ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το σαμποτάρισμα των μέτρων είναι κρίκος για τη χειραφέτηση του λαού
Το ΕΠΑΛ Δραπετσώνας επισκέφτηκε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μίλησε στους εκπαιδευτικούς

Στο Επαγγελματικό Λύκειο Δραπετσώνας περιόδευσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν απτή απόδειξη των ακατάλυτων δεσμών που συνδέουν το ΚΚΕ με τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας στις εργατουπόλεις της περιοχής του Πειραιά.
Η Αλέκα Παπαρήγα αρχικά περιόδευσε στους χώρους του ΕΠΑΛ, όπου ο διευθυντής Κώστας Χαρακλιάς, πέρα από τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και βέβαια στα βιβλία, έδειξε και την κλειστή πλέον βιβλιοθήκη αφού στα πλαίσια των δραστικών περικοπών καταργήθηκε η θέση του υπεύθυνου καθηγητή. Οπως καταργήθηκαν και μια σειρά άλλες υποστηριχτικές δομές του σχολείου, αλλά και το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο είναι απαραίτητο όπως ειπώθηκε από τους καθηγητές ιδιαίτερα σε Επαγγελματικό Λύκειο, που αριθμεί 600 παιδιά.
Τα παιδιά υποδέχτηκαν την Αλ. Παπαρήγα με συγκέντρωση και χειροκροτήματα στο προαύλιο του ΕΠΑΛ, ενώ αντίστοιχη ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξαν οι καθηγητές γεμίζοντας το αμφιθέατρο του σχολείου.
Στη συνάντηση με τους καθηγητές η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε:

Δεν θα σας περιγράψω τα προβλήματά σας, δεν είναι αυτός ο στόχος τα ξέρετε πάρα πολύ καλά. Απλώς θέλω να πω ποια είναι η θέση του ΚΚΕ γι' αυτά τα προβλήματα.

Το όνειρο και των δύο κομμάτων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους, αλλά και το όνειρο της αστικής τάξης της χώρας, να καταργήσει τη μονιμότητα γενικά στο Δημόσιο, προσπαθούν να το κάνουν πραγματικότητα τώρα με την ευκαιρία της κρίσης. Πρέπει να σας πω ότι συγχρόνως - και δεν κάνουμε επιλεκτική κριτική - αναφερόμαστε σε όλα τα κόμματα εξουσίας. Πριν χρόνια όταν ήταν πρωθυπουργός ο Σημίτης άρχισαν να γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο ως «αορίστου χρόνου». Είμαστε το Κόμμα εκείνο που το κατήγγειλε στη Βουλή λέγοντας βάζετε το «αορίστου χρόνου» γιατί έχετε στόχους μπροστά σας. Στο χώρο της εκπαίδευσης είχατε πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αυτά όλα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία. Ο στόχος ήταν η άρση της μονιμότητας.
Και οι κίνδυνοι που υπάρχουν για σας είναι εξαιρετικά μεγάλοι και εντελώς συγκεκριμένοι και μη τους υποτιμήσετε μπροστά στο τρέχον και μεγάλο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Προοπτικά οι εκπαιδευτικοί θα περάσουν στην Τοπική Διοίκηση. Με τον Καποδίστρια δεν μπορούσε να υλοποιηθεί σε όλες τις γραμμές άνετα, άλλωστε κανένας νόμος, είτε καλός, είτε κακός όπως ο συγκεκριμένος. Θέλει ένα χρόνο, θέλει υποδομές. Εφόσον λοιπόν τα σχολεία μέχρι και το λύκειο, περνάνε στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης, πολύ περισσότερο, ο στόχος είναι οι προσλήψεις από ένα σημείο και μετά να γίνονται από τους δήμους και να μετατραπούν σε δημοτικούς υπαλλήλους. Για τους νεότερους σε ηλικία εκπαιδευτικούς που δεν θα προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν, είναι ένα θέμα μείζον και δεν μπορεί να το αντιμετωπίσετε αύριο. Αυτός είναι ο στόχος. Ξαναλέω, τώρα αυτό περνάει. Και να σας περάσουν στους δήμους πάλι και εκεί υπάρχει εργασιακή εφεδρεία.
Δε δεχόμαστε τη λογική που λέει έχω υπερπληθυσμό σε ένα επάγγελμα
Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την εργασιακή εφεδρεία, όχι μόνο γιατί σε συνθήκες κρίσης πρέπει να υπερασπιστούμε χωρίς όρια τους εργαζόμενους, είναι και αυτό, αλλά και γιατί εμείς δεν δεχόμαστε τη λογική που λέει έχω υπερπληθυσμό σε ένα επάγγελμα, έχω υπερπληθυσμό σε ένα υπουργείο, σε ένα τομέα κλπ. Τα κριτήρια έχω πολλούς ή λίγους είναι αντικοινωνικά, είναι ταξικά όπως λέμε εμείς, είναι πολιτικά. Εμείς ξεκινάμε και υποστηρίζουμε μία οικονομία και κοινωνία όπου έχει εξασφαλισμένη δουλειά για όλους. Πολύ περισσότερο αν θέλετε είναι η γενική τάση και στον καπιταλισμό και στον σοσιαλισμό που εμείς υποστηρίζουμε, λόγω των νέων τεχνολογιών να μειώνεται η ζωντανή ανθρώπινη εργασία στον παραγωγικό τομέα και να χρησιμοποιούνται οι άνθρωποι στον κοινωνικό, στον πολιτιστικό.
Από αυτή την άποψη λοιπόν, μειώνεις τον αριθμό των παιδιών στις τάξεις, εν πάση περιπτώσει, μειώνεις τον χρόνο εργασίας, τις ώρες εργασίας. Και επομένως είμαστε αντίθετοι με την εργασιακή εφεδρεία η οποία έχει στόχο τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, την μείωση του μεροκάματου, την εξίσωσή σας με τις κατώτερες αμοιβές, τις χειρότερες αμοιβές, τις χειρότερες συνθήκες του ιδιωτικού τομέα. Δεν θα εξισωθείτε με την ανώτερη υπαλληλία του ιδιωτικού τομέα, με τα διευθυντικά στελέχη, θα εξισωθείτε με το εργατοτεχνικό προσωπικό το οποίο το εκμεταλλεύονται άγρια και το ξεζουμίζουν. Τα πάντα στο όνομα της δικαιοσύνης...
Πέρα από την εργασιακή εφεδρεία και τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, είναι και άλλα. Είναι η αφαίμαξη που γίνεται μέσα από τις φορολογικές δηλώσεις, με τους έκτακτους φόρους κλπ. Είναι και το περιεχόμενο της παιδείας, είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σήμερα να διδάξετε τα παιδιά που δέχονται την επιρροή από πάρα πολλά κέντρα και το καταλαβαίνετε και το ζείτε.
Το θέμα της ριζικής αλλαγής είναι στην ημερήσια διάταξη
Ποια είναι η δική μας θέση. Εμείς θα θέλαμε μέσα σε ένα βράδυ να γίνει ριζική ανατροπή, να ανατραπεί η εξουσία, όπως λέμε εμείς των μονοπωλίων, η αστική τάξη, να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος που ανήκει στο λαό και παράγεται από το λαό και τα λοιπά. Αυτή την προοπτική την έχουμε και πρέπει να έρθει όσο γίνεται πιο κοντά γιατί το καπιταλιστικό σύστημα ό,τι είχε να δώσει, έδωσε. Οι αγώνες έφερναν κατακτήσεις και στα πλαίσια του καπιταλισμού, προσωρινές, και πάντα πίσω από τις ανάγκες, αλλά αυτή τη στιγμή το σχετικά καινούριο που υπάρχει, εμείς το έχουμε αναδείξει πάνω από δέκα χρόνια μελετώντας τα πράγματα: Το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να κουμαντάρει την κρίση του με τα εργαλεία και τις συνταγές που το έκανε μέχρι την δεκαετία του '70 και του '80, μέχρι ακόμα και στις αρχές της δεκαετίες του '90.
Και τα βλέπετε τα αδιέξοδα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει τα προβλήματα. Η κρίση θα βαθύνει, εάν χτυπήσει για τα καλά την πόρτα της Γαλλίας, δεν θα μιλάμε για ελεγχόμενη χρεοκοπία όπως μιλάμε σήμερα, θα είναι ανεξέλεγκτη. Δηλαδή, το ίδιο το σύστημα έχασε πια την όποια δυναμική είχε, χωρίς να έχει τόσες αντιστάσεις λαϊκές.
Επομένως αυτή τη στιγμή το θέμα της ριζικής αλλαγής είναι στην ημερήσια διάταξη αν και ο λαός δεν είναι έτοιμος να την πραγματοποιήσει, αλλά πάντα λες στο λαό το δρόμο που πρέπει να πάρει.
Ταυτόχρονα εμείς λέμε, είναι σοβαρός κρίκος σήμερα η παρακώλυση, η παρεμπόδιση των μέτρων, το σαμποτάρισμα των μέτρων. Είναι η λύση; Οχι, αλλά είναι ο κρίκος για τη χειραφέτηση του λαού.
Θα μας τα πάρουν για τα καλά και μάλιστα αναδρομικά...
Εργασιακή εφεδρεία: Είναι φοβερό. Και επομένως πρέπει να υπάρχει αντίθεση σε αυτό. Ούτε ένας εκπαιδευτικός στην εργασιακή εφεδρεία! Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, δε λέω, και στους άλλους τομείς, σε καμία περίπτωση. Είναι ταξική επιλογή να βγάζεις στην εργασιακή εφεδρεία εκπαιδευτικούς.
Δεύτερον, τα χαράτσια: Να αντέξουμε να μην τα πληρώσουμε. Κατ' αρχήν ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, ρωτήστε τους γονείς των μαθητών σας. Δεν πρέπει να έχουν συμπαράσταση και από σας; Αλλά λέω και ένα άλλο, κάποιος θα κόψει από το φαΐ του και θα πάει να δώσει. Και αυτός πρέπει να αντιπαλέψει.
Για να τελειώσω, χτες ξέρετε τι έκανε στη Βουλή ο Βενιζέλος; Λέει το εξής πράγμα: Ισχύει αναδρομικά νέος φορολογικός νόμος, αναδρομικά από 1/1/2011, τέρμα οι επιστροφές φόρων, δεν ισχύουν οι αποδείξεις που μαζεύαμε. Πρώτα είχες το 25% του εισοδήματος, τώρα πρέπει να έχεις το 50% του εισοδήματος, προσέξτε με αγορές κάτω των 5.000 ευρώ, δηλαδή αν αγοράσεις ξέρω 'γω κάτι έπιπλα για το σπίτι σου, το παιδί σου, ένα αυτοκίνητο έστω, αφαιρούνται, όπως και μια σειρά από αυτά που μπαίνανε σαν φοροαπαλλαγές και πρέπει έχεις για 50 χιλιάδες εισόδημα 25.000 αποδείξεις από όπου βγάζεις την παιδεία, την υγεία, ό,τι φοροαπαλλαγές υπήρχαν, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ. Το 50% των αποδείξεων τι θα είναι;
Επομένως θα μας τα πάρουν για τα καλά και θα μας βάλουν και την ηλεκτρονική κάρτα και αυτό αναδρομικά. Και μάλιστα κάποιοι ειδικοί που μίλησαν στην τηλεόραση είπαν το εξής: Πήραν σαν βάση μια οικογένεια με 50 χιλιάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο και δύο παιδιά. Για να μην πληρώσουν παραπάνω φόρο πρέπει λέει να ξοδέψουν Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, δωδεκάμιση χιλιάδες ευρώ! Οχι σε καύσιμα, όχι σε εκείνο, όχι στο άλλο. Κατ' αρχήν δεν έχεις δωδεκάμιση χιλιάδες ευρώ σε τρεις μήνες να ξοδέψεις. Πρέπει να υποταχθούμε σε αυτό; Δεν μένει εδώ, θα πάνε και σε άλλα μέτρα, έρχονται και άλλα, μπροστά στην 7η δόση θα έχουμε και άλλα.
Οι εκβιαστές δεν κάνουν πίσω όταν ο εκβιασμός περνάει
Επομένως αυτή την στιγμή πρέπει να ξεσηκωθούμε, βεβαίως εμείς βάζουμε στόχο στον ξεσηκωμό, αυτό που λέμε στο θέμα της εξουσίας. Δεν αρκεί να πέσει η κυβέρνηση και να έρθει μία όμοια. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φωνάζανε για συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για να κάνουν ισχυρή Βουλή. Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από μία αφετηρία, διότι αν σκύψουμε το κεφάλι και παίρνουν τα μέτρα, θα μας «αλλάξουν τα φώτα».
Οι εκβιαστές δεν κάνουν πίσω όταν ο εκβιασμός περνάει. Και εδώ γίνεται ένας εκβιασμός. Και οι δόσεις των δανείων είναι πολλές, πάμε για «κούρεμα» άγριο 50%, αυτή είναι μία ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οι τραπεζίτες, οι πιστωτές κλπ. λένε το εξής: θα κάνεις και άλλες μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε στις δόσεις. Η μεταρρύθμιση ταυτίζεται με την ταξική επιλογή της χρεοκοπίας του λαού. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να τις πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Γιατί πρόκειται για μέτρα διαρκείας. Για να σας πω, μπορεί να κάνεις έναν αγώνα και να μην τα καταφέρεις λόγω συσχετισμών δύναμης. Είναι όμως επένδυση για το αύριο.
Αν τα μέτρα περάσουν χωρίς αντίσταση, ξέρετε τι ψυχολογία υπάρχει στον κόσμο; Ο,τι θέλετε! Μέχρι και συνενοχής! Και πρέπει να το αποτρέψουμε και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί, που η στάση τους είναι ένα μάθημα ζωής και για τα παιδιά.

Ο αγώνας είναι επένδυση και όπλο για το «αύριο»
Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους μαθητές του ΕΠΑΛ

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους μαθητές στο προαύλιο του σχολείο τόνισε:
«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι τα μεγάλα προβλήματα που θα ζήσετε αύριο δυστυχώς τα ζείτε από αυτή την ηλικία. Η παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Ομως η παιδεία, πέρα από από τους νόμους της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης, πέρα από τα βιβλία κάθε κυβέρνησης που τα παίρνετε αργά και είναι ένα άλλο θέμα τι σας διδάσκουν, η παιδεία είναι ένας χώρος που μαζεύονται τα νιάτα, οι καθηγητές, επομένως είναι ένας χώρος που μπορεί με συντονισμένους πανελλαδικούς αγώνες κάτι να αλλάξει. Και με γενικότερους αγώνες μπορούν να αλλάξουν πολλά, να έρθουν και τα πάνω κάτω.
Στηρίζουμε τους μαθητικούς αγώνες
Ξέρετε, στα 18 χρόνια ο νέος αποκτά δικαίωμα ψήφου. Εγώ δεν ήρθα να σας πω τώρα τι θα ψηφίσετε όταν πάτε στην κάλπη, απλώς ήθελα να πω ότι όταν στα 18 χρόνια έχεις δικαίωμα ψήφου, σημαίνει ότι σε πιο μικρή ηλικία έχεις δικαίωμα γνώμης και συμμετοχής στον αγώνα. Ο άνθρωπος δεν σχηματίζει γνώμη στα 18 απότομα, σημαίνει ότι από πολύ νωρίτερα ζει τα προβλήματα, τα παρακολουθεί και επομένως εμείς στηρίζουμε τους μαθητικούς αγώνες, όχι γιατί είμαστε κομμουνιστές αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο, από πολύ μικρότερη ηλικία πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας. Δε σας αντιμετωπίζουμε μόνο σαν μαθητές, σας αντιμετωπίζουμε σαν παιδιά που η μεγάλη πλειοψηφία από εσάς, για να μην πω όλοι, προέρχεστε από εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

Ξέρετε, οι γονείς, έχουμε αποκτήσει ένα κουσούρι - εγώ το λέω κουσούρι μπορεί και να μην είναι - πολλές φορές δε θέλουμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τα προβλήματα που ζούμε σαν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, για να μην έχετε εσείς ενοχές. Ομως πρέπει να ξέρετε ότι οι γονείς σας όλο και πιο δύσκολα μπορούν να σας βοηθούν ή να αναπληρώνουν αυτά που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, για να σας σπουδάσουν. Η σπουδή των παιδιών είναι μια τραγωδία για τις περισσότερες οικογένειες.
Χτες μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε το εξής πράγμα. Μέχρι τώρα, μέχρι πέρσι, έμπαιναν στο αφορολόγητο, τον υπολογισμό ας πούμε της μείωσης των φόρων, τα έξοδα της παιδείας. Τώρα, από χτες, αφαιρούνται. Αφαιρούνται δηλαδή, εκτός από το ρεύμα, εκτός από το πετρέλαιο, εκτός από τον ΟΤΕ, αφαιρούνται, δηλαδή, δεν υπολογίζονται σαν έξοδα, αυτό θέλω να πω, τα έξοδα παιδείας. Καταλαβαίνετε δηλαδή, ότι οι οικογένειές σας με κατώτερο εισόδημα, οι οικογένειες με ανέργους θα πληρώνουν περισσότερο φόρο. Αφού δεν μπορούν να μας τα πάρουν, να βάλουν το χέρι στην τσέπη να μας τα πάρουν κανονικά, αντί να κόψουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, κόβουν κατά 40% τους μισθούς ας πούμε στο δημόσιο, των εκπαιδευτικών κλπ., τα παίρνουν και με άλλο τρόπο, μέσω της φορολογικής δήλωσης.
Να φανεί η πλειοψηφία και η δύναμη του λαού
Επομένως, εσείς αντιμετωπίζετε προβλήματα σπουδών, αντιμετωπίζετε τα αυριανά προβλήματα όταν θα τελειώσετε τι θα κάνετε, σκεφτείτε το δράμα των οικογενειών σας... Ομως κοιτάξτε, το δράμα είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη όψη του νομίσματος είναι η εξής: Η νεολαία, είναι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, μαζί με τους γονείς σας που είναι εργάτες, που είναι υπάλληλοι, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, ο λαός είναι πλειοψηφία. Αυτή όμως η πλειοψηφία ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμή της. Και - κακά τα ψέματα - μην περιμένετε από ανθρώπους που έφτασαν 50, 60 χρονών και δεν πάλεψαν ποτέ, δεν είναι εύκολο να μπουν τώρα στο δρόμο του αγώνα. Αρα και ηλικιακά σηκώνετε ένα μεγάλο βάρος.
Είδα ότι κάνετε γενική συνέλευση, βγάλατε ανακοίνωση. Να πάρετε μέρος όλοι στις συνελεύσεις, όχι μόνο, να το πω καθαρά μια πρωτοπορία, πρέπει να πάρετε όλοι μέρος στις συνελεύσεις, να πείτε τις απόψεις σας, να διαμορφώσετε τους στόχους του αγώνα, είναι κοινοί και με τα Γενικά και τα Νυχτερινά. Και να ξεκαθαρίσω το εξής πράγμα, ο αγώνας έχει πάρα πολλές μορφές και μέσα στο σχολείο και έξω από το σχολείο και στις γειτονιές. Πρέπει να συνενωθείτε με τον αγώνα των γονιών σας και πρέπει αυτή η πλειοψηφία που υπάρχει σήμερα του λαού, ιδιαίτερα στις εργατικές γειτονιές, να φανεί!
Οι γονείς να μην πληρώσουν ούτε μισό ευρώ
Εμείς λέμε, ένα σημαντικό ζήτημα σήμερα είναι, μηδέν έξοδα για τους γονείς στη παιδεία. Και δεν ξέρω η σχολική επιτροπή του δήμου αν έχει χρήματα να σας δώσει για θέρμανση. Τώρα λοιπόν, αύριο, θα κάνουν περικοπές στη θέρμανση, εδώ κάνανε περικοπές και σας κόψανε τη βιβλιοθήκη για να περισσέψει ένας καθηγητής και να μειωθεί το προσωπικό! Εδώ κάνανε περικοπή στο Γραφείο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού που λογικά σε ένα επαγγελματικό λύκειο χρειάζεται. Αύριο, κοντά είναι, να κόψουν το φυσικό αέριο να γλιτώσουν χρήματα, και να αναγκάσουν τους γονείς να γίνουν όπως παλιά που... οι μαθητές πήγαιναν ο καθένας από ένα ξύλο και από ένα κούτσουρο για τη θέρμανση. Οι γονείς δε θα πρέπει να δώσουν ούτε μισό ευρώ και να διεκδικήσετε τη χρηματοδότηση του σχολείου.
Χρήματα υπάρχουν. Να ξεκαθαρίσω, υπάρχουν στα ταμεία της πλουτοκρατίας, στα ταμεία της ολιγαρχίας του πλούτου. Να τα πάρουν από αυτούς. Ερχονται τα χαράτσια, τα ακούτε, στην εφορία, στη ΔΕΗ. Πρέπει όλοι μαζί, όλος ο λαός που είναι η πλειοψηφία να μην τα πληρώσουμε. Τι θα κάνουν θα κόψουν το ρεύμα στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού; Πρέπει με κάθε τρόπο να σαμποταριστεί αυτή η διαδικασία.
Γιατί αν τα δεχόμαστε θα πουν να έρθουν και άλλα. Την κρίση δεν την κάνατε εσείς, δεν φταίνε οι γονείς σας για την κρίση. Να πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν. Και αυτοί που την προκάλεσαν είναι αυτοί που έχουν τη βιομηχανία στα χέρια τους, τις τράπεζες, τα μεγάλα εμπορικά μαγαζιά, τα πλοία. Με αυτή την έννοια έχετε ένα σύνθετο και δύσκολο ρόλο. Και πρέπει να διαβάσετε - και πρέπει να μη μείνετε πίσω στα μαθήματα, γιατί αναγκαστικά πρέπει να μάθετε ό,τι μπορείτε περισσότερο, όχι ότι αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να λύσετε τα προβλήματα, αλλά και αγράμματοι θα είναι ακόμα χειρότερα - και ταυτόχρονα πρέπει να αγωνίζεστε εδώ και στη γειτονιά. Αν η νεολαία δεν ξεσηκωθεί θα ζήσουμε πολύ χειρότερες μέρες, όχι στο μέλλον αλλά στο τέλος του χρόνου, στο επόμενο εξάμηνο, την επόμενη χρονιά.
Εμείς εμπιστευόμαστε τη νεολαία, μπορεί να μην έχει πείρα λόγω ηλικίας, αλλά η νεολαία αυτή τη στιγμή θα σηκώσει βάρος μαζί βεβαίως με τους γονείς, μαζί με τα εργατικά σωματεία, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τους εργαζόμενους που παλεύουν.
Αν ο αγώνας γίνει πιο μαζικός σήμερα είναι μια επένδυση αύριο, όπως ό,τι μαθαίνετε σήμερα είναι ένα όπλο αύριο, που δεν εξαρτάται βέβαια από εσάς μόνο αν θα το χρησιμοποιήσετε, ο αγώνας είναι ένα όπλο αύριο.
Σας εύχομαι λοιπόν καλή δουλειά στα μαθήματα και καλούς αγώνες.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου