ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ «Καταζητούμενος» ναζί, πράκτορας της Δυτικής Γερμανίας

 
Η γνωστή πλευρά της αξιοποίησης ναζιστικών στελεχών από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τον δολοφόνο Ράουφ


Η θηριωδία των ναζιστών, όπως στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν - Μπέλσεν της Γερμανίας.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Κάτω από το χαλί έκρυβαν τα μέλη και στελέχη των ναζί οι αρχές της Δυτικής Γερμανίας. Ωστόσο, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της πρώην Δυτικής Γερμανίας, επανδρώθηκε με πρώην ναζί.
Μία τέτοια περίπτωση ήταν ο «πατέρας» των κινητών θαλάμων αερίων Βάλτερ Ράουφ, ο οποίος μετά τον πόλεμο υπηρέτησε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών BND - «Bundes Nachrichten Dienst». Η «υπόθεση» που ήταν «κοινό μυστικό» επιβεβαιώθηκε με το άνοιγμα του φακέλου του πρώην ναζί εγκληματία.
Φάκελο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Bild» και αναφέρει ότι ο Χέρμαν Γιούλιους Βάλτερ Ράουφ, ήταν αξιωματικός του ναυτικού, μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και των SS. Υπηρέτησε στην κεντρική υπηρεσία Ασφαλείας του Ράιχ και συμμετείχε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και κατασκευή φορητού θαλάμου αερίων για την εξόντωση των Εβραίων. Οι πρώτες πειραματικές δοκιμές του οποίου έγιναν σε 30 κρατουμένους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ζαξενχάουζεν (Νοέμβριος 1941) στα περίχωρα του Βερολίνου. Ενα στρατόπεδο που άνοιξε τις πύλες κατά κύριο λόγο όχι για την εξόντωση των Εβραίων αλλά πρωτίστως των Γερμανών Κομμουνιστών και κατόπιν Κομμουνιστών από πολλές χώρες της Ευρώπης.
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ράουφ «διέφυγε» από το αμερικανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου του Ρίμινι βρίσκοντας καταφύγιο σε διάφορα καθολικά μοναστήρια κατά πάσα πιθανότητα με τη βοήθεια της Αγίας Εδρας και ειδικά του επισκόπου Αλόις Χουντάλ. Λίγο αργότερα φυγαδεύτηκε στη Λατινική Αμερική (Επιχείρηση Odessa μέσω του «καναλιού των ποντικιών» όπως είχε ονομαστεί, όπου επίσης είχαν «δραπετεύσει» ο Αντολφ Αϊχμαν, ο γιατρός του Αουσβιτς Γιόζεφ Μένγκελε, ο Φράντς Σταγκλ, αρχηγός των στρατοπέδων Σόμπιμπορ και Τρεμπλίνκα, ο θεωρητικός της ευθανασίας των «κατωτέρων όντων» Γκέραντ Μπόνε, ο «δήμιος της Λυών» Κλάους Μπάρμπι, κ.ά.), όπου στρατολογήθηκε από την BND ως πράκτορας. Εκπαιδεύτηκε επίσημα ως πράκτορας από το 1960 μέχρι το 1962 και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ανέλαβε υπηρεσία, αν και είχε εκδοθεί ήδη ένταλμα συλλήψεώς του στη Γερμανία. Μέχρι το 1963 η BND τον πλήρωνε με πολλές χιλιάδες μάρκα (70.000 και πάνω). Συνελήφθη στη Χιλή και επί χούντας Πινοτσέτ προστατεύτηκε δεόντως. Πέθανε το 1984 στην Χιλή.
«Τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν ότι στη BND υπήρχε "φωλιά" SS σε μια εποχή που η Γερμανία επισήμως καταδίωκε τους ναζί» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο ιστορικός Μάρτιν Κίπερς. «Επισήμως». Η πραγματικότητα ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική. Και δεν ήταν μόνο η BND. Στρατηγοί των ναζί όπως ο Σπάιντελ, ο Χόιζιγκερ και άλλοι έφτασαν και έως την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Ηδη από το Σεπτέμβρη του 1949 που οι δυτικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) έσπρωξαν στη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (παραβιάζοντας τη συμμαχική συμφωνία του Πότσνταμ), το κράτος αυτό στηρίχτηκε σε πολλά ναζιστικά στελέχη. Μετά από αυτή την εξέλιξη και τις επεμβάσεις των δυτικών δυνάμεων, δημιουργήθηκε το εργατολαϊκό κράτος στην ανατολική πλευρά της Γερμανίας, η Λαοκρατική Δημοκρατία.
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία, επί 519 βουλευτών της Βουλής της ΟΔΓ το 1957, τουλάχιστον 25% ήταν μέλη του εθνικοσοσιαλιστικού (χιτλερικού) κόμματος, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εποχής της εφημερίδας «Ντι Αντερε Τσάιτουνγκ». Και ο κατάλογος επίσης περιλαμβάνει, υπουργούς, υφυπουργούς, δικαστές της εποχής κλπ. Στελέχη των ναζί επίσης «αξιοποίησαν» και όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Μόνο η ΕΣΣΔ και αργότερα οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες εφάρμοσαν με συνέπεια την κοινή συμμαχική συμφωνία για το ξερίζωμα του φασισμού και την καταδίκη των στελεχών του.



ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

ΝΑΤΟική επέμβαση σε μπλόκο των Σέρβων

BΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--
Γερμανοί στρατιώτες της ΝΑΤΟικής δύναμης KFOR στο Κοσσυφοπέδιο πυροβόλησαν χτες το πρωί και τραυμάτισαν τουλάχιστον επτά Σέρβους πολίτες επειδή είχαν στήσει οδοφράγματα 150 μέτρα έξω από το επίμαχο τελωνειακό μεθοριακό φυλάκιο Γιάρινιε, όπου από τα μέσα Σεπτέμβρη έχουν εγκατασταθεί Κοσσοβάροι Αλβανοί αστυνομικοί, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Σέρβων της περιοχής.
Εκπρόσωπος της ΝΑΤΟικής δύναμης ισχυρίστηκε ότι κατά τα επεισόδια (όπου τραυματίστηκαν και τέσσερις στρατιώτες), οι Γερμανοί έκαναν χρήση «σφαιρών καουτσούκ» επειδή «απειλήθηκαν» από τις αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και τις πέτρες των Σέρβων που είχαν συγκεντρωθεί στα οδοφράγματα του Γιάρινιε. Ωστόσο, ο διευθυντής του νοσοκομείου της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα που δέχθηκε τους Σέρβους τραυματίες τον διέψευσε λέγοντας πως οι ΝΑΤΟικοί χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά και όχι σφαίρες καουτσούκ...
Η διάλυση του οδοφράγματος από τους ΝΑΤΟικούς στρατιώτες, που συνεχίστηκε με την απομάκρυνση χώματος και χαλικιών, προκάλεσε σημαντική αύξηση της έντασης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο αλλά τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις - τουλάχιστον άμεσα... - εξαιτίας της πυροσβεστικής παρέμβασης του δημάρχου Λεπόσαβιτς Μπράνκο Νίνιτς που κάλεσε το πλήθος να παραμείνει ήρεμο και να αγωνίζεται «με ειρηνικά μέσα για τα νόμιμα αιτήματά τους», σημειώνοντας ότι «οι Σέρβοι του βόρειου Κοσσόβου, με αστική ανυπακοή, θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την αποστολή της ΕΕ (Eulex) και της KFOR να τους αποκόψουν από τη Σερβία». Κατέληξε λέγοντας ότι οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει το δρόμο που κατασκεύασαν μόνοι τους «γιατί είναι αναγκαίο κακό για να εξέλθουμε από το γκέτο στο οποίο μας έφεραν η KFOR και η Eulex»...
Η επέμβαση των ΝΑΤΟικών κατά του σερβικού μπλόκου στο Γιάρινιε προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής των Σέρβων διαπραγματευτών Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, που επέκρινε τη ΝΑΤΟική δύναμη για τη διάλυση του μπλόκου λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις «είναι πολύ λανθασμένες και απολύτως απαράδεκτες, γιατί συνιστούν χρήση βίας κατά ανθρώπων που διαμαρτύρονταν ειρηνικά».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η επέμβαση των ΝΑΤΟικών κατά του σερβικού μπλόκου στο Γιάρινιε έγινε μερικές ώρες πριν την πραγματοποίηση του έβδομου γύρου συνομιλιών μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών διαπραγματευτών χτες το απόγευμα στις Βρυξέλλες.



ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Αδεια καρδιολόγου ζητεί ο «Δόκτορ Θάνατος»

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--
Αμετανόητος φαίνεται πως είναι ο επικεφαλής του ρατσιστικού προγράμματος βιολογικών όπλων της Νότιας Αφρικής στη διάρκεια του καθεστώτος του απαρτχάιντ, Ούτερ Μπάσον, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συνέχιση άσκησης... ιατρικής από τη θέση του καρδιολόγου στο Κέιπ Τάουν...
Ο Μπάσον, γνωστός και σαν «Δόκτωρ Θάνατος», έχει γράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία της χώρας του όταν από το 1981 ως το 1993 ήταν επικεφαλής προγράμματος βιολογικών όπλων με αποκλειστικό σκοπό να φτιάχνει ιούς και να δημιουργεί ασθένειες με φυλετικό γενετικό προφίλ, ώστε να πλήττουν μόνον τους μαύρους Νοτιοαφρικανούς...
Ο «Δρ. Θάνατος» είχε αποφύγει να καταδικαστεί το 2002 παρά τις 67 κατηγορίες για φόνους, απάτη, συνωμοσία, κατοχή και χρήση ναρκωτικών, ισχυριζόμενος πως ό,τι έκανε το έπραξε υπακούοντας σε εντολές του νοτιοαφρικανικού στρατού. Χτες, παρουσιάστηκε στο Επαγγελματικό Ιατρικό Συμβούλιο Ν. Αφρικής (HPCSA) στην Πρετόρια επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς για το βρώμικο παρελθόν του, προσθέτοντας ότι θέλει να συνεχίσει «να υπηρετεί τη χώρα ως επαγγελματίας γιατρός»...


ΡΩΣΙΑ
Ανάπτυξη και φτώχεια
Την ώρα που η ρωσική κυβέρνηση προβλέπει πως η αύξηση του ΑΕΠ για το 2011 στη Ρωσία θα ξεπεράσει το 4% (από 4,2 έως 4,3%) η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας αναφέρει πως ο αριθμός των φτωχών στη χώρα αυξήθηκε σε σύγκριση με πέρσι κατά 2 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, 21,1 εκατομμύρια Ρώσοι ζούνε σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν πέρσι αυτός ο αριθμός ήταν 19,1 εκατομμύρια.
Στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που ζούνε στη φτώχεια εκτιμάται πως συνέβαλε η αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, που δεν ισοσταθμίστηκε με ανάλογες αυξήσεις στα εισοδήματα εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.
Για σύγκριση αξίζει να αναφερθεί πως τα κέρδη των ρωσικών τραπεζών μέσα στο 2011 αναμένεται να αυξηθούν κατά 20%.
Το συμπέρασμα είναι πως είτε με καπιταλιστική κρίση, είτε με καπιταλιστική ανάπτυξη, που εμφανίζει η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, οι εργαζόμενοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία βιώνουν τη φτώχεια και τα άλλα κοινωνικά προβλήματα που γεννούν τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου