ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Σε νέα φάση ο πόλεμος κατά του λαού


Με την προπαγάνδα της «ανάπτυξης» προσπαθούν να υφαρπάξουν ανοχή στα μέτρα που ψήφισαν και στα επόμενα που έχουν στα συρτάρια

Γρηγοριάδης Κώστας
«Τα δύσκολα πέρασαν. Είμαστε στην αφετηρία της ανάκαμψης - ανάπτυξης που θα 'ρθει μέσα στο 2013. Με τη δόση των 52,4 δισ. μπαίνει χρήμα στην αγορά και παίρνει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, ξεκινούν οι επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας (...) Αρκεί να εφαρμόσουμε πιστά όσα μέτρα ψηφίσαμε και να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις».
Ιδού η νέα προπαγάνδα, που αναπαράγουν 24 ώρες το 24ωρο σε όλους τους τόνους κυβερνώντες και αστικά ΜΜΕ, υποβάλλοντας το λαό σε μια νέα πλύση εγκεφάλου, προκειμένου να αποδεχθεί τα βάρβαρα μέτρα που τον εξαθλιώνουν και να στοιχιστεί πίσω από το μονόδρομο της πλουτοκρατίας, θεωρώντας «δικές του» τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και θωρακίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η απόφαση του Γιούρογκρουπ για την εκταμίευση της δόσης των 52,4 δισ. μέχρι το Μάρτη έβαλε αέρα στα πανιά της κυβερνητικής προπαγάνδας, που την περίμενε απεγνωσμένα για να δώσει υπόσταση στο «νέο αφήγημα», δίχως το οποίο, όπως ευθύς εξαρχής είχε ομολογήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, «δεν μπορούσαν να περάσουν τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές αλλαγές».
Γι' αυτό ο Αντ. Σαμαράς, στις δηλώσεις που έκανε μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ, δε δίστασε να φουσκώσει τις συνέπειες από την εκταμίευση της δόσης, αντιστρέφοντας βάναυσα την πραγματικότητα: «Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όλα όσα το Ελληνικό Δημόσιο, το κράτος χρωστάει στους Ελληνες πολίτες όλα τα τελευταία χρόνια (...) Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες (...) Η ρευστότητα έτσι θα αρχίσει να αποκαθίσταται, ώστε να υπάρξουν δάνεια για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις, να σωθούν θέσεις εργασίας και να φρενάρουμε την ανεργία», είπε ανερυθρίαστα.
Ούτε φράγκο για τις λαϊκές ανάγκες
Η πραγματικότητα είναι ότι η δόση - μαμούθ θα «απορροφηθεί» στο σύνολό της από την εγχώρια πλουτοκρατία και τους ξένους δανειστές και θα εξυπηρετήσει δικές τους ανάγκες.
Ενδεικτικά, ας σημειωθεί ότι από το πρώτο τμήμα της δόσης, ύψους 34,3 δισ. που θα καταβληθεί άμεσα, 16 δισ. θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 11,3 δισ. για την επαναγορά ομολόγων («κούρεμα») και 7 δισ. για να εξασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού (π.χ., αποπληρωμή έντοκων γραμματίων 3,4 δισ.) και για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με προτεραιότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους - προμηθευτές του Δημοσίου.
Η απόφαση του Γιούρογκρουπ αξιοποιείται με τρόπο τέτοιο ώστε η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο στην εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει αποφασίσει από κοινού με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) και έχουν ήδη ψηφιστεί. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο Γ. Στουρνάρας, δηλώνοντας ότι με την απόφαση του Γιούρογκρουπ η κυβέρνηση «κέρδισε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις με άνεση χρόνου πια κι όχι με το μαχαίρι στο λαιμό, που ήδη έχουν ξεκινήσει, και να μπει έτσι στο δρόμο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».
Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων είναι η πιστή τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί με το νέο μνημόνιο, καθώς η Ευρωζώνη θα εκταμιεύει τα δάνεια κάθε μήνα, ανάλογα με την έκθεση της τρόικας για το εάν η κυβέρνηση εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί χωρίς καθυστερήσεις. Αλλωστε, έχουν ήδη διαμορφωθεί οι μηχανισμοί «αυτόματης» περικοπής δαπανών, δηλαδή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος.
Παρ' όλα αυτά ο πρωθυπουργός διακηρύσσει ανερυθρίαστα ότι «αλλάζει το μείγμα της πολιτικής, η λιτότητα τελείωσε (...) Η ύφεση θα μειωθεί αισθητά και θα καταλήξει στο τέλος του 2013 σε μια ανάκαμψη». Προφανώς θέλει να «ξεχάσει» ο λαός ότι μέσα στο 2013 θα υποστεί μια πρωτοφανούς αγριότητας λεηλασία του εισοδήματός του από το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, από τα οποία 9 δισ. θα προέλθουν από τη σφαγή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές σε φάρμακα, ενώ 2,5 δισ. θα «εξοικονομηθούν» από τη νέα φοροληστεία.
Η «ακτινογραφία» των επενδύσεων
Η κυβερνητική προπαγάνδα συμπληρώνεται με υποσχέσεις για «παραγωγικές επενδύσεις», που θα φέρουν ανάπτυξη και τάχα νέες θέσεις εργασίας. «Θέσεις εργασίας και ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Παραγωγικές επενδύσεις και ακόμα περισσότερες παραγωγικές επενδύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντ. Σαμαράς, όταν κλήθηκε να περιγράψει την ανάπτυξη που οραματίζεται.
Αποσιωπά, όμως, ότι οι επενδύσεις θα γίνουν μόνο σε τομείς που προσφέρουν γρήγορη και εγγυημένη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας εκ των προτέρων φτηνή εργατική δύναμη, δωρεάν υποδομές, γη, φοροαπαλλαγές, κίνητρα.
Προκειμένου, όμως, να θολώσει τα νερά και να παραπλανήσει το λαό για τις μαγικές επενδύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας και θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί σε «γραφείο δημοσίων σχέσεων» για την προβολή σχεδίων και επενδύσεων από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους.
Μετά την επιχειρηματική συμφωνία του ομίλου της «Hewlett Packard» με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τη διακίνηση εμπορευμάτων της πολυεθνικής που παράγονται στην Κίνα μέσω των εγκαταστάσεων της κινεζικής εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά, και τη μεταφορά στην Ελλάδα της παραγωγής 110 προϊόντων της «Unilever», η κυβέρνηση απέδωσε τις προάλλες τα εύσημα στην επένδυση που κάνει η πολυεθνική «Phillip Morris», μητρική εταιρεία της «Παπαστράτος», στον Ασπρόπυργο.
Στην κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο γίνεται λόγος για επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ και αφορά στη μεταφορά της παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού από άλλα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη. Αποκρύπτονται, όμως, αποκαλυπτικές λεπτομέρειες, όπως ότι η «Phillip Morris», από το 2003 που πάτησε το πόδι της στην «Παπαστράτος» μέχρι και σήμερα, τσάκισε σταδιακά τα εργασιακά δικαιώματα. Από το 2005 έχει επιβάλει ατομικές συμβάσεις, καταργώντας επιδόματα, πολυετίες και ό,τι άλλο είχε απομείνει στους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν κάθε χρόνο τις αποδοχές τους να μειώνονται δραστικά.
Επιπρόσθετα, οι υποχρεωτικές άδειες και οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι είναι πλέον «καθημερινότητα». Η μετεγκατάσταση το 2008 του εργοστασίου από τον Πειραιά στον Ασπρόπυργο, η οποία «θα ωφελούσε πολλαπλώς την Ελλάδα», όπως έλεγαν τότε, στοίχισε στους εργαζόμενους του εργοστασίου 300 απολύσεις, ενώ συνολικά τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν - με βάση τον αναπτυξιακό νόμο - πάνω από το 30% της «επένδυσης».
Τέτοιες επενδύσεις θα ζητήσει ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής όλων (!) των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου