ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Γενική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 5 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ


Να αξιοποιήσουν τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν χτες στην κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και να παλέψουν αποφασιστικά για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.

Στην κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης γενικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη και 24ωρη απεργία στις 5 Οκτώβρη για όλους τους εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.
Σημειώνεται ότι εδώ και 15 μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν προτείνει την προκήρυξη απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, πρόταση όμως για την οποία οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» τήρησαν σιγήν ιχθύος.
Μπροστά σε αυτή την επιδεικτική απραξία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανήλθαν και προχτές η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ ζήτησε την άμεση σύγκληση της διοίκησης της συνομοσπονδίας και την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στα μέσα Οκτώβρη.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Θ. Κούτρας, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις και με σχέδιο και πρόγραμμα να αναμετρηθούν με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του κόμματος της Μπακογιάννη. Να σηκώσουν το ανάστημά τους, να αποτρέψουν τα βάρβαρα μέτρα. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αποκρούσουν αυτή την επίθεση, που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ολοι στον αγώνα. Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Κινητοποιήσεις στο Δημόσιο
Μια σειρά από κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα στο Δημόσιο ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, στις μετατάξεις, στη μείωση των μισθών και άλλα ζητήματα. Τρίωρη παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ (12.30 έως λήξη ωραρίου). Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει κηρύξει, επίσης για σήμερα, πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11.30 π.μ. έως λήξη ωραρίου).
Στο μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι και αύριο η κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου, την οποία ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι σε αυτό. Επίσης, στη χτεσινή Γενική Συνέλευσή τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Ακόμα, 48ωρη απεργία αποφάσισαν να κάνουν στις 27 και 28 Σεπτέμβρη οι τρεις Ομοσπονδίες στις εφορίες, στα τελωνεία και το υπουργείο Οικονομικών.



Κόβουν επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων

Δε θα τα παίρνουν όσοι έχουν εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ

Προάγγελο του πετσοκόμματος των επιδομάτων πρόνοιας και των αναπηρικών συντάξεων αποτελεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, να διακόψει τη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων σε πολύτεκνους και τρίτεκνους με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. Η σχετική διάταξη εντάχτηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Το πολυτεκνικό επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και είναι ίσο προς ενάμισι ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ισχύει κάθε φορά, πολλαπλασιαζόμενο επί τον αριθμό των δικαιουμένων παιδιών. Σήμερα ανέρχεται σε 44,68 ευρώ για κάθε παιδί. Δηλαδή, μια οικογένεια που έχει τέσσερα παιδιά και το μικρότερο δεν συμπλήρωσε το 23ο έτος και είναι άγαμο τότε θα πάρει πολυτεκνικό επίδομα 44,68Χ4=178,72 ευρώ το μήνα. Τώρα, αυτό το επίδομα κόβεται!
Δικαιούχοι του πολυτεκνικού επιδόματος είναι: Η μητέρα με τέσσερα παιδιά. Ο γονέας χωρίς σύζυγο (μητέρας - πατέρας) με τρία παιδιά και εφόσον έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια αυτών και είναι ο μόνος υπόχρεος αυτών προς διατροφή. Ο ανάπηρος γονέας (μητέρα - πατέρας) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως, ο οποίος έχει τρία παιδιά. Πατέρας με τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, εφόσον έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά. Τα απορφανισθέντα παιδιά και από τους δύο γονείς εφόσον είναι τουλάχιστον δύο.
Να σημειώσουμε ότι από 1η Ιανουαρίου 2008 χορηγείται επίδομα στη μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα, για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των είκοσι τριών (23) ετών καθώς και στον πατέρα ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.


Στον «αέρα» οι συντάξεις των ναυτεργατών
Είναι άγνωστο εάν το ΝΑΤ θα μπορεί να καταβάλλει τις συντάξεις Νοέμβρη και Δεκέμβρη, όπως βεβαίωσε προχτές και ο πρόεδρος του Ταμείου

Από παλιότερη κινητοποίηση στο ΝΑΤ
Στον αέρα τινάζει τις συντάξεις των ναυτεργατών, η περικοπή κατά 50 εκατ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για το 2011, σύμφωνα με το άρθρο 44 του «μεσοπρόθεσμου». Το ΝΑΤ, όπως βεβαιώθηκε προχτές και από τον πρόεδρο του Ταμείου μπροστά στους ναυτεργάτες, είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την καταβολή των συντάξεων του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη!

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η δυνατότητα του Ταμείου να καλύψει τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους σε γιατρούς και φάρμακα και ήδη έχει μπει στον προγραμματισμό η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τον Κλάδο Ασφάλισης και Ανεργίας των Ναυτεργατών (ΚΑΑΝ), να γίνουν περικοπές από τους λογαριασμούς που αφορούν την καταβολή των επιδομάτων στους άνεργους ναυτεργάτες, τις αμοιβές των υπερωριών των εργαζομένων στον Οίκο Ναύτη και άλλα!
Σύμφωνα με το άρθρο 44 του «μεσοπρόθεσμου» για το 2011 περικόπτονται από την κρατική επιχορήγηση στο ΝΑΤ 50 εκατ. ευρώ, όταν ήδη το έλλειμμα του ΝΑΤ, ακόμα και με τα στοιχεία-μαϊμού που εμφανίζει το Ταμείο - έχει να κλείσει ισολογισμός από το 2003 - ανέρχεται στο δυσθεώρητο ποσό των 1.314.771.141 ευρώ. Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, από το 2012 θα περικόπτονται από την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΑΤ κάθε χρόνο 100 εκατ. ευρώ. Ηδη, ο πρόεδρος του Ταμείου με τη φράση «περίπου έτσι είναι» βεβαίωσε μπροστά στους ναυτεργάτες κατά την προχτεσινή τους κινητοποίηση στο ΝΑΤ, ότι το Ταμείο δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να καταβάλλει τις συντάξεις του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη. Ενώ ανέφερε ότι το ΝΑΤ θα πάρει το δρόμο προς τη διάλυση και την ένταξή του στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ πριν το 2013, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Πόρων του ΝΑΤ προς τη διοίκηση του Ταμείου, λόγω των ελλειμμάτων του ΝΑΤ μειώνεται ο προϋπολογισμός του ΚΑΑΝ κατά 5.900.000 ευρώ. Τα «σπασμένα» θα πληρώσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι λογαριασμοί που αφορούν τους άνεργους ναυτεργάτες και συγκεκριμένα μειώνουν κατά 1.200.000 ευρώ τον λογαριασμό των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και κατά 400.000 ευρώ τον λογαριασμό των επιδομάτων λόγω εορτών των ανέργων! Επιπλέον, μειώνουν κατά 3.000.000 ευρώ τον λογαριασμό της «πρόσθετης περίθαλψης» των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου, δηλαδή των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, κόβουν 250.000 ευρώ από το λογαριασμό «αποζημίωση για υπερωριακή εργασία» των εργαζομένων του Οίκου Ναύτη κλπ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου