διαδέχεται το άλλο και νέοι φόροι θα νομοθετούνται, αν ο λαός δε σπάσει με την πάλη του το φαύλο κύκλο των εκβιασμών και των ανατροπών
ΚΟΥΚΟΣ
Νέας κοπής αναδρομικά χαράτσια περιλαμβάνει η επόμενη δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Αυτά και άλλα θα καταγραφούν με σαφήνεια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο - προπομπό του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, που σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Το σύνολο των φορολογικών διατάξεων του «εφαρμοστικού νόμου», που ψήφισαν φέτος το καλοκαίρι, ωχριά μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και που θα εφαρμόσουν αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2011.
Συγκεκριμένα:
  • Το λεγόμενο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς - συνταξιούχους, που θα ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα (θα δηλωθούν το 2012), ορίζεται στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ πέρσι. Δηλαδή, για τα φετινά εισοδήματα θα πληρώσουν φόρο όσοι έχουν μηνιαίο εισοδήματα από 355 ευρώ το μήνα, χαμηλότερα και από 12 ευρώ τη μέρα! Ο επιπλέον φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι είναι 700 ευρώ!
  • Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, από τους επόμενους μήνες και μέσω της αυξημένης παρακράτησης του φόρου, θα δουν παραπέρα μειώσεις αποδοχών στα 50 ευρώ το μήνα!
  • Το αφορολόγητο για συνταξιούχους πάνω από 65 χρονών με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη και για νέους κάτω από 30 διαμορφώνεται στα 9.000 με 9.500 ευρώ, από 12.000 ευρώ. Το τελικό ξεζούμισμα θα γίνει με την εκκαθάριση των δηλώσεων την ερχόμενη χρονιά. Είναι απόλυτο φανερό ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή, αλλά αντίθετα θα προκύψει μεγάλη μπάζα σε πρόσθετους φόρους.
  • Αναγκάζουν οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά να μαζεύουν μεγαλύτερης αξίας αποδείξεις. Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, απαιτείται η συγκέντρωση αποδείξεων για το 25% του ετήσιου εισοδήματος. Οπως προκλητικά άφησε να εννοηθεί χτες ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση θα ζητάει από τους εργαζόμενους να προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 50% και 60% των εισοδημάτων τους. Ετσι, όχι μόνο καταργούν κάθε επιστροφή φόρου, αλλά βάζουν και ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα! Για παράδειγμα, αν η απαιτούμενη αξία των αποδείξεων είναι 6.000 ευρώ και η προσκομιζόμενη στα 4.000 ευρώ, για τη «διαφορά» (2.000 ευρώ) βάζουν πρόστιμο 10%, δηλαδή 200 ευρώ!
  • Καταργούν ή πετσοκόβουν μεγάλη γκάμα των «φοροελαφρύνσεων» που έχουν απομείνει στα νοικοκυριά, όπως για δαπάνες που αφορούν σε νοίκια, ιατρικές δαπάνες, τόκους στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια παιδιών κ.ά. Σύμφωνα με διακινούμενα σενάρια κάποιες από αυτές θα προσκομίζονται με τη μάζα των αποδείξεων λιανικής.
  • Ηδη απογείωσαν σε ποσοστό 30% και τα δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης» των λαϊκών νοικοκυριών. Με αυτό τον τρόπο, πιάνουν στη μέγκενη και έρχονται να φορολογήσουν εισοδήματα πολύ κάτω ακόμα και από το επίσημο, πλέον, αφορολόγητο όριο. Για παράδειγμα φορολογούμενος που μένει σε κατοικία 85 τετραγωνικών και διαθέτει αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που θα έχει, η κυβέρνηση θα θεωρεί και θα τον φορολογεί για εισόδημα 10.725 ευρώ!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΕΡΚΕΛ
Στο τραπέζι όλα τα σενάρια της χρεοκοπίας
Κοινός τόπος η κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό για να σωθεί το κεφάλαιο
Την αντιδραστική αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για «πιστή εφαρμογή» των βάρβαρων μέτρων και την προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών, πρόταξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις χτεσινές κοινές δηλώσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, πριν το δείπνο που ακολούθησε ανάμεσα στους δυο ηγέτες. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως «τα αναγκαία μέτρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Διαθέτουμε την «ισχυρή πολιτική βούληση» για αλλαγές στη χώρα μας, καθώς και για την «πιστή εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων», πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21η Ιουλίου, για να ισχυροποιηθεί το ευρώ, η Ευρωζώνη και η Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προτάσσοντας τη βούληση της κυβέρνησης να ισοπεδώσει τα λαϊκά στρώματα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και τη συνοχή της Ευρωζώνης.
Δήλωσε, μάλιστα, έτοιμος να διαπραγματευτεί κάθε «μορφή» και «σενάριο» ελεγχόμενης χρεοκοπίας για τη χώρα, σημειώνοντας: «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε αχαρτογράφητα νερά. Λογικό είναι να υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι πρέπει για να μπει η χώρα σε μια πορεία ασφάλειας».
Από την πλευρά της, η Αν. Μέρκελ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει», κλιμακώνοντας τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα περιμένει την «αξιολόγηση της τρόικας», προκειμένου να προχωρήσει στην επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι αν «τα νούμερα από τα νέα μέτρα» δεν καλύψουν τις «επιταγές της τρόικας» τότε είναι ανοιχτή η «επαναδιαπραγμάτευση» της συμφωνίας για το νέο δάνειο. Με τη συγκεκριμένη δήλωση, διατηρεί ενεργά τα σενάρια της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που προωθούνται με μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια του δείπνου ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και την Αν. Μέρκελ, στο οποίο συμμετείχε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, τέθηκαν επί τάπητος τα νέα σκληρά μέτρα, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και οι αποκρατικοποιήσεις. Γερμανοί αξιωματούχοι σημείωναν ότι στη συνάντηση δεν αποκλείεται να τεθεί και πρόταση «μεταβολής των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου» και της νέας δανειακής σύμβασης. Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στο Βερολίνο οι υπουργοί Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος, καθώς και ο αναπληρωτής Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλήρης σύμπλευση σε στόχους και μέτρα
Επιχειρηματολογία και άσφαιρη κριτική, προσαρμοσμένη στην επιτάχυνση της βάρβαρης πολιτικής
«Μικρότερο κράτος», «περιστολή της σπατάλης», «ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, ζητά σε όλους τους τόνους η ηγεσία της ΝΔ, συμφωνώντας και επαυξάνοντας με τους στόχους, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. «Χρειάζεται, το ταχύτερο, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός! Χρειάζεται, πάνω απ' όλα, μικρότερο κράτος, περιστολή της σπατάλης και μείωση των φορολογικών συντελεστών για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας», ήταν η απάντηση της ΝΔ, διά του αναπληρωτή τομεάρχη Χρ. Σταϊκούρα, στις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.
Αφήνοντας στο απυρόβλητο τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η ΝΔ εξαπολύει άσφαιρα πυρά κατά της «αναποτελεσματικής» κυβέρνησης, ενώ αναπαράγει το σαθρό ιδεολόγημα ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να περιορίσει τις δαπάνες κτυπώντας τη σπατάλη του κράτους, αυξάνει συνέχεια τους φόρους και πνίγει την ελληνική οικονομία». Επίσης, της καταλογίζει «έλλειμμα πολιτικού θάρρους», επειδή προφανώς δεν έχει υλοποιήσει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και «δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει», όπως επισημαίνεται στη χτεσινή δήλωση.
Η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να μην ταυτιστεί πλήρως με τα βάρβαρα μέτρα, θέτοντας ανούσια και δημαγωγικά ερωτήματα του τύπου «αν τα μέτρα που ψήφισαν πριν τρεις μήνες ήταν σωστά, γιατί σήμερα τα αναθεωρούν, προσθέτοντας κι άλλα; Κι αν ήταν λάθος ή ανεφάρμοστα, γιατί τα ψήφισαν τότε;».
Ομως, την ίδια στιγμή πλειοδοτεί υπέρ της επιτάχυνσης υλοποίησης των άγριων μέτρων και των «διαρθρωτικών αλλαγών», υπογραμμίζοντας διαρκώς την ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, με έμφαση στη δραστική μείωση του κράτους και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Ευλογεί δηλαδή τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, τις καταργήσεις δημοσίων φορέων, τις άγριες περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Το στίγμα της συναινετικής τακτικής επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.«Η ΝΔ, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και υπό το φως των νέων δημοσκοπήσεων, οφείλει να διατηρήσει την υπεύθυνη στάση που είχε όλο αυτό το διάστημα στην αντιπολίτευση», δήλωσε. Επιπλέον, όπως επισήμανε χτες ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βρούτσης«σχεδόν τα μισά άρθρα του εφαρμοστικού Νόμου τα ψηφίσαμε, τα στηρίξαμε, ανεξάρτητα ότι μετά η κυβέρνηση ολιγώρησε. Ενα από αυτά ήταν και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου