ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ........ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Παζάρια στο έδαφος της ελεγχόμενης πτώχευσης
Συζητούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, με δεδομένη τη βίαιη χρεοκοπία του λαού

Καθήκον του λαού είναι ο ξεσηκωμός, για να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και χαράτσια, να σπάσει ο φαύλος κύκλος εκβιασμών και μέτρων
Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την τρόικα, επανασχεδιάζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, στην προοπτική της πλήρους ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων, με ορίζοντα το 2014, στο επίκεντρο των εξελίξεων έχει επανέλθει το θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά 50% αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Υπέρ μιας τέτοιας «λύσης» για το κεφάλαιο, που ούτως ή άλλως προϋποθέτει τη βίαιη και χωρίς τέλος χρεοκοπία του λαού, έχουν τοποθετηθεί ανοικτά αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει, ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητείται ως σοβαρό ενδεχόμενο σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο.
Με χτεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, για συγκυριακούς προφανώς λόγους, επιχειρεί να υποβαθμίσει τις απόψεις αυτές, ισχυριζόμενος ότι η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις της 21ης Ιούλη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές προθέσεις, για την εκ βάθρων κατεδάφιση ως το 2014 σε ό,τι έχει εναπομείνει από τη λαίλαπα των εφαρμοζόμενων μέτρων.
Στη δήλωσή του αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωζώνη και για την ίδια την Ελλάδα». Απαντώντας στις φήμες περί νέου μεγαλύτερου «κουρέματος», αναφέρει ότι «όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή μας υπόθεση».
Στη συνέχεια, αποκαλύπτει ο ίδιος, γιατί δεν επιθυμεί να έλθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το θέμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, καθώς, όπως ο ίδιος ομολογεί, αυτό που σήμερα προέχει, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων, προκειμένου να καθαρίσουν το έδαφος, από κάθε είδους λαϊκή κατάκτηση. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «...η Ελλάδα λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους από φέτος ως το 2014. Προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εφαρμόζει, με τη μέγιστη δυνατή επιμονή και επιμέλεια, σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI ( συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους) που είναι βασικός πυλώνας της 21ης Ιουλίου».
Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να σβήσει τις φωτιές που ο ίδιος άναψε, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να είναι αυτός που αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται για νέο «κούρεμα» του ελληνικού κρατικού χρέους, σε σχέση πάντα με τις αποφάσεις της 21ης του Ιούλη, σε ενημέρωση που έκανε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Πέμπτη.
Οχι ότι ο ίδιος διαφωνεί με τη λύση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που ήδη σχεδιάζεται. Απλώς έκρινε ότι αυτό που προέχει σήμερα πολιτικά, είναι να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με το λαϊκό κίνημα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν χωρίς αντιστάσεις, το νέο εφιαλτικό τοπίο που με επιμέλεια φιλοτεχνούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Ζυμώνουν νέα μέτρα και συγκυβέρνηση
Η κυβέρνηση διαψεύδει σενάρια που η ίδια διοχετεύει και φτιάχνει κλίμα για πιο επιθετική συναίνεση
Να διαχειριστεί και να χειραγωγήσει τη λαϊκή αγανάκτηση που φουντώνει, επιχειρεί με κάθε μέσο η κυβέρνηση, εκτοξεύοντας απειλές για χρεοκοπία, αν δεν εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα. Την ίδια ώρα, και ενώ ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν «υπάρχει επιλογή προσφυγής σε εκλογές», πυκνώνουν οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν είτε πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση των μέτρων και την καταβολή της 6ης δόσης από την τρόικα, είτε τάσσονται υπέρ των «κυβερνήσεων συνεργασίας», αναζητώντας «δικομματική λύση ανάγκης» για να διασωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα. Υπέρμαχος στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».
Ο πρωθυπουργός, χτες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να κλείσει τα σενάρια περί ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας που διέρρευσε η ίδια η κυβέρνηση (!), περιγράφοντας όμως ουσιαστικά το σχέδιο πλήρους χρεοκοπίας του λαού, που υλοποιείται ήδη, με στόχο να εξασφαλίσει τις όσο το δυνατόν μικρότερες «απώλειες» για το μεγάλο κεφάλαιο.
Μια μέρα μετά τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και αυτό της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, με «κούρεμα» των ομολόγων κατά 50%, ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Και, επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, περί σεναρίων, τονίζω για μια ακόμη φορά, επιλογή μας είναι να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου. Και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς λέγονται κάποια πράγματα. Γιατί, για παράδειγμα, είναι άλλο πράγμα η "ασύντακτη" χρεοκοπία και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, όπως κάνουμε μέσω του PSI (σ.σ. το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων με ιδιώτες που κατέχουν κρατικό χρέος). Είναι τελείως άλλο πράγμα».
Ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση «παζαρεύει» με τους δανειστές και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα το σχέδιο με το οποίο θα πτωχεύσει τον ελληνικό λαό για να διασώσει την πλουτοκρατία. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου», τόνισε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας την κλιμάκωση της επέλασης εναντίον των εργαζομένων.
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε στη συνάντηση με τους βουλευτές «πως δεν βοηθά και η καλλιέργεια φημών και σεναρίων όποιας άλλης μορφής κυβερνητικών σχημάτων, που θα μπορούσαν δήθεν να αποτελούν λύση» και την ίδια ώρα ο Θ. Πάγκαλος δήλωνε: «Λέω "ναι" στη συγκυβέρνηση. 'Η, εάν θέλετε, μια κυβέρνηση η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων». Υπέρμαχος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας, λέγοντας (στον «Φλας»): «Σ' αυτή την πολύ σκληρή συγκυρία (...) δεν θα ήμουν αντίθετος αν μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευαγ. Αργύρης, ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει σιγά - σιγά να ξεπεράσουμε το δικομματισμό και να πάνε στο δίπολο, σε συνεργασίες».
Παράλληλα, η κυβέρνηση ενισχύει το κλίμα τρομοκράτησης του λαού, με τη σκυτάλη χτες να παραλαμβάνει ο Θ. Πάγκαλος. «Δε θα περιέλθουμε σε κατάσταση Αργεντινής, εάν αγωνιστούμε όλοι προς την κατεύθυνση που δείχνει η κυβερνητική πολιτική», ισχυρίστηκε προκλητικά, απαιτώντας από το λαό να γονατίσει μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα και να αποδεχτεί την πτώχευσή του.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου