ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Χιλιάδες πλημμύρισαν και χτες το Σύνταγμα, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, διατρανώνοντας: «Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!». Και έκαναν πράξη την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της κυβέρνησης. Αψήφησαν την τρομοκρατία που καλλιεργεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας και των αστικών μέσων ενημέρωσης. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν μαζικά, δυναμικά και μαχητικά στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και των μαζικών φορέων των γειτονιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Πολλοί, βρέθηκαν για πρώτη φορά οργανωμένα στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Μαζί με τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς. Γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία που έχει η δουλειά «από τα κάτω», με τις γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, τις επιτροπές αγώνα. Δράση που μπορεί να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων και στο να πλατύνει η συμμετοχή εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Από νωρίς το απόγευμα, πολύ πριν το καθορισμένο ραντεβού, είχαν ήδη συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Στην κεντρική εξέδρα, που είχε στηθεί μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Αρνηση πληρωμής. Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή» και πίσω από το σύνθημα είχε αποτυπωθεί ένα χαρατσόχαρτο.

Πλημμύρισε και χτες το Σύνταγμα
Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα φτάνει στο Σύνταγμα από τη Φιλελλήνων η προσυγκέντρωση από τις Στύλες του Ολυμπίου Διός. «Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους», απαιτεί με το πανό της η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Ανέργων της Καλλιθέας. Στο χώρο του Συντάγματος βρισκόταν ήδη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που με το πανό της καλούσε: «Γυναίκες ξεσηκωθείτε».
Αμέσως μετά, από την πλευρά της Σταδίου, καταφθάνουν οι προσυγκεντρώσεις, που είχαν, στο μεταξύ, μετατραπεί σε μια μαζική και μαχητική πορεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι με τα πανό των συνδικάτων τους, από τη βιομηχανία, τον επισιτισμό - τουρισμό, τους οικοδόμους, οι αυτοαπασχολούμενοι με τα σωματεία τους πίσω από το πανό της ΠΑΣΕΒΕ, από το Δημόσιο, οι φοιτητές με το ΜΑΣ, μαζικοί φορείς απ' όλες τις γειτονιές και τους δήμους της Αθήνας. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό, που είχαν καρφιτσώσει σ' ένα κοντάρι τα χαράτσια και πορεύονταν μ' αυτά.
Οταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και «απλώθηκε», έπιανε όλο το δρόμο από τη Φιλελλήνων μέχρι τη Σταδίου καθώς και τη Γεωργίου Α', μέχρι το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια». Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ιδιοκτητών ταξί, που ήρθαν στην πορεία, με τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ βρίσκονταν στη Σταδίου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Γενική της Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες στη συγκέντρωση και στην πορεία

MotionTeam
Μέσα από ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο, χτες το απόγευμα, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για να βάλουν φρένο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία που στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Νέες δυνάμεις μπήκαν στη δράση. Συμμετείχαν στο συλλαλητήριο χτες και από σήμερα μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, συνεχίζουν τον αγώνα για να εκφραστεί αποφασιστικά η άρνηση του λαού να φορτωθεί κι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία.

Από νωρίς, από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, (Τούμπα, Μπότσαρη, Πολίχνη, Αμπελόκηπους) κίνησαν με πορείες, οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Χιλιάδες, γέμισαν το χώρο και στη συνέχεια με μια μαχητική πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων, κατέληξαν έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, όπου μαζικά έβαλαν φωτιά στα χαράτσια.
Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε ο Αλέκος Τσοχανταρίδης, από το Σύλλογο Οικογένειας και φίλων του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ». Εξέφρασε το αίτημα των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους και των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ να μην καταργηθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, να μη συγχωνευθούν με τον ΟΚΑΝΑ, να μην περικοπούν χρήματα και εργαζόμενοι.
Κεντρικός ομιλητής, ο Γιάννης Δελλής, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας - Τριανδρίας, σημείωσε: «Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Καλούμε σε άρνηση πληρωμής και την οργανώνουμε».
Αλλες πόλεις
Τη δυναμική και την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα του ταξικού κινήματος, ανέδειξαν οι συγκεντρώσεις που έγιναν χτες βράδυ και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με νέο κόσμο να δηλώνει αποφασιστικά το «παρών» στον αγώνα. Το σύνθημα «αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία», ακούστηκε δυνατά και σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Κιλκίς, Κομοτηνή.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε συλλαλητήριο μετατράπηκε η πικετοφορία

Το μαζικό παρών των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, των γυναικών που έσπευσαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κοραή, από τις εργατουπόλεις της περιφέρειας του Πειραιά μετέτρεψαν σε μαζικό δυναμικό συλλαλητήριο, την πικετοφορία που διοργάνωσαν οι Γραμματείες των ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ Πειραιά, γυναικείοι Σύλλογοι - μέλη της ΟΓΕ, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Από νωρίς η πλατεία Κοραή, είχε αρχίσει να κατακλύζεται από κόσμο, από εργαζόμενους - που ορισμένοι από αυτούς για πρώτη φορά ένωναν τα αγωνιστικά τους βήματα με τις ταξικές, αγωνιστικές, δυνάμεις - ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Αυτή τη μαζική συμμετοχή χαιρέτησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ και α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, καλώντας τους συγκεντρωμένους να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμα της οργάνωσης δυνάμεων και ανάπτυξης δυναμικών αγώνων με σταθμό την πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.
Ξεχωριστή στιγμή, όταν στην πλατεία Κοραή κατέφτασαν συγκροτημένα με μαζικό μπλοκ οι μεταλλεργάτες του Πειραιά που είχαν προσυγκεντρωθεί στο Εργατικό Κέντρο τους οποίους οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα. Ακολούθησε πορεία μαχητική στους δρόμους του κέντρου του Πειραιά.
Το χτεσινό συλλαλητήριο ήταν η κορύφωση της ολοήμερης δραστηριότητας των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων του Πειραιά, με ξεχωριστή την κινητοποίηση των ναυτεργατών που διοργάνωσαν το πρωί οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων, Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, Συνταξιούχων ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων. Ναυτεργάτες από όλες τις ειδικότητες και μαζί τους άνεργοι του κλάδου και συνταξιούχοι, αφού συγκεντρώθηκαν στην ΠΕΜΕΝ, στη συνέχεια προχώρησαν συντεταγμένα σε παρεμβάσεις στο ΓΕΝΕ, στο ΝΑΤ και στη ΔΟΥ Πλοίων όπου εκεί έκαψαν και τα χαράτσια, για τον κεφαλικό φόρο, όταν οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν δεκάρα φόρους, βουλιάζουν το ΝΑΤ στα ελλείμματα από την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή και έχουν μετατρέψει τα καράβια σε εργασιακά γκέτο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας.
Οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα με συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στον Ηλεκτρικό Σταθμό, την οποία διοργανώνουν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στα πλαίσια στάσης εργασίας και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος. Κινητοποιήσεις για τα χαράτσια θα γίνουν επίσης σήμερα από μαζικούς φορείς στις 8 το πρωί στις ΔΟΥ Κορυδαλλού και Νίκαιας.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος των ομιλιών στην εξέδρα ανέβηκε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τούς κάλεσε να κάνουν πράξη την οργανωμένη, μαζική, λαϊκή άρνηση, ανυπακοή στην πληρωμή των χαρατσιών. Ξεκίνησε να φωνάζει έναν - έναν τους εκπροσώπους ομοσπονδιών και σωματείων από δεκάδες κλάδους όπως τρόφιμα-γάλατα-ποτά, χρηματοπιστωτικό, ιματισμό -κλωστοϋφαντουργία, οικοδόμους, μέταλλο, Δημόσιο, εμποροϋπάλληλους, τύπο-χαρτί, υγεία-πρόνοια κ.ά, να έρθουν μπροστά στην εξέδρα και να κάψουν τα χαρατσόχαρτα. Αμεσα, οι εκπρόσωποι άρχισαν να καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο κρατώντας στα χέρια πάκους χαρατσιών και να τα ρίχνουν μέσα σε ένα μεταλλικό βαρέλι το οποίο έστησαν, για να κάψουν όσα τους μαυρίζουν τη ζωή.
Αποσπάσματα από τις ομιλίες

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που σημείωσε: «Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας, που εδώ και μήνες διαμαρτύρεται και αγωνίζεται ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές».

«Δεν ρώτησαν κανέναν μας πώς μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια. Δεν ρώτησαν τους ανέργους και τους απολυμένους πώς θα το πληρώσουν. Δεν ρώτησαν τον απολυμένο από τον "Κωνσταντακάτο" με τα 3 παιδιά και την υποαπασχολούμενη γυναίκα τι απ' όλα πρέπει να πληρώσει», επισήμανε ο Ιάκωβος Γαλιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος».
Ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, τόνισε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετράμε θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό ο δρόμος της ανυπακοής, της απειθαρχίας στα φοροχαράτσια και συνολικά σε αυτή την πολιτική οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος. Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Για να υπερασπιστούμε την απόφασή μας αυτή».
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Παναγιώτης Μαυρίκης, από την Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ, που είπε: «Η κυβέρνηση αυτή, με τις επιταγές της τρόικας και τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, έχει αποφασίσει με κάθε μέσο, πατώντας πάνω στα πτώματα των αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών, να χαρίσει τον κλάδο στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε. Επιστρέφουμε το λογαριασμό σε αυτούς που ευθύνονται για τη φτώχεια μας. Την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτοί να πληρώσουν το λογαριασμό».
Η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, σημείωσε: «Λίγες μέρες πριν το υπουργείο Οικονομικών ξαναχτύπησε, ανακοινώνοντας τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ για να φορολογήσει μέχρι και εκείνον που έχει εισόδημα 357 ευρώ το μήνα, βάζοντας επιπρόσθετα την προϋπόθεση να καλύπτει το 60% του εισοδήματος με αποδείξεις. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωνε νέα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου».
Από την Ομοσπονδία των ΕΒΕ Ανατολικής Αττικής, ο πρόεδρος Νίκος Στεφανίδης σημείωσε: «Τις επόμενες μέρες χέρι με χέρι με τους εργάτες στα εργοστάσια, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να οργώσουμε στην κυριολεξία όλους τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 19 του μήνα».
Ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, κάλεσε τους γονείς «οργανωμένα, μαζικά, να απαντήσουν στην τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και το μπαράζ διώξεων που προσπαθούν να περάσουν κυβέρνηση, δήμαρχοι, διευθυντές, εισαγγελείς, αστυνομία, απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές που βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και καταλήψεις αυτό το διάστημα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα».
Ο Γιώργος Χρονόπουλος, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), τόνισε: «Σε όσους μηρυκάζουν ότι το ΠΑΜΕ καλεί σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής και ότι θέλει να καταλύσει τους νόμους, τους απαντάμε με τα λόγια ενός μεγάλου διανοούμενου: "Οταν η αδικία είναι νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον!"».


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου