ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

  • Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Η συνέχεια πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική
  • Στη νέα δράση ενάντια στα χαράτσια στις 28 Σεπτέμβρη
  • Στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη
  • Στη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη


Οι διαδηλωτές έξω από τη «Μεγάλη Βρετάνια»
«Μπορούμε να τους σταματήσουμε»!

Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες ο εργαζόμενος λαός της Αττικής, άνθρωποι του μόχθου από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, εργάτες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι άνεργοι και σπουδαστές που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν το Σύνταγμα. Σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο ο λαϊκός κόσμος δήλωσε την ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφασή του: «Δεν χρωστάμε - δεν πληρώνουμε!».
Σε αυτή τη φράση αποτυπώθηκε η θέληση χιλιάδων εργαζομένων, νέων, μικροεπαγγελματιών και των λαϊκών οικογενειών όχι μόνο να αρνηθούν οι ίδιοι τα χαράτσια, αλλά και να παλέψουν οργανωμένα και με κάθε τρόπο για να μην περάσει η ατέλειωτη ληστεία των ανθρώπων του μόχθου.
Εργαζόμενοι από όλους του κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με τα συνδικάτα τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αυτοαπασχολούμενοι με την Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, σπουδαστές με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σύλλογοι, γυναίκες με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και πλήθος εργαζομένων που βρήκαν σε αυτή την πρωτοβουλία την «πλάτη να ακουμπήσουν», άνθρωποι από πολλές γειτονιές της Αττικής που έμαθαν για την κινητοποίηση και θέλησαν να αντισταθούν οργανωμένα, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

«Βούλιαξε» η πλατεία Συντάγματος
Μια συμμετοχή που πρέπει να γίνει ακόμα πιο μαζική μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συνδικάτων και μαζικών φορέων σε επιχειρήσεις και γειτονιές. Που πρέπει να κλιμακωθεί με τη νέα κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη και παραπέρα στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη, με σταθμό τη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη.
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο λαό της Αθήνας
Από νωρίς το απόγευμα το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς το λαό της Αθήνας αντηχούσε γύρω από το Σύνταγμα:
«Δεν θα δεχτούμε καμιά συνέπεια. Οπως παλιά στις γειτονιές, όταν έχτιζαν παράνομα τα φτωχόσπιτα και όλη η γειτονιά έμπαινε μπροστά στις μπουλντόζες που πήγαιναν να τα γκρεμίσουν, έτσι και σήμερα τα συνδικάτα θα μπουν μπροστά σε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης λαϊκής κατοικίας. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης να εμποδίσουμε την άσκηση βίας στο λαό». Καθώς τα μπλοκ κατέφθαναν από τις προσυγκεντρώσεις στην πλατεία, από τους γύρω δρόμους, ακουγόταν παντού: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Από την οδό Σταδίου οι διαδηλωτές ανεβαίνουν και οι άνθρωποι που κοντοστέκονται στα γύρω πεζοδρόμια χειροκροτούν.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης, διαβάστηκε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ομάδας της ΠΣΟ της Κολομβίας, η οποία ανακήρυξε τις 22 Σεπτέμβρη Μέρα Αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει το ΠΑΜΕ και οι Ελληνες εργαζόμενοι. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν η Γενική Ενωση Εργατών Βραζιλίας, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, η Συνδικαλιστική Ενωση Εργατών του Ιράν, το Εθνικό Αυτόνομο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και τεχνικής Εκπαίδευσης της Αλγερίας, η Συνεταιριστική Ενωση εργαζομένων στις μεταφορές Ουρουγουάης, 10 συνδικάτα της Ισπανίας και η Πακιστανική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Ούτε βήμα πίσω!




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκαψαν τα χαρατσόχαρτα έξω από την εφορία


Από τη χτεσινή διαδήλωση
MotionTeam
Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν, άφοβα, όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, έδειξαν χτες το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, πυρπολώντας, μπροστά στην είσοδο της Ι' ΔΟΥ, εκατοντάδες εντάλματα πληρωμής των χαρατσιών. Κάλεσαν το λαό να απαντήσει μαζικά, καθολικά, με άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών, να πάρει τα πάνω του, να φοβίσει την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, την τρόικα, να τους κολλήσει με την πλάτη στον τοίχο.

Στη συγκέντρωση μπροστά στην εφορία συμμετείχαν άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, εκπαιδευτικοί, που δίνουν καθημερινά τη μάχη το μήνυμα της οργανωμένης ανυπακοής να φτάσει παντού.
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών πήγε στην προϊσταμένη της Ι' ΔΟΥ και ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες και ολοένα και περισσότεροι, μέσα από τα σωματεία τους, ομάδες εργαζομένων, θα δηλώνουν καθημερινά, οργανωμένα και συλλογικά, ότι δεν μπορούν και δε θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια.
Αμέσως μετά στην είσοδο του κτιρίου, κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα και υπό τον ήχο των συνθημάτων, έβαλαν φωτιά στα πρωτότυπα εντάλματα πληρωμής των χαρατσιών.
Ακολούθησε μαχητική πορεία προς τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.
Ενας είναι ο εχθρός

Εξω από την εφορία
MotionTeam
Πρωί και βράδυ στους δρόμους, στον αγώνα, για να μπει φρένο στο μακελειό που ξεκίνησε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού, στο μακελειό που εξελίσσεται σε βάρος όλων των λαών. Κάτω από το σύνθημα «Ούτε φτώχεια, ούτε πόλεμος - ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», ο εργαζόμενος λαός συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και η ΕΔΥΕΘ, χτες το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Διαδήλωσαν ακόμη πιο μαζικά την απόφασή τους να αντισταθούν στα χαράτσια, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και μίλησε ο πρόεδρός της, Ασόκι Σούτκι. Μίλησαν επίσης ο Γ. Χαβατζάς από την ΕΔΥΕΘ και ο Σ. Ζαριανόπουλος από το ΠΑΜΕ.
Στη μαχητική πορεία προς τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης έκαναν στάση στο αμερικάνικο προξενείο, όπου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.




ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Δυναμική αγωνιστική απάντηση στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης έδωσαν εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες που διαδήλωσαν χτες στους δρόμους των πρωτευουσών των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών. Και έστειλαν ηχηρό μήνυμα: «Δεν έχουμε, δε θέλουμε, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους».
Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας (φωτ.) - τη διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Ενωση Γυναικών - μέλος ΟΓΕ - και η πορεία που έγινε, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε συνεχώς. Η βροχή δεν πτόησε ούτε τους διαδηλωτές στα Τρίκαλα, που αμέσως μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Στην Καρδίτσα η συγκέντρωση έγινε επίσης στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία.




Οταν έμαθαν τα νέα μέτρα δήλωσαν πιο αποφασισμένοι!


Ο κόσμος που συμμετείχε στη χτεσινή μεγάλη κινητοποίηση δήλωνε αποφασισμένος να μην πληρώσει τα χαράτσια. Την ώρα της συγκέντρωσης ανακοινώνονταν τα νέα άγρια κυβερνητικά μέτρα. Ακριβώς αυτό τους έκανε ακόμα πιο αποφασισμένους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην κάνουν βήμα πίσω...

«Μου ήρθε ο φόρος "αλληλεγγύης" 634 ευρώ», μας λέει ο Παναγιώτης, που εδώ και ένα χρόνο έχει βγει στη σύνταξη. «Δεν έχω, δεν πληρώνω. Εχω δυο παιδιά που σπουδάζουν και αναγκάζομαι να συντηρώ δύο σπίτια. Δε θα αφήσω τα παιδιά μου χωρίς σπουδές, χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, για να τους δώσω τα χαράτσια».
Ο Γιώργος, 70 ετών, συνταξιούχος, μας είπε: «Παίρνω 600 ευρώ σύνταξη κι έχω άνεργο παιδί εδώ και ένα χρόνο. Μόνο για τις εξετάσεις μου και τα φάρμακα κάθε μήνα, καθότι έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς, είναι 120 ευρώ κάθε μήνα. Δεν έχω να πληρώσω, δε θα πληρώσω. Να πληρώσουν όσοι δημιούργησαν το χρέος τους».
«Τα νέα χαράτσια και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα επιταχύνουν την εξαφάνισή μας», λέει ο Γιάννης, ταξιτζής, που σήμερα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς θα απεργούν. «900 ευρώ μας ήρθε το χαράτσι εμένα και στη γυναίκα μου. Ηδη χρωστάμε ένα σωρό λεφτά, με δυσκολία θα πληρώσω την άδεια του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσουμε τα χαράτσια».
Ο Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, λέει: «Φυσικά και δε θα πληρώσω τα χαράτσια. Με πνίγουν ήδη ένα σωρό λογαριασμοί. Το Μάρτη που μας πέρασε από την πίεση από τη δουλειά έπαθα έμφραγμα. Δεν αποδέχομαι τίποτα, ούτε τα χαράτσια τους, ούτε τίποτα άλλο».
«Ο άντρας μου είναι απλήρωτος 3 μήνες, εγώ 4, και έχουμε υποστεί μείωση μισθών», μας λέει η Κατερίνα, μητέρα δύο παιδιών. «Εκτός από το φόρο αλληλεγγύης, πρέπει να πληρώσω για τον ημιυπαίθριο, το νέο χαράτσι για το σπίτι. Πού θα βρεθούν όλα αυτά τα λεφτά τη στιγμή που είμαστε και απλήρωτοι; Δεν αναγνωρίζω κανένα από τα χαράτσια που μας επιβάλλουν».




Δεν θα μας ρίξουν στο σκοτάδι!

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στο συλλαλητήριο


Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Ηλίας Σταμέλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Η κυβέρνηση με ωμό εκβιαστικό τρόπο επέλεξε το λογαριασμό της ΔΕΗ για να εισπράξει αυτό το χαράτσι, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων, λέγοντάς τους ότι "εάν δεν πληρώσεις θα σου κόψουμε το ρεύμα". Σε αυτόν τον ωμό εκβιασμό το ΠΑΜΕ προειδοποίησε τη διοίκηση της ΔΕΗ να "μην τολμήσει να ρίξει στο σκοτάδι τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν"» και συμπλήρωσε πως σήμερα «το ζητούμενο είναι, πώς οργανωμένα θα το αντιμετωπίσουμε, πώς θα αναπτύξουμε αλληλεγγύη, να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του. Να σταματήσουμε αυτά που ήρθαν, αλλά και να βάλουμε φρένο σε αυτά που σχεδιάζουν, γιατί αυτή η πολιτική δεν έχει τέλος αν δεν την ανατρέψουμε».

Η εργατική τάξη δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με το κεφάλαιο, υπογράμμισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Εμείς δουλέψαμε και δουλεύουμε και παράγουμε όλο τον πλούτο και αυτοί τον εισπράττουν. Εμείς δουλέψαμε και δεν έχουμε ψωμί να φάμε. Εμείς και τα παιδιά μας που μένουν άνεργα, και αυτοί έχουν δισεκατομμύρια στις ελβετικές τράπεζες. Το βαρέλι της αστικής τάξης δεν έχει πάτο. Πάτο όμως μπορούμε να βάλουμε εμείς».
«Πώς θα τα βγάλουν πέρα οι οικογένειές μας; Πώς θα σπουδάσουμε; Πώς θα βρούμε δουλειά;» αναρωτήθηκε η Σωτηρία Αγγελινιάδη από το ΜΑΣ, μεταφέροντας τις αγωνίες των σπουδαστών και των μαθητών.
«Στο δήθεν κοινωνικό τους κράτος, τα μισά ειδικά σχολεία της Αθήνας είναι σε επικίνδυνα κτίρια όταν και αυτά καλύπτουν μόνο το 10% των παιδιών με αναπηρίες που έχουν άμεσα ανάγκη την ειδική εκπαίδευση. Και εδώ και 10 ημέρες δεν έχουν ανοίξει και αυτά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
«Η συγχώνευση και συρρίκνωση του ΟΣΚ έχει σαν στόχο να αποποιηθεί το κράτος της υποχρέωσής του για παροχή των αναγκαίων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων για όλα τα παιδιά, υποχρέωση για την οποία έχουν χιλιοπληρώσει οι γονείς», υπογράμμισε ο Μανώλης Δανδουλάκης, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στον ΟΣΚ, σημειώνοντας πως η παραπάνω εξέλιξη αφορά όλους τους δημόσιους φορείς.
«Είναι ντροπή ο άνεργος να πάει να πληρώσει. Να πληρώσει για να σωθούν οι τράπεζες και οι εφοπλιστές», είπε ο Μπάμπης Βαΐου, άνεργος από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. «Εμείς οι άνεργοι να μπούμε τώρα στη δράση. Στην οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία των κλάδων στους οποίους δουλεύαμε, στις λαϊκές επιτροπές και στους μαζικούς φορείς στις συνοικίες που ζούμε. Δεν μένουμε στο σπίτι. Είμαστε εκεί! Δεν είναι λύση ο ατομικός δρόμος, ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύση βρίσκεται στην οργανωμένη, ταξικά προσανατολισμένη πάλη».
«Αδιαφορούν για την αδυναμία μας να καλύψουμε βασικές καθημερινές ανάγκες μας. Ζητάνε ως το τέλος του μήνα από τους αυτοαπασχολούμενους περίπου 1.500 ευρώ "το κεφάλι", ενώ ο τζίρος ο καθημερινός είναι μειωμένος κατά 40% - 70%. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΒΕ να χρωστάμε σε τράπεζες, να μην πληρώνουμε τα ταμεία μας, να ξεκινάμε κάθε μήνα με υπέρογκα λειτουργικά έξοδα, να μας πνίγουν οι επιταγές στους προμηθευτές, να πιάνουμε φόδρα στην τσέπη μας...», ανέφερε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ.
Στο τέλος της συγκέντρωσης Μοχάμεντ Ικνέμπι, εκ μέρους των Παλαιστινίων Εργατών που ζουν στην Ελλάδα, διάβασε ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο εγκρίθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου