ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Λάκκος των λεόντων η αστική εξουσία

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αμέσως μετά τη συνάντηση με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO


Από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ
Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εργατόκοσμος, ο κόσμος που ανήκει στα λαϊκά στρώματα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται μπροστά σε μια ελεγχόμενη ή και μη ελεγχόμενη χρεοκοπία. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα όσο είσαι μέσα στο λάκκο των λεόντων, με λιοντάρια ελληνικά, ευρωπαϊκά και όχι μόνο. Πρέπει να παλέψεις να βγεις από το λάκκο των λεόντων και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νικήσεις στο επίπεδο της εξουσίας στην Ελλάδα και αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτό είναι ρεαλιστικό για τη διαγραφή του χρέους».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εργασιακή εφεδρεία, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Η εργασιακή εφεδρεία, μια ιδέα της ΝΔ που την οικειοποιήθηκε και την προωθεί το ΠΑΣΟΚ, είναι στην πραγματικότητα η προγραμματισμένη ανεργία και μισοανεργία για ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και γενικότερα στο δημόσιο. Και αυτό θα οδηγήσει στη συνολική χειροτέρευση της ζωής και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μιας και θα χρησιμοποιηθούν σαν παράγοντας πίεσης των μισθών ακόμα πιο κάτω και για γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης».
Από τη χτεσινή συνάντηση
Νωρίτερα, στη συνάντηση με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO, ο πρόεδρος της HELEXPO Π. Μαυρίδης ενημέρωσε για τις μειωμένες συμμετοχές στη φετινή ΔΕΘ, λόγω της κρίσης. Οπως είπε, το κράτος συμμετέχει μόνο με το 5% των περιπτέρων, κενό που κάλυψαν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γεγονός που κατά τον ίδιο μπορεί να σημαίνει ότι σε καιρό κρίσης δημιουργούνται και ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ Θ. Σουμπασής σημείωσε ότι, παρά την κρίση, η διοίκησή της επιμένει στο σχεδιασμό της για την ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου.
Απαντώντας, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως μια έκθεση που έχει στόχο κύρια τις εξαγωγές είναι σαν το «κουτσό άλογο». Η ανάπτυξη, σημείωσε, πρέπει κύρια να εξασφαλίζει το βιοτικό επίπεδο του λαού χωρίς εξαρτήσεις από τις εισαγωγές. Ο εξαγωγικός προσανατολισμός διευρύνει την ανισομετρία στην ανάπτυξη κλάδων που έχουμε ανάγκη - είπε η Αλέκα Παπαρήγα - και δείχνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με προσανατολισμό τις εξαγωγές - για να 'ναι ανταγωνιστικές - θα βρεθούν να δουλεύουν σε κατάσταση σύγχρονου δουλεμπορίου.
Η ΔΕΘ δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα της καπιταλιστικής οικονομίας και να δείξει κάτι άλλο, συμπλήρωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι μερικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αναδειχθούν, οι πολλές όμως θα χαθούν, καθώς οι τάσεις μονοπώλησης είναι τεράστιες και αυτό αντανακλάται και στη ΔΕΘ.
Στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που αναπτύχθηκε, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι ένας γύρος χρεοκοπίας είναι μπροστά και πως όποια συμφωνία κι αν επιτευχθεί στην ΕΕ θα είναι προσωρινή. Το ταρακούνημα θα είναι μεγάλο, ο λαός θα χάσει πολλά με ελεγχόμενη ή μη ελεγχόμενη χρεοκοπία, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο η Ελλάδα, όσο η Ισπανία και η Ιταλία όπου εστιάζεται η προσοχή της ΕΕ. Γι' αυτό, κατέληξε, είναι φλυαρίες τα περί εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και αστεία διάφορα που λέγονται περί διαπραγμάτευσης και διαγραφής του χρέους.
  • Στη διάρκεια της περιοδείας της στη ΔΕΘ, η Αλ. Παπαρήγα είχε σύντομη συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλο, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας.




Η μεγάλη ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη του λαού

Σε μια μαζική συγκέντρωση στην Καλαμαριά μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Από τη μαζική συγκέντρωση στην Καλαμαριά
Το ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις, βρίσκεται ήδη στη μάχη ώστε να δυναμώσει το κίνημα που θα παρεμποδίζει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και θα αξιοποιεί κάθε αδυναμία του συστήματος, θα ξεπερνά τον εαυτό του και θα βάζει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χτες το βράδυ στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου της Καλαμαριάς.

Η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι έρχεται νέος κύκλος χρεοκοπίας και εξαιτίας της κρίσης στην Ευρωζώνη, των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και κυρίως γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει πια τα εργαλεία να χειρίζεται την κρίση. Θα βρεθούμε μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα σημάνει συντρίμμια για το λαό, είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι καταιγίδα που έρχεται. Επομένως τώρα πρέπει ο λαός να παρέμβει». Είπε ακόμα πως ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στην κινδυνολογία πως θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για το λαό να δυναμώσει την πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

Απευθυνόμενη στον εργατόκοσμο, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, σημείωσε ότι σήμερα, που ζουν στο πετσί τους όλα όσα προειδοποιήσαμε ότι θα έρθουν, πρέπει να τελειώνουν με τις ουτοπικές ελπίδες ότι «η κυβέρνηση θα βάλει μυαλό, θα δει τα λάθη της. Να τελειώνουν με τις ελπίδες ότι η ΝΔ με νέο αρχηγό κάτι καλύτερο θα φέρει. Να διαλυθεί η ελπίδα ότι μπορεί να υπάρχουν εύκολες λύσεις για το λαό, με κάποιες ανανεωτικές εκσυγχρονιστικές προτάσεις με το μπλοκ των "προοδευτικών" και των λεγόμενων "αριστερών" δυνάμεων που σήμερα ανάλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».


«Οταν σκοτωθούν αυτές οι ουτοπικές ελπίδες -συνέχισε-, υπάρχει έδαφος, υπάρχουν δρόμοι να αναπτυχθεί μια και μοναδική ελπίδα. Η ελπίδα στη δύναμη της οργάνωσης του λαού, η ελπίδα της χειραφέτησης του λαού από τα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η μεγάλη ελπίδα ότι τώρα υπάρχει δυνατότητα ο λαός να αξιοποιήσει τις δυσκολίες που έχει το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, γενικότερα το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να επωφεληθεί από την αδυναμία του συστήματος. Ενα κίνημα πανίσχυρο εργατικό λαϊκό και η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις να ελπίζουμε σε μια μεγάλη πραγματική αλλαγή. Κίνημα που βάζει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που σήμερα κλονίζεται».
Προειδοποίησε ότι «τώρα δεν θα χάνουμε κάθε μήνα και κάτι, τώρα θα χάνουμε κάθε λεπτό και πολλά. Πρέπει λοιπόν να παρεμποδίσουμε τα μέτρα. Να τα θεωρήσουμε παράνομα, έστω κι αν έχουν την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, έστω κι αν έχουν τη συναίνεση των άλλων κομμάτων. Ταυτόχρονα πρέπει να αναδείξουμε τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ανακουφίζοτας τους άνεργους, τις πιο φτωχές λαϊκές οικογένειες και όλα αυτά ενταγμένα στον αγώνα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης για την εργατική λαϊκή εξουσία.
Παρεμποδίζουμε την εφαρμογή των μέτρων, βάζουμε εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική και στο λεγόμενο "σχέδιο σωτηρίας" της οικονομίας της Ελλάδας, γιατί αυτό το σχέδιο είναι σχέδιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου με συντρίμμια κυριολεκτικά από το λαό και με νέα λαϊκά στρώματα που θα βρεθούν σε φάση χρεοκοπίας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου