ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τιμάμε και αποκαθιστούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη




Η δυνατότητα και η ικανότητα ενός ΚΚ να μελετά την Ιστορία του αποτελεί στοιχείο της ανάπτυξής του, με σκοπό να γίνει πιο διεισδυτική και αποτελεσματική η δράση του ΚΚ στην οργάνωση της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με αυτήν την έννοια, γίνεται διαδικασία έμπνευσης για συνειδητή ηρωική δράση, ιδιαίτερα από τις νέες γενιές των κομμουνιστών.

Το ΚΚΕ στην 93χρονη πορεία του επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα, όπως την αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και της μαρξιστικής - λενινιστικής ιδεολογίας ως επαναστατικής θεωρίας για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη για τη σοσιαλιστική κοινωνική επανάσταση.
Το ΚΚΕ άντεξε στη δίνη της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ενωση και στα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ευρώπη και την Ασία. Αυτή η αντοχή δεν είναι τυχαία. Σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του.

Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι ιστορία της ιδεολογικής, οργανωτικής και πολιτικής χειραφέτησης της εργατικής τάξης στην Ελλάδα από την αστική. Γι' αυτό στην υπερενενηντάχρονη πορεία του δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται την αντικομμουνιστική επίθεση με όλες τις μορφές: Την πιο ωμή κρατική βία - φυλακίσεις, εξορίες, θανατικές ποινές και εκτελέσεις για δήθεν εθνική προδοσία - τη συκοφάντηση της προσφοράς του στον απελευθερωτικό αγώνα με τη διαστρέβλωση γεγονότων, με το «ξαναγράψιμο της Ιστορίας της Αντίστασης 1941-1944» και την απαξίωση της Ιστορίας του ΔΣΕ, που συνδέθηκαν με περιόδους ανόδου της ταξικής πάλης.


Ο Νίκος Ζαχαριάδης
Κάθε βήμα ιδεολογικής και πολιτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις σύγχρονες συνθήκες εξαγριώνει τον ταξικό αντίπαλο και ταυτόχρονα τον κάνει πιο ευέλικτο στη χρησιμοποίηση αποστατών, αναχωρητών, οπορτουνιστών προερχομένων από τις γραμμές του ΚΚΕ.
Ασπίδα του Κόμματός μας είναι η ίδια η εργατική τάξη, οι πρωτοπόροι νέοι και νέες εργατικής και λαϊκής καταγωγής, οι συνειδητοί επιστήμονες και επιστημόνισσες, γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική.
ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΓΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
  • Κυριακή 2 Οκτώβρη, 11.30 το πρωί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών: Τον Νίκο Ζαχαριάδη, ηγέτη και Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ 1931-1956.
  • Τετάρτη 5 Οκτώβρη, 7.30 το απόγευμα στην πλατεία «ΑΤΛΑΣ» στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Ταύρο: Τον Νίκο Βαβούδη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Κυριακή 9 Οκτώβρη, 11 το πρωί στην πλατεία Λαού στη Λαμία: Τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.
ΑΘΗΝΑ 23/9/2011
Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Αρης Βελουχιώτης

Ο Νίκος Βαβούδης,



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Ομιλία σε εργαζόμενους του Δημοσίου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε εργαζόμενους στον κρατικό τομέα, στους δημόσιους οργανισμούς, στους δήμους και τις δημόσιες συγκοινωνίες, στις πρώην ΔΕΚΟ, στην Υγεία και στην Παιδεία, σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο γήπεδο Σπόρτιγκ, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη και ώρα 7 μ.μ.


Δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Κυριακή:
  • Πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει η ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Ντίσελντορφ, στις 5 μ.μ. στο Gaststatte Gambrinus, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Αύριο, Δευτέρα 26/9:
  • Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου στη Ναύπακτο, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση - συζήτηση «για την επίθεση στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συνταξιούχων» διοργανώνουν οι ΚΟΒ Ταξιάρχη και Μαλαγαρδή Κορυδαλλού του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ (Ταξιαρχών 32, πλατεία Ελευθερίας).
Σημαντικές εκδηλώσεις του Κόμματος
Στο Μάλι Μάδι
Εκδήλωση για τη μεγάλη μάχη του ΔΣΕ στο Μάλι - Μάδι Καστοριάς, που έγινε 10 - 13 Σεπτέμβρη του 1948, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. Θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που έστησε η Κομματική Οργάνωση και θα μιλήσει ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Για την ίδρυση του ΕΑΜ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ της περιοχής, σήμερα Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Περτούλι Τρικάλων, στο μνημείο που στήθηκε προς τιμήν του ηρωικού ΕΛΑΣ, από την ΚΕ του ΚΚΕ, με ομιλητές την Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Β. Φυτσιλή, μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου