ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Στο απόγειο η αμετροέπεια και ο εμπαιγμός του λαού


Οσο περισσότερο μιλάνε, τόσο αποκαλύπτονται τα φούμαρα με τα οποία προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες και να τρυγήσουν ψήφους
Σαν να του έδωσαν από χτες στο χέρι την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και ξέχειλος από αμετροέπεια, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, απ' το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην Αθήνα, ξεκίνησε ως εξής την ομιλία του: «Λαέ της Ελλάδας, λαέ της Αθήνας σήμερα μίλησες (...) σήμερα ψήφισες (...) Σήμερα δίνεις εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς». Βέβαια, το περιορισμένο ακροατήριο από κάτω (βλέπε ρεπορτάζ στην ίδια σελίδα), ούτε στο ελάχιστο δε δικαιολογούσε μεγαλοστομίες όπως οι παραπάνω, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια να εξαπατήσει και να παραπλανήσει το λαό.
Καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες, ο επικεφαλής του ισχυρίστηκε ότι η εναλλαγή φρουράς στη άσκηση της αστικής διαχείρισης εκφράζει την απόφαση του λαού «να πάρει τη ζωή του στα χέρια του» και «ν' αλλάξει τη μοίρα του», την οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέλει μέσα στην καπιταλιστική ΕΕ της φτώχειας για το λαό και των κερδών για το κεφάλαιο. Στο διά ταύτα και πέρα από τα μεγάλα λόγια και τον ποιητικό του οίστρο, ο Αλ. Τσίπρας δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να κρύψει τις προφανείς αντιφάσεις και τα αδιέξοδα των προτάσεων που εισηγείται στο λαό.
Αντ' αυτών, προσπάθησε να καπηλευθεί αγώνες και να οικειοποιηθεί ηρωικές σελίδες του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος, ισχυριζόμενος ότι ενώπιόν του βρισκόταν «η γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του Γοργοπόταμου», αλλά και «η γενιά της υπέρβασης των μετεμφυλιακών διαχωριστικών γραμμών, της μεταπολίτευσης, του πολιτικού ριζοσπαστισμού και της ανεκπλήρωτης ανατροπής»!
Το ακροατήριο που φαντασιώνονταν ότι τον παρακολουθεί, το χαρακτήρισε «κλειδοκράτορες της ιστορίας» και πρόσθεσε: «Σπάτε το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης: Οτι η Αριστερά υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται. Και σήμερα, για πρώτη φορά, εσείς διεκδικείτε και τα κλειδιά της κυβέρνησης. Διεκδικείτε για το λαό την εξουσία». Καβάλα στο καλάμι και για να ξεγελάσει το λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει τη δίψα του για διαχείριση με εξουσία του λαού, κοροϊδεύοντάς τον ότι μπορεί να γίνει αφέντης στον τόπο του χωρίς να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και την ΕΕ, που ο ΣΥΡΙΖΑ λιβανίζει.
Διδάσκει δημοκρατία στους καπιταλιστές!
Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία του περίσσευαν οι αναφορές στο «γερασμένο, διαπλεκόμενο και εξαρτημένο πολιτικό κατεστημένο». Ρίχνοντας νερό στο μύλο της αστικής τάξης, που θέλει αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο και αποπροσανατολίζει το λαό ότι το πρόβλημα αφορά στη διαπλοκή και στο γήρας του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού των αστών.
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «οι δυνάμεις του πλούτου, της διαπλοκής» φοβούνται και πολεμούν τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γιατί «εμάς δε μας έχουν στο τσεπάκι» και γιατί «η εντολή που θα μας δώσει ο λαός θα γίνει δύναμη για την ανατροπή». Λίγο μετά όμως, προσγειώθηκε ξανά στην πραγματικότητα και διεμήνυσε ότι ως ανατροπή εννοεί τους «κανόνες της δημοκρατίας» που θα επανέλθουν και «θα μάθουν να τους σέβονται»! Αρα, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διδάξει ...δημοκρατία στα μονοπώλια, ώστε στο εξής να αφαιμάσσουν τους εργαζόμενους «δημοκρατικά», με ακλόνητους τους μισθούς πείνας και τον εργασιακό Μεσαίωνα.
Βαπτίζοντας το ψάρι κρέας, χαρακτήρισε τη στάση συμβιβασμού, ηττοπάθειας που καλλιεργεί στο λαό και το κίνημα σαν ...σύγκρουση, ισχυριζόμενος «δυο χρόνια τώρα, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαούς μας στην αξιοπρέπεια, χρειάστηκε να συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα, με τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους, τους κερδοσκόπους, τους αεριτζήδες των χρηματιστηρίων, τους καναλάρχες και ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβους»!
Είναι προφανές από τις μεγαλοστομίες τους, ότι στις «συγκρούσεις» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του λαού, συμπεριλαμβάνει και τα παζάρια που κάνει με την εργοδοσία ο Βασιλόπουλος -στέλεχός του στην Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων- για το πόσο θα μειωθεί ο μισθός των εργατοϋπαλλήλων με τη νέα κλαδική σύμβαση.
Πετάει ματιές στα μονοπώλια
Πίσω από ανέξοδες εξαγγελίες για καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση του μνημονίου, ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε το μάτι στα μονοπώλια και δεσμεύτηκε για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης των κερδών τους, με «παραγωγική ανασυγκρότηση». Και τους διαβεβαίωσε ότι η πρόταση για «κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος», δεν είναι παρά προεκλογική πομφόλυγα, αφού πρόσθεσε το αυτονόητο, ότι θα γίνει δηλαδή με τρόπο τέτοιο «ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας». Υποσχέθηκε δηλαδή ότι και ως κρατικές, οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αιμοδοτούν την καπιταλιστική οικονομία.
Παρά τα ανέξοδα περί «χρεών που ποτέ ο λαός μας δεν καρπώθηκε», διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι θα τους τα πληρώσει, προτείνοντας «διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο». Διαπραγμάτευση δηλαδή με τους δανειστές για ένα χρέος που δεν ανήκει στο λαό, αλλά στην πλουτοκρατία και συγκάλυψη ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν παίρνονται για το χρέος, αλλά για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αν και έταξε στο λαό μισθούς, συντάξεις, δωρεάν υπηρεσίες (Παιδεία, Υγεία κ.λπ.), λίγο αργότερα, ομολογώντας εμμέσως ότι αυτά είναι το «δόλωμα» για ψάρεμα ψήφων, δεσμεύτηκε για μέτρα ανακούφισης των πλήρως εξαθλιωμένων και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θέσπιση δηλαδή ελεημοσύνης για τους παραγωγούς του πλούτου. Δε δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι ακόμα και αυτές οι αλλαγές θα γίνουν στο πλαίσιο «μιας Ευρώπης που ήδη αλλάζει», πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα της ΕΕ και καλλιεργώντας αυταπάτες ότι με έναν - δυο Ολάντ παραπάνω, αυτή μπορεί τάχα να γίνει φιλολαϊκή.
Απ' τη σκοπιά της διαχείρισης επέκρινε και τον Β. Βενιζέλο σαν «δεκανίκι των Σαρκοζί - Μέρκελ», ενώ εγκάλεσε τον Α. Σαμαρά ότι δεν εννοεί τα περί «εθνικής ενότητας» γιατί «ανασύρει από το μπαούλο της ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου».
Ομολόγησε τέλος ότι επιδίωξή του είναι να παίξει ρόλο ρέπλικας του ΠΑΣΟΚ, αναφωνώντας: «Ο ριζοσπαστισμός της μεταπολιτευτικής κοινωνικής συμμαχίας της Αλλαγής, βρίσκει σήμερα την αντιστοίχησή του στο μήνυμα της ανατροπής που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι σήμερα εδώ. Είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ (...) Αυτό είναι το κοινό μας σπίτι σήμερα, φίλες και φίλοι που στο παρελθόν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ».

Πόσο «μεγαλειώδης» ήταν η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ;
Η «μεγαλειώδης» συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, στις 8.20 μ.μ., όταν τελικά ξεκίνησαν οι ομιλίες
ΚΟΥΚΟΣ
«Μεγαλειώδη» χαρακτήρισε τη χτεσινή συγκέντρωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια ο πρόεδρός του και κεντρικός ομιλητής. Ανεβαίνοντας στο βήμα και ατενίζοντας το ...πλήθος, ο Αλ. Τσίπρας ανέκραξε: «Λαέ της Ελλάδας, λαέ της Αθήνας σήμερα μίλησες (...) σήμερα ψήφισες (...) Σήμερα δίνεις εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς». Ποιος όμως ήταν ο «λαός της Ελλάδας και της Αθήνας», που του έδωσε τέτοια εντολή; Κατ' αρχήν, η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 7.30 μ.μ., όπως είχε προαναγγείλει χτες η «ΑΥΓΗ». Ελα όμως που στις 7.30 μ.μ. η πλατεία ήταν άδεια! Ετσι, η απευθείας αναμετάδοση της συγκέντρωσης από την ΕΤ1, όπως επίσης είχε προαναγγείλει η «ΑΥΓΗ», μετατέθηκε για τις 10.00 μ.μ. Και η συγκέντρωση ξεκίνησε τελικά με 50 λεπτά καθυστέρηση, στις 8.20 μ.μ.Αλλά και όταν άρχισε, μια περιγραφή της συγκέντρωσης, την ώρα που ο Α. Τσίπρας ανέβαινε στο βήμα, είναι αποκαλυπτική της αμετροέπειας που χαρακτηρίζει το χώρο. Την ώρα που μιλούσε ο Τσίπρας, στους δρόμους περιμετρικά της Ομόνοιας, δηλαδή στην Πανεπιστημίου, την Πατησίων, την 3ης Σεπτεμβρίου και την Αγ. Κωνσταντίνου, η κίνηση των αυτοκινήτων διεξαγόταν κανονικά, αφού οι παρυφές τους προς Ομόνοια ήταν άδειες από κόσμο. Η εξέδρα στήθηκε στο μισό της πλατείας, με μέτωπο προς την Αθηνάς, άρα η μισή και πλέον Ομόνοια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο. Στην οδό Αθηνάς, ο κόσμος ίσα που έφτανε μέχρι τη Λυκούργου, την πρώτη κάθετο μετά την Ομόνοια. Η κορδέλα που έβαλε η Αστυνομία στα Χαυτεία ήταν επί της ουσίας χωρίς σημασία, αφού ο κόσμος ίσα που έφτανε μέχρι εκεί, ενώ προς την Πειραιώς, οι συγκεντρωμένοι, με αραιά διάταξη, έφταναν μέχρι το ξενοδοχείο «Κλάσικαλ Ακροπόλ». Μάλιστα, από το στήσιμο των φωτιστικών για τις ανάγκες της τηλεόρασης, φάνηκε ότι περίμεναν πολύ περισσότερο κόσμο, αλλά «δεν τους βγήκε». Αυτή ήταν η χτεσινή «μεγαλειώδης» συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου