ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οργανωμένη απάντηση στα χαράτσια

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, στο Σύνταγμα, το πρωί του Σαββάτου


Οι συγκεντρωμένοι κατέκλυσαν το Σύνταγμα
Πρώτη οργανωμένη απάντηση στα χαράτσια, συνολικά στην αντιλαϊκή έφοδο που έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας, κυβέρνησης, τρόικας και οι σύμμαχοί τους, έδωσαν το Σάββατο οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές, γυναίκες, άνεργοι και συνταξιούχοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, δηλώνοντας πως δε θα πληρώσουν την κρίση της πλουτοκρατίας και ξεκαθάρισαν: «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στις προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια, στα Χαυτεία, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ταξιτζήδων στην πλατεία Κάνιγγος, μαζί με τα ταξί τους και τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ. Οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν την πορεία, ενώθηκαν στο ύψος των Χαυτείων και μέσω της Σταδίου με συνθήματα: «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» έφθασαν στο Σύνταγμα.
Το κεντρικό σύνθημα στην εξέδρα, στο Σύνταγμα, έδινε το στίγμα: «Κάτω οι φόροι. Οργανωμένη αντίσταση στα χαράτσια. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο». Μπροστά απ' την εξέδρα ξεχωρίζει το πανό της ΟΓΕ: «Γυναίκες ξεσηκωθείτε! Πόλεμο στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει». Λίγο πιο πίσω το πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και τα μπλοκ των φοιτητών που διαδηλώνει: «Οχι στο νέο νόμο - πλαίσιο. Εξω οι επιχειρήσεις από την Παιδεία». Στην «πρώτη γραμμή» της συγκέντρωσης και οι εργαζόμενοι σε γάλα, τρόφιμα και ποτά, συσπειρωμένοι στην ταξική τους Ομοσπονδία, οι οποίοι δίνουν, σήμερα και αύριο, 48ωρη απεργιακή μάχη, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Εκεί, και η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, που επίσης βρίσκεται στη διαδικασία διεκδίκησης συμβάσεων. Δίπλα τους, Σομαλοί μετανάστες εργαζόμενοι, τους οποίους οι ταξικές δυνάμεις στηρίζουν και τους συμπαραστέκονται, σε μια στιγμή που η πατρίδα τους δοκιμάζεται.


Στο μεταξύ, τα μεγάφωνα «ρίχνουν» το ένα σύνθημα μετά το άλλο: «Οχι στη ληστεία του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου», «Αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία» και «Οργανωμένα συλλογικά, ούτε ευρώ για τ' αφεντικά», κυριαρχούν στην πλατεία. Στην κεντρική συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμαχία
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Αποστόλης Γαρμπής, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο οποίος, αναφερόμενος στην 48ωρη απεργία του κλάδου που ξεκίνησε χθες το βράδυ, είπε: «Ζητάμε την αλληλεγγύη των εργατών των υπολοίπων κλάδων. Αυτή η σύμβαση είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανοιχτεί ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης και στους υπόλοιπους κλάδους. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε σύμβαση. Ολοι μαζί θα πετύχουμε».
Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων έστειλε η Ρεζίνα Μάρκες, από την Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών Πορτογαλίας, που σημείωσε: «Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας και δηλώνουμε πως την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Είναι οι καπιταλιστές και η δίψα τους για μεγαλύτερα κέρδη. Εμείς, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων γυναικών και ανδρών, στο πλευρό των απολυμένων, των νέων που δε βρίσκουν δουλειά, στο πλευρό των νεαρών ζευγαριών που δεν μπορούν να στήσουν οικογένεια, των γυναικών που γι' αυτές η μητρότητα είναι σήμερα ένα πρόβλημα».

Το «παρών» έδωσαν και οι μετανάστες εργάτες και εργάτριες από τη Σομαλία

ΚΟΥΚΟΣ
Ο Κυριάκος Ψιτόπουλος, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος της Επιτροπής Αγώνα στα ταξί, ανέδειξε τη δύναμη της κοινωνικής συμμαχίας, λέγοντας: «Οι μεγαλοεπαγγελματίες του χώρου, το ξενοδοχειακό και τουριστικό κεφάλαιο σκυλιάζουν να μην ενωθεί η πάλη μας με τους άλλους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ. Για μας τους ταξιτζήδες του μεροκάματου, η θέση μας είναι εδώ, μαζί σας. Η λαϊκή κοινωνική συμμαχία μπορεί να σταματήσει τα σχέδια της ολιγαρχίας. Η λαϊκή κοινωνική συμμαχία μπορεί να δώσει φτερά στην οργάνωση της αντεπίθεσης. Να οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές προς όφελος των οικογενειών μας, που υποφέρουν».
  • Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από ομοσπονδίες και σωματεία, συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία που κλιμακώνεται.




Χρέος μας ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία του Κώστα Ζιώγα, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας


Στις πτυχές της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης, στους άμεσους στόχους της πάλης και στην κατεύθυνσή της, αναφέρθηκε ο Κώστας Ζιώγας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο οποίος έκανε την κεντρική ομιλία.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση είπε:
«Οι καινούριοι φόροι αφαιρούν μέχρι και τρεις μισθούς από τη λαϊκή οικογένεια.
Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με αιχμή τη νέα φοροκαταιγίδα. Αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι η αρχή μιας μάχης για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων λαϊκών μαζών.
Αυτό σημαίνει ότι τα Σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές, κλπ. πρέπει να καταγράψουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν επείγοντα προβλήματα και που είναι δεκάδες χιλιάδες και να παρέμβουν αποφασιστικά. Να διεκδικήσουν με πολύμορφες ενέργειες μέτρα προστασίας από την εξαθλίωση. Καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, θέρμανση. Καμία οικογένεια να μη στερηθεί τα φάρμακα, την περίθαλψη.
Συντεταγμένα, μέσα από τα Σωματεία και τις ταξικές οργανώσεις να συγκεντρώσουμε τα φορομπηχτικά έντυπα που ήδη αποστέλλονται από τις εφορίες και να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε. Η άρνηση πληρωμών της νέας φορομπηχτικής επέλασης μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή μορφή συσπείρωσης για την προαγωγή της λαϊκής συμμαχίας.
Με σύνθημα "δεν έχουμε να πληρώσουμε - δε θέλουμε να πληρώσουμε" δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις σας που την υπηρετούν. Παλεύουμε με γραμμή ρήξης κι αντεπίθεσης που θα έχει στην προμετωπίδα της το σύνθημα "για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός". Απειθαρχούμε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.
Δεν εξαρτάται μόνο από τους καπιταλιστές, από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα κόμματα του κεφαλαίου τι θα γίνει. Το τι και πόσο θα περάσει από αυτά τα μέτρα εξαρτάται καθοριστικά από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».
Μιλώντας για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, σημείωσε:
«Ολα τα επιτελεία και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου, με βαρύ πυροβολικό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της ΕΕ επιδιώκουν να πείσουν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια ότι είναι εθνική προδοσία να αντιστέκεται σε αυτά τα μέτρα. Προδότης γίνεται ο εργάτης που αποδέχεται αυτά τα μέτρα, που υποκύπτει στους εκβιασμούς.
Το ατομικό και το συλλογικό καθήκον κάθε εργάτη και εργάτριας, κάθε λαϊκής οικογένειας είναι να κάνουμε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν". Να δημιουργήσουμε ένα μαζικό, ρωμαλέο και αποφασισμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα αντίστασης, παρεμπόδισης, ματαίωσης των αντιλαϊκών μέτρων. Πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα μας. Επόμενος σταθμός πρέπει να είναι μια μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση που θα αναμετρηθεί με τους εκβιασμούς και τις επιθέσεις των μονοπωλίων.
Το ατομικό και συλλογικό μας χρέος είναι να γυρίσουμε την πλάτη στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., που καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να υλοποιηθούν όλες οι αντιλαϊκές δέσμες μέτρων. Να ψάχνουν με το φανάρι του Διογένη για να βρουν εργατική και νεανική ψήφο. Να τους αναγκάσουμε να πάνε σε εκλογές για να τους κοντύνουμε τα ποδάρια, τόσο που να τους πιάσει πανικός νιώθοντας την "καυτή ανάσα" του κινήματός μας στο σβέρκο τους.
Το χρέος μας είναι να δυναμώσουμε την κοινωνική μας συμμαχία για να συμβάλλουμε στο άνοιγμα του δρόμου για βαθύτερες αλλαγές. Για μια λαϊκή εξουσία που θα εφαρμόσει με εμάς και για εμάς ένα πρόγραμμα λαϊκής οικονομίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου