ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι αύριο σε Σύνταγμα - Αριστοτέλους

Επί ποδός βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα, ένα 24ωρο πριν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Χωρίς να χάνεται ούτε λεπτό, απαιτείται να ανοίξει σε κάθε τόπο δουλειάς συζήτηση, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τη νέα επίθεση, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα νέα πανελλαδική απεργία.
Στο μεταξύ, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και χτες βρέθηκαν στις εταιρείες «ΚΑΟΥΣΗΣ» και «ΣΙΤΡΟΕΝ». Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι από τα νέα χαράτσια και οι ταξικές δυνάμεις τούς καλούν να μετατρέψουν την αγανάκτηση σε οργανωμένη πάλη. Εξορμήσεις σε γιαπιά και εργοτάξια πραγματοποιούν καθημερινά και οι οικοδόμοι, που χτες βρέθηκαν στο εργοτάξιο της «ΚΟΣΜΟΤΕ» στο Κορωπί, όπου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα νέα μέτρα και τους κάλεσαν να βρεθούν μαζικά στα αυριανά συλλαλητήρια.
Εξόρμηση πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στη Δάφνη το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Θετική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων και συνολικά των κατοίκων της περιοχής στις πλατείες, στους δρόμους και στα εμπορικά καταστήματα. Ανάλογες περιοδείες - συζητήσεις πραγματοποίησαν και οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στις επιχειρήσεις «ΝΕΣΤΛΕ», «ΔΕΛΤΑ» Ταύρου και Αγ. Στεφάνου, «ΝΟΥΝΟΥ», «ΒΙΚΗ» και στο «ΒΕΝΕΤΗ».
Σήμερα, εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί: στη «ΦΑΜΑΡ» στην Ανθούσα και στις «ΤΖΕΝΕΦΑΡΜ», «ΑΝΤΕΛΚΟ» και «ΕΛΠΕΝ». Στο «ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ», στα «ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ» στην Ομόνοια και στην οδό Ιπποκράτους, στα σούπερ μάρκετ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» σε Καλλιθέα και Παγκράτι και στο Σκλαβενίτη στη Ν. Σμύρνη.
Με κουβέντα εργαζόμενο τον εργαζόμενο, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δίνουν και εδώ τη μάχη. Χτες βρέθηκαν στα εργοστάσια του Πειραιά «ΕΛΣΑ», «ΠΙΤΣΟΣ», στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά, στο λιμάνι στις εταιρείες πετρελαιοειδών, στο Πέραμα στους εργαζόμενους του δήμου Περάματος και αλλού. Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η φράση εργαζόμενης του Δήμου Περάματος: «Δεν έχω πάει ποτέ σε συγκέντρωση. Ομως τώρα φτάσαμε στο απροχώρητο. Νιώθω ότι έχω υποχρέωση να βρίσκομαι και εγώ το Σάββατο στο συλλαλητήριο». Σήμερα θα γίνουν εξορμήσεις στη «ΝΤΟΜΟΥΣ», σε παιδικούς σταθμούς στο Πέραμα σε ξενοδοχεία στον Πειραιά κ.ά.
Στη Θεσσαλονίκη
Μέσα από το πανεργατικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα στην Αριστοτέλους και τη μεγάλη πορεία προς το Βελλίδειο εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία.
Οι ταξικές δυνάμεις, συνεχίζουν την πανεξόρμηση. Καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να εμπιστευθεί τη δύναμη που έχει, να κατανοήσει ότι μπορεί σήμερα να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχεται και να ανοίξει το δρόμο για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του.
Χτες κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν σε αποθήκες του «CARREFOUR», στο «Μασούτη» Καλαμαριάς, στα εργοστάσια «PYRAMIS», «DORAL», «Ελλάς ΚΑΝ», «ΒΙΜΕΞ», «ΠΛΑΙΣΙΟ», «ΜΙΝΟΣ», «ZARDIN», «ISOMAT» και «ΚΡΟΝΟΣ», σε τράπεζες, στο δημαρχείο, στα νέα κοιμητήρια και αλλού.
Σήμερα συνεχίζονται οι εξορμήσεις ενώ στις 7 μ.μ. προγραμματίζεται πικετοφορία στην Καλαμαριά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σημαίνουμε συναγερμό για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
Μαζί στη διαδήλωση του Σαββάτου και στους αγώνες που έρχονται ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam
Το πλαίσιο πάλης του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα, που συνοδεύεται με κάλεσμα στα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη για την προστασία εργαζομένων και ανέργων, με άμεσο στόχο και πανελλαδική πανεργατική απεργία, παρουσίασε χτες στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αφορμή την οργάνωση του συλλαλητηρίου που θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους - άμεση απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης του κεφαλαίου. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν με σύντομες παρεμβάσεις εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα εμφιαλωμένα.Στο ξεκίνημα της εισηγητικής του τοποθέτησης ο Γιώργος Πέρρος στάθηκε στη στάση των μεγαλοκαναλαρχών ενάντια στο ταξικό κίνημα, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από μεγαλοδημοσιογράφους και εξήγησε γιατί: Πάντα όταν ξεσπούν αγώνες αρχίζει η γνωστή επίθεση περί «πλήγματος στον τουρισμό», «χτυπήματος της εθνικής οικονομίας» και άλλα τέτοια. Επιτίθενται στο ΠΑΜΕ γιατί εξαρχής έβαλε καθαρά το ποιες είναι οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης βοηθώντας έτσι την εργατική τάξη να καταλάβει τι συμβαίνει. Επιτίθενται στο ΠΑΜΕ γιατί μόνο το ΠΑΜΕ οργανώνει την εργατική τάξη στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, σε πάλη ενάντια στα μονοπώλια. Αυτή η γραμμή πάλης είναι που ενοχλεί το κεφάλαιο. Το ταξικό κίνημα δε θα σταματήσει. Ασπίδα μας είναι οι ίδιοι οι εργάτες.
Καθώς η κρίση βαθαίνει - συνέχισε - οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών, κλιμακώνονται η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η επιβολή μέτρων βαρβαρότητας. Για το ταξικό κίνημα υπάρχουν νέα αυξημένα καθήκοντα. Ηδη ο ΣΕΒ ζητάει ως και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στήνουν νέα ελεγχόμενα από την εργοδοσία σωματεία, επιδιώκουν την ανατροπή κάθε σταθερής και μόνιμης δουλειάς για να μπορούν να έχουν τον εργάτη όποτε θέλουν, όσο τον θέλουν, όταν τον θέλουν. Καταργούν ουσιαστικά τις ασφαλιστικές εισφορές και το έγκλημα συνεχίζεται με την απόφαση για διάθεση 1,5 δισ. από τα ομόλογα του ΙΚΑ στο μηχανισμό στήριξης των καπιταλιστών.
Απαιτούν ένταση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, περικοπή δημοσίων δαπανών. Προωθούν νέες φοροαπαλλαγές, απελευθερώνουν επαγγέλματα, χτυπάνε τους αγρότες μετατρέποντας τους συνεταιρισμούς σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, χτυπάνε την Παιδεία με το νέο νόμο - πλαίσιο. Αξιοποιούν συνολικά την κρίση για το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων.
Εχουμε σημάνει συναγερμό
Από την πλευρά μας έχουμε σημάνει συναγερμό. Να δημιουργηθεί παντού κλίμα μάχης. Για να απαντηθεί η αντιλαϊκή πολιτική, να μη γίνει καμιά υποχώρηση, να μην υπάρξει κανένας φόβος.
Απευθύνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την οργάνωση των αγώνων της. Ο,τι αφορά τη ζωή της είναι αιτία σύγκρουσης.
Σημειώνουμε ότι κανένας δεν μπορεί να απαντήσει μόνος σ' αυτήν την επίθεση, απαντάμε με οργανωμένη αντίσταση στην ανεργία, στη φτώχεια, στα φοροχαράτσια.
Για τον καθένα που δεν έχει να πληρώσει η απάντηση είναι συλλογικά οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Είναι ευθύνη του ταξικού κινήματος να οργανώσει αυτό το κίνημα ανυπακοής σε όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος: Να σηκώσει κεφάλι ο εργάτης, να σπάσει ο φόβος και είναι καθοριστική η οργάνωση της πάλης παντού.
Μπορούμε να γίνουμε ο νεκροθάφτης αυτής της πολιτικής, όλων των δυνάμεων που την στηρίζουν. Από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως το ΛΑ.Ο.Σ. και την Μπακογιάννη, κάθε άλλον που στηρίζει αυτά τα μέτρα.
Στόχος μας, η προστασία εργατών και ανέργων. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να φανεί στην πράξη αυτό που λέει το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά». Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν. Ολη η εξουσία στη λαϊκή συμμαχία.
Να δυναμώσει αυτή η κοινωνική συμμαχία, να εδραιωθεί παντού.
Αυτό είναι το μήνυμά μας από τη Θεσσαλονίκη, για μια ζωή με δικαιώματα, με λαϊκή ευημερία, χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.
Καλούμε σε οργάνωση της πάλης παντού.
Δεν τελειώνουμε στις 10 Σεπτέμβρη, αντίθετα, συνεχίζουμε σ' όλους τους κλάδους, με συσκέψεις, ενημερώσεις, συνελεύσεις, οργανώνουμε επιμέρους απεργίες με στόχο να φτάσουμε και σε νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Κοινωνική συμμαχία για την αντεπίθεση
Παίρνοντας το λόγο ο Β. Μπούτας, από την ΠΑΣΥ, τόνισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες πλήττονται εξίσου με την εργατική τάξη και σημείωσε σαν πρόσθετο στοιχείο το διατροφικό πρόβλημα που θα οξυνθεί καθώς, όπως είπε, «γεμίζει ο κάμπος με λαμπογυάλια» (τα φωτοβολταϊκά) αντί να παράγονται φτηνά και καλά τρόφιμα. Κατήγγειλε την επιχείρηση εξαπάτησης των νέων παιδιών που τους υπόσχονται δωρεάν χωράφια όταν χιλιάδες στρέμματα γης βρίσκονται σε αναγκαστική αγρανάπαυση. Κάλεσε να μπει ένα τέλος στο ψέμα με μαζική συμμετοχή και των αγροτών στη διαδήλωση.
Από την ΠΑΣΕΒΕ η Ράνια Καπετανγιώργη θύμισε ότι ο ένας στους δύο μικρομεσαίους δεν μπορεί πια να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές με αποτέλεσμα να μένει χωρίς ασφάλιση και υγειονομική κάλυψη. Αναφέρθηκε στα 370.000 λουκέτα σε μαγαζιά και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά προσμονή, μόνο αντεπίθεση στον πόλεμο που έχει κηρύξει η εξουσία του κεφαλαίου με οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Από το ΜΑΣ ο Τάσος Μαμαλούκας τόνισε πως οι εξελίξεις στην Παιδεία αφορούν κάθε λαϊκό σπίτι, καθώς οι σχολές γίνονται ανώνυμες επιχειρήσεις. Τόνισε πως με το νόμο - πλαίσιο αντιστοιχείται η εκπαίδευση στις ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων και κάλεσε σε μπλόκο στο νόμο, συμπόρευση με την κοινωνική συμμαχία.
Από την ΟΓΕ η Δέσποινα Γραμματικοπούλου δήλωσε τη συμμετοχή των γυναικών στο συλλαλητήριο, τόνισε ότι οι γυναίκες σπρώχνονται μαζικά στην ανεργία και την ανέχεια, Παλεύουμε, είπε, μέσα από την κοινωνική συμμαχία για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα, ο Γιάννης Φραγκίδης σημείωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν καθαρό ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση, ότι η κυβέρνηση ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να εξαγγείλει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και γι' αυτό οι διαδηλωτές πρέπει να της δώσουν να καταλάβει ότι είναι ανεπιθύμητη.
Κλείνοντας ο Γιώργος Πέρρος επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν αυτή την πολιτική, να καθυστερήσουν την εφαρμογή των μέτρων ως και να την ανατρέψουν στο σύνολό της. Και είπε χαρακτηριστικά: Να τα φέρουμε όλα τούμπα, να τους πάρουμε αμπάριζα, να βάλουμε στην άκρη τους εργατοπατέρες που συνδιαμορφώνουν αυτή την πολιτική.
Δε θα περάσει η προβοκάτσια
Ειδική αναφορά έγινε στη διάρκεια της συνέντευξης στην προσπάθεια της κυβέρνησης - και όχι μόνο - να εμποδίσει - αποτρέψει ως και να προβοκάρει την εργατική - λαϊκή διαδήλωση που θα γίνει αύριο, Σάββατο. Από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο καταγγέλθηκε η ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτρέπει τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν. Τόνισε, επίσης, ότι είναι αναμενόμενη η ένταση της καταστολής καθώς οξύνεται συνολικά η επιθετικότητα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης. Η απάντησή μας - τόνισε - είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής μαζικότητας και ζωντάνιας της διαδήλωσης. Αυτή είναι και η καλύτερη περιφρούρησή της. Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΜΕ έχει γνώση από περιφρούρηση. Τους τονίζουμε: «Να μη διανοηθούν να στήσουν προβοκάτσια. Ξέρουμε και τους άμεσους αυτουργούς που χρησιμοποιούν και τους ηθικούς αυτουργούς. Η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γ. Πέρρος σημείωσε: Το ταξικό κίνημα έχει την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει κάθε προβοκάτσια - έχουμε την εμπειρία από το Σύνταγμα... Αφοβα κατεβαίνουμε στη διαδήλωση, ξέροντας πως αυτό που τους πονάει είναι το ίδιο το ταξικό κίνημα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΣΕΕ
Συνταγές διαιώνισης της ταξικής εκμετάλλευσης
Υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης για τη συμμετοχή των Ταμείων στην ανταλλαγή ομολόγων τάχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Κάτω από το γενικό σύνθημα «τα συνδικάτα απαιτούν μέτρα για τους πολίτες όχι για τους τραπεζίτες» καλεί η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν το Σάββατο στη ΔΕΘ. Μέσα σε αυτό το σύνθημα κρύβεται η ουσία των θέσεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό για τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους της κρίσης.
Ετσι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στη συνέντευξη που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα πολλαπλά ελλείμματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δηλώνοντας ότι γι' αυτό ευθύνεται η σύγχρονη μεταπολιτευτική δημοκρατία και η πολιτική τάξη της χώρας, αποκρύπτοντας όμως ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν τάξεις, συγκρούονται ταξικά συμφέροντα, τα οποία η ΓΣΕΕ συγκαλύπτει με εύκολες φράσεις περί «ελλειμμάτων» και «μεταπολιτευτικής δημοκρατίας».
Το ότι η πολιτική της ΓΣΕΕ αποτελεί μια παραλλαγή της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής που εφαρμόζεται, αποδεικνύεται ότι το «φάρμακο» για την καπιταλιστική κρίση σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία είναι η ομοσπονδιοποίηση του χρέους με το ευρωομόλογο, άλλο μείγμα πολιτικής για την παραγωγική ανάπτυξη, για να επιτευχτεί έτσι η «διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα» κλπ. Συνταγές δηλαδή βγαλμένες μέσα από το οπλοστάσιο μερίδων της πλουτοκρατίας.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση φτώχειας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, κατήγγειλε στα λόγια την ελαστικοποίηση των συμβάσεων, όταν όμως η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με όλη τη στρατηγική της υπονόμευσε τις συμβάσεις και στήριξε επί της ουσίας τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.
Σε ό,τι αφορά το νέο έγκλημα σε βάρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια μετακύλισης του κόστους της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι «θα είναι ασφάλεια για τα Ταμεία αρκεί να εξασφαλίσουμε το 100% της αξίας τους». Και πρόσθεσε πως δεν γίνεται να αγοράζουν ξένοι και όχι εμείς. Και η υπόθεση των ομολόγων επιβεβαιώνει ότι η ΓΣΕΕ όχι μόνο στηρίζει τη νέα λεηλασία των αποθεματικών αλλά και αναπαράγει ατόφια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.
Η Εκθεση του ΙΝΕ
Για έκρηξη της ανεργίας μέχρι το 2015 μίλησε ο Σ. Ρομπόλης παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι άνεργοι θα κυμαίνονται από 700.000 έως και 1.100.000 μέχρι το 2015. Το 2012 η στατιστική ανεργία θα αγγίξει το 20% (και σε περίπτωση που προχωρήσουν οι απολύσεις από το Δημόσιο το 21%), ενώ η πραγματική θα είναι κοντά στο 26%.
Σύμφωνα με την Εκθεση οι μέσες πραγματικές αποδοχές ανά απασχολούμενο μειώθηκαν το 2010 κατά 7,9% ενώ φέτος κατά 3,5%. Ετσι οι μέσοι μισθοί στο τέλος του χρόνου θα βρίσκονται στα επίπεδα του 2003! Οι κατώτεροι μισθοί βρίσκονται στο 60% των αντίστοιχων μισθών σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, μόνο που αυτοί οι μισθοί έχουν την υπογραφή της ΓΣΕΕ, για την οποία η ίδια κομπορρημονεί.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων, των εργαζομένων και των μαζικών φορέων για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα γίνουν στις 10.30 π.μ., στα εξής σημεία:
  • Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι από τους κλάδους: Κατασκευών, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών -στριών, ΟΤΑ και Δημοσίου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Καλλιτεχνών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών και η ΠΑΣΕΒΕ.
  • Ομόνοια: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Πειραιά, Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Θριασίου και Λαυρεωτικής.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σωματεία και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.
  • Χαυτεία: Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.
  • Πλατεία Κλαυθμώνος: Σωματεία Συνταξιούχων Αττικής.
Το ραντεβού της ΟΓΕ είναι στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, μπροστά από το ταχυδρομείο.
Λεωφορεία για τη ΔΕΘ
Λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουν από:
Σέρρες, 4 μ.μ., μπροστά από τη Νομαρχία.
Βέροια, 4.15 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου.
Νάουσα, 4.30 μ.μ. από το ΕΚ Νάουσας.
Κιλκίς, 4 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης.
Κατερίνη, 4 μ.μ. από πλατεία Ελευθερίας.
Πέλλα, 4 μ.μ. από Εδεσσα (πλατεία Ελευθερίας), 4.15 μ.μ. από Μαυροβούνι - Σκύδρα, 4.45 μ.μ. από Γιαννιτσά (Εγνατία - είσοδος πόλης).
Ξάνθη, 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.
Καβάλα, 3.30 μ.μ., από τον Κήπο.
Αλεξανδρούπολη, 1 μ.μ., από το Δημαρχείο.
Κομοτηνή, 2 μ.μ., από οδό Δημοκρίτου 2 (κέντρο πόλης).
Δράμα, 3.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.
Κοζάνη, 4 μ.μ., από κεντρική πλατεία.
Πτολεμαΐδα, 3.45 μ.μ., από την αγορά.
Γρεβενά, 3.30 μ.μ., από το Ρολόι.
Καστοριά, 2.30 μ.μ., από το παζάρι.
Φλώρινα, 2.30 μ.μ., από το νέο πάρκο.
Λάρισα, 3 μ.μ, από την οδό Καλλιθέας (δίπλα στον Πηνειό, χώρος λαϊκής αγοράς).
Bόλο, 2 μ.μ., από την πλατεία Πανεπιστημίου.
Τρίκαλα, 2 μ.μ., από την οδό Λαρίσης (ψησταριά Κωστάρα).
Καρδίτσα, 2 μ.μ., από την Πέτρινη Τράπεζα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου