ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πλατιά λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στη φορολεηλασία

Συγκέντρωση διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα και σωματεία την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα


Εντείνουν τη δράση τους οι ταξικές δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα φορολεηλασία, στα νέα χαράτσια που καλείται να πληρώσει ο λαός, για την προστασία των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Με πλήθος δραστηριότητες και παρεμβάσεις μπαίνουν μπροστά στη μάχη που στόχο έχει η οργή του λαού να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ταξικά συνδικάτα και σωματεία της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, ενόψει και της συζήτησης της τροπολογίας στη Βουλή για το φόρο στα ακίνητα. Στη συγκέντρωση, μέχρι στιγμής, καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής καθώς και τα εξής επιχειρησιακά σωματεία: Το Σωματείο Εργαζομένων «Καρφούρ» - «Μαρινόπουλος» - «Ντία», το Σωματείο Εργαζομένων «Αφοί Κωνσταντακάτου», το Σωματείο Εργαζομένων στο «Μετροπόλιταν» και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ.
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι δραστηριότητες
1. Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων της SOFTEX, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Εργαζομένων Πρακτορείων Τύπου και το Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής - Πειραιώς με ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να καταθέσουν όλα τα εντάλματα πληρωμής στα Σωματεία τους και ταυτόχρονα καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική σε συγκέντρωση στα γραφεία του Σωματείου Λιθογράφων, Αριστοτέλους 11-15, την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., και στην πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα καταθέσουν τα χαράτσια.
2. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει Γενική Συνέλευση αύριο, Κυριακή, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του. Καλεί τους εργαζόμενους να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την Εφορία και μαζικά με επικεφαλής το σωματείο τους να τα επιστρέψουν.
3. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με απόφασή του, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης, τα πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής και διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ. τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου.
5. Για τους τρόπους οργάνωσης και μαζικής επιστροφής των ενταλμάτων πληρωμής από την εφορία το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση στις 21 Σεπτέμβρη, στις 3 το μεσημέρι.
6. Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα παραδώσουν τα ειδοποιητήρια για το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς, προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Σεπτέμβρη. Για το λόγο αυτό το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου προκήρυξε για εκείνη τη μέρα 2ωρη στάση εργασίας, 8 - 10 το πρωί. Στις 8 π.μ. οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα Επείγοντα του «Ευαγγελισμού» και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
7. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Περιχώρων πραγματοποιεί σύσκεψη στις 25 Σεπτέμβρη και ώρα 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, 2ος όροφος) με θέμα τα νέα χαράτσια.
8. Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ Καισαριανής καλούν σε σύσκεψη όλους τους φορείς της περιοχής στις 26 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
9. Στην ίδια κατεύθυνση ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων καλεί σε συμμετοχή στη Γενική του Συνέλευση στις 5 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος) και τους εργαζόμενους να καταθέτουν καθημερινά στα γραφεία του σωματείου, αλλά και στη Γενική Συνέλευση τα εντάλματα πληρωμής από την εφορία για τη μαζική επιστροφή τους.
10. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ με ανακοίνωσή της και με αφορμή το γεγονός ότι ήδη άρχισαν να καταφθάνουν στους συνταξιούχους τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς δηλώνει ότι «δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος», και καλεί σε αγώνα για την προστασία των συνταξιούχων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια με συλλογική και όχι ατομική παρέμβαση σε κάθε αρμόδια αρχή του τόπου.
11. Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί «να παρθούν αποφάσεις καταδίκης και παρεμπόδισης των νέων μέτρων, να οργανώσουν άμεσα την πάλη μέσα από μαζικές - συλλογικές διαδικασίες ώστε οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του κλάδου να στείλουν από κει που ήρθαν τα εντάλματα πληρωμής».
Σε όλη τη χώρα
Συλλαλητήριο αντίστασης στα νέα χαράτσια της κυβέρνησης διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί έξω από την εφορία. Παράλληλα αποφάσισε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και την οργάνωση του αγώνα, προγραμματίζει σύσκεψη σωματείων και συλλόγων, τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΝ.
12. Στη Μυτιλήνη, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ καλούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στη νέα φοροληστεία, την ερχόμενη Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
13. Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου καλεί όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων της δύναμής του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., για τη Δυτική Σάμο, στα γραφεία των Σωματείων Καρλοβάσου (οδός Γοργύρα) και την Τετάρτη, 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. για την Ανατολική Σάμο στο Εργατικό Κέντρο.
14. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Καλούν το λαό της Ζακύνθου να καταθέσει τα εντάλματα αφαίμαξης της εφορίας στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
15. Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας οργανώνει εξορμήσεις και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά τα εντάλματα πληρωμής στα σωματεία για να επιστραφούν με απαίτηση να καταργηθούν.
16. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας αποφάσισε την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων που καλεί τους εργαζόμενους να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμών για να επιστραφούν στην εφορία με κινητοποίηση το επόμενο διάστημα.



ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Φορολογούνται και οι άνεργοι!


Οχι μόνο συμπεριέλαβαν τους ανέργους στο κανιβαλικό μέτρο της επιβολής «έκτακτου τέλους» στην ακίνητη περιουσία, αλλά με τροπολογία που κατατέθηκε χτες το βράδυ στη Βουλή, όλοι οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και αυτοί που βρίσκονται λίγους μήνες στην ανεργία, βγαίνουν από την κατηγορία «ευπαθείς ομάδες» και θα φορολογηθούν κανονικά με βάση την τιμή ζώνης, το εμβαδόν του ακινήτου και το συντελεστή παλαιότητας. Ενδεικτικό της ληστείας είναι ότι άνεργος, που αναγκάζεται να ζει με επίδομα 454 ευρώ το μήνα, αν μένει σε ακίνητο 100 τ.μ. σε χαμηλή τιμή ζώνης μέχρι 1.500 ευρώ, θα αναγκαστεί να πληρώσει φόρο 625 ευρώ, ενώ αν συμπεριλαμβανόταν στις ...ευπαθείς ομάδες, θα φορολογούνταν με 50 ευρώ.

Η τροπολογία, που κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή, αναιρεί τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της, ότι οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και θα φορολογηθούν με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σύμφωνα με την τροπολογία, στον ειδικό συντελεστή 0,5 ευρώ υπάγονται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και δεν επιδοτούνται από αυτόν!!! Και αυτοί, υπό την προϋπόθεση ότι το προηγούμενο έτος είχαν εισόδημα μικρότερο των 8.000 ευρώ, διαμένουν σε περιοχή με τιμή ζώνης μικρότερη των 3.000 ευρώ και διατηρούν διαμέρισμα μικρότερο των 200 τ.μ.
Ολοι οι υπόλοιποι άνεργοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανέρχονται σε 600.000, θα πληρώσουν κανονικά όπως όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι!
Κατά τα άλλα η «αρπαχτή» που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία ξεπερνά τα 5,2 δισ. ευρώ τη διετία, ενώ διογκώνεται καθημερινά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση από το φοροεισπρακτικό αμόκ από το οποίο έχουν καταληφθεί οι θιασώτες των μνημονίων και των ευρωμονόδρομων.
Παράλληλα, επιχειρεί να «δέσει» με κάθε τρόπο τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, χρησιμοποιώντας μαστίγιο και καρότο. Από τη μία τις «γλυκαίνει» καθώς προβλέπεται να παρακρατούν από τις εισπράξεις ποσοστό ίσο το 0,25%, από την άλλη τους απειλεί ότι, σε περιπτώσεις άρνησης πληρωμής του τέλους, αν δεν προχωρήσουν στη διακοπή του ρεύματος, σε όσους δεν το καταβάλουν, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%!
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από το «ντου» που κάνει η κυβέρνηση κατά των λαϊκών στρωμάτων, προβλέπεται λεία ύψους 2,6 δισ. ευρώ το χρόνο. Ητοι για τη διετία 2011-2012 το ποσό αυτό διπλασιάζεται στα 5,2 δισ. ευρώ.


Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Motion Team
Αγωνιστικό ξεσηκωμό σάλπισαν οι κομμουνιστές με τη μαχητική πορεία που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με την κινητοποίηση που ξεκίνησε από τα γραφεία του ΚΚΕ και πήρε χαρακτήρα πανεξόρμησης, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κάλεσαν τους άνεργους, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένη ανυπακοή. Να αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους όπως η «εισφορά αλληλεγγύης», αλλά και το φόρο για τα σπίτια τους.
Να βάλουν τέρμα στη μοιρολατρία, τις αυταπάτες. Να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, στα κόμματα που τους υπηρετούν και φορτώνουν μόνο βάσανα στο λαό. Να απαιτήσουν οργανωμένα, αγωνιστικά, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου