ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ

1,5 κιλό ψάρι για να φάνε 75 παιδιά... !

Το τραγικό αυτό γεγονός αποκαλύπτει με τον πιο άγριο τρόπο ότι ήδη ο λαός έχει πτωχεύσει, ότι ήδη έχει γίνει «στάση πληρωμών» προς τα λαϊκά νοικοκυριά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση σε αυτήν τη βαρβαρότητα


1,5 κιλό ψάρι για 75 παιδιά!
1,5 κιλό κιμά για 75 παιδιά!
3 κιλά μοσχάρι για 75 παιδιά!
3 κιλά κοτόπουλο για 75 παιδιά!

Οι παραπάνω... ποσότητες φαγητού, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο και ασύλληπτο, αφορούν το μεσημεριανό φαγητό 75 παιδιών σε ημερήσια βάση που θα βρεθούν στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ρίου, καθώς και σε άλλους τρεις παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τη νέα κατάσταση παραγγελιών που εξέδωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Πρόνοιας, το αρμόδιο τμήμα της δημοτικής αρχής Πάτρας (ΣΥΝ - ΔΗΜΑΡ και στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), για το μήνα Σεπτέμβρη.

Με απλά λόγια, οι μάγειρες και οι μαγείρισσες έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν και να ταΐσουν μέσα σε μια μέρα τα 75 παιδιά του σταθμού: με 1,5 κιλό ψάρι ή με 1,5 κιλό κιμά, ή με τρία κιλά μοσχάρι ή με τρία κιλά κοτόπουλο!
Οι μερίδες αυτές - αν προσθέσει κανείς και τους 7 εργαζόμενους του σταθμού, που δικαιούνται φαγητό σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας - θα φτάνουν στο μέγεθος του... αντίδωρου. Αντίστοιχες ποσότητες, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, διαμορφώνονται και στους υπόλοιπους 13 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πάτρας, που συνολικά έχουν στη δύναμή τους περίπου 800 παιδιά (τα παιδιά σε κάθε σταθμό κυμαίνονται από 50 μέχρι και 100). Δηλαδή, σε παιδικούς σταθμούς που τα παιδιά είναι 50 η παραγγελία για το ψάρι ή τον κιμά διαμορφώνεται στο 1 κιλό, για το μοσχάρι σε 2 κιλά και για το κοτόπουλο πάλι σε 2 κιλά.

Κόβουν το φαΐ από τα νήπια! Η «στάση πληρωμών» για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι πραγματικότητα
Η νέα κατάσταση παραγγελιών του Δήμου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση και οργή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που βλέπουν πως με αυτές τις ποσότητες είναι αδύνατον να βγει το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών. Οπως λένε χαρακτηριστικά οι μαγείρισσες των παιδικών σταθμών, η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε κανονικά, δεν είναι δυνατόν να τρώνε λειψή τροφή, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περικοπές.
Αδύνατη η σωστή διατροφή των παιδιών
Μάλιστα, το 1,5 κιλό ψάρι είναι ακαθάριστο, κάτι που σημαίνει πως όταν καθαριστεί για να μαγειρευτεί ως ψαρόσουπα θα μείνει 1 κιλό και κάτι. Θα αντιστοιχούν, δηλαδή, για κάθε παιδί 13,3 γραμμάρια ψάρι για να τραφεί!!! Τα 3 κιλά μοσχάρι αντιστοιχούν σε 40 γραμμάρια για κάθε παιδί και τα 3 κιλά κοτόπουλο, όταν αυτό καθαριστεί, αντιστοιχεί σε λιγότερα από 40 γραμμάρια για κάθε παιδί.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ποσοτολόγιο, για τη σωστή διατροφή των παιδιών:
  • Σε ό,τι αφορά το ψάρι, η μερίδα πρέπει να είναι περίπου 120 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταϊστούν με 9 κιλά ψάρι.
  • Το μοσχάρι 150 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταϊστούν με 11,25 κιλά μοσχάρι.
  • Το κοτόπουλο 140 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταϊστούν με 10,5 κιλά κοτόπουλο.

Αυτή είναι η κατάσταση παραγγελιών τροφίμων για το Σεπτέμβρη που απέστειλε η δημοτική αρχή στους 14 παιδικούς σταθμούς της Πάτρας. Ο παιδικός σταθμός Ρίου είναι ο γραμμένος ως «Ζ» και στις στήλες φαίνονται οι ποσότητες σε κιλά
Κατά την περσινή περίοδο λειτουργίας των σταθμών, οι μερίδες ήταν τριπλάσιες, παρότι και τότε υπήρχαν προβλήματα με την ποσότητα του φαγητού και τη δυνατότητα να βγει το πρόγραμμα.




ΔΗΜΟΙ ΒΟΛΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ

Πάνω από 1.100 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Κοντά στα 700 παιδιά μένουν, φέτος, έξω από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, καθώς οι αιτήσεις εγγραφής που υπέβαλαν οι γονείς τους απορρίφθηκαν. Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να κάνουν ή δεν έκαναν αίτηση για διάφορους λόγους (ετεροδημότες, μετανάστες κ.α.).
Σε ανακοίνωσή της γι' αυτό το ζήτημα η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σημειώνει:
«Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, με την ΕΕ και πλέον με το Μνημόνιο και την τρόικα, δεν έχουν αφήσει όρθιο κανένα εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
Οι δήμαρχοι των Δήμων που υλοποιούν την πολιτική του ευρωμονόδρομου σε τοπικό επίπεδο, είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, είτε σε συνεργασία με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν προωθήσει και την εμπορευματοποίηση των παιδικών σταθμών.
Το σχέδιο "Καλλικράτης" που εφαρμόζεται στους νέους δήμους μετά τις τοπικές εκλογές έχει επιδεινώσει την κατάσταση, αφού τα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών έχουν διπλασιαστεί. Η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, συνολικά η υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ θα γκρεμίσει και τα υπόλοιπα δικαιώματα και σε τοπικό επίπεδο.
Καλούμε τους γονείς που στερούνται και αυτού του δικαιώματος να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην υποταχθούν στη λογική «δε γίνεται τίποτα». Να οργανώσουν την αντίδρασή τους και τον αγώνα με κατά τόπους επιτροπές, μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς. Με τον αγώνα τους να απαιτήσουν να γίνουν αποδεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.
Να διεκδικήσουμε:
* Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους δήμους.
* Να ιδρυθούν άμεσα νέοι σταθμοί έτσι ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
* Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά».
Στη Λάρισα
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στο Δήμο Λάρισας με εκατοντάδες παιδιά να μη βρίσκουν θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοτικών υπηρεσιών, από τις 2.600 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν οι 1.883 κι άλλες 274 από το πρόγραμμα ΕΕΤΑ. Αν πάρουμε, δε, υπόψη ότι δικαίωμα αίτησης εγγραφής δεν έχουν οι μη δημότες Λάρισας, οι αλλοδαποί και άλλοι, τότε ο αριθμός των «κομμένων» παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου