ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΑΧΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα βάρβαρα μέτρα να σημάνουν συναγερμό
Επιβεβαιώνεται ότι διέξοδος για το λαό δεν υπάρχει έξω από την πάλη για να μπουν εμπόδια στις ανατροπές, για το αντιπάλεμα της πολιτικής που τα επιβάλλει
Τώρα ξεσηκωμός παντού, για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός
Με λύσσα και χυδαία προπαγάνδα, τα κυβερνητικά στελέχη όρμησαν χτες στις λαϊκές συνειδήσεις, για να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα και χωρίς αντιστάσεις τα βάρβαρα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, μέσα στο Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Την ίδια ώρα, κυβερνητικές διαρροές επαναφέρουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή τη συγκρότηση «κυβέρνησης συνεργασίας». Οι ανατροπές που ανακοίνωσε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος επεκτείνουν και επιταχύνουν μέτρα που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Συγκεκριμένα:
1) Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα: Προωθούνται άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες συγκρότησης επιχειρησιακών σωματείων, με στόχο την καθολική επιβολή των επιχειρηματικών και ατομικών συμβάσεων και την κατάργηση των κλαδικών. Σε συνδυασμό με την ψήφιση το επόμενο διάστημα του νομοσχεδίου για την «κοινωνική εργασία», στόχος είναι να επεκταθούν όλες τις μορφές «ελαστικής απασχόλησης» και να συμπιεστεί ακόμα περισσότερο η τιμή της εργατικής δύναμης. Στο ίδιο πεδίο, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία «ενιαίου φορέα φόρων και εισφορών», με απώτερο στόχο την παροχή και νέων κινήτρων προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.
2) Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο: Μειώσεις μισθών μέχρι και 40% μέσω της κατάργησης όλων των επιδομάτων, θα επιφέρει η εφαρμογή μέσα στον Οκτώβρη του «Ενιαίου Μισθολογίου» για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου. Η κυβέρνηση ανήγγειλε ακόμα ότι αποσύρει το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς», που χρησιμοποίησε αρχικά για να εξαπατήσει τους εργαζομένους. Οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο θα επιφέρουν και μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου.
3) Ασφαλιστικό: Εφαρμόζεται άμεσα ο νέος κανονισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Από τη νέα λίστα, θα κοπούν περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι.
4) Μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα: Με την άμεση επέκταση του καθεστώτος της «εργασιακής εφεδρείας» σε όλους τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στους οποίους απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σε «εργασιακή εφεδρεία», σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, μπορούν να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι 53.833 «αορίστου χρόνου». Ακόμα, μπορεί να απολυθούν άμεσα χωρίς να ενταχθούν σε «εργασιακή εφεδρεία», όλοι οι 44.811 εργαζόμενοι «ιδιωτικού δικαίου». Το «πλεονάζον προσωπικό», που θα τεθεί σε «εργασιακή εφεδρεία» για 12 μήνες, θα βρεθεί εκτός υπηρεσίας με μηνιαία αποζημίωση το 60% των αποδοχών του. Μετά το τέλος του 12μηνου, αν δεν έχουν προσληφθεί σε κάποια δημόσια υπηρεσία μέσω ΑΣΕΠ, θα απολύονται οριστικά και αμετάκλητα! Η κυβέρνηση επίσης αποφάσισε την εφαρμογή του θεσμού του «κρατικού υπαλλήλου», που θα επιτρέπει τις «ελεύθερες μετατάξεις» προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα, με στόχο να καλυφθούν οι «υπάρχουσες ελλείψεις», με στόχο τη μετάταξη υπαλλήλων με υψηλότερα εισοδήματα σε θέσεις μειωμένων αμοιβών.
5) Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών: Σε πρώτη φάση μπαίνει άμεσα «λουκέτο» σε 11 φορείς του Δημοσίου: ΕΡΤ ΑΕ, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική ΑΕ, ΕΟΜΜΕΧ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας, Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Οι περισσότεροι από τους 7.000 εργαζόμενους στους συγκεκριμένους οργανισμούς θα χαρακτηριστούν «πλεονάζον» προσωπικό και θα απολυθούν άμεσα.
6) Ιδιωτικοποιήσεις: Με στόχο την «είσπραξη» 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011, η κυβέρνηση προωθεί: Το ξεπούλημα του 35,5% της κρατικής συμμετοχής στα ΕΛΠΕ. Την επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης του ΟΠΑΠ και τη διάθεση των νέων αδειών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Επεκτείνει την άδεια παραχώρησης για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στη γερμανική πολυεθνική «Χόχτιφ». Την παραχώρηση των συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας. Την πώληση του 55% της ΔΕΠΑ. Την πώληση μιας «πρώτης ομάδας ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες», τα οποία θα πωληθούν και στη συνέχεια θα επανενοικιαστούν από το Δημόσιο!
7) «Κλειστά» επαγγέλματα: Ανοίγουν άμεσα όλα τα «κλειστά επαγγέλματα» και κλείνει κάθε κενό που μπορεί να δημιουργεί οποιοδήποτε εμπόδιο στη σύσταση επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση βάζει ξανά στο τραπέζι το καθεστώς για φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες φορτηγών, δικηγόρους και συμβολαιογράφους.
8) Δημόσια Διοίκηση: Η κυβέρνηση μαζί με τη ρήτρα του 1/10 (προσλήψεις/απολύσεις) θα προχωρήσει σε μείωση των 14.345 συμβασιούχων, στην εισαγωγή της μερικής απασχόλησης για όσους δημόσιους υπάλληλους το επιθυμούν και στη χορήγηση εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών κλπ. Μέτρα που στοχεύουν στην έξοδο των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
9) Δαπάνες Δημοσίου. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση «μητρώου ανάληψης υποχρεώσεων» από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Βάσει αυτού, όποιος φορέας δε δηλώνει τις δαπάνες του στο μητρώο ανάληψης υποχρεώσεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα παύει να χρηματοδοτείται. Πίσω από τους τίτλους «διαφάνειας», κρύβονται οι στόχοι της κυβέρνησης για νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
10) Εθνικό Φορολογικό Σύστημα: Η κυβέρνηση εξήγγειλε την παρουσίαση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου μέσα στον Οκτώβρη, που δήθεν θα «αποκαταστήσει αδικίες και ανισότητες», καθώς αναμένεται να φέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Αντιλαϊκή συγχορδία
«Επρεπε να είχαν γίνει πιο γρήγορα ορισμένες από αυτές τις αλλαγές. Αλλά σημασία έχει ότι έγιναν, θα υλοποιηθούν σύντομα», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και προκλητικά δήλωσε: «Αυτά που γίνονται τώρα δεν είναι σκληρά, είναι τα αυτονόητα». Ο Ηλ. Μόσιαλος προανήγγειλε μάλιστα περαιτέρω περικοπές σε «προνοιακά επιδόματα» και τις «αναπηρικές συντάξεις», μέσω ενός «πακέτου οικονομικών αποφάσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που υπάρχουν για το κοινωνικό κράτος και θα ανακοινωθούν σύντομα».
Ευθεία επίθεση στους δημόσιους υπάλληλους εξαπέλυσε χτες τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και αργότερα από το «Μέγκα» ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος.«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν», ισχυρίστηκε προκλητικά.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να προετοιμαστεί άμεσα νέα γενική απεργία
Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Σε ανακοίνωση για τα πρόσθετα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνεται «στα συνδικάτα της εργατικής τάξης - κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη» και σημειώνει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημαίνει συναγερμό. Να δημιουργηθεί κλίμα μάχης παντού. Κυβέρνηση, τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες ανακοίνωσαν τα νέα πρόσθετα βάρβαρα μέτρα, ξεδιπλώνουν ήδη τη νέα αντιλαϊκή τους επέλαση. Παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία τους. Τα δικαιώματα, η ζωή η ίδια της εργατικής λαϊκής οικογένειας στα Τάρταρα - τα κέρδη, τα προνόμια των καπιταλιστών στα ουράνια.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη ξεχωριστά. Ούτε ώρα χαμένη: Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την επίθεση, να παρεμποδίσουν, να καθυστερήσουν, να ματαιώσουν προσωρινά και στην πορεία να ανατρέψουν συνολικά την αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Να τα φέρουν όλα τούμπα. Να ανοίξουν το δρόμο προς μια άλλη φιλολαϊκή ανάπτυξη.
Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουν την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, αξιοποιώντας όλες τις μορφές, διαφορετικά δε θα υπάρχει τέλος στην επίθεση. Να πάρουν αποφάσεις απόρριψης των μέτρων.
Να μπουν μπροστά. Να παραμερίσουν με οργανωμένο αγώνα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την ΕΕ. Να ξεκαθαρίσουν από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δεν έχουν κανένα συμφέρον με τον ΣΕΒ, την πλουτοκρατία. Θα εξαρτηθεί από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα αν θα περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, τη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα νέα πανελλαδική γενική απεργία. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο να αποτελέσουν έκφραση της μαζικής αγανάκτησης και καταδίκης των μέτρων, αφετηρία κλιμάκωσης νέων ακόμα πιο μαζικών αποφασιστικών αγώνων σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο και συνολικότερα.
Μπορούμε να γίνουμε οι νεκροθάφτες όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης και των μέτρων που παίρνει, αλλά συνολικότερα κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και κυβέρνησης - της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της βαρβαρότητας που φέρνει για τους εργαζόμενους».
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέπεια του Μάαστριχτ οι ιδιωτικοποιήσεις
Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια» είχε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνάντηση έγινε με αίτημα των συνδικαλιστών, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη δρομολογούμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:«Σήμερα πια είναι ολοφάνερο ότι οι αποκρατικοποιήσεις που δηλώνει η κυβέρνηση και μάλιστα επιχειρήσεων όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΦΑ, δηλαδή ο σημαντικός τομέας της διύλισης του φυσικού αερίου, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το χρέος. Κυρίως τώρα, σε περίοδο κρίσης, εφαρμόζεται αυτό που είχε προαποφασίσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχ, οι τομείς αυτοί στρατηγικής σημασίας να περάσουν 100% στα μονοπώλια, σε συνθήκες μάλιστα οξύτατου ανταγωνισμού.
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, οι οποίοι βεβαίως θα υποστούν και απολύσεις και μειώσεις μισθών και εδώ συμπεριλαμβάνουν και αυτούς που δουλεύουν σε εργολάβους. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και επομένως αν μπορούμε να παρεμποδίσουμε ή να αξιοποιήσουμε δυσκολίες στην πλήρη αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων αυτών, καλό θα είναι και ωφέλιμο για το λαό. Το ΚΚΕ όμως δεν θα θεωρήσει κανένα αποτέλεσμα οριστικό, θα παλέψει για να πάρει ο λαός με τα ίδια του τα χέρια τις επιχειρήσεις αυτές στην ιδιοκτησία του».
Συνένοχοι στο έγκλημα
«Η εργασιακή εφεδρεία ήταν δική μας πρόταση, την οποία στην αρχή η κυβέρνηση την αποδοκίμασε και τελικά την αποδέχθηκε, αλλά δεν ξέρει πώς θα την εφαρμόσει». Αυτά έλεγε ο Α. Σαμαράς μόλις πριν μερικές μέρες στη συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», διεκδικώντας με ελάχιστα συγκαλυμμένη περηφάνια την «πατρότητα» του αντεργατικού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
Μετά όμως τις προχτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για «φαστ τρακ» υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών», μεταξύ των οποίων και η εργασιακή εφεδρεία, μέσω της οποίας θα οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να κρατήσει κάποιες φραστικές αποστάσεις, προκειμένου να μη θεωρηθεί «συνένοχη του εγκλήματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημείωμα του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. «Η ΝΔ δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις», υποστήριξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, επιχειρώντας να βάλει κάποιες επίπλαστες πινελιές «κοινωνικής ευαισθησίας» στην αντιλαϊκή πολιτική της.
Η αλήθεια όμως είναι ότι «από χέρι» ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας ήταν ένα φονικό εργαλείο για να υλοποιηθεί ο στόχος της δραστικής «μείωσης του κράτους» και του περιορισμού του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους» και ως τέτοιο το πρότεινε πρώτη η ηγεσία της ΝΔ. Σύμφωνα με την αρχική της πρόταση, οι εργαζόμενοι που περνούσαν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα έπαιρναν το 60% των βασικών αποδοχών τους, όσο δηλαδή περίπου το επίδομα ανεργίας, αφήνοντας σκόπιμα θολό το χρονικό διάστημα που θα έμεναν σε αυτό. Αργότερα επανήλθε, διευκρινίζοντας ότι «για όσους είναι πάνω από τα 50, προτείνουμε εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού, για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία».
Ειδικά για τις δύο τελευταίες ηλικιακές κατηγορίες πρότεινε να παραμείνουν σε εφεδρεία μέχρι να υπάρξει ανάκαμψη και δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα διεκδικήσουν. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για βάναυση κοροϊδία και εμπαιγμό των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» εργασιακή εφεδρεία. Οπως δεν υπάρχει και διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των οποίων γέννημα - θρέμμα είναι το σημερινό Δημόσιο, που τώρα προσπαθούν πιο αποτελεσματικά να προσαρμόσουν στις ανάγκες των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα ιδεολογήματά τους. Οργάνωση για να μπουν εμπόδια στην πολιτική τους, με στόχο την ανατροπή της στρατηγικής που συνυπηρετούν σε βάρος του λαού.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μόνο οι θυσίες της λαϊκής πάλης θα πιάσουν τόπο
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τη νέα αντιλαϊκή έφοδο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:
«Με παλιά ψέματα και το γνωστό θράσος, η κυβέρνηση, μαζί με την τρόικα, εξαπολύει νέα έφοδο κατά των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, που ήδη δοκιμάζονται σκληρά, κατά της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων.
Στο στόχαστρο βρίσκονται ξανά όλα τα λαϊκά στρώματα. Επιχειρούν νέα δραστική μείωση μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, των δημοσίων υπαλλήλων, με το ενιαίο μισθολόγιο. Περισσότεροι στην ανεργία με την εφεδρεία - απολύσεις, νέο αντιασφαλιστικό σφαγείο σε βάρος των ΒΑΕ. Επιτάχυνση του εκτοπισμού των μικρομεσαίων με τη λεγόμενη απελευθέρωση. Ξεπούλημα - χάρισμα στα μονοπώλια των όποιων επιχειρήσεων ανήκουν στο Δημόσιο, δημόσιων εκτάσεων και υποδομών.
Ο οδηγός της κυβέρνησης ήταν και είναι η προστασία των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας. Με το αντιδραστικό περιεχόμενο του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, με την άμεση και ταχύτατη εφαρμογή τους, η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει καμιά διαφωνία με την τρόικα. Με την εφαρμογή των μέτρων όχι μόνο συμφωνούν, αλλά και πιέζουν για την εφαρμογή τους η ΝΔ, τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη.
Αρκετά κράτησε η φαρσοκωμωδία των δήθεν αντιστάσεων της κυβέρνησης, η δήθεν κόντρα και το δήθεν άλλο μείγμα - άλλο σχέδιο της ΝΔ. Αυτά τα μέτρα προωθούνται από όλες τις κυβερνήσεις, φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές και συμμαχικές, σε όλες τις χώρες της ΕΕ γιατί έχουν τον ίδιο στόχο: Να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης οι λαοί, να προστατευτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Τα άγρια παζάρια, οι αντιθέσεις κυβερνήσεων, αφορούν το πώς θα μοιραστούν τα κέρδη και ο δημόσιος πλούτος και το πώς θα γίνει η μερική καταστροφή των συσσωρευμένων κεφαλαίων.
Επιβεβαιώνεται πλήρως το ΚΚΕ ότι οι άγριες θυσίες του λαού στο όνομα της κρίσης του χρέους και της ανταγωνιστικότητας δεν θα έχουν τέλος. Μετά από κάθε κύμα θα ακολουθούν νέοι εκβιασμοί και ακόμα χειρότερα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιηθεί ότι κανένας κλάδος δεν μπορεί να σωθεί μόνος του, ότι δεν υπάρχει ελπίδα για το λαό, χωρίς εργατική - λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μονοπωλίων. Να ξεμπερδεύει με διλήμματα και εκβιασμούς. Με αλλαγή του συσχετισμού, συμπόρευση με το ΚΚΕ, να εμποδίσει, να μπλοκάρει, να απαλλαγεί από τη συνεχή βαρβαρότητα κυβέρνησης και άλλων αστικών δυνάμεων με την ανατροπή τους. Αλλος δρόμος για το λαό δεν υπάρχει. Μόνο οι θυσίες της πάλης για τα σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, θα πιάσουν τόπο για το λαό, θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτόν και τη χώρα».
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη
Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Για τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι χθεσινές (σ.σ. προχθεσινές) εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου λένε το εξής: Στο όνομα της άρσης των ανισοτήτων των μισθολογικών, ή των ανισοτήτων στη σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα πρέπει να πάμε σε έναν μισθό 700 ευρώ και σε μία σύνταξη 500. Αυτό είπε και θεωρώ απαράδεκτο όταν έβαλε το δίλημμα ότι τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν τα παιδιά μας. Τα μέτρα αυτά ρίχνουν κυριολεκτικά σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα τα τρισέγγονά μας. Αλλά τα πράγματα δεν πρόκειται να προχωρήσουν όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση. Υπάρχει και ο λαός που αργά ή γρήγορα θα πει την τελευταία του λέξη».
Επαγρύπνηση!
«Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στη "Μαρφίν". Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός σε πεθαίνουν σε δύο μέρες. Ο,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση». Αυτά είπε χτες στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος και με θράσος τα επανέλαβε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο «Μέγκα». Είναι φανερή η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να «φτιάξει κλίμα» και να καλλιεργήσει φοβικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά ενόψει των λαϊκών αντιδράσεων που περιμένει η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Είναι μελετημένο κομμάτι της κυβερνητικής προπαγάνδας οι δηλώσεις Λοβέρδου και σ' αυτήν χρεώνονται. Ξέρουν ότι αυτοί που έδρασαν τη μέρα της δολοφονίας, ξεπήδησαν από τους δικούς τους μηχανισμούς και τα δικά τους συμφέροντα υπηρετούν. Η υπόμνηση του γεγονότος δείχνει ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να επαναλάβει ή να αγκαλιάσει ίδιες και χειρότερες προβοκάτσιες για να χτυπήσει το κίνημα. Ο λαός να επαγρυπνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου