ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αταλάντευτη στήριξη στα άγρια μέτρα

Το «Ζάππειο 2», που εμπλουτίζει το πρόγραμμα κυβέρνησης - τρόικας, υπερασπίστηκε ο Α. Σαμαράς από τη ΔΕΘ

Να πληρώσει αγόγγυστα τα νέα χαράτσια και γενικότερα τα βάρη της κρίσης κάλεσε το λαό από τη ΔΕΘ ο Α. Σαμαράς, ζητώντας ταυτόχρονα εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή για να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα μια «επανεκκίνηση της οικονομίας», που θα γίνει με νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο και διαρκή πόλεμο σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού. Το μήνυμα, που με καθαρότητα έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ με την ομιλία του και τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ήταν ότι οι θυσίες του λαού για την πλουτοκρατία είναι αναγκαίες και αναπόφευκτες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να πείσει ότι με μια κυβέρνηση της ΝΔ «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο».
Μέχρι τότε, η ηγεσία της ΝΔ συμπλέει και συστρατεύεται με την κυβέρνηση στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων, είτε προβλέπονται, είτε όχι στο μεσοπρόθεσμο, πλειοδοτώντας υπέρ της δραστικής μείωσης του κράτους, της περιστολής των κρατικών δαπανών και της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εμφάνισε ως αιτία των νέων μέτρων την «ανικανότητα» και τις «καθυστερήσεις» της κυβέρνησης, ακριβώς για να εμφανιστεί ως καλύτερος διαχειριστής της ίδιας βάρβαρης πολιτικής.
Το πρώτο που ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει το νέο χαράτσι για τα ακίνητα, κηρύσσοντας την πλήρη συμμόρφωση στους νόμους γενικότερα και αποδοκιμάζοντας κάθε ιδέα οργανωμένης άρνησης πληρωμής. «Εγώ δεν είπα να μην πληρώσει κανείς. Εγώ είπα να πληρώσουν. Ο νόμος - νόμος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο, επανέλαβε ότι «το 'χω πει πολλές φορές είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή "δεν πληρώνω"», ενώ δε δίστασε να καυχηθεί για την εχθρική στάση του απέναντι στους λαϊκούς - ταξικούς αγώνες, που βάφτισε «αντικοινωνικές συμπεριφορές βίας». Ανέφερε μάλιστα ότι μόνες λαϊκές κινητοποιήσεις που αναγνωρίζει είναι «οι 20λεπτες, συμβολικού χαρακτήρα» που κάνει η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια.
Φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο
Οι δημαγωγικές κορόνες του τύπου «ο λαός δεν αντέχει άλλους φόρους», δεν εμπόδισαν τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητήσει νέες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις, μετακυλίοντας βέβαια τα βάρη στα λαϊκά στρώματα. «Ζητάμε φόρο επιχειρήσεων 15% και φόρο μερισμάτων 15%», τόνισε, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα πρότεινε ο φόρος «σε πρώτη φάση να επιστρέψει στο 40% ανώτατο και σε τρία - τέσσερα χρόνια να μην ξεπερνά το 30%». Συμφώνησε επίσης στη διατήρηση των πιο επαχθών αντιλαϊκών φόρων, των έμμεσων φόρων, στα σημερινά επίπεδα, προτείνοντας μια μικρή μείωση του ΦΠΑ εκεί που ήταν πριν δύο χρόνια.
Πάνω απ' όλα, όμως, έβαλε γερές πλάτες στην προωθούμενη διάλυση του δημόσιου τομέα, επικροτώντας τόσο τους στόχους, όσο και τα αντιδραστικά και βάρβαρα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από κυβέρνηση και τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε την απόλυτη συστράτευσή του «στην μείωση του σπάταλου κράτους» - «ήδη από το Δεκέμβρη του 2009 ζητήσαμε πρώτοι να ληφθούν μέτρα για την περιστολή της σπατάλης. Και ανακοινώσαμε λεπτομερώς, στο Ζάππειο-ΙΙ, 18,4 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης!», τόνισε. Στο ίδιο πνεύμα πλειοδότησε στη σφαγή των μισθών και των συντάξεων, των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, προνοιακά επιδόματα, δηλώνοντας απερίφραστα ότι «"ναι" στη δημοσιονομική πειθαρχία λέμε κι εμείς».
Επίσης συμφώνησε με τη δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ισχυριζόμενος δημαγωγικά ότι μπορεί να επιτευχθεί δίχως απολύσεις. «Διοικητική μεταρρύθμιση σημαίνει σημαντικά μικρότερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων», είπε, συμπληρώνοντας για ψηφοθηρικούς λόγους ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει με μαζικές απολύσεις».
Από την άλλη, υποστήριξε ότι «με την εργασιακή εφεδρεία που προτείνουμε εμείς, μαζί με το πλήρες πάγωμα προσλήψεων για μια τριετία (με εξαίρεση υπερ-επείγουσες ανάγκες σε άμυνα, παιδεία και υγεία), μπορεί να μειωθεί σε τρία χρόνια το προσωπικό του δημοσίου κατά 150 χιλιάδες!». Ταυτόχρονα, έδωσε πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του αντιλαϊκού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και των μαζικών απολύσεων, προειδοποιώντας απλά ότι «δεν θα δεχθούμε να γίνουν με κομματικά κριτήρια»!
Ανάπτυξη - θηλιά στο λαό
Το «αναπτυξιακό μοντέλο», που παρουσίασε ως δήθεν εναλλακτική πρόταση, περιλαμβάνει πιο γενναία μέτρα υπέρ της ρευστότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων και ταυτόχρονα δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, μέσα από την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. «Αυτά τα δύο - προσέλκυση ξένων επενδύσεων και μείωση φορολογικών συντελεστών - είναι ο κύριος κορμός αυτού του δημιουργικού σοκ που θα προκαλέσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Μαζί με λύσεις για την αποκατάσταση της ρευστότητας», τόνισε, προσθέτοντας στα παραπάνω την αξιοποίηση - εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και νέα προνόμια στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη ναυτιλία και την πρωτογενή παραγωγή (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία).
Αυτά ακριβώς, δηλαδή την ενίσχυση της ρευστότητας και τα νέα προνόμια υπέρ των μονοπωλίων, θέλει να «επαναδιαπραγματευτεί» με την τρόικα και γι' αυτό ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή μέσα από εκλογές. Σε ό,τι αφορά τους στόχους του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, η ΝΔ όχι μόνο συμφωνεί πλήρως, αλλά πιστεύει ότι θα τους πετύχει πιο γρήγορα με τις παραπάνω προτάσεις.




ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σκύλλα και Χάρυβδη για το λαό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αντ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, υπογραμμίζει:
«Με την ισχυρή και καθαρή εντολή, που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή. Η πρόταση της ΝΔ οδηγεί επίσης το λαό στη χρεοκοπία, με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την "εργασιακή εφεδρεία", αποτελεί την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή.
Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, που προτείνει ως λύση, περιλαμβάνει νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Το δήθεν καινούργιο αναπτυξιακό πρότυπο με τα νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και στους εφοπλιστές, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων με φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα και τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που οδήγησε στη βαθιά κρίση υπερσυσσώρευσης και στην υπερχρέωση του κράτους. Η ανάκαμψη και η ανάπτυξη που υπόσχεται αφορά τα κέρδη των μονοπωλίων, με νέες βαρύτατες θυσίες των εργαζομένων.
Τα μνημόνια - πρότυπα που προτείνει, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, για τους λαούς έχουν τα ίδια βάναυσα αποτελέσματα, όπως και του ελληνικού και τα ίδια αδιέξοδα. Και το μνημόνιο, και το μεσοπρόθεσμο, και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου βρίσκονται υπό διαρκή διαπραγμάτευση στην ΕΕ των οξυμένων αντιθέσεων. Το αποτέλεσμα μετά από κάθε επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ των κυβερνήσεων, είναι χειρότερα μέτρα για το λαό, πιο οξυμένες συγκρούσεις μεταξύ των κρατών - μελών και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ φανερώνουν τα αξεπέραστα αδιέξοδα και τον ξεπεσμό των αστικών κομμάτων και του ευρωμονόδρομου. Υποτίθεται ότι είναι κατά των χαρατσιών, αλλά απαιτεί απ' το λαό να τα πληρώσει, υποτίθεται ότι είναι κατά του μεσοπρόθεσμου, αλλά ψηφίζει τους βασικούς νόμους που το εφαρμόζουν και απαιτεί την άμεση εφαρμογή του, είναι δήθεν κατά του μνημονίου, αλλά δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει και στηρίζει την υλοποίησή του.
Η ΝΔ διεκδικεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δική της, ή την ίδια επικεφαλής στη συγκυβέρνηση που θα επιβάλει στο λαό τη χρεοκοπία. Τίποτα διαφορετικό δεν προτείνει απ' ό,τι υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την καθοδήγηση της ΕΕ, εκτός από την επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή τους. Δηλαδή, θέλει να πείσει την ελληνική πλουτοκρατία και τους συμμάχους της στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, ότι είναι πιο ικανή για το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ο μεγάλος πλούτος και οι αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα και επικαλείται η ΝΔ, υπονομεύονται από την ένταξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φανατικά υποστηρίζουν και παραδίνονται στην πολύμορφη λεηλασία των μονοπωλίων. Η παραπέρα δραστική μείωση των απαράδεκτα χαμηλών συντελεστών φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων στο 15% από 20%, η διεύρυνση των φοροαπαλλαγών της και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών που η ΝΔ προτείνει να γίνουν εδώ και τώρα, σημαίνουν κυριολεκτική εξόντωση του λαϊκού εισοδήματος.
Οι εθνικοπατριωτικές διακηρύξεις της ΝΔ έχουν το ίδιο περιεχόμενο με τα πατριωτικά καλέσματα του ΠΑΣΟΚ: Να θυσιαστεί ο λαός για να προστατευτούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας, να σωθεί η ΕΕ - Ευρωζώνη, η συμμαχία της. Ο ελληνικός λαός μια απόφαση ισχυρή και καθαρή να πάρει: Να ξεμπερδεύει με τα αστικά κόμματα και τον ευρωμονόδρομο. Να απαλλαγεί από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να εξασφαλίσει με την πάλη του το δρόμο ανάπτυξης που εξασφαλίζει τις λαϊκές ανάγκες.
Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, και ειδικά αυτοί που έως τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,έχουν ευθύνη να μην πέσουν ξανά θύματα εξαπάτησης και εκβιασμών αυτών των κομμάτων και γενικότερα των μηχανισμών του συστήματος. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει ούτε λύση, ούτε σωτηρία για το λαό χωρίς αντιπαράθεση με το μεγάλο κεφάλαιο και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Εχουν χρέος να περάσουν απέναντι, στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα και να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια. Το ΚΚΕ τα καλεί σε συμπόρευση, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του, για να σηκώσει ο λαός κεφάλι με την οργάνωση και τη συμμαχία για να αποτρέψει και να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου