ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ - ΚΝΕ Τίμησαν τα 71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ


Μαζική εκδήλωση χτες στα Προπύλαια
Ο Χρ. Τσιντζιλώνης
Tην 71η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, ψυχή και ραχοκοκαλιά του οποίου υπήρξε το ΚΚΕ, τίμησε χτες βράδυ στα Προπύλαια πλήθος κόσμου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και το ΚΣ της ΚΝΕ. Τα Προπύλαια γέμισαν με κόκκινες σημαίες και αντήχησαν συνθήματα όπως «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», «Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», με φόντο το πανό που έγραφε «71 χρόνια ΕΑΜ. Στο δρόμο της αντεπίθεσης, συμμαχία για λαϊκή εξουσία».
Την τιμητική τους είχαν οι βετεράνοι αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΔΣΕ, της ΠΕΚΑΜ που στα πρόσωπα των παιδιών της ΚΝΕ βλέπουν τους συνεχιστές του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η αγωνίστρια και αξιωματικός του ΔΣΕ Βαγγελίτσα (Βέρα) Λύτρα, παρέδωσε μια ανθοδέσμη στο μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Βαγγέλη Μαρούπα και τόνισε την ανάγκη νεολαία και λαός να ετοιμαστούν για νέους μεγαλύτερους νικηφόρους αγώνες.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και ο Θοδωρής Χιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε το μέλος της και βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αντάρτικα και επαναστατικά τραγούδια που ερμήνευσε η Σύλβια Καπερνάρου, με τη συνοδεία του Κώστα Εγγλέζου στο πιάνο.
***
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ολοι εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές σ' ολόκληρη τη χώρα, διατρανώνουμε τη θέλησή μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δικαίωση των ιδανικών και των ονείρων τους. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που γιορτάζουμε την ίδρυση του ΕΑΜ με τα φλογερά νιάτα της ΚΝΕ. Τους νέους αγωνιστές που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις παλιότερες γενιές συνεχίζουν τον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και σοσιαλισμό.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύουμε ότι η ΕΑΜική Αντίσταση με τα μεγαλειώδη επιτεύγματά της δεν είναι μόνο ιστορική μνήμη, αλλά πριν απ' όλα, ιστορική πείρα. Ανεξάντλητη ιστορική πείρα, απ' όπου το μαζικό λαϊκό κίνημα άντλησε, αντλεί και θα αντλεί πολύτιμα διδάγματα για τους σημερινούς και τους αυριανούς αγώνες του.Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, ιδιαίτερα σήμερα που υφίστανται την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε το κεφάλαιο ενάντιά τους, να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Να αντισταθούν στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό και ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το ένδοξο ΕΑΜ, να σηκώσουν το ανάστημά τους.
Να ενταχθούν στον αγώνα, στρατευόμενοι στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, ενάντια στο μαύρο μέτωπο των ξένων - ΔΝΤ-ΕΕ, αλλά και ντόπιων δυνάμεων της άρχουσας τάξης και των πολιτικών τους εκπροσώπων, καθώς και σε κάθε είδους «αριστερά» και «δεξιά» αναχώματα και εφεδρείες τους.
Ωσπου να γίνουν πραγματικότητα τα μεγάλα οράματα και τα πανανθρώπινα ιδανικά του ΕΑΜ, της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, για τα οποία έδωσαν αγόγγυστα τη ζωή τους και τα φλογερά τους νιάτα χιλιάδες αγωνιστές. Χρέος όλων μας είναι να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας και να δείξουμε ότι η Αντίσταση είναι εδώ, παρούσα. Οτι συνεχίζει να δίνει το αγωνιστικό της "παρών", όρθια, αταλάντευτη, ψηλομέτωπη και περήφανη για τα ιδανικά της ελευθερίας, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, για το σοσιαλισμό».
Παιδί του συστήματος ο φασισμός
Ο Θ. Χιώνης
Στην ομιλία του, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Χιώνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη χυδαία επίθεση - ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, ξεκαθαρίζοντας: «Το φασισμό τον γέννησε και τον ανέπτυξε το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Είναι παιδί του, κομμάτι του συστήματος. Ο φασισμός είναι η ανοιχτή δικτατορία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, γέννημα των αναγκών και στοχεύσεών του, που τις υπηρέτησαν και τα συντηρητικά αστικά κόμματα και τα σοσιαλδημοκρατικά.Την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό την αξιοποιούν και οι ίδιοι οι φασίστες, οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής για να δικαιολογήσουν την αντιδραστική αστική ιδεολογία και την εγκληματική τους δραστηριότητα. Οσοι το κάνουν αυτό και το κάνουν και φιλελεύθεροι και εθνικιστές και οπορτουνιστές, κυλιούνται στο βούρκο του ψέματος και της αθλιότητας. Γιατί όλοι από διαφορετικές πλευρές στηρίζουν ή θέλουν να διαχειριστούν το εκμεταλλευτικό σύστημα του οποίου είναι οργανικό μέρος.
Οσοι δημοσιολόγοι κάνουν σήμερα ότι δεν ξέρουν ή ότι δεν καταλαβαίνουν σε σχέση με το ρόλο και το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, παίζουν βρώμικο παιχνίδι στους σχεδιασμούς του συστήματος. H Χρυσή Αυγή είναι ένα από τα όπλα της αστικής τάξης και του συστήματος για να επιβάλει τη βία της, που ξεκινάει σήμερα από τους μετανάστες για την επεκτείνει στο κίνημα και στους αγώνες του. Είναι ένα ναζιστικό, ρατσιστικό μόρφωμα για πολλαπλές χρήσεις.
Από την άλλη, υπάρχουν διάφορες αστικές και οπορτουνιστικές φωνές που μιλάνε γενικά για την ίδρυση και τη δράση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, μιλάνε αφηρημένα, ότι δημιουργήθηκε από τα κάτω από τον ελληνικό λαό. Οπωσδήποτε το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ είναι τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα κατορθώματα του λαϊκού - εργατικού κινήματος και παρακαταθήκη του αγώνα του ΔΣΕ. Το ΕΑΜ και ο φτωχός λαός ήταν ένα πράγμα. Χωρίς την ενεργητική συμμετοχή και στήριξη του λαού στον αγώνα και ιδιαίτερα σε περίοδο πολέμου δεν μπορεί να υπάρξει θετική πορεία για τα λαϊκά συμφέροντα.
Πηγή έμπνευσης η δράση των κομμουνιστών
Τα γεγονότα όμως είναι πεισματάρικα. Χωρίς το ΕΑΜ δεν θα υπήρχε η νίκη και το ΚΚΕ ήταν αυτό που ίδρυσε το ΕΑΜ, που ήταν η κύρια και μαζική δύναμή του. Η δράση των κομμουνιστών ήταν αυτή που ενέπνεε, που έδιναν νόημα στον αγώνα, που καλλιεργούσαν το μαζικό λαϊκό ηρωισμό. Οι γενικές αναφορές στην αντίσταση και η αποκομμουνιστικοποίηση του ΕΑΜ είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, το ίδιο ανιστόρητες και επικίνδυνες.
Επιβεβαιώθηκε ότι σ' όλη τη διάρκεια της κατοχής συνυπήρχε το κοινωνικό - ταξικό περιεχόμενο του λαϊκού αγώνα, με το εθνικοαπελευθερωτικό. Είναι λογικό σε τέτοιες συνθήκες η αστική τάξη να έχει τα δικά της ένοπλα τμήματα και η εργατική με τάξη, ο εργαζόμενος λαός το δικό του ένοπλο λαϊκό στρατό, μιας και παλεύουν για διαφορετικές πατρίδες: Η αστική τάξη, για την πατρίδα που εξασφαλίζει την κερδοφορία της ξεζουμίζοντας τους εργάτες, και οι εργάτες για τη δική τους πατρίδα, χωρίς ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές.
Γι' αυτό οι γενικές αναφορές στην Αντίσταση, η υπονόμευση του ρόλου του ΕΑΜ, τα περί εθνικής ομοψυχίας, οι άναρθρες κραυγές των εθνικιστών της Χρυσής Αυγής για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είναι στοιχεία της διαστρέβλωσης και του ξαναγραψίματος της ιστορίας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου