ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 902 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Η επίθεση στον «902» έκφραση του ταξικού πολέμου


Ο «902» δεν υπήρξε ποτέ μία καπιταλιστική επιχείρηση που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Είναι κομματική επιχείρηση με κύριο σκοπό την προβολή των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ, την προβολή των αγώνων του λαϊκού κινήματος και μέσω αυτής, την ενίσχυσή τους.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του, υποχρεωτικά, έπρεπε να μπει στο καλούπι μίας ΑΕ, και αυτό για να μπορέσει να λειτουργήσει με βάση το αστικό νομικό πλαίσιο. Σε αυτό το πλαίσιο τήρησε και τηρεί απόλυτα την εργατική νομοθεσία και όσες υποχρεώσεις προκύπτουν από αυτή.
Ολα τα χρόνια της ύπαρξής του, ο «902» με τα λίγα έσοδά του και με την επιχορήγηση του ΚΚΕ, λειτούργησε με απόλυτο σεβασμό στους εργαζόμενούς του, κομματικά και μη κομματικά μέλη. Δεν υπήρξε καμία καταγγελία για καταπάτηση δικαιώματος. Κανένας από τους πολλούς «συστημένους» ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας δεν έβγαλε το παραμικρό.
Ο «902» δεν κατέφυγε ποτέ στη χρήση ελαστικών μορφών απασχόλησης οι οποίες κατακλύζουν τον κλάδο των ΜΜΕ (μπλοκάκια, ενοικιαζόμενα συνεργεία, μερική απασχόληση κ.ά.). Ποτέ δεν εξέπεμψε από τη συχνότητά του βίντεο για ροζ τηλέφωνα 090....., όπως έκανε η πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών. Είναι αποκλεισμένος από τη λίστα των διαφημιστικών εταιρειών και τα διαφημιστικά πακέτα. Δεν «μπούκωσε» στην κρατική διαφήμιση. Αντίθετα, ούτε το ποσοστό που θεωρητικά δικαιούται δεν πήρε ποτέ. Ο «902» δεν πίεσε για να πάρει το ΚΚΕ κάποιο μεγάλο έργο, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, όπως οι εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβοι, ιδιοκτήτες των καναλιών. Ποτέ επίσης δεν «έκοψε» την προβολή μιας κινητοποίησης γιατί θα ενοχλούσε εταιρεία ή τράπεζα που διαφήμιζε, όπως κάνουν ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ.

Ολα αυτά, ασφαλώς, δεν είναι λόγοι συγχαρητηρίων αλλά αυτονόητη λειτουργία για τον «902», το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ. Ωστόσο αναφέρονται, γιατί καταδεικνύουν τη διαφορά του «902» από τα αστικά ΜΜΕ. Διαφορά που κάποιος πρέπει να τη δει σε κάθε λεπτό της ύπαρξης και λειτουργίας του «902».

Η κρίση έπληξε και πλήττει καθημερινά εκατοντάδες επιχειρήσεις, άλλες κλείνουν, άλλες συρρικνώνονται. Ο «902» προσπαθεί να διατηρηθεί ζωντανός καταφεύγοντας σε απολύσεις, όχι για να σωθούν τα κέρδη κάποιων μετόχων - τέτοιοι ασφαλώς δεν υπάρχουν - αλλά για να συνεχίσει να προβάλλει τις θέσεις του ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων, να αποκαλύπτει την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο οικονομικός αιμοδότης του σταθμού, το ΚΚΕ, έχει υποστεί μεγάλη συρρίκνωση των οικονομικών του. Η δυνατότητα χρηματοδότησης του σταθμού έχει μειωθεί δραστικά και το κόστος λειτουργίας έχει αυξηθεί. Οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και όχι ομοιότητα του ΚΚΕ με την καπιταλιστική εργοδοσία.
Αυτό το γνωρίζουν όσοι έσπευσαν να επιτεθούν στο ΚΚΕ, βλ. ΣΚΑΪ - «Καθημερινή» - Αλαφούζος, ΛΑ.Ο.Σ. - Αδ. Γεωργιάδης, Στ. Μάνος, Ντ. Μπακογιάννη και λοιποί «συγγενείς». Δεν τους ενδιαφέρουν εξάλλου οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν, αλλά το πώς θα χτυπήσουν το ΚΚΕ. Τα έργα και ημέρες τους άλλωστε (απολύσεις, μείωση μισθών, καταπάτηση ΣΣΕ, εργασία - «λάστιχο», στήριξη αντιλαϊκών μέτρων, συκοφάντηση απεργιών και αγώνων) δεν αφήνουν περιθώρια δεύτερης σκέψης.

Το ΚΚΕ δεν αντικατέστησε ούτε θα αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που απολύθηκαν με φτηνότερους. Υποχρεώθηκε να συρρικνώσει τον «902» και πολλές ακόμα δραστηριότητές του με κόστος για το ίδιο. Πρώτα απ' όλα ξεκίνησε τις περικοπές από τα στελέχη του.

Ούτε αυτά αναφέρονται ως λόγος συγχαρητηρίων, αλλά ως η αντικειμενική πραγματικότητα, που όποιος δεν την βλέπει, δεν θέλει να τη δει, από σκοπιμότητα και μόνο.
Το ΚΚΕ γνωρίζει τι σημαίνει απόλυση. Χιλιάδες μέλη του και μέλη της ΚΝΕ απολύθηκαν και απολύονται είτε ως συνέπεια της κρίσης είτε ως αντίποινα για την αγωνιστική τους στάση.
Το ΚΚΕ δεν ντρέπεται και δεν είναι υπόλογο για τις απολύσεις στον «902». Κοίταξε και κοιτάζει στα μάτια τους εργαζόμενους του σταθμού, όπως όλους τους εργαζόμενους. Από την πρώτη στιγμή τους μίλησε ειλικρινά και έκανε ό,τι μπορούσε να γίνει, για να αποφύγει τις απολύσεις.
Υπόλογο στη συνείδηση των εργαζομένων πρέπει να είναι το καπιταλιστικό σύστημα, όσοι το υπηρετούν και το στηρίζουν. Αυτοί ξέρουν ότι καπιταλισμός - κρίση - ανεργία συνδέονται με ομφάλιο λώρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προστατευθεί η μήτρα.

Είναι βέβαιο ότι οι επιθέσεις στο ΚΚΕ και τον «902» θα συνεχιστούν. Θα συνεχίζονταν, είτε γίνονταν απολύσεις είτε όχι. Είναι μία έκφραση του ταξικού πολέμου. Το κίνητρο όσων επιτίθενται καμία σχέση δεν έχει με τις απολύσεις. Σκοπός τους είναι να πληγεί το ΚΚΕ και να χάσει τα όπλα του, ένα από τα οποία είναι ο «902».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με το ΚΚΕ και από κοινού να απαντήσουν στους συκοφάντες. Να το κάνουν όχι από κάποιο αξίωμα, αλλά γιατί γνώρισαν και καθημερινά γνωρίζουν το ΚΚΕ και το σταθμό του στους τόπους δουλειάς. Στις πύλες εργοστασίων και επιχειρήσεων, χαράματα στις απεργιακές φρουρές. Στους δρόμους για κάθε πρόβλημα και διεκδίκηση που αφορά τη ζωή τους.
* * *
Υ.Γ. 1: Τα μέλη του ΚΚΕ στον «902», συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσής του, όχι μόνο δεν εμπόδισαν ποτέ τη συνδικαλιστική δράση, αλλά σε μόνιμη βάση καλούν τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία του κλάδου και να έχουν ενεργή συμμετοχή στη δράση τους. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι που απολύθηκαν και όσοι από αυτούς μιλούν για απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης, συνειδητά λένε ψέματα.
Υ.Γ. 2: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αφήσει να πέσει κάτω ούτε μισή «καταγγελία», ούτε μισή συκοφαντία. Δεν θα «πανικοβληθεί» από «κινητοποιήσεις» πόζα, για την κάμερα του ΣΚΑΪ και άλλων αστικών ΜΜΕ στην είσοδο του Περισσού. Ρεπορτάζ για την κινητοποίηση «πόζα», εκτός από το κανάλι του εφοπλιστή Αλαφούζου και αστικές εφημερίδες, προέβαλε και ο «902», έγραψε και ο «Ριζοσπάστης». Γιατί η αλήθεια, η αλήθεια όμως, είναι επαναστατική και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Υ.Γ. 3: Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον «902», δεν θεωρούν ότι βρίσκονται σε καμία εργασιακή ασυλία. Δεν είχαν και δεν θέλησαν ποτέ καμία ευνοϊκή μεταχείριση. Αλλωστε είναι στη διάθεση του ΚΚΕ για οποιαδήποτε αποστολή και καθήκον τούς ανατεθεί. Εξάλλου τέτοια μεταχείριση, όπως ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι στο σταθμό, δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου