ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή
Σήμερα στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και θα χαιρετίσει ο Θανάσης Χριστίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Δεξιά η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Χιλιάδες νεολαίοι και μεγαλύτερης ηλικίας αντάμωσαν και χθες στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπου δήλωσαν τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που φέρνουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται σήμερα με ομιλία (9.30 μ.μ.) από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμό από τον Θανάση Χριστίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Χθες και πάλι ο χώρος πλημμύρισε από χιλιάδες νέους που προσεγγίζουν την ΚΝΕ, αναζητούν να μάθουν, να κατανοήσουν την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο τους ίδιους τους παραγωγούς του μόχθου και τις ανάγκες τους.
Πολλές και ουσιαστικές συζητήσεις έγιναν σε όλα τα θεματικά περίπτερα που λειτουργούν στο χώρο: Εργασίας, ΠΑΣΕΒΕ, Παιδείας, Μαθητών, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, Πολιτισμού (όπου φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας, χαρακτικών, κλπ.), Αθλητισμού, της ΕΔΥΕΘ και της ΟΓΕ, του ελληνοκουβανικού συνδέσμου, της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (φιλοξενείται έκθεση από τη ζωή και τη δράση των μαχητών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας), των Κομματικών ΜΜΕ και του «Οδηγητή».
Στο χώρο λειτουργούν επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και βιβλιοπωλεία άλλων εκδοτικών.

Από τη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις
Τους χιλιάδες νέους χθες συντρόφεψαν καλλιτεχνικά oι Δ. Νικολούδης, Α. Τατσιούλη, Μελίνα Ασλανίδου, Κίτρινα Ποδήλατα, Ορχήστρα του ΠΑΜΕ, τα Χάλκινα Γουμένισσας «Αλέξανδρος Ζώρας», η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Δάφνη Λέμπερου, οι Reactive, οι ΣΑBACH και Χρονίρ.
Οργάνωση παντού σε γραμμή ρήξης
Οι προοπτικές της ταξικής πάλης, είκοσι χρόνια μετά την αντεπανάσταση, ήταν το θέμα της συζήτησης που έγινε χτες το βράδυ στη κεντρική εξέδρα, με εισηγήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εξαρχής έγινε καθαρό ότι το πρώτο, το κεφαλαιώδες είναι το πώς θα πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις που θα ανταποκριθούν στο πολιτικό κάλεσμα του ΚΚΕ για οργάνωση στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στη γειτονιά. Πώς αυτή η οργάνωση θα γίνει σε γραμμή ρήξης με την καπιταλιστική ιδιοκτησία, τα μονοπώλια, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, πώς θα είναι οργάνωση με όρους συγκρουσιακούς, για τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να ωριμάσουν οι συνθήκες που ο συσχετισμός θα γείρει προς το εργατικό λαϊκό ποτάμι ανατροπής της καπιταλιστικής εξουσίας. Τονίστηκε πως είναι κρίσιμο να πολλαπλασιαστεί η οργανωμένη πρωτοπορία που θα πάει το μήνυμα της ρήξης και ανατροπής σε ευρύτερες δυνάμεις. Η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από μια σειρά ιδεολογήματα που πρόβαλε η αστική προπαγάνδα το προηγούμενο διάστημα και τονίστηκε με στοιχεία πως αυτό που στη ζωή επιβεβαιώθηκε ήταν η ανάλυση και οι προβλέψεις του ΚΚΕ. Από τα ζητήματα της ανατροπής της σοσιαλιστικής εξουσίας που γνωρίσαμε, ως αυτά της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης. Το μήνυμα που βγήκε είναι: «εμπιστευτείτε το ΚΚΕ με γνώμονα την ίδια την πείρα, την επιβεβαίωση της ζωής». Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ανάδειξη του συμπεράσματος ότι οι εξελίξεις - όχι για την σταθεροποίηση του συστήματος, αλλά αντίθετα για την αποσταθεροποίηση της αστικής εξουσίας, έτσι που να συμφέρει τη λαϊκή πλειοψηφία - θα κριθούν από το επίπεδο οργάνωσης και τον προσανατολισμό της λαϊκής πάλης. Αυτό, τονίστηκε, είναι το θεμελιώδες, επείγον, πρακτικό και πολιτικό ζήτημα.
Συζήτηση για τα νέα ζευγάρια

Την ώρα της πρώτης συναυλίας
Στη συζήτηση που έγινε στον Παιδότοπο στο επίκεντρο βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νέα ζευγάρια ως αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Εισηγήτριες ήταν η Χαρά Παπαϊωάννου, δασκάλα ειδικής αγωγής, στέλεχος του ΚΚΕ και η Ειρήνη Σωτηριάδου, στέλεχος της ΚΝΕ και πρόεδρος του Σωματείου επισιτισμού - τουρισμού.
Ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να γίνει συνείδηση στα νέα ζευγάρια πως οι προσωπικοί κόποι και οι θυσίες που καταβάλλουν δεν είναι ποτέ αρκετά να δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γιατί η κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους, δεν εξαρτάται από τις προσπάθειές τους να βρεθεί ατομική λύση. Χρειάζεται συλλογικός κοινωνικός αγώνας, χρειάζεται συλλογική διεκδίκηση για να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση, να μη θυσιαστούν στο βωμό της τα δικαιώματά τους.
Απαιτείται συμμετοχή και οργάνωση των νέων στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς. Να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα για άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τα νέα ζευγάρια όπως άτοκα δάνεια, προγράμματα κρατικής στέγης για την απόκτηση ασφαλών σύγχρονων λαϊκών κατοικιών, δωρεάν δημόσιους και ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ύπαρξη ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών εγκαταστάσεων για την οικογένεια, το παιδί, την 3η ηλικία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες τους.
Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνουν σήμερα και να διεκδικήσουν ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες τους. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται η εξουσία να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με εργατικό έλεγχο.
«Μάθημα δημοκρατίας και ελευθερίας»
Στο περίπτερο των Μαθητών παρουσιάσθηκε το θεατρικό με τίτλο «Μάθημα δημοκρατίας και ελευθερίας», που αναπαριστά μια αίθουσα διδασκαλίας στο σημερινό σχολείο και την αντιπαράθεση που διεξάγεται ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο. Την προσπάθεια του δασκάλου που έχει συμβιβαστεί με το ρόλο που του καθορίζει το αστικό σύστημα, υπεράσπισης και αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και τους αγωνιστές μαθητές που αμφισβητούν το σύστημα αναζητώντας διέξοδο στο δρόμο της οργανωμένης πάλης, του συλλογικού αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γονιών τους και των ίδιων, για το μέλλον που τους ανήκει.
Ενα θεατρικό που αναδεικνύει ότι οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν το δρόμο της ανατροπής για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει.
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προπαγανδίζοντας το Φεστιβάλ

Με εκδηλώσεις και περιοδείες συνεχίζει η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ τη δραστηριότητά της μπροστά στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Αύριο Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., θα γίνουν εκδηλώσεις - βιβλιοπαρουσιάσεις του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» στις εξής περιοχές: Πετρούπολη στα γραφεία του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Ελευθερία Βενέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ιλιον στο Συνδικάτο Οικοδόμων, με ομιλητή τον Αντώνη Καλύβα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αγ. Ανάργυροι στα γραφεία του ΚΚΕ, με τον Γιώργο Τσιακίλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Περιοδεία θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο του Δήμου Πετρούπολης, με τον Βαγγέλη Σίμο, στέλεχος της ΚΝΕ.
Πολιτικές συγκεντρώσεις από την Κρήτη ως την Ηπειρο
  • Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Κάστρο της Πάτρας μιλάει σήμερα στις 9 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ σε άλλες πόλεις

Στις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα μιλά σήμερα στις 9 το βράδυ της ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας μιλούν μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα έχει ως εξής:
Πάτρα
Στο Κάστρο, με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ. Αφιέρωμα στην Μ. Δημητριάδη από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Κεντρική ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» - ομιλήτρια Ειρήνη Ακαρέπη, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο. Μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλίες: Λάκης Παπαδόπουλος - Γιάννης Γιοκαρίνης, Πετρολούκας Χαλκιάς.
Γιάννενα
Στο πάρκο Λιθαρίτσια με ομιλητή τον Στ. Λουκά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συζήτηση για την Ιστορία του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Διον. Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μαθητικό θεατρικό δρώμενο, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο διεθνιστικό εργατικό τραγούδι και παραδοσιακό γλέντι.
Ηράκλειο
Στο Κομμένο Μπεντένι. Θα μιλήσει ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Ιστορία του ΚΚΕ, συναυλίες, κρητικό γλέντι από τον Γιώργη Ξυλούρη, λαϊκό γλέντι.
Χανιά
Στην Ανατολική Τάφρο. Θα μιλήσει ο Τηλ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης θεατρικό με έργα του Βάρναλη από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος. Λαϊκό γλέντι.
Αγρίνιο
Στο Δημοτικό Πάρκο. Θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη, παραδοσιακούς χορούς, λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι.
Λαμία
Στην πλατεία Διάκου. Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχουν επίσης βιντεοπροβολή για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη, αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, εκθέσεις, παιδότοπος, σκάκι, λαϊκό γλέντι.

Το σημερινό πρόγραμμα
Κεντρική εξέδρα
Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη από την Ορχήστρα και τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.
Ομιλία από τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - Χαιρετισμός από τον Θ. Χριστίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Θάνος Μικρούτσικος - Χρήστος Θηβαίος - Μίλτος Πασχαλίδης.
Λαϊκή Εξέδρα
Χορευτικός Σύλλογος Κορδελιού «Αργώ». Γεωργιανά μπαλέτα.
Ποντιακό Συγκρότημα.
Αγάθωνας.
Νεανική εξέδρα
Banda Latinico, Skelters
Εξέδρα Πολιτισμού
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην καπιταλιστική κρίση.
Παιδότοπος
Αφιέρωμα στον Γιούρι Γκαγκάριν και στην πρώτη πτήση στο φεγγάρι.
Αθλοπαιδιές και εργαστήρι πηλού.
Αλλες εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες στις εξής πόλεις:
Σήμερα
-- Ρέθυμνο, δημοτικός κήπος.
-- Χαλκίδα, παραλία (μνημείο Εθνικής Αντίστασης). Ομιλητής ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Κέρκυρα, πάνω πλατεία. Ομιλητής ο Δημ. Λιάσκος, μέλος του ΓΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
-- Μυτιλήνη. Ομιλητής ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αύριο
-- Κοζάνη, πάρκο Αγ. Δημητρίου. Ομιλητής ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη
-- Καστοριά, πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου