ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η χρεοκοπία είναι άλλη για το κεφάλαιο και άλλη για το λαό

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα


Με ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων», με την οποία επιβάλλεται το χαράτσι του τέλους στα ακίνητα, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με τον εκβιασμό ότι θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώσουν. Κατά τη συζήτηση, που έγινε χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι βουλευτές του Κόμματος κατήγγειλαν το χαράτσι και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα, καλώντας το λαό σε μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε ενιαίο μέτωπο και χωρίς άλλη καθυστέρηση, να δηλώσουν μαζικά ανυπακοή και απειθαρχία στις πολιτικές αποφάσεις, τις απειλές και τα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, που για μια ακόμη φορά εκτόξευσε χτες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών.
****
Παίρνοντας το λόγο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, αυτές τις μέρες και στο παρά πέντε να ακούσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα κολαστήριο κυριολεκτικά για το λαό, ακούμε για την ευθύνη που έχουμε όλοι και την ευθύνη που έχει και ο λαός να δεχτεί τα μέτρα και μάλιστα να τα δεχτεί και να τα σεβαστεί με όρους νομιμότητας. Η μόνη ευθύνη που αναγνωρίζεται στο λαό είναι να υποταχθεί στη μοίρα του, να γίνουμε όλοι δειλοί και μοιραίοι, να σκύψουμε το κεφάλι και να λέμε "ναι" και ποτέ "όχι".

Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα της Βουλής
Eurokinissi
Εδώ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Λέτε ότι έρχονται όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία δεν είναι καθόλου προσωρινά - τα μέτρα που αφορούν το λαό είναι διαρκείας και μόνιμα διά βίου - για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Από τη στιγμή που λέμε ότι μια χώρα μπαίνει σε κρίση, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Και μιλάμε για την οικονομική, καπιταλιστική κρίση. Είναι αναπόφευκτη ό,τι και να γίνει. Και παρόλα αυτά που ακούμε τώρα από τα άλλα κόμματα, ότι άργησε η κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα και αν τα έπαιρνε τον Ιούνη δε θα είχαμε τα πρόσθετα, δεν θα είχαμε αυτό το μαύρο χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή την έκτακτη εισφορά στην εφορία, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη.
Μόνο που άλλο πράγμα είναι η έννοια της χρεοκοπίας για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και άλλο πράγμα είναι η έννοια της χρεοκοπίας για τους επιχειρηματίες, για τις τράπεζες, για τους εφοπλιστές, για τους βιομηχάνους και για τους πιστωτές ακόμα, διότι ένα μέρος πιθανόν να χάσουν οι πιστωτές και να υποτιμηθούν τα κεφάλαια που υπάρχουν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να μη γίνει αυτό, είναι αναπόφευκτο ανεξαρτήτως αν έχεις το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία, αν είναι καλή ή κακή η κυβέρνηση και πήρε έγκαιρα τα μέτρα.
Ενα μέρος, λοιπόν, μπορεί να το χάσουν με το κούρεμα ή με την επιμήκυνση. Το πιο πιθανό είναι με το κούρεμα. Είχαμε 21% τον Ιούλη, θα πάμε για άλλο ένα 30%, μερικά σενάρια λένε και 70%. Προσέξτε, όμως. Αυτοί θα χάσουν ένα μέρος από τα υπερκέρδη τους, δε θα τα χάσουν όλα, δε θα χάσουν "αυγά και καλάθια", αλλά θα έχουν εξασφαλίσει ένα χρεοκοπημένο λαό με διαλυμένα δικαιώματα, με μισθούς πείνας, με ένα θεσμικό πλαίσιο, με μια ριζική αναδιοργάνωση - ας το πω έτσι - της κατάστασης στην Ελλάδα σε βάρος του λαού που και μόνο αυτό θα είναι η πηγή της νέας κερδοφορίας. Αυτή είναι η ουσία. Οι απολύσεις διακοσίων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων είναι η μία πλευρά. Να διευκολυνθεί, να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα το πάρουν πάλι οι επιχειρηματίες. Γι' αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν είναι για το λαό. Δεν είναι για επιστροφή χρήματος. Εδώ 77 λεπτά την ημέρα έδιναν αυξήσεις στον ελληνικό λαό προ κρίσης.
Ενα μέρος, λοιπόν, θα το χάσουν. Οχι όλοι οι επιχειρηματίες. Κάποιοι θα βγουν πιο δυνατοί, κάποιοι θα χάσουν, κάποιοι μπορεί και να καταστραφούν, έχοντας όμως εξασφαλίσει την οικογένειά τους για πολλές γενιές μετά. Δεν μας απασχολούν όμως αυτοί. Υπερασπιστές του συστήματος είναι, ας γίνουν και τα θύματά του. Ομως, εάν η υποτίμηση του κεφαλαίου στην Ελλάδα θα είναι 50%, ή 40%, ή 30%, ή 60%, θα είναι η πηγή - όταν θα υπάρξει ανάκαμψη, αυτή η αναιμική - της μεγάλης κερδοφορίας. Ο,τι έχασαν από τον ανταγωνισμό, από την κρίση του καπιταλισμού, θα μπορέσουν να επανακτήσουν ένα μέρος και να σταθεροποιήσουν έχοντας εργαζόμενους με μηδέν δικαιώματα.
Αντίθετα, ο χρεοκοπημένος λαός τα έχει χάσει όλα και όταν θα γίνει η ανάκαμψη δεν πρόκειται να πάρει τίποτα από αυτή. Θα βρίσκεται κυριολεκτικά στον πάτο. Εδώ, πριν αρχίσει η κρίση, το 2008, παραδέχονταν όλες οι στατιστικές ότι υπάρχει 25% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας. Εχετε μετρήσει ποσοτικά ποιο είναι το όριο φτώχειας σήμερα;
Επομένως, η κατάσταση είναι κυριολεκτικά κολαστήριο. Εμείς καλούμε το λαό να μην τον φοβίσει ο όρος χρεοκοπία. Γιατί να τον φοβίσει; Αυτό που πρέπει να κάνει είναι ακριβώς να παρεμβάλει εμπόδια και μακάρι, αν μπορεί, να καταστρέψει το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ο λαός δεν έχει συμφέρον να νικήσει αυτή η πολιτική. Ετσι και αλλιώς χρεοκοπημένος είναι. Βεβαίως, όχι να κάτσει παθητικά και να εύχεται να χρεοκοπήσει. Να ανοίξει το δρόμο για κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο για ριζική αλλαγή.
Το «άνομο» και το «νόμιμο»
Αυτό όμως που είναι φοβερό, είναι ο εκβιασμός που υπάρχει. Βεβαίως τα χαράτσια είναι βαριά, αλλά είναι εκβιασμός. "Εάν δεν τα πληρώσετε θα σας κατασχέσουμε", "θα σας πάμε φυλακή" και όλα αυτά τα οποία λέγονται. Εάν οκτώ ή πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια, μάλλον εσείς θα βρεθείτε στη φυλακή. Τώρα, όμως, έχουν βγει και οι "λαγοί". Δεν είδα να έχετε στοιχειώδη ευαισθησία. Εχουμε τώρα εδώ τους επιγόνους του Μανιαδάκη και του Γκοτζαμάνη, οι οποίοι ονειρεύονται να γυρίσουν την Ελλάδα στην εποχή του ρετσινόλαδου και του τρίκυκλου.
Αυτοί, την αδυναμία του λαού να πληρώσει και, αν θέλετε, και τη συμπαράσταση που πρέπει να έχει από αυτούς που πρέπει να περικόψουν τα πάντα για να πληρώσουν - θα υπάρχουν κι αυτοί - αυτό όλο το ερμηνεύουν ως πόλεμο, που πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση δεν ξέρω πώς, με το ν. 509 ή το ν. 375. Να σας πω κάτι; Στον πόλεμο που εξαπολύει η κυβέρνηση, πόλεμο πρέπει να εξαπολύσει και ο λαός και είναι ό,τι πιο νόμιμο υπάρχει.
Και δεν καταλαβαίνω, γιατί αυτή η επιλεκτική συμπάθεια; Ολοι μιλάγανε - και ο πρωθυπουργός και όλα τα κόμματα - για την "Αραβική Ανοιξη", τις λαϊκές εξεγέρσεις, το λαό της Λιβύης που εξεγείρεται κατά του Καντάφι, δηλαδή άνθρωποι εκπαιδευμένοι - πρωτοπορία, ας το πω έτσι - στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεννόηση με υπουργούς του Καντάφι πήραν τα όπλα - κάτι λιανοτούφεκα ήταν - και το NATO τους άνοιγε το δρόμο. Αυτή ήταν εξέγερση.
Ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί να πληρώσει, άλλοι γιατί δεν μπορούν και άλλοι συνειδητά. Γιατί, δηλαδή, αυτό είναι άνομο και είναι νόμιμο ό,τι γίνεται γύρω στην περιοχή μας και μάλιστα γίνεται και με τα όπλα, σκοτώνοντας και άοπλους, και αθώους, και άμαχους - και οι μεν και οι δε, βεβαίως - στη Λιβύη; Εδώ σας έπιασε η ευαισθησία; Αυτή είναι η ανομία; Να μου τα παίρνουν όλα, δεν έχω να πληρώσω και αυτό είναι - λέει - κόντρα στη νομιμότητα. Εμείς το λέμε καθαρά ότι αν αυτό το θεωρείτε παράνομο, εμείς το θεωρούμε απολύτως νόμιμο και θέλουμε να υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του λαού.
Συνθλίβονται στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες
Είναι βρώμικη αυτή η προπαγάνδα που γίνεται - και όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά γενικότερα - ότι ο ελληνικός λαός έχει μάθει στα εύκολα, καταναλώνει τα εύκολα, καταναλώνει περισσότερο από ό,τι παράγει κ.λπ. Αυτό δείχνει το εξής πράγμα: 'Η συνειδητά λέτε ψέματα, ή το πιστεύετε πραγματικά αυτό, θέλοντας να πείτε ότι οι στοιχειώδεις ανάγκες του λαού είναι στο ίδιο επίπεδο με τις ανάγκες του λαού στην Κατοχή, στη δεκαετία του '20, του '30, στο 19ο αιώνα, ή το πολύ στη δεκαετία του '50.
Οταν βάζετε όριο φτώχειας τις 11.000 ευρώ και φτάσαμε τώρα το όριο φτώχειας να είναι οι 8.000 ευρώ και θα πάμε στις 7.000, στις 5.000, στις 4.000, αυτό τι δείχνει; Οτι ο ελληνικός λαός καταναλώνει περισσότερα, επειδή παίρνει πιστωτική κάρτα; Γιατί δεν έχετε αναλογιστεί γιατί παίρνει πιστωτική κάρτα; Γιατί δεν έχει τα στοιχειώδη. Το πραγματικό εισόδημα του λαού δεν έπεσε τώρα. Είχε αρχίσει να πέφτει, βεβαίως σε πολύ μικρότερο βαθμό, πολύ πριν.
Οταν παίρνει ο άλλος αύξηση 77 λεπτά την ημέρα - που χαιρετίστηκε τότε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός είπε "να μια πρωτότυπη συμφωνία" - δεν θα αναγκαστεί να πάρει καταναλωτική κάρτα; Δηλαδή, τι μας λέτε; Δηλαδή μας λέτε ότι, κοιτάξτε να δείτε, εσείς που αγοράζετε έξι, εφτά, δέκα μοντελάκια το χρόνο για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, πάρτε δύο. Εσείς που κάνατε, ας πούμε, δέκα δεξιώσεις το χρόνο, κάντε δύο. Εσείς που τρώγατε αστακό, δεν ξέρω πόσες φορές το χρόνο, περιορίστε αυτά τα έξοδα. Εκεί είναι το θέμα; Εκτός πια αν έχετε πλήρη άγνοια - που δεν το φαντάζομαι, άλλοι σας κατηγορούν γι' αυτό - του τι σημαίνει σύγχρονες ανάγκες.
Και σήμερα η οικογένεια με τα δύο παιδιά δεν είναι μόνο η οικογένεια με τα δύο μικρά παιδιά. Είναι και η οικογένεια με τα παιδιά των 30 χρόνων και με γονείς. Ο άλλος λέει "έχω τα παιδιά μου να βοηθήσω" και είναι τα παιδιά 30 και 35 χρόνων. Πρέπει να βοηθήσουν και τα παιδιά τους.
Αν δεν γίνει ξεσηκωμός τώρα - αργά ή γρήγορα θα γίνει - τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Εγώ θέλω να σας δώσω ορισμένα στοιχεία, όχι για ακριβή κατανάλωση, αλλά για φτηνή κατανάλωση, διότι συζητάμε τώρα μόνο τι κόβετε από τους μισθούς και τις συντάξεις - μας έχει πιάσει δέος πότε θα τα αναγγείλει ο κ. Βενιζέλος - και λέτε τόσο τοις εκατό θα είναι η μείωση των μισθών και των συντάξεων. Οχι δεν είναι 30% - 40%. Οταν στον ονομαστικό μισθό είναι 30% - 40%, στον πραγματικό μισθό, στην αξία του μισθού, είναι 60% διότι σήμερα πληρώνουμε για όλα πολύ περισσότερα.
Δε θα μετρήσετε αυτές τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχουμε και δεν μπορούμε να τις εκπληρώσουμε; Αυτές δεν μπαίνουν στην πτώση του βιοτικού επιπέδου; Οταν, δηλαδή, κόβει ο άλλος τις διακοπές, όταν δεν βγαίνει έξω, όταν δεν πάει μια βόλτα, όταν δε δέχεται πέντε φίλους στο σπίτι να τους βγάλει ένα μεζέ - δεν λέω αστακό - όταν όλα αυτά τα πράγματα έχουν κοπεί, αυτά δεν μπαίνουν στη μείωση του βιοτικού επιπέδου και του πραγματικού μισθού;
Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι
Εγώ θα σας πω ομάδες φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία είναι φθηνά φάρμακα. Γιατί όταν κάνει το ένα 10 ευρώ, 15 ευρώ ή 30, μέσα στο χρόνο μπορεί να μαζεύονται 200 ευρώ. Δεν σας λέω τώρα τι σημαίνει να έχει ένας άνθρωπος μια βαριά ασθένεια και τι μπορεί να γίνει στο ελληνικό σύστημα. Μιλάω για όλα τα φάρμακα, χάπια και σιρόπια, που είναι αντιπυρετικά και αναλγητικά. Μιλάω για φάρμακα, για τα οποία τώρα οι ασθενείς πληρώνουν 100% τη δαπάνη, ενώ πλήρωναν 25%.
Αυτή ήταν η σπατάλη του κράτους, το 25%. Μιλάμε για αντιπυρετικά, αναλγητικά, αντιβηχικά, φάρμακα για επιπεφυκίτιδα, ξηροφθαλμία, με αντιφλεγμονώδη δράση, με αντιόξινη δράση, για επιχείλιο έρπητα, οστεοαρθρίτιδα, αιμορροΐδες. Μιλάμε τώρα για προβλήματα που τα έχει κάθε οικογένεια που έχει παιδιά και τα στέλνει στον παιδικό σταθμό και όλη την ώρα γυρνάνε με τη μύτη ή με το λαιμό να πονάει. Τι του δίνεις; Αντιβηχικά, φάρμακο με αντιφλεγμονώδη δράση κ.λπ.
Μιλάμε τώρα για κατανάλωση που γίνεται έτσι και αλλιώς σε μια οικογένεια με παιδιά ή για κατανάλωση που έχει να κάνει με ανθρώπους ηλικιωμένους. Εμείς έχουμε υπολογίσει ότι για να πάει στο γιατρό θα πληρώσει 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Οι εργαζόμενοι στον περίφημο τομέα "κοινωνικής εργασίας" έχουν μεικτές αποδοχές 625 ευρώ. Εμείς υπολογίζουμε μία οικογένεια με δύο παιδιά θα πληρώσει το χρόνο από 216 ευρώ έως 258 ευρώ για τέτοια φάρμακα, ποσά που αντιστοιχούν στο 8,6% έως 10,3% του ημερομισθίου. Να πάρουμε έναν εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, που παίρνει το "υπέρογκο" ποσό των 800 ευρώ. Θα πληρώσει από 216 ευρώ έως 258 ευρώ το χρόνο, ποσά που αντιστοιχούν σε 6,7 έως 8 ημερομίσθια.
Μιλάμε για φάρμακα που έχουν σχέση με την οστεοαρθρίτιδα και τα καταναλώνουν οι ηλικιωμένοι. Εκτός αν πρέπει να γίνουν έτσι, να πεθάνουν και να μην μπορούν να κινηθούν. Αυτός που έχει σύνταξη 600 ευρώ, θα πληρώσει από 96 έως 216 ευρώ το χρόνο. Εδώ φτάσατε στο σημείο να πληρώνει φάρμακα ο ασθενής που έχει χρόνιο νόσημα, αυτοάνοσο νόσημα το οποίο πλήττει τους πνεύμονες, και πρέπει να πληρώνει για να μην πάθει πνευμονία, την τρίμηνη προληπτική θεραπεία μ' αυτά τα φάρμακα: Donarot, Bronchovaxom, Polimod. Για να κάνεις την τρίμηνη θεραπεία θέλεις γύρω στα 400 ευρώ το χρόνο. Αυτά δεν τα δίνετε σε ανθρώπους που έχουν τέτοιο χρόνιο νόσημα, που θα το έχουν μέχρι να πεθάνουν.
Για μας θα έπρεπε να είναι για όλους δωρεάν, αλλά πολύ περισσότερο όταν έχεις χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και τέτοια πράγματα. Αν αρχίζεις να δίνεις 200 ευρώ για αναλγητικά, 400 ευρώ για το άλλο, δεν σου μένει τίποτα. Θα κόψεις και αυτά. Δεν θα κάνεις ολόκληρη τη θεραπεία. Αυτά είναι που θα σώσουν την Ελλάδα; To Bisolvon; Μπορεί το Bisolvon για έναν που έχει 5.000 ευρώ το μήνα, να μην είναι πρόβλημα. Για έναν, όμως, που έχει 800 ευρώ το μήνα, και το Bisolvon είναι πρόβλημα. Μάζεψε εκείνο, μάζεψε το άλλο, πέντε εδώ, τρία εκεί, σου έρχεται η ΔΕΗ, σου έρχεται και η Εφορία, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Θα σας πολεμήσουμε με κάθε μέσο
Επομένως, για να το ξεκαθαρίσουμε. Η διαφορά μας μαζί σας δεν είναι στους χειρισμούς. Ούτε ανίκανους σας λέμε, ούτε ηλίθιους, ούτε άπονους. Εχετε μία συγκεκριμένη πολιτική. Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, πρέπει να στερηθεί ο λαός ό,τι κατέκτησε εδώ και πενήντα χρόνια. Και όταν κάνετε αυτοκριτική και λέτε ότι όλες οι κυβερνήσεις φταίνε, δεν κάνετε αυτοκριτική για τα δοσίματα στους επιχειρηματίες, για τα αφορολόγητα, που οι εφοπλιστές σχεδόν δεν φορολογούνται σε τίποτα. Δεν κάνετε αυτή την αυτοκριτική. Κάνετε αυτοκριτική, γιατί κάνετε παραπάνω προσλήψεις, γιατί κάνετε κάποιες αυξήσεις, γιατί καθιερώσατε τόση συμμετοχή στα φάρμακα, γιατί σε κάποιες κατηγορίες είπατε 100%.
Και αυτή είναι η αυτοκριτική σας, για ό,τι αναγκαστήκατε να παραχωρήσετε στο λαό ή για ό,τι δώσατε για λόγους συμμαχίας και εκλογοθηρίας. Η αυτοκριτική σας έγκειται εκεί και πουθενά αλλού. Δεν κάνετε αυτοκριτική για τίποτα άλλο. Επομένως, θα το πω καθαρά: Η χρεοκοπία είναι άλλη για το κεφάλαιο και άλλη για το λαό. Οσο πιο πολύ χρεοκοπήσει ο λαός τόσο λιγότερες θα είναι οι επιπτώσεις της χρεοκοπίας για το κεφάλαιο.
Εμείς, αυτή τη νομιμότητα δεν την αναγνωρίζουμε. Βεβαίως, δεν αρκούν τα λόγια. Σημασία έχει να μην την αναγνωρίσει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Με κάθε μέσο και μέτρο θα σας πολεμήσουμε. Δεν φοβόμαστε τους Κοτζαμάνηδες, τους Παπαδοπουλέους κ.λπ. Εσείς ξέρετε τι λέω. Βγάζετε τους "λαγούς" μπροστά! Αλίμονο, αναδιοργανώνονται οι "λαγοί" για να σώσουν την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί - ο Μεταξάς, ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ - ανέβηκαν κοινοβουλευτικά, μέσω ψήφων. Αυτό να μην το ξεχνάτε. Βλέπετε ότι το αστικό κοινοβούλιο και ο καπιταλισμός βοηθάει και αυτούς να ανέβουν κοινοβουλευτικά. Ομως δεν τους φοβόμαστε. Ξέρετε για ποιους λέω».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου