ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Χρεοκοπεί το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο

Με απειλές και φοβέρες προσπαθεί να υλοποιήσει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της


Με σύνθημα «Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός» υποδέχτηκαν χτες τον Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη οι ταξικές δυνάμεις
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάει μέχρι τέλους τη δουλειά για το κεφάλαιο και να προωθήσει - στο μέτρο των δυνατοτήτων της - τις προαποφασισμένες διαρθρωτικές ανατροπές, που θα εξασφαλίσουν ανταγωνιστικότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ισοπεδώνοντας μισθούς και δικαιώματα, πρόταξε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη.
Δίνοντας το στίγμα του σχεδίου που θα παρουσιάσει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ, για έξοδο της χώρας από την κρίση υπέρ της πλουτοκρατίας και το λαό σε χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός, στην συνάντηση με «παραγωγικούς φορείς» της Βόρειας Ελλάδας - στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης - δήλωσε έτοιμος να προσφέρει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο.
Την ίδια ώρα που το ταξικό κίνημα, χτες από τη Θεσσαλονίκη, καλούσε σε γενικευμένη πάλη ενάντια στη στρατηγική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, επιφυλάσσοντας αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό, ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου τα φιλομονοπωλιακά μέτρα.
«Πρέπει να διαμορφώσουμε ως χώρα "προγράμματα - γέφυρες" για να προετοιμάσουμε το νέο για μια καινούρια εποχή, με διαφορετικές προτεραιότητες για τη χώρα μας, ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο», είπε στη σύσκεψη. Ενα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στις «επιχειρηματικές συμβάσεις» με μισθούς των 500 ευρώ για τους εργαζόμενους που θα παραδίδει, τις υποδομές, τον ενεργειακό και φυσικό πλούτο της χώρας στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες.
Σ' αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενος ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά περιγράφοντας το «αναπτυξιακό μοντέλο» για ολόκληρη τη χώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Τα χρέη και τα ελλείμματα είναι τα συμπτώματα βαθύτερων αιτιών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική (...) Η Βόρεια Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, ενεργειακό, γεωθερμικό και βιομηχανικό. Και όπως είπα, έχει και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό». Αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε, σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου μέσα από την «εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών».
Απειλούν και φοβερίζουν
Παράλληλα, και ενώ τα σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας επανήλθαν στο προσκήνιο, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να τα αξιοποιήσει για να απαιτήσει την υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. «Τις αποφάσεις του Ιουλίου, εμείς είμαστε αποφασισμένοι και να τιμήσουμε, να τις εφαρμόσουμε, και να προχωρήσουμε μπροστά. (...) Διότι ακριβώς η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών από εμάς θα μας δώσει - και μας έχει ήδη δώσει - χρόνο για να ξεφύγουμε από μια πιθανή χρεοκοπία, από μια καταστροφή της χώρας μας», ανέφερε.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την απειλή της χρεοκοπίας θα χρησιμοποιήσει και σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να εκβιάσει τις λαϊκές συνειδήσεις και να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. «Υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι των μεγάλων αλλαγών (...) ο άλλος δρόμος είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή», ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, με δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των «παραγωγικών φορέων».
Στο μεταξύ, την υπαγωγή 20.000 εργαζομένων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας μέσα στον Σεπτέμβριο και από εκεί στον προθάλαμο της ανεργίας, εξήγγειλε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος.
Συγκεκριμένα με συνέντευξή του στο «ράδιο 9» σημείωσε: «Η εργασιακή εφεδρεία αφορά ένα μικρό ποσοστό του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το σύνολο του τομέα αυτού είναι περίπου 200.000 άτομα. Θα γίνει μια ευρεία αξιολόγηση, για να δούμε αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Ενα ποσοστό θα ενταχθεί πάλι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά σε άλλη ΔΕΚΟ. Ενα άλλο ποσοστό μπορεί να δοθεί σύμβαση ορισμένου χρόνου. Και τέλος, ένα ποσοστό, μέχρι 10%, θα ενταχθεί στην εργασιακή εφεδρεία».


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμπληρωματικά μέτρα υπέρ της πλουτοκρατίας
Καλεί τον Γ. Παπανδρέου να εξαγγείλει άμεσα τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων
Να υιοθετήσει και να εφαρμόσει άμεσα τις προτάσεις της, που αποσκοπούν στη δραστική μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, καλεί την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, θεωρώντας δεδομένη τη συναινετική υλοποίηση των άγριων μέτρων που ήδη «τρέχουν». Ενδεικτικό της στήριξης που προσφέρει, είναι ότι έχει αποφύγει συνειδητά να εκφράσει οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο, αν και έχει περάσει μια βδομάδα από τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών.
Χτες, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη, ζήτησε από την κυβέρνηση να εμπλουτίσει την εφαρμοζόμενη πολιτική με εννέα πρόσθετα μέτρα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 15% (από 20%), η μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο, η μείωση του ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια και η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων. Για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ζητά ακόμα μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%, την αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ και την άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.
Παράλληλα, επιδίδεται σε ευχολόγια περί πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, ενώ επαναναφέρει τη θέση της για επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, που αποτελεί και αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να υπερψηφίζει όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Μετά την υπερψήφιση του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, αλλά και μιας σειράς νομοσχεδίων που ακολούθησαν (νομιμοποίηση αυθαιρέτων, αναμόρφωση πτωχευτικού κώδικα, αγροτικοί συνεταιρισμοί), η ηγεσία της ΝΔ προανήγγειλε χτες διά του αρμόδιου τομεάρχη ότι θα υπερψηφίσει και το νομοσχέδιο για την Υγεία. «Εχει θετικά στοιχεία (...) και επί της αρχής δε θα έχουμε τέτοιες αντιρρήσεις», δήλωσε χτες (ΕΡΑ) ο Αθ. Γιαννόπουλος.
Παράλληλα, η ΝΔ χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνηση να προχωρήσει στη λύση του στρατηγικού επενδυτή για τη ΔΕΗ, με τον αρμόδιο τομεάρχη Στ. Καλαφάτη να δηλώνει ότι η κυβέρνηση «έρχεται με καθυστέρηση, στο δρόμο που χάραξε η Νέα Δημοκρατία».
Αίσθηση τέλος προκάλεσε η δήλωση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλο που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, μετά τις επόμενες εκλογές. «Ο κόσμος θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Αθήνα 9,84»).

ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο του ΕΛΑΣ
Για ακόμη μια φορά, τα γνωστά - άγνωστα φασιστοειδή βεβήλωσαν, προκαλώντας καταστροφές, το μνημείο στο Περτούλι με τη φιγούρα του αντάρτη και το σφυροδρέπανο, προς τιμήν του ηρωικού ΕΛΑΣ και του Γενικού Στρατηγείου του που είχε έδρα στην περιοχή. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, «δεν είναι τυχαία η στιγμή που έγινε αυτή η επίθεση (...) Είναι τόσο μεγάλη η ενόχλησή τους γιατί το ΚΚΕ με συνέπεια καταδεικνύει και αντιπαλεύει την αιτία της οικονομικής κρίσης που είναι η ίδια η καπιταλιστική οικονομία με τις αντιφάσεις και αντιθέσεις της (...) Τρομάζουν μπροστά στο γεγονός ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπολιάζεται καθημερινά με χιλιάδες εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις, σφυρηλατείται καθημερινά στους ταξικούς αγώνες (...) Καλούμε τον Τρικαλινό λαό και τους φορείς του να περιφρουρήσουν το μνημείο, που συμβολίζει την ίδια την ιστορία του τόπου του και που αποτελεί έναυσμα για τη νεολαία, που διδάσκει ότι είναι μέρες στην ιστορία, που ο λαός με εμπιστοσύνη στη δύναμη και την οργάνωσή του παίρνει τη ζωή στα δικά του χέρια».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου