ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

 

Η αφαίμαξη αποκτά μόνιμο χαρακτήρα

Εμπαίζουν και τους άνεργους. Φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις και εκτοξεύουν απειλές για αναγκαστικά μέτρα


Τώρα είναι η ώρα η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή στο χαράτσι να γίνει κρίκος στο γιγάντωμα της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής τους
ΚΟΥΚΟΣ
Κατάμουτρο φτύσιμο απέναντι στα βάσανα του λαού, στους ανέργους που μαζικά πετάνε στους πέντε δρόμους, αποτελεί και η «προσθήκη» της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία για το χαράτσωμα στη λαϊκή κατοικία. Ταυτόχρονα, όπως και οι ίδιοι το ομολογούν το νέο μέτρο, το χαράτσι στα ακίνητα, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, όπως ακριβώς και το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που κλιμακώνουν. Θα γίνει μόνιμος «θεσμός», συστατικό στοιχείο του καπιταλιστικού κράτους, όπως συμβαίνει σήμερα για παράδειγμα με το ΦΠΑ πάνω στα εμπορεύματα μαζικής κατανάλωσης και τα άλλα αντιλαϊκά χαράτσια.
«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλες τις όψεις του προβλήματος στα πλαίσια της διαβούλευσης για το εθνικό φορολογικό σύστημα και να εντάξουμε εκεί τη συνολική ρύθμιση, αφού προηγουμένως θα έχουμε επεξεργαστεί όλες τις παραμέτρους και όλες τις επιβαρύνσεις των ακινήτων», ήταν η συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου με το κατάπτυστο χαράτσι.
Κάτω από το φόβο της πλουτοκρατίας για τις διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις, για το οργανωμένο κίνημα της ανυπακοής στη βαρβαρότητα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να θωρακίσει παραπέρα και το νομικό τους οπλοστάσιο. Με στόχο, τον εκφοβισμό και την καθυπόταξη του λαού κατέθεσαν χτες νέα διάταξη, όπου προβλέπουν ότι η «βεβαίωση του τέλους από την αρμόδια ΔΟΥ θα διενεργείται μέσα σε προθεσμία 4 μηνών από τη γνωστοποίηση», δηλαδή μετά την κοινοποίηση του κουρελόχαρτου από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών!
Με το θράσος του κόκκορα «απειλούν» και από πάνω να καταστήσουν άμεσα «ληξιπρόθεσμες» τις δήθεν «οφειλές». Δηλαδή, να ενεργοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες τα όποια αναγκαστικά μέτρα, όπως κατάσχεση του κουτσουρεμένου μισθού και της σύνταξης ή και οτιδήποτε άλλο θεωρήσουν πρόσφορο για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων.
Εχουν βάλει για στόχο να μαζεύουν από φέτος και για καθένα από τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες, ποσά πάνω από 2 δισ. ευρώ το χρόνο, τα οποία, όπως και όλα τα άλλα χαράτσια, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, τα προορίζουν για πεσκέσι στους μεγαλοπιστωτές τους και τις άλλες μερίδες της πλουτοκρατίας. Ηδη, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μεγαλοϊδιοκτήτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) και την αντικατάστασή του από τα μαζικά χαράτσια στη λαϊκή κατοικία.
Εξαιρέσεις - εμπαιγμός
Η δήθεν «εξαίρεση» από τα χαράτσια που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφορά μόνο μικρό κομμάτι από τους επίσημα χαρακτηριζόμενους «μακροχρόνια άνεργους». Στην κυριολεξία, η κοροϊδία πηγαίνει σύννεφο. Η δήθεν «εξαίρεση ανέργων» είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στις προδιαγραφές που έβαλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, δηλαδή στη γραμμή... ένας εργαζόμενος για κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Το νέο χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία θα το πληρώνουν και όλοι οι ψευτοεπιδοτούμενοι άνεργοι που:
  • Εχουν οικογενειακό εισόδημα (το ζευγάρι) πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο (!) με «προσαύξηση» 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. «Υποχρεώνουν», δηλαδή, να το πληρώνουν μέχρι και επιδοτούμενοι άνεργοι με σύζυγο που είτε δουλεύει στη «χάση και στη φέξη» είτε είναι επίσης ψευτοεπιδοτούμενος άνεργος! Δε διευκρινίζουν εάν στο οικογενειακό εισόδημα υπολογίζουν και τα κάθε είδους λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης», που να σημειωθεί ότι ετοιμάζονται να τα αυξήσουν παραπέρα με το νέο φορολογικό νόμο. Να σημειωθεί πως η πάγια πρακτική τους είναι ο υπολογισμός και των «αντικειμενικών κριτηρίων».
  • Για πρόσθετες «εξοικονομήσεις», στο λογαριασμό της πλουτοκρατίας, προβλέπουν το χαράτσωμα και για όλους τους νεοαπολυόμενους, ψευτοεπιδούμενους ανέργους, ανεξάρτητα και από το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, δηλαδή ακόμη και για μηδαμινά ποσά, ακόμη και αν και οι δυο σύζυγοι έχουν βγει πρόσφατα -μέσα στο τελευταίο εξάμηνο- στην ανεργία! Μετά και τις προηγούμενες «δικλείδες ασφαλείας», η κυβερνητική «εξαίρεση» αφορά μόνο σε επιδοτούμενους ανέργους «τουλάχιστον κατά τους 6 από τους 12 μήνες», που προηγούνται κάθε φορά από την ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων.
  • Εξαιρούνται επίσης οι άνεργοι με συνολική ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ, ακόμη και αν είναι φεσωμένοι στις τράπεζες για στεγαστικά δάνεια κλπ.
  • Με 0,5 ευρώ στο τετραγωνικό μέτρο χαρατσώνονται άτομα με αναπηρία ή με προστατευόμενα ανάπηρα παιδιά. Επίσης, οι πολύτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000 ευρώ.
  • Από το τέλος εξαιρούνται και τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που «έχουν αποκλειστικά γεωργική, κτηνοτροφική, βιοτεχνική και βιομηχανική χρήση».



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απειλές για υποταγή ή χάος

Τα πιο αισχρά ιδεολογήματα ανασύρουν τα αστικά επιτελεία για να φοβίσουν το λαό

Σε επίδειξη θράσους, ταξικού κυνισμού και ακατάσχετης κινδυνολογίας, με προφανή στόχο την κατατρομοκράτηση και την άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στα μέτρα σωτηρίας του κεφαλαίου, επιδόθηκε χτες ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ευ. Βενιζέλος απείλησε επί της ουσίας τον ελληνικό λαό να μην αντιδρά στα μέτρα και τα χαράτσια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με φαινόμενα τύπου Αργεντινής του 2000.
Οπως είπε, «ο κόσμος - και δικαίως - νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών - συντάξεων - εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά. Αλλά, δυστυχώς, αυτή δεν είναι κρίση. Αυτό είναι μία προσπάθεια πολύ σκληρή που κάνουμε να προστατευτούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Γιατί κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης».
Πέρα από την προσπάθεια να συγκαλύψει την αιτία και το χαρακτήρα της κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών κινδυνολόγησε αισχρά ότι η μη συμμόρφωση του λαού με την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σημαίνει χρεοκοπία και χάος. Κάνοντας αβάσιμους παραλληλισμούς ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ελλάδα, χώρες με διαφορετικά καπιταλιστικά μεγέθη, αλλά και ανόμοια χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά τον υποκειμενικό παράγοντα, προσπαθεί να ταυτίσει με το χάος το ενδεχόμενο να βρουν σοβαρά εμπόδια τα μέτρα και να αποτύχει η προσπάθεια του κεφαλαίου και των κομμάτων του να βάλουν το λαό στον ντορβά. Κι όλα αυτά, για να τρομάξει την εργατική λαϊκή οικογένεια, που έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της εφαρμογής των νέων καταιγιστικών μέτρων και για να τα νομιμοποιήσει δε δίστασε να επικαλεστεί την «εθνική υπερηφάνεια», λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε, επειδή έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα (...) δεν το αντέχει η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού»!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου