ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής στα χαράτσια
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί

Να πούνε δυνατό όχι στα νέα χαράτσια και στη φοροκαταιγίδα. Να αρνηθούν να πληρώσουν και πάλι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και να διαδηλώσουν όλοι μαζί στο Σύνταγμα στις 10 Σεπτέμβρη καλούν εργαζόμενους, αυτοπασχολούμενους, αγρότες, σπουδαστές και γυναίκες το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Σε ανακοίνωσή τους για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, που γίνεται στις 11 το πρωί, σημειώνουν:
«Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα κλπ. φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα. Η κυβέρνηση, με τα κόμματα της πλουτοκρατίας, φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας. Είναι ώρα να απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε την πραγματική μας δύναμη. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει.
Ομως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και οργανωθούμε μπορούμε.
Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί και στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
Την απόφασή μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια. Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας.
Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους. Η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία είναι πράξη που σηματοδοτεί τη λαϊκή απόφαση: Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.
Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 11 π.μ.».
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς»
Στο επόμενο διάστημα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας με το νέο χαράτσι για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους
Τουλάχιστον για τα πέντε επόμενα χρόνια θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι το νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλα τα εισοδήματα πάνω από τα 12.000 ευρώ, το οποίο με τον πλέον προκλητικό τρόπο βάφτισε «ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα». Ολοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μία φορά το χρόνο, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, θα καλούνται από τις Εφορίες να πληρώνουν αυτήν την «ειδική εισφορά» που καθιερώθηκε μόνο και μόνο για να διευρυνθούν τα έσοδα του κράτους, ώστε η κυβέρνηση να έχει στη διάθεσή της μεγαλύτερα ποσά για να πληρώνει τοκοχρεολυτικές δόσεις στους άρπαγες των τραπεζών, που θησαυρίζουν με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. Ενα χρέος το οποίο δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο πλαίσιο της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου.
Το «μάρμαρο» αυτής της πολιτικής, όπως προβλέπεται και από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα το πληρώσουν μαζί με τους μισθωτούς και συνταξιούχους και οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, οι οποίοι εκτός από την λεγόμενη «ειδική εισφορά» θα πληρώσουν επιπλέον και ...«τέλος επιτηδεύματος».
Υπόχρεοι να πληρώσουν την «ειδική εισφορά» είναι όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ενώ το «τέλος επιτηδεύματος» που για φέτος έχει οριστεί στα 300 ευρώ θα πληρώσουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ανεξάρτητα από το οικονομικό αποτέλεσμα που είχε η επιχείρησή τους το 2010.
Για ...κερασάκι στην τούρτα, έχει οριστεί και η καταβολή «εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες», ποσά συμβολικά αφού απευθύνονται σε όσους διαθέτουν στις βίλες τους πισίνες, σε όσους έχουν αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού και στους κατόχους πλωτών μέσων.
Το χαράτσι
Η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα» θα αφορά το συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα που έχει ο κάθε φορολογούμενος και θα υπολογίζεται με τους εξής συντελεστές:
  • Από 12.001,00 έως 20.000,99: συντελεστής 1%
  • Από 20.001,00 έως 50.000,99: συντελεστής 2%
  • Από 50.001,00 έως 100.000,99: συντελεστής 3%
  • Από 100.001,00 και άνω: συντελεστής 4%.
Από την καταβολή εισφοράς εξαιρούνται:
  • Οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όσους παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες (πάνω από 80%).
  • Η αποζημίωση λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης.
  • Οι εφάπαξ παροχές Ταμείων Πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημόσιων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.
  • Οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν φέτος επίδομα ανεργίας, ακόμα και αν είχαν πέρσι κάποιο εισόδημα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσοι ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις «προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή της ειδικής εισφοράς, μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος, θα υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ αίτηση για νέα εκκαθάριση», προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα εκκαθαριστικά που θα στείλουν θα μπορούν να εξοφληθούν σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες (εκτός της τελευταίας) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Προετοιμασίες για νέους αγώνες
Ευρεία σύσκεψη στις 7 Σεπτέμβρη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ
Δράση αναλαμβάνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, με στόχο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, την οργάνωση, τη συσπείρωση δυνάμεων για την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των ναυτεργατών.
Στο πλαίσιο αυτό οι αγωνιστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και η Επιτροπή διοργανώνουν ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών, ενώ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Σεπτέμβρη.
Στη σύσκεψη θα καθοριστεί πρόγραμμα πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και προετοιμασία για απεργιακές κινητοποιήσεις με διεκδικητικό πλαίσιο, που ανάμεσα σε άλλα αφορά «το δικαίωμα στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα προστασίας για όλους τους άνεργους, την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, να αποτραπεί η διάλυση του ΝΑΤ, να καταβάλουν τις οφειλές οι εφοπλιστές, να ματαιώσουν τη μείωση των συντάξεων και της επικουρικής, να μην καταργηθεί το επικουρικό ταμείο και το εφάπαξ. Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ναυτική εκπαίδευση - μετεκπαίδευση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».
Η Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Τρίτη 13 Σεπτέμβρη:
6.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO.
8 μ.μ.: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας στην πλ. Δημαρχείου στην Καλαμαριά.
Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη:
10.30 π.μ.: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αίθουσα 6.
1 μ.μ.: Θα επισκεφτεί τις αποθήκες της επιχείρησης Μασούτη στη Θέρμη και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.
2.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων της «Φιλκεραμ» και θα μιλήσει στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΘ
Σάλπισμα παλλαϊκού ξεσηκωμού
Στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, το συλλαλητήριο
Μήνυμα πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού σαλπίζουν οι ταξικές δυνάμεις με εξορμήσεις που πραγματοποιούν στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, και να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία που θα βάλει πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Καθημερινά πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που παίρνουν τη θέση τους στο ταξικό κίνημα, όσοι δηλώνουν την απόφασή τους να μπουν στην αντεπίθεση και στη σύγκρουση για την ανατροπή. Αναδείχθηκε αυτό και μέσα από τις περιοδείες που έγιναν χθες σε μια σειρά χώρους δουλειάς (γραφεία εμπορικού κέντρου COSMOS, εργοστάσια «Βασικάλη», «ΠΑΛΑΠΛΑΣΤ», κ.λπ.).
Στο μεταξύ, καθημερινά, σωματεία και φορείς δηλώνουν την απόφασή τους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και καλούν σε μαζική συμμετοχή. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ- Δημοσίου καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, στην πολιτική του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, της ΕΕ και του ΔΝΤ που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της χώρας, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Να απαιτήσουν την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Νομού Θεσσαλονίκης - Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει όλη την επόμενη βδομάδα καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της πανεργατικής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, από χθες κλιμάκιο του ΔΣ του Συλλόγου περιοδεύει σε όλα τα συμβολαιογραφεία της πόλης της Κατερίνης.

Σελ. /28     
Copyright © 1997-2011 ΡΙΖΟΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου