ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Είτε με «κεντροδεξιά», είτε με «κεντροαριστερά», το τιμόνι θα στρέφει όλο και πιο δεξιά


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

Σε δήλωση που έκανε χτες από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:«Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου μπορεί να θεωρηθεί, όποιο κι αν είναι αυτό, ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη. Πολύ περισσότερο που το κάθε κόμμα που παίρνει τις α ή β ψήφους δίνει και μια διαφορετική ερμηνεία στο περιεχόμενο της ψήφου. Αρα, για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη, πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.
Οποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες, το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ. Λέει συνειδητά ψέματα. Αν ο λαός π.χ. αποφασίσει τα επόμενα χρόνια την αποδέσμευση από την ΕΕ - μπορεί π.χ. να την αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα - και πάλι πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση της Βουλής. Ολοι ξέρουμε πώς κινείται το πολιτικό σύστημα, ή γενικότερα πώς γίνεται ο χειρισμός τέτοιων μεγάλων ζητημάτων.
Θέλω να κάνω και ένα δεύτερο σχόλιο. Κατεβαίνουν διάφορα κόμματα στην εκλογική μάχη και λένε το εξής πράγμα: Δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Συμπεριφέρονται ως εξής: Είναι σαν να μας λένε ότι έχουμε το τυρί στα χέρια μας, δεν έχουμε το ψωμί, θα μας δώσει το ψωμί για να φάμε ψωμοτύρι. Ο λαός έχει χάσει και το ψωμί και το τυρί και ο λαός για να μπορέσει να αντέξει πρέπει να πάρει και αυξήσεις. Είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν στις εκλογές, για να ξέρει ο καθένας αν το τιμόνι πάει προς τα αριστερά ή πάει προς τα δεξιά. Γιατί κοιτάξτε, η ΝΔ, η κεντροδεξιά, δεξιά θα πάει το τιμόνι. Αλλά και η αριστερά, όπως εμφανίζεται, εμφανίζεται με συνθήματα αριστερά, αλλά το τιμόνι θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας.
Αυτά για εμάς είναι το "α και το ω". Ολες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές. Γι' αυτό και χρειάζεται να υπάρχει ένα αντίβαρο μέσα στο κοινοβούλιο, και πάνω απ' όλα μέσα στο λαό, γιατί τα πράγματα μετεκλογικά, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά έχουμε, το τιμόνι θα στρέφει συνεχώς όλο και πιο δεξιά για το λαό. Δεν εξισώνουμε τα κόμματα, αλλά αυτός ο παράγοντας που οδηγεί στην εξίσωση τελικά είναι η πολιτική στο πεδίο της οικονομίας, απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θέλουν να ανακάμψει η κερδοφορία τους με ανεργία, με λιτότητα, με φτώχεια, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση του λαού».
Σχηματίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές
Πρώτη συνεδρίαση, χτες, του Υπουργικού Συμβουλίου
Στόχος και αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι «να οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση», ανέφερε χτες στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Π. Πικραμμένος. Κάλεσε τους υπουργούς μέχρι τις 17 Ιούνη να αποφύγουν τις «πολλές δηλώσεις», τις «περιττές συνεντεύξεις» και να τοποθετούνται «μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους κι όχι για ευρύτερα ζητήματα», αποφεύγοντας, όπως είπε, «δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν ή να αποκτήσουν κομματική χροιά και να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης».
Στην εισηγητική του ομιλία ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, «συζητώντας, μπορεί ορισμένα μέτρα να τα αναβάλουμε». Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί συμφώνησαν να μη λάβουν μισθό για την περίοδο άσκησης των καθηκόντων τους. Ο Π. Πικραμμένος ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τη χώρα θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτης, και ο υπουργός Αμυνας, Φρ. Φραγκούλης.
Ο ίδιος με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαννιά, θα εκπροσωπήσουν την ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα. Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζαννιάς, ανέφερε ότι δεν πρέπει «να επικρατήσει χαλάρωση, η οποία μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του Δημοσίου», καθώς και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί συμβολικά και ουσιαστικά η φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, «έγινε αναφορά και στο ΕΤΑΚ, δίχως να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών». Η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο έγινε μετά τις πληροφορίες που διέρρεαν χτες από το υπουργείο Οικονομικών ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» ώστε από την επόμενη βδομάδα να ξεκινήσει η αποστολή του ΕΤΑΚ του 2009 και να ακολουθήσουν μέχρι τις εκλογές ή αμέσως μετά από αυτές και τα σημειώματα του φόρου ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011.
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμα τα χαράτσια, η αποστολή των οποίων είχε «παγώσει» λόγω των εκλογών της 6ης Μάη και αναμένεται να εισπραχθούν από την επόμενη κυβέρνηση.
Πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έγινε η ορκωμοσία των 16 υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής: Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παύλος Αποστολίδης. Υπουργός Εσωτερικών, Αντώνιος Μανιτάκης. Υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Ζαννιάς. Υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης. Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φράγκος Φραγκούλης. Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ιωάννης Στουρνάρας. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γρηγόριος Τσάλτας. Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου. Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σίμος Σιμόπουλος. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνιος Ρουπακιώτης. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Κίττας. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χρήστος Γεραρής. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου. Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Υπουργός Επικρατείας, Αντώνιος Αργυρός.
Ορκίστηκε η νέα Βουλή
Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο έγινε χτες στη Βουλή η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 6 Μάη. Στη διαδικασία προήδρευσε ο Δ' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Β. Πολύδωρας σαν ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Σήμερα θα συνεδριάσει και πάλι η Ολομέλεια για την εκλογή του προεδρείου και στη συνέχεια θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη νέων εκλογών. Πρόεδρος της Βουλής, έστω και για μία μέρα, αναμένεται να εκλεγεί ο Β. Πολύδωρας.
Με δήλωση που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τη διαδικασία του θρησκευτικού όρκου αναφέρεται: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και υπέρ της πλήρους κατοχύρωσης του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας. Στα πλαίσια αυτά έχει προτείνει και την κατάργηση του θρησκευτικού τύπου του όρκου, όπου και αν αυτός προβλέπεται, μεταξύ άλλων και για την ορκωμοσία των βουλευτών. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη συνολική αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου».
Στη χτεσινή συνεδρίαση, προκλητική ήταν η στάση των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι δεν σηκώθηκαν όρθιοι όταν έδιναν το χωριστό όρκο οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου