ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

 
Επόμενος κρίσιμος σταθμός η Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη

Συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς σε όλη τη χώρα οργανώνουν κάθε μέρα την πάλη ενάντια στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Νέες δυνάμεις μπαίνουν συνεχώς σε αυτήν τη μάχη


Μαζικοί φορείς εντείνουν τη δράση τους μετά την προχτεσινή πρώτη επιτυχημένη κινητοποίηση
Την επόμενη Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη - δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης» - έχει οριστεί ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός για την οργανωμένη δράση άρνησης πληρωμής του χαρατσιού.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες, πλήθος φορέων, άνθρωποι που δε δέχονται να πληρώσουν και είναι αποφασισμένοι να μην το κάνουν, οργανώνουν με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα την πάλη ενάντια στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Για να κατακλυστούν οι δρόμοι από τον εργαζόμενο λαό της χώρας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νεολαίους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους. Για να «βομβαρδιστούν» οι εφορίες με τη μαζική επιστροφή των χαρατσόχαρτων. Η δυναμική που αναπτύσσεται είναι μεγάλη και αυτό φάνηκε και από το προχτεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη.
Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, έχουν προγραμματιστεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, οι εξής δράσεις:
1. Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ.


2. Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων της SOFTEX, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Εργαζομένων Πρακτορείων Τύπου και το Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής - Πειραιώς διοργανώνουν συγκέντρωση στα γραφεία του Σωματείου Λιθογράφων, Αριστοτέλους 11-15, στις 6.30 μ.μ., και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
3. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, απευθύνουν σωματεία και φορείς του Δήμου Ηλιούπολης.
4. Παρέμβαση στην Ε' ΔΟΥ Αθηνών (Καλλιθέα) διοργανώνει στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προκειμένου μαζικά και οργανωμένα οι εμποροϋπάλληλοι να παραδώσουν τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.
5. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να παραδώσουν τα ειδοποιητήρια για τα χαράτσια στα γραφεία του (κτίριο Εργατικού Κέντρου) στον 1ο όροφο από τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη 7-9 το βράδυ και να πάρουν μέρος μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., για να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης.
6. Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
7. Η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας καλεί τα μέλη της στα γραφεία του Σωματείου (στο ΕΚΛ, Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, από τις 6 ως τις 8 κάθε απόγευμα), να καταθέσουν τα εντάλματα πληρωμής για την έκτακτη εισφορά. Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση του Σωματείου, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΛ.
Πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα
8. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει συγκέντρωση, την Πέμπτη, 29 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ματζαγριωτάκη), στην Καλλιθέα.
9. Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Ηλιούπολης διοργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη, στις 29 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κανάρια και πορεία στην Εφορία Ηλιούπολης. Την πρωτοβουλία παίρνουν: Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Συνδικάτο Οικοδόμων Νοτιοανατολικών, Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Μ. Παπαμαύρος», Ενωση ΕΒΕ, Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών, Σωματείο ΙΚΑ Συνταξιούχων Ηλιούπολης, Δάφνης - Υμηττού, Σύλλογος Γυναικών, Επιτροπή Ειρήνης, ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Ηλιούπολης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού, Επιτροπή Αγώνα Τυπογραφικών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Κωνσταντίνου», Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλληλεγγύης».
10. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ελευσίνας διοργανώνουν τη Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη, στις 9.30 το πρωί, σωματεία και φορείς της περιοχής. Την κινητοποίηση οργανώνουν: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου και η ΠΑΣΕΒΕ Θριασίου. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούν τους εργαζόμενους, συνολικά τους κατοίκους της Ελευσίνας να παραδίδουν τα εντάλματα πληρωμής μέχρι και σήμερα στην Ελευσίνα από 9 π.μ. - 12 μ. στα γραφεία των συνταξιούχων (Δημαρχείο Ελευσίνας) και 6-8 μ.μ. στα γραφεία της Μασίνας (Χαριλάου 30). Επίσης στον Ασπρόπυργο από 9 π.μ. έως 12 μ. στα γραφεία των συνταξιούχων (Σαλαμίνας 17).
11. Μαζικοί φορείς της Ν. Ιωνίας διοργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.
12. Την κατηγορηματική τους άρνηση να πληρώσουν τα χαράτσια δηλώνει και το ψήφισμα της συγκέντρωσης εργαζομένων που οργάνωσε η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.
13. Η ΠΑΣΕΒΕ Φθιώτιδας πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, σύσκεψη στις 7 μ.μ., στο παλιό σχολείο στο Μαρτίνο.
14. Η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας» ενάντια στα χαράτσια καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στο καφενείο «Κίσσα», στην κάτω πλατεία της Αμφίκλειας.
15. Με ζήτημα αιχμής την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια τη Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη, τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
16. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποιεί γενική συνέλευση στις 2 μ.μ. στο καφενείο «Δάρρας» στη Λάρυμνα.



ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Οργανώνουν δράση ενάντια στα χαράτσια

«Δεν έχουμε - δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Το χρέος δεν είναι των εργαζομένων, αλλά των τραπεζών και της πλουτοκρατίας».
Με αυτό το σύνθημα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης μαζί με το Σωματείο τους, τη διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης και μαζικούς φορείς της περιοχής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχτές το πρωί έξω από το τοπικό κατάστημα της εφορίας. Εκεί οργανωμένα επέστρεψαν χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, στην διευθύντρια του υποκαταστήματος, αρνούμενοι να πληρώσουν το φορομπηχτικό μέτρο της κυβέρνησης που ληστεύει ξανά το λαϊκό εισόδημα.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία που έγινε στον κεντρικό δρόμο της πόλης, καλώντας το λαό της περιοχής να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης, στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές της περιοχής δημιουργώντας λαϊκές επιτροπές και οργανωμένα μέσα από αυτούς τους χώρους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα χαράτσια.
Στα πλαίσια αυτά επόμενο βήμα οργάνωσης της δράσης και του αγώνα που έχει αποφασιστεί είναι η σύσκεψη που διοργανώνει η διοίκηση του Δήμου μαζί με το Σωματείο εργαζομένων και φορείς της περιοχής την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθν. Αντίστασης 61), στην οποία έχει καλεστεί όλος ο λαός της περιοχής.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου