ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Χωρίς τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα!

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο αντιπρόεδρος Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί στη χρεοκοπία που τη σπρώχνει η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, θα φταίνε οι εργαζόμενοι και όχι η κυβέρνηση η οποία τους είχε προειδοποιήσει!!!


Είναι απόλυτα βέβαιο ότι μόνο το λαϊκό μέτωπο, με την οργανωμένη πάλη και τον αγώνα αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μπορεί να βάλει φραγμό στα αλλεπάλληλα κύματα των μέτρων που γονατίζουν το λαό
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι προϊόντος του χρόνου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα λαμβάνει όλο και περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να είναι συνεπής με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Αυτό «εγγυήθηκε» για μία ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα τα αποτελέσματα της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, υπήρξε μια συνειδητή προσπάθεια από τον ίδιο, να ξεπεράσει αβρόχοις ποσί τα «καυτά» θέματα που αναδείχθηκαν στη σύνοδο των δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το υπό εξέταση σχέδιο για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, μέσα από την εφαρμογή προγράμματος απομείωσης του κρατικού της χρέους κατά 50%, τις ρητές δεσμεύσεις που κλήθηκε να υλοποιήσει η κυβέρνηση, μετά από απαιτήσεις του ΔΝΤ, την επιστροφή της τρόικας και την ημερομηνία εκχώρησης της περιβόητης 6ης δόσης του δανείου. Ειδικά για το θέμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, το πιο πιθανό είναι ότι τα κυβερνητικά επιτελεία επιχειρούν να το διαχειριστούν επικοινωνιακά, δεδομένου ότι κατακρημνίζεται το βασικό τους επιχείρημα, ότι ...εξαναγκάζονται να πάρουν τα σκληρά και άδικα μέτρα, προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Γιατί στην περίπτωση αυτή θα έχουμε και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και χρεοκοπία...
Μέτρα και άλλα μέτρα
Σε διάφορα σημεία των δηλώσεών του, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να στείλει «ξεκάθαρο μήνυμα» στα λεηλατούμενα λαϊκά στρώματα, ότι η λήψη και νέων μέτρων είναι πάντα σε πρώτη επιλογή. Συγκεκριμένα μέτρα - που αφορούν την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - περιλαμβάνει και η δεσμευτική επιστολή που απέστειλε χθες ο ίδιος στο ΔΝΤ, στην ΕΕ και την ΕΚΤ κατ' απαίτηση της τρόικας.
Οπως ανέφερε, ανάλογη επιστολή, η οποία θα αναφέρεται στις πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του προγράμματος, απέστειλε και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Το ΔΝΤ απαίτησε γραπτές δεσμεύσεις για τα μέτρα, υπό την απειλή της μη επιστροφής της τρόικας και μη εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου.
Ο ίδιος επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι λόγω μεγαλύτερης, από τις προβλέψεις, ύφεσης, η οποία έχει οδηγήσει σε μειωμένα έσοδα, θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Εμείς πρέπει ως Ελληνες να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει και η Βουλή να αποφασίσει πολύ σκληρότερα μέτρα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους...». Σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι «πρέπει, τώρα που έχουμε ούτως ή άλλως υποστεί τις επιπτώσεις της ύφεσης, να κάνουμε μια υπερπροσπάθεια, ώστε να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πάρουμε τα πρόσθετα μέτρα του προϋπολογισμού του 2012...».
Προέβη, μάλιστα, σε εξαγγελία νέου «πολεμικού ανακοινωθέντος», υποστηρίζοντας πως «εάν πετύχουμε, η χώρα θα έχει σωθεί. Εάν χάσουμε τον πόλεμο, η χώρα θα έχει πάει δεκαετίες πίσω. θα έχει επέλθει καταστροφή αντίστοιχη με αυτήν μίας πολεμικής ήττας...». Κομπορρημονώντας μάλιστα προέβη στον απίθανο ισχυρισμό ότι, σε περίπτωση «ήττας», θα μας ζητήσουν ακόμη και τα ρέστα: «Εκεί θα ήταν το αστείο να έλθουμε και να πούμε "εμείς σας τα λέγαμε, εσείς δεν μας ακούγατε"», δήλωσε με περισσό θράσος. Απέφυγε, πάντως, να προσδιορίσει το «μέτωπο του διεξαγόμενου πολέμου», ποιος δηλαδή πολεμάει ποιον... Γιατί, όντως, τις συνέπειες βάρβαρων πολεμικών επιχειρήσεων βιώνουν τα λαϊκά στρώματα. Πολεμικών επιχειρήσεων που διεξάγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από κοινού με την ελληνική και ξένη ολιγαρχία εναντίον τους.
Η τρόικα
Ο υπουργός άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η έλευση της τρόικας στην Ελλάδα συνδέεται με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων που αφορούν τους προϋπολογισμούς του 2013 και 2014, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «απομένει να δούμε ορισμένα ζητήματα συμπληρωματικού χαρακτήρα». Μετά από όλα αυτά, χτες το βράδυ, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούγκερ, έκανε γνωστό ότι οι τροϊκανοί θα έλθουν στην Ελλάδα ή Τετάρτη ή Πέμπτη.
Σε ό,τι αφορά την 6η δόση του δανείου, υποστήριξε ότι η εκταμίευση θα γίνει εγκαίρως, αν και οι Κοινοτικοί αξιωματούχοι συνδέουν την αποδέσμευσή της από τη θετική έκβαση της έκθεσης αξιολόγησης που θα υποβάλει η τρόικα.
Μετά το «αίμα» των νέων μέτρων που έδωσε στη διεθνή ολιγαρχία την προηγούμενη Κυριακή, χθες επιχείρησε να τα μαζέψει, ισχυριζόμενος ότι το νέο μισθολόγιο δε θα θίξει καθόλου το 80% των δημόσιων υπαλλήλων(!), πρόσθεσε ότι μπορεί ένα 10% να ευνοηθεί με μια αύξηση της τάξης του 7%, ενώ όσο αφορά τη μείωση των μισθών την απέδωσε στην προσωπική διαφορά... Πρόσθεσε ακόμη ότι η μείωση κατά 20% δεν αφορά τους μισθούς, αλλά τη συνολική μισθολογική δαπάνη...
Για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, ο υπουργός προχώρησε στην πρωτοφανή διαπίστωση - ισχυρισμό ότι «δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι στους 900.000 εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει», ενώ, σε ανεπίσημες δηλώσεις του, δεν απέκλεισε να προχωρήσει η κυβέρνηση και σε απολύσεις...



ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τριπλασιάζεται ο ειδικός φόρος!

Τρανταχτές ανατιμήσεις από φέτος. Απογείωση ειδικών φόρων από το 2012

Με το αυξημένο χαράτσι πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζεται η φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη να προετοιμάζει και τις νέες τρανταχτές ανατιμήσεις για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Από τις 15 Οκτώβρη, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης εκτινάσσεται, σχεδόν σε τριπλάσια επίπεδα, συγκεκριμένα στα 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο (από 21 ευρώ πέρσι) με την αύξηση να φτάνει στα 39 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Πάνω στο πρόσθετο χαράτσι φορτώνουν και τον αυξημένο ΦΠΑ (ακόμη 23%) στέλνοντας τη διαφορά στα 48 ευρώ, περίπου στα 5 λεπτά στο λίτρο χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι τυχόν ανατιμήσεις που θα φορτώσει το κύκλωμα διύλισης και εμπορίας.
Για την αδηφαγία της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη προετοιμάζει και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο της ερχόμενης χρονιάς, θα το περιλάβουν δηλαδή στα νέα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Για το λαό, το πετρέλαιο θέρμανσης στη κυριολεξία γίνεται άπιαστο όνειρο. Η εξίσωση σημαίνει την απογείωση των ειδικών φόρων από τα 21 ευρώ πέρυσι στα 412 ευρώ στο χιλιόλιτρο για το 2012 και για τα επόμενα χρόνια, με την πρόσθετη ληστεία να ξεκινά από τα 391 ευρώ στο χιλιόλιτρο!
Για τη διαχείριση των ακραίων φαινομένων της φτώχειας που γεννάει η εγκληματική πολιτική τους, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε αόριστες υποσχέσεις σε «αυτούς που πρέπει στις περιοχές που πρέπει»...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου