ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΚΚΕ για την Εξεταστική σχετικά με την οικονομία

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αξιοποιούν τα στατιστικά μαγειρέματα σαν εργαλείο για να φορτώσουν την κρίση στο λαό. Με λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση, να πληρώσει η πλουτοκρατία
Για την Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υποκρίνονται πως θέλουν να αναδείξουν τις αιτίες της κρίσης, με την τοποθέτησή τους για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία. Το αντίθετο ακριβώς επιδιώκουν. Να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Η "δημιουργική λογιστική" και η αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων αποτελούσαν και αποτελούν εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων και της ΕΕ, για να δικαιολογούν κάθε φορά την ταξική τους πολιτική.

Εμφανίζουν την κρίση, σαν κρίση χρέους για να δικαιολογήσουν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Η πραγματικότητα είναι ότι το χρέος είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και διογκώνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Η κρίση είναι το αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης που στηρίζεται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην αναρχία και την ανισομετρία στην παραγωγή που κινείται με κριτήριο το κέρδος και συμβαδίζει με τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων, τη διόγκωση της ανεργίας.
Η σημερινή κρίση, γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, εκκολάφθηκε σε περιόδους με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, που συνοδεύονταν με τη συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά, που εξωθούνταν στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ την ίδια στιγμή η κερδοφορία του κεφαλαίου στηριζόταν στη συνεχή ενίσχυσή του με μείωση της φορολογίας του, με απλόχερες επιδοτήσεις και ενισχύσεις από το κράτος.
Αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες και αναμονή. Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του. Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Και αν ακόμα μετά την κρίση εμφανιστούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, δεν πρόκειται να επιστραφούν αυτά που αφαιρέθηκαν. Αντίθετα η επίθεση θα συνεχισθεί. Επομένως ο λαός δεν έχει να περιμένει καμία λύση από τη συγκρότηση μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής, όπως δείχνει και η εμπειρία από τις προηγούμενες εξεταστικές με τη ΖΗΜΕΝΣ, τα Ομόλογα και άλλες περιπτώσεις.
Η λύση βρίσκεται στην ορμητική, μαζική ανάπτυξη της πάλης για να παρεμποδιστούν και να ανατραπούν τα μέτρα που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Να ανατραπεί η πολιτική και η εξουσία του κεφαλαίου, με Λαϊκή Συμμαχία, Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία».



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Στάχτη στα μάτια τα περί «άμεσης δημοκρατίας»

Κάθετα αντίθετο το ΚΚΕ στο νομοθέτημα που συζητιέται από χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Σαν όχημα για προαποφασισμένες αντιδραστικές αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα, θα χρησιμοποιηθούν τα δημοψηφίσματα, οι διαδικασίες των οποίων περιγράφονται σε νομοσχέδιο που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο τύπους δημοψηφισμάτων για «κρίσιμα εθνικά θέματα» και για ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει «σοβαρό κοινωνικό ζήτημα» με εξαίρεση τα δημοσιονομικά.
Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων θα είναι δεσμευτικά για την κυβέρνηση εάν η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπερνάει κάποιο ποσοστό (50% για ψηφισμένο νομοσχέδιο, 40% για «εθνικά θέματα», στα οποία, με προηγούμενες δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός συμπεριέλαβε ακόμα και το ασφαλιστικό.
Εξίσου επικίνδυνος είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει τους όρους για την προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος. Το νομοσχέδιο προβλέπει ένταξη των κομμάτων σε μια ανομοιογενή πολιτικά Επιτροπή του «Ναι» ή του «Οχι», απαρτιζόμενη από κάθε είδους φορείς και ομάδες, τα μέλη της οποίας θα είναι υπεύθυνα για τον επιμερισμό του διαθέσιμου χρόνου στα ΜΜΕ.
Διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής, ο εισηγητής του Κόμματος Α. Σκυλλάκος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο προκειμένου μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε δημοψηφίσματα. Μια τέτοια διαδικασία, επεσήμανε, εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους, αφού όπως φημολογείται θα υπάρχουν ερωτήματα με αντιδραστικό χαρακτήρα. Πρώτα πρώτα, είπε, θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις στη λειτουργία των κομμάτων και τόνισε ότι δεν μπορεί, για παράδειγμα, με δημοψηφίσματα να περιοριστεί η λειτουργία των συνδικάτων ή να αρχίσουμε να λέμε ότι είναι παράνομη πράξη ο αγώνας ενάντια στην εφαρμογή ενός αντιδραστικού νόμου.
Αλλος στόχος του νομοσχεδίου, συνέχισε, είναι να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τη σημερινή κατάσταση και να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι θα βγούμε από την κρίση με τέτοιου είδους δημοψηφίσματα και αλλαγές. Η μεγάλη υποκρισία της κυβέρνησης, τόνισε, φαίνεται από το ότι ενώ υπήρχε νόμος και συνταγματική πρόβλεψη που κάλυπτε το θέμα των δημοψηφισμάτων, κρίσιμα ζητήματα που θα έπρεπε να μπουν σε δημοψήφισμα όπως είχε ζητήσει το ΚΚΕ δεν μπήκαν (π.χ. ένταξη στην ΕΕ, Συνθήκη Μάαστριχτ και άλλες συνθήκες, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο) ενώ ήταν θέματα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον του λαού.
Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης καταλόγισε φοβία στα κόμματα της αντιπολίτευσης «έναντι ενός θεσμού άμεσης δημοκρατίας» και είπε ότι αν διεξαχθεί δημοψήφισμα εντός του 2011 θα αφορά θέματα που σχετίζονται «με τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική ζωή των Ελλήνων» και για τα οποία θα αποφασίσει η Βουλή. Ανέφερε ότι τα δημοψηφίσματα δεν υποκαθιστούν τη λαϊκή εντολή και είπε ότι θα επιδιώξει συνεννόηση με τα κόμματα για τα ερωτήματα που θα τεθούν στα δημοψηφίσματα. Αντίθετοι με το νομοσχέδιο δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΡΙΖΑ.



ΝΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ ο Μ. Φιορεντής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, ενημερώνει ότι ο Μιχάλης Φιορεντής, δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ εδώ και μήνες. Με αποκλειστικά δική του ευθύνη, έχει καθαιρεθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Πειραιά και έχει διαγραφεί από την ΚΟΒ Ρέντη, της οποίας ήταν μέλος, για πράξεις και ενέργειες που αντίκεινται στο ήθος και στις αρχές των κομμουνιστών. Αποκαλυπτική, η τελευταία του επιλογή να διοριστεί από τις 21/9/2011, με απόφαση του δημάρχου Νίκαιας Γ. Ιωακειμίδη, ειδικός συνεργάτης του, σε θέματα Διοίκησης - Συντονισμού του προσωπικού και οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου