ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ - Ανακοίνωση των εργαζομένων του «902»


Στηρίζουν το σύστημα συκοφαντούν το εργατικό κίνημα
Τέτοιες κινητοποιήσεις είτε δεν τις βλέπουν είτε τις συκοφαντούν τα αστικά ΜΜΕ
MotionTeam
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων που έχουν εξαπολύσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που καθημερινά συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος και ειδικά του ΠΑΜΕ, στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα για τη σωτηρία του κεφαλαίου και καθαγιάζουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«
Καθώς η κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνουν, διαπιστώνουμε ότι τόσο πιο πολύ η προπαγάνδα των κεφαλαιοκρατών χρησιμοποιεί το ψέμα και γίνεται τρομοκρατική για το λαό προκειμένου να τον αναγκάσουν να υποταχθεί στην πολιτική που τον ρίχνει στον Καιάδα της εξαθλίωσης.
Δεν μπορούν αλλιώς να επιβάλουν τη χωρίς όρια βαρβαρότητα των μέτρων σωτηρίας του κεφαλαίου και του συστήματός τους, να διεξαγάγουν τον πιο άγριο πόλεμο στη μεταπολεμική περίοδο ενάντια στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανήκουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κρατικά, είναι το βαρύ πυροβολικό στην επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το ΠΑΜΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι πλέον κραυγαλέα προκλητικός.
Χρησιμοποιούν το ψέμα, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία. Λοιδορούν απεργίες, διαδηλώσεις, τις μορφές πάλης που αποφασίζουν συλλογικά οι εργάτες, που έρχονται σε αντιπαράθεση με συμφέροντα και επιλογές του κεφαλαίου.
Συστηματικά αποσιωπούν τις θέσεις και τις δραστηριότητες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, γενικότερα του ταξικού λαϊκού κινήματος ή τις παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα. Κανόνας είναι η αποσιώπηση των θέσεων και της δράσης των εργατικών Ομοσπονδιών, Σωματείων, των εργατικών κινητοποιήσεων.
Αναπαράγουν όλη τη χυδαία προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Λειτουργούν ως Γραφεία Τύπου της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής παρουσιάζοντας τα εγκλήματα σε βάρος των λαών, που γίνονται για την εξασφάλιση και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ως ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές αποστολές (Οπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Σομαλία και σε δεκάδες άλλες χώρες).
Τα κανάλια και οι εφημερίδες του συστήματος καλλιεργούν μαζική ψυχολογία θυμού και εκτόνωσης, χρησιμοποιώντας πραγματικά γεγονότα, προβάλλοντας ακόμη και λαϊκά προβλήματα, όπως φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, ασκώντας ακόμη και κριτική, επιδερμική βεβαίως, στην αστική πολιτική όταν κρίνουν ότι η μαζική λαϊκή εναντίωση σ' αυτή την πολιτική περικλείει κινδύνους αμφισβήτησης του αστικού πολιτικού συστήματος. Προβάλλοντας ψεύτικες αιτίες γέννησης των λαϊκών προβλημάτων και κάλπικες πολιτικές ευθύνες, για να στρέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση σε δρόμους ανώδυνους για το σύστημα.
Οσες μάσκες και να φορέσουν δεν μπορούν να κρύψουν πως μοναδική τους έγνοια είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Σε επίπεδο προπαγάνδας, τα ΜΜΕ αποτελούν ένα σημαντικό στυλοβάτη του συστήματος. Ο ρόλος τους δεν εξαντλείται στην πολιτική και ιδεολογική χειραγώγηση του λαού, με την καλλιέργεια σάπιων αντιδραστικών προτύπων και αξιών, καθαγιάζουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα κατά των λαών. Είναι πέρα για πέρα υποκριτικές οι διακηρύξεις τους περί "πολυφωνίας", "ισοτιμίας" και "αντικειμενικής ενημέρωσης". Πρωτοστατούν στην πολιτιστική υποβάθμιση, προβάλλουν τα δηλητηριώδη σκουπίδια της καπιταλιστικής παραγωγής, κρύβουν το προοδευτικό και επαναστατικό έργο και δημιουργία.
Προστάτες των μονοπωλιακών συμφερόντων
Είναι σίγουρο ότι η άθλια προπαγάνδα σε βάρος της εργατικής τάξης, του ταξικού κινήματος και των αγώνων του όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί. Οσο αναπτύσσονται οι αγώνες που αμφισβητούν ευθέως τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τόσο θα οργιάζουν οι μεγαλοεκδότες και τα διάφορα παπαγαλάκια τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, της πλουτοκρατίας και όσων την υπηρετούν.
Οι τιμητικές εξαιρέσεις εκείνων των δημοσιογράφων που αντιστέκονται ή δεν δέχονται να ευθυγραμμιστούν στις απαιτήσεις των αφεντικών δεν αλλάζει το ρόλο των αστικών ΜΜΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των καπιταλιστών. Υπάρχει ο προλεταριακός Τύπος, οι εφημερίδες και τα περιοδικά των συνδικάτων και άλλες μορφές ενημέρωσης και αλληλοενημέρωσης των εργαζομένων, έτσι που ο εργαζόμενος να μην ενημερώνεται για όσα τον ενδιαφέρουν από τον ταξικό αντίπαλο. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα, τα κανάλια τους.
Το δικαίωμα του αγωνιζόμενου λαού να ακούγεται η φωνή του, το δικαίωμα στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό είναι ασυμβίβαστο με την κατοχή των ΜΜΕ από το κεφάλαιο. Ιδιαίτερα των τηλεοπτικών που φτάνουν σε κάθε σπίτι μέσα από τις δημόσιες συχνότητες που είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινωνικό αγαθό.
Ουσιαστική και ολόπλευρη ενημέρωση δεν μπορεί να υπάρξει όσο τα ΜΜΕ βρίσκονται στα χέρια της πλουτοκρατίας, όσο ο συσχετισμός των δυνάμεων γέρνει υπέρ της».

Ανακοίνωση των εργαζομένων του «902»
Οι εργαζόμενοι στον «902» μπροστά στον κουρνιαχτό της συκοφαντίας ενάντια στο σταθμό και τους ίδιους εξέδωσαν ανακοίνωση. Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:
«
Οι προσπάθειες του εφοπλιστικού ΣΚΑΪ, των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. και όποιων άλλων, να παραστήσουν τους "φίλους του λαού", αποτελούν ένα κραυγαλέο παράδειγμα μέγιστης υποκρισίας και απύθμενου θράσους.
Υπερασπίζονται δήθεν τους απολυμένους και, την ίδια στιγμή, είναι μπροστάρηδες στη χειραγώγηση του λαού, στην προβολή και υπεράσπιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης - κεφαλαιοκρατών - τρόικας - ΝΔ κλπ., που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, για να γίνουν ακόμη περισσότερα (ανταγωνιστικότερα) τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Επιτίθενται στο ΚΚΕ και τον "902" για τις απολύσεις, ενώ χρησιμοποιούν καθημερινά κάθε μέσο για να χτυπήσουν και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, να το αποδυναμώσουν, να του αφαιρέσουν τα όποια μέσα διαθέτει, όπως ο "902".
Τάσσονται ενάντια σε κάθε κινητοποίηση και έχουν δώσει πάμπολλες αποδείξεις συκοφάντησης των εργατικών αγώνων και απεργοσπασίας, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις των εργαζομένων και στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Αναπαράγουν και διαδίδουν όλη τη χυδαία προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αποσπώντας και τα εύσημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Οι εργαζόμενοι του "902" καταδικάζουμε τη συκοφαντική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και τον "902". Ολους όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και διαστρέφουν την αλήθεια.
Ο "902" δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση. Δεν ανήκει σε κάποιον εφοπλιστή ή μεγιστάνα των ΜΜΕ. Δεν χρηματοδοτείται από την εμπορική ή κρατική διαφήμιση, ούτε -πολύ περισσότερο- από μυστικά κονδύλια και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις γνωστές σε όλους πολύμορφες διαπλοκές ΜΜΕ, κεφαλαιοκρατών και πολιτικών κομμάτων του συστήματος.
Ο "902" ήταν, είναι και θα είναι ένα χαράκωμα μάχης στην καθημερινή και σκληρή πολιτική και ιδεολογική ταξική αναμέτρηση του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος από τη μια και από την άλλη των κεφαλαιοκρατών, των πολιτικών εκπροσώπων τους και των μέσων που διαθέτουν, πρώτα και κύρια του κράτους και των αστικών ΜΜΕ.
Ο "902" δίνει καθημερινά όλες του τις δυνάμεις για την ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων και την προβολή της αλήθειας, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, το ξεσκέπασμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Δίνει καθημερινά τη μάχη της ενίσχυσης του ταξικού προσανατολισμού και ενότητας του εργατικού κινήματος και της αγωνιστικής συμπαράταξης του λαού. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων και στόχο τη μόνη σήμερα ωφέλιμη για το λαό διέξοδο, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και τη γνωρίζουν οι πάντες σ' αυτή τη χώρα. Δεν μπορούν να την κρύψουν ή να την συσκοτίσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες των όποιων ελάχιστων συκοφαντούν χυδαία, με ανακοίνωσή τους, όλους όσους εργαζόμαστε στον "902" και δίνουν, ηθελημένα ή άθελά τους, λαβές και προσχήματα στους κάθε λογής "φίλους του λαού" ενάντια στο σταθμό του ΚΚΕ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Εργατικής τάξης.
Οπως γνωρίζουμε και είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μείνει ο "902" όρθιος, έπαλξη μάχης στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες της σύγχρονης ταξικής πάλης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου