ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαθιές ανατροπές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Ερχονται μαζικές απολύσεις σε οργανισμούς του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται
Η επίθεση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο
Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μαζικές απολύσεις δημοσίων υπάλληλων είναι το νέο κύμα των διαρθρωτικών ανατροπών που ετοιμάζει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα, που φτάνει μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (17-18 Οκτώβρη), περιλαμβάνει την εφαρμογή του κύριου όγκου των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, μέσω της παραπέρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης.Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, με κεντρικό στόχο τη μείωση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους», τη «μείωση του κράτους» και την πλήρη «απελευθέρωση της αγοράς» προς όφελος των μονοπωλίων, περιλαμβάνουν: Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ που θα οδηγήσει σε δραστική μείωση μισθών. Επέκταση των επιχειρηματικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας. Απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. Κλείσιμο φορέων του Δημοσίου και μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Η κυβέρνηση δέχθηκε το μνημόνιο, το μνημόνιο απ' ό,τι φαίνεται έχει και δεύτερο μνημόνιο το οποίο έρχεται, αλλεπάλληλα μνημόνια. Επομένως πρέπει να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Δεν καταλαβαίνω, κάτι ψηφίσαμε, το μεσοπρόθεσμο, κάτι συμφωνήσαμε, ε, αυτό πρέπει να εφαρμόσουμε. Ο,τι καθυστερούμε, τότε έρχονται δυσκολότερα τα μέτρα και βεβαίως τα δυσκολότερα θα φτάσουν και σε απολύσεις». Αυτό δήλωσε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Χυτήρης, με συνέντευξή του στο «Φλας», προαναγγέλλοντας την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππας, με συνέντευξή του στο «Ράδιο 9», σημείωσε: «Η κατάργηση φορέων, η συγχώνευση φορέων, θα οδηγήσει μετά από ένα επιχειρησιακό σχέδιο βεβαίως που θα το δείξει αυτό, στη διαπίστωση ότι έχουμε πλεονάζον προσωπικό. Το πλεονάζον προσωπικό αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο που αφορά το κοινωνικό σύνολο. Η υπηρεσία δεν υπάρχει για τον εαυτό της». Με άλλα λόγια, η κατάργηση της δημόσιας υπηρεσίας σημαίνει και κατάργηση της θέσης, άρα και απολύσεις.
Ο ίδιος, δίνοντας τις αντιδραστικές προθέσεις της κυβέρνησης, με συνέντευξη στο «Ράδιο 9», τόνισε ότι «για την κυβέρνηση είναι βασική θέση το να κάνουμε τα πάντα ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση» για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Κόντρες εντυπωσιασμού και συσχετισμών
Στο φόντο της αντιλαϊκής επέλασης εξελίσσεται μια ακόμα αποπροσανατολιστική παράσταση με ενδοκυβερνητικούς, διαχειριστικού τύπου διαγκωνισμούς μεταξύ υπουργών, οι οποίες αποτυπώνουν ταυτόχρονα και τις προσωπικές στρατηγικές στο εσωκομματικό πεδίο.
Χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της Εκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος και σύμφωνα με πληροφορίες «στοχοποίησε» τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο για τη δημοσιοποίησή της. Σύμφωνα με την Εκθεση, ο προϋπολογισμός θα κινηθεί εκτός στόχων, ακόμα κι αν εφαρμοστούν όλα τα αντιδραστικά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δήθεν αιχμές που άφησε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στις προσλήψεις ανέργων μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, υποστηρίζοντας πως η «ΜΚΟ δεν είναι για προσλήψεις, είναι για άλλες δουλειές».
Ωστόσο αργότερα χτες, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σημειωνόταν: «Οχι μόνον δεν υπήρξε οποιαδήποτε κριτική του υπουργού Εσωτερικών προς τον συνάδελφό του υπουργό Εργασίας (...) αλλά αντιθέτως ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε την πλήρη στήριξή του στον κ. Κουτρουμάνη για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για να υπαχθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Χρεολογία και κοινοβουλευτικές αυταπάτες
Προσκλητήριο για συμπόρευση σε ακραιφνείς σοσιαλδημοκράτες απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας
Επιμένει στη «χρεολογία» η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για να αποπροσανατολίσει το λαό από τις αιτίες της κρίσης και να τον καταστήσει συμμέτοχο στη διαχείρισή της προς όφελος του κεφαλαίου. Σε συνέντευξή του, χτες, στη ΝΕΤ, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τη «συνταγή», όπως είπε, που ακολουθεί η κυβέρνηση, ζητώντας την αντικατάστασή της, επειδή «δεν έχει το πολιτικό και ηθικό σθένος να αντιδράσει σε σχιζοφρενικά μέτρα», τα οποία, κατά την άποψή του, της επιβάλλει δήθεν η τρόικα και «με εκβιασμούς τα αποδέχεται»!
Παρότι αναφέρθηκε πολλές φορές στην ύπαρξη μιας κάποιας «άλλης πολιτικής», τα συμφραζόμενα επιβεβαίωσαν ότι εννοεί μια άλλη διαχείριση προς όφελος και πάλι του κεφαλαίου. Χαρακτήρισε τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη «ατού» και πρότεινε «ριζική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ριζική διαγραφή του χρέους (...) με ένα ποσοστό ώστε το χρέος να γίνει διαχειρίσιμο και βιώσιμο και μετά να μπορείς και να δανείζεσαι αν θέλεις, να μπορείς να αντιμετωπίσεις και να έχεις και μια δυνατότητα να κάνεις επενδύσεις για ανάπτυξη για να βγεις από την κρίση. Το πρόβλημα είναι το χρέος (...) Εάν αυτό δεν γίνει διαχειρίσιμο, θα συνεχίζουν να μην σε δανείζουν (...) Δεν θα πάμε να αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε την αιτία. Η αιτία είναι το χρέος».
Κοντολογίς, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει τίποτα διαφορετικό απ' αυτό που επιδιώκουν η άρχουσα τάξη και οι γνήσιοι πολιτικοί της εκπρόσωποι: Διευθέτηση και «κούρεμα» του χρέους, ώστε να αποκατασταθεί η φερεγγυότητα του καπιταλιστικού κράτους και να συνεχίσει να δανείζεται προς όφελος της πλουτοκρατίας, της ανάπτυξης των κερδών και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της.
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, στο «νέο συνασπισμό εξουσίας», που θέλουν να οικοδομήσουν, υπάρχει χώρος για ακραιφνείς σοσιαλδημοκράτες, τους οποίους ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να εξωραΐσει, για λογαριασμό του αστικού πολιτικού συστήματος και της αναγκαίας για το κεφάλαιο αναμόρφωσής του. Οπως είπε, στην κυβερνητική συμμαχία που οραματίζεται χωράνε «δυνάμεις που αποδεσμεύονται από ένα κόμμα το οποίο υπηρέτησε από την ίδρυσή του και μετά τα σοσιαλιστικά ιδανικά και σήμερα δεν ξέρουμε σε ποια πτέρυγα της Βουλής πρέπει να κάθονται οι βουλευτές του».
Είναι φανερό ότι ο «νέος συνασπισμός εξουσίας» στόχο έχει να ασκήσει διαχείριση με αδιαμφισβήτητη την εξουσία των μονοπωλίων. Εχοντας στο μυαλό του αυτήν ακριβώς τη διαχείριση, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να καλλιεργήσει κοινοβουλευτικές αυταπάτες, λέγοντας ότι «το κλικ που χρειάζεται για να μετατραπεί αυτή η νέα κοινωνική πλειοψηφία και σε πολιτική πλειοψηφία είναι η αίσθηση του κόσμου ότι οι εκλογές μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα»! Πόσο μάλλον - όπως ανέφερε - που υπάρχει και το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος! Οπως είπε, «τώρα λοιπόν είναι η μεγάλη ευκαιρία της συσπείρωσης. Και για τις 50 έδρες μπόνους που δίνει ο εκλογικός νόμος».
Καταλήγοντας, αποσαφήνισε ότι το κόμμα του είναι «η κατεξοχήν δύναμη που σ' αυτές τις συνθήκες υπερασπίζεται τη νομιμότητα. Και υπέρτατος νόμος όλων των νόμων σ' αυτή τη χώρα είναι το Σύνταγμα (...) Λοιπόν, υπάρχει Σύνταγμα σ' αυτή τη χώρα (...) Εδώ πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, λέμε εμείς (...) Εκλογές θέλουμε. Τη δημοκρατία θέλουμε να ενισχύσουμε».
ΚΥΠΡΟΣ
Ο ΟΗΕ απαγόρευσε δικοινοτική εκδήλωση
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--
Την άρνηση της UNFICYP, της δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, να δώσει άδεια για την πραγματοποίηση δικοινοτικής εκδήλωσης σε χώρο της νεκρής ζώνης, για την ημέρα της Παγκόσμιας Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη, κατήγγειλαν ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές ενώσεις. Με κοινή τους δήλωση, την οποία ανέγνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο γγ της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), Πάμπης Κυρίτσης, οι οργανώσεις εκφράζουν την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία τους για την άρνηση, την οποία θεωρούν «ανακόλουθη και ασύμβατη» με το ρόλο και τον προορισμό της ειρηνευτικής δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου