ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ

Δυναμική απάντηση στο «νέο» σχολείο

Με παλμό και δυναμικότητα διαδήλωσαν χτες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας


Φτάνοντας έξω από τη Βουλή οι μαθητές επέστρεψαν τα dvd της ντροπής
Eurokinissi
Σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς χρήματα για λειτουργικά έξοδα και με όλα τα προβλήματα που κουβαλούσαν από το παρελθόν (υποδομών, περιεχομένου κ.τ.λ.) είναι μερικοί από τους λόγους που βγάζουν τους μαθητές δυναμικά στους δρόμους, να διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΑΣΑ, μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Από το βήμα της συγκέντρωσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού απηύθυνε χαιρετισμό στους χιλιάδες μαθητές που μέσα από συλλογικές διαδικασίες πήραν αγωνιστικές αποφάσεις και κάλεσε τους μαθητές να πάρουν θέση στους αγώνες. «Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα και περιφρουρημένα στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας». «Σήμερα είναι η αρχή. Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε, με όλες τις μορφές και με καταλήψεις στα σχολεία». Συνθήματα και συζητήσεις, από τα μεγάφωνα αλλά και μεταξύ των μαθητών, έδειχναν την αποφασιστικότητά τους, τις αγωνιστικές διεργασίες που είναι έντονες μεταξύ των μαθητών, τη σιγουριά του ότι έχουν δίκιο και το διεκδικούν.
«Εχουμε δικαίωμα στην εκπαίδευση - δουλειά - ζωή» - «θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία». Τα λόγια αυτά στα πανό των μαθητών που με τα συνθήματα και τα τραγούδια τους ταρακούνησαν το κέντρο της Αθήνας, αποτυπώνουν τα όσα βιώνουν σήμερα οι μαθητές. «Ζούμε μια κόλαση, ακόμα και το φαΐ μας διακυβεύεται», είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς, καθώς από τη μία στο σπίτι ζουν την φτώχεια ή την απειλή της φτώχειας, την ανεργία, ελλείψεις και από την άλλη στα σχολεία, την κοροϊδία της εκπαίδευσης με... «κάποια» από τα βιβλία, «κάποιους»... από τους εκπαιδευτικούς, με μια μιζέρια στη δημόσια παιδεία. «Ηρθαν τα λυσάρια και δεν ήρθαν τα βιβλία με τις ασκήσεις!» περιέγραφαν οι μαθητές γλαφυρά την κατάσταση στα σχολεία, αυτή που τους βγάζει στους δρόμους.
Πο

ρεύτηκαν προς τη Βουλή με τα συνθήματα «οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη», «στο δρόμο είναι οι μαθητές, έξω απ' τα σχολεία οι πολυεθνικές», «δώστε λεφτά για την παιδεία».
Οταν έφτασαν στη Βουλή, «επέστρεψαν» τα περίφημα dvd που τους μοίρασαν στα σχολεία αντί για βιβλία, πετώντας μερικά από αυτά μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Ηταν μια συμβολική κίνηση δηλωτική του ότι απαιτούν βιβλία για όλους, αλλά και απορρίπτουν το «νέο σχολείο», προάγγελος του οποίου είναι η σημερινή κατάσταση.
Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Αθήνας Σ. Αθανασοπούλου δηλώνοντας τη συμπαράσταση των γονιών στον αγώνα τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά, οι γονείς είναι σύμμαχοι με τους μαθητές, εμπνέονται από την αγωνιστικότητα και τη ζωντάνια τους, τις διεκδικήσεις τους για αυτά που δικαιούνται και τους αξίζουν.



Απαίτησαν «βιβλία, καθηγητές, σχολεία»
Μαθητικές κινητοποιήσεις σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
MotionTeam
Η απαίτηση των μαθητών «θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία» ακούστηκε σε πολλές πόλεις της χώρας, στις κινητοποιήσεις που έγιναν χτες το πρωί.
Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που κάλεσε το ΣΑΣΘ. Συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Αμέσως μετά την κινητοποίηση συνεδρίασε το ΣΑΣΘ, που αποφάσισε και καλεί τους μαθητές, σήμερα, να συμμετάσχουν στις δίωρες κινητοποιήσεις που έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Γονέων του νομού. Επίσης, καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντριβανίου και σε τοπικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή. Νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού θα γίνει το Σάββατο, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στο μεταξύ, υπό κατάληψη βρίσκονται ήδη 17 Γυμνάσια και Λύκεια σε Νεάπολη, Πολίχνη, Συκιές, Εύοσμο.
Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν οι μαθητές σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, ενώ αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις τους προχώρησαν σε συγκρότηση Συντονιστικών Αγώνα.
Στη Σιάτιστα, οι μαθητές διαδήλωσαν μαζί με τους γονείς τους, που προχώρησαν σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα, και όλοι μαζί με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, όπου απαίτησαν από τη δήμαρχο να στηρίξει τον αγώνα τους.

ΒΟΛΟΣ
Στην Ξάνθη, μαθητές του 4ου ΕΛ προχώρησαν σε αποχή και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το σχολείο τους.
Στην Πελοπόννησο
Η δυνατή βροχή, που έπεφτε από το πρωί στην πόλη της Πάτρας, δεν εμπόδισε δεκάδες μαθητές να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Δημαρχείο, το οποίο κατέλαβαν συμβολικά.
Ακολούθησε συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας, το οποίο χαιρέτισε τις μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνταν απ' το πρωί, τις οργανωμένες κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις σε 20 σχολεία της πόλης. Τόνισε ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, δύσκολος και κάθε σχολείο πρέπει να μετατραπεί σε κάστρο αγώνα μέσα από οργανωμένες διαδικασίες και ποικίλες μορφές, ότι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο νέο σχολείο της αγοράς, στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά. Ακόμη, ότι ο αγώνας θέλει περιφρούρηση. Χαρακτηριστική ήταν η προκλητική παρουσία της Ασφάλειας στις χτεσινές κινητοποιήσεις, οι επιθέσεις από «αγανακτισμένους» γονείς, καθώς και οι δήθεν βανδαλισμοί που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Νέα συνέλευση θα κάνει το Συντονιστικό την ερχόμενη Κυριακή στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όπου θα αποφασίσει την πορεία και τις μορφές του αγώνα την επόμενη βδομάδα.

ΠΑΤΡΑ
Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στον Πύργο με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ μαζικές ήταν και οι συνελεύσεις των μαθητών στην πόλη του Αιγίου.
Σε Λάρισα και Βόλο
Μαχητικές μαθητικές συγκεντρώσεις και πορείες σε Λάρισα και Βόλο πραγματοποιήθηκαν χτες ύστερα από κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων. Οι συγκεντρώσεις έγιναν στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία, και στο Βόλο στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Στο Νομό Λάρισας, οι μαθητές 14 σχολείων έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις, ενώ σε χτεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων συζητήθηκε η περαιτέρω πορεία του αγώνα μέσα από τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, την οργάνωση των καταλήψεων με πολύμορφες δραστηριότητες, τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις, αποχές, κλείσιμο δρόμων και την οργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη αγωνιστικών 15μελών και 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων.
Χτες, μετά από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Γιάννουλης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ, απαιτώντας το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά στα σχολεία τους.
Μαθητές από δέκα σχολεία, κόντρα στις απειλές για απουσίες και αποβολές, πραγματοποίησαν κινητοποίηση χτες και στα Γιάννενα. Με συγκεντρώσεις, που περνούσαν και από άλλα σχολεία καλώντας τους συμμαθητές τους να πάρουν μέρος στον αγώνα, η κινητοποίηση κατέληξε στην κεντρική πλατεία. Εκεί με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα έγινε συζήτηση για την κλιμάκωση και διεύρυνση της πάλης ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Επίσης, θα γίνει συνέλευση του Συντονιστικού το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην νομαρχία. Συμβολικός αποκλεισμός δρόμων έγινε στο Αγρίνιο από μαθητές του 5ου Γυμνασίου ενώ σε κατάληψη βρίσκονται τα Λύκεια 1ο, 2ο, 3ο και 4ο, τα Γυμνάσια 1ο, 3ο και 5ο και το 1ο ΕΠΑΛ. Στην Αρτα σε κατάληψη βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα 1ο και 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο ενώ σε κινητοποίηση σήμερα στις 10 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς καλούν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου - Λυκείου.


ΑΓΡΙΝΙΟ

Απειλές και τρομοκρατία εις βάρος μαθητών

Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών μπροστά στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Αγρίνιο έλαβαν χώρα στο 6ο Γυμνάσιο της πόλης. Αυτοαποκαλούμενος αστυνομικός με πολιτικά, βρέθηκε προχτές έξω από το σχολείο και απείλησε με παρέμβαση εισαγγελέα τους μαθητές για να σταματήσουν την κατάληψη. Χτες, δόθηκε συνέχεια, από γονέα αστυνομικό στο επάγγελμα που κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου μπήκε μέσα στο σχολείο για να νουθετήσει τους ανυπότακτους και ανυπάκουους στο σχολείο της αγοράς μαθητές.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών. «Αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο να εκφοβίσουν και να απομακρύνουν τους μαθητές από τη μαζική και οργανωμένη πάλη που πρέπει να αναπτύξουν», σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας των μαθητών δεν είναι παράνομος, είναι πέρα για πέρα δίκαιος» και καλώντας την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους.
  • Απειλές για κλήση εισαγγελέα δέχτηκαν, σύμφωνα με καταγγελία και μαθητές σε κατειλημμένο σχολείο της Νέας Κηφισιάς.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου