ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παζάρια για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας κάνει η Κυβέρνηση

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
Στο Βερολίνο σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για συνάντηση με Μέρκελ και ομιλία στους Γερμανούς βιομήχανους


Οσο περισσότερους βρίσκουν μπροστά τους η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, τόσο περισσότερο θα δυσκολεύονται να περνάνε τη θηλιά στο λαιμό του λαού
Με τα νέα βάρβαρα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ υπό μάλης και τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης «να λάβει όσα μέτρα χρειαστούν» για την πτώχευση των λαϊκών στρωμάτων, θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ. Η κυβέρνηση, έχοντας ήδη οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, παζαρεύει το τελικό πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν μικρότερη καταστροφή κεφαλαίου για την ντόπια πλουτοκρατία.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός στη Γερμανία είναι «έτοιμος να συζητήσει όλα τα σενάρια» για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της χώρας που επεξεργάζονται οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όπως εξάλλου έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στις συναντήσεις του στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Σ' αυτό το πλαίσιο και μέσα σε συνθήκες κλιμακούμενης τρομοκρατίας στο λαό, η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα αποτελεί για την κυβέρνηση εφαλτήριο για νέα κλιμάκωση του αντιλαϊκού πολέμου.
Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ στην Αν. Μέρκελ τα νέα σκληρά μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα συζητήσει την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης του Ιούλη της ΕΕ, που οδηγεί τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν να τεθεί θέμα από τη Γερμανία, για «αναθεώρηση της συμφωνίας και αντικατάστασής της από μια νέα με διαφορετικούς όρους». Το θέμα το έχει θέσει ήδη ανοιχτά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.
Τα σενάρια για την ύπαρξη «διαφορετικής συμφωνίας» με «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, επιχείρησε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχουμε ανοίξει ποτέ τέτοιο θέμα σε επίσημες συζητήσεις και θα το συζητήσουμε μόνον όταν τεθεί επισήμως. Εμείς, πάντως, δεν το θέτουμε». Στη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, ζητώντας επενδύσεις στα αποκαΐδια των εργατικών κατακτήσεων και με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων να «τρέχει».
Απειλούν το λαϊκό κίνημα
Σε ευθεία επίθεση στην οργανωμένη πάλη του λαού προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έκανε λόγο για «κινήματα» που κινούνται εκτός της «νομιμότητας» και «στα πολιτικά κόμματα που ενθαρρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες, είτε ανοιχτά, είτε έμμεσα», υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί η πλειοψηφία της χώρας να είναι νομοταγείς πολίτες και κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία». Στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής επιτέθηκε ανοιχτά στο ΚΚΕ, με στόχο και το ταξικό κίνημα, υποστηρίζοντας ότι δείχνει «το δρόμο της ανυπακοής προς τους πολίτες, για να πάμε στον γκρεμό».
Στον αντίποδα, «την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ» μπροστά στη σημερινή ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα, εξέφρασε χτες ο Ηλίας Μόσιαλος. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι «διαφωνούν» με τμήμα των μέτρων, αλλά να σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι θα τα ψηφίσουν, η κυβέρνηση αισθάνεται σίγουρη για την υπερψήφισή τους. «Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο» προανήγγειλε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», υπογραμμίζοντας ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών». Στην ίδια συνέντευξη έθεσε επίσης θέμα άρσης της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα.
Δίνοντας άλλοθι στα μέτρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης και Αθ. Οικονόμου έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία τον καλούν να αποπέμψει όσους υπουργούς δεν προχωρούν στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος! Χτες, τέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδης και Δ. Λιντζέρης ζήτησαν εκλογές και συγκυβέρνηση «την οποία θα στηρίζουν τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και δυνάμεις της Αριστεράς με σαφής ευρωπαϊκό προσανατολισμό», όπως σημειώνει ο δεύτερος σε άρθρο του στο «Εθνος».



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αντιλαϊκή συστράτευση στην πράξη

Την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει για να περάσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, επιχειρεί να κρύψει η ηγεσία της ΝΔ. Αποφεύγοντας επιμελώς οποιοδήποτε αρνητικό σχολιασμό στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, η ηγεσία της ΝΔ έρχεται να ενισχύσει την αντίληψη ότι πρόκειται για μέτρα που έχουν καταστεί αναπόφευκτα εξαιτίας της «αναποτελεσματικής» πολιτικής και των «καθυστερήσεων» στην εφαρμογή της.
Χαρακτηριστική είναι η στάση της απέναντι στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα. Παρά το γεγονός ότι θα το καταψηφίσει σήμερα στη Βουλή και παρά τις σκληρές φραστικές διαπιστώσεις, στην πράξη καλεί το λαό να το ψηφίσει, αποκηρύσσοντας την οργανωμένη άρνηση πληρωμής.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Ι. Βρούτσης σε χτεσινή δήλωσή του χαρακτήρισε το χαράτσι για τα ακίνητα «άδικο, αντιαναπτυξιακό επαχθές φορολογικό μέτρο, αλλά και ευθέως αντισυνταγματικό», και επισήμανε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης». Είναι ολοφάνερο ότι οι κοινότοπες και δημαγωγικές αυτές διαπιστώσεις, αποσκοπούν να αποκρύψουν ότι στο διά ταύτα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου.
Την ίδια τακτική εφαρμόζει και στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, όπου επιχειρεί να θέσει υπό καθεστώς πολιτικής ομηρίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, μιλώντας χθες σε κομματικά στελέχη που εργάζονται σε φορείς που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις, όπως ότι η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα την πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία με στόχο να υιοθετηθεί η δική της πρόταση που δεν προβλέπει απολύσεις. Προσπάθησε μάλιστα να πείσει ότι η πρόταση της ΝΔ έχει «μεγαλύτερες άμεσες οικονομίες για το κράτος τα δύο πρώτα χρόνια».



Νέες δημοσκοπήσεις

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο. Στη δημοσκόπηση της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα» η εκλογική επιρροή των κομμάτων καταγράφεται ως εξής: ΝΔ 21,3%, ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 7,4%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,6%, ΣΥΡΙΖΑ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, ΔΗΣΥ 2,2%, ΔΗΜΑΡ 2,5%, Αρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%. Η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι). Σε άλλη δημοσκόπηση της «Pulse» για τον «Τύπο της Κυριακής» η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,5%, η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Αρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4%. Οσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30%. Στη δημοσκόπηση της «Rass» για το «Παρόν» η ΝΔ συγκεντρώνει 25,1%, το ΠΑΣΟΚ 20,8%, το ΚΚΕ 8%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,2%, ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, ΔΗΣΥ 2,6%, Αρμα Πολιτών 1,5%, άκυρο - λευκό 2,9%, αδιευκρίνιστη ψήφος 20,7%.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου