ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ενισχυμένα τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.


Μεγαλύτερη αποχή σε σχέση με τις περσινές εκλογές

Phasma
Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στις περισσότερες σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, μετά τις προχτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., που είχε αύξηση σε ποσοστά και σε ψήφους στα ΤΕΙ και άνοδο σε ποσοστά σε πολλά πανεπιστήμια. Σε αρκετές σχολές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. αναδείχτηκαν πρώτη και δεύτερη δύναμη.Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που στήριξαν την Πανσπουδαστική Κ.Σ. και όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, έξω και μέσα απ' τις σχολές, μπορούν ν' αποτελέσουν τη δύναμη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Είναι οι δυνάμεις, μαζί με ακόμα περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές, που μπορούν να οργανώσουν την πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά, ενάντια στα μονοπώλια και στους πολιτικούς εκφραστές τους, να εμποδίσουν την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου.
Η συμμετοχή των φοιτητών και των σπουδαστών στις φετινές εκλογές ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρσι. Τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, μπροστά στις νέες βουλευτικές εκλογές, δεν απέδωσαν. Η αύξηση της αποχής σε καμία περίπτωση δεν ενισχύει το ριζοσπαστισμό, αντίθετα είναι ανοχή στις κυρίαρχες δυνάμεις.


Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ κινήθηκε σε ίδια ποσοστά με πέρσι, ενώ μείωσε τις δυνάμεις της σε ψήφους. Συνέχισε, όλο το προηγούμενο διάστημα, να αποτελεί εκφραστή των αναδιαρθρώσεων (νόμος - πλαίσιο) στα πανεπιστήμια, ενώ δε σταμάτησε τη γνωστή δράση με τη ρουσφετολογία κ.ά.Μεγάλη πτώση είχε η ΠΑΣΠ σε ψήφους και ποσοστά. Στα ΤΕΙ, όπου η ΠΑΣΠ δήλωνε τη στήριξή της στις αναδιαρθρώσεις και έχασε δυνάμεις, εμφανίζεται ταυτόχρονα η Πανσπουδαστική Κ.Σ. να έχει την πιο διακριτή άνοδο σε ποσοστά από όλες τις άλλες δυνάμεις. Στα πανεπιστήμια οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ εμφανίστηκαν ...αντιπολιτευόμενες στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάποιες περιοχές της χώρας κατέβηκαν ψηφοδέλτια πρώην ΠΑΣΠιτών, που με γενικό «αντιμνημονιακό» λόγο εισέπραξαν μέρος της πτώσης της επίσημης ΠΑΣΠ. Ανοδο όμως εμφανίζουν και άλλες δυνάμεις στα πανεπιστήμια. Μικρή άνοδο είχαν οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν ευθύνες για την κατάσταση στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, ενώ καλλιεργούν αυταπάτες για «ακομμάτιστο» κίνημα κ.ά. Η ουσία είναι ότι επίσημη και ...ανεπίσημη ΠΑΣΠ είναι δυνάμεις που εκφράζουν τις διεργασίες για το νέο πολιτικό σκηνικό, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν με νέα ψευτοδιλήμματα.
Στους πίνακες δημοσιεύουμε τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αλλά κι ενδεικτικά αποτελέσματα από διάφορες περιοχές της χώρας. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του ΤΕΙ Αθήνας και από τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα των ΤΕΙ λείπει το αποτέλεσμα της ΣΤΕΤΡΟΔ, όπου η διαδικασία της καταμέτρησης, χτες, είχε κολλήσει με ευθύνη των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, από τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα των πανεπιστημίων, λείπει το αποτέλεσμα της ΑΣΟΕΕ. Εκεί, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Πρυτανείας, το βράδυ της καταμέτρησης «ομάδα αστυνομικών εισέβαλε, χωρίς προφανή λόγο, στο προαύλιο και στο κεντρικό κτίριο» και, σύμφωνα με μαρτυρίες, «συμπεριφέρθηκαν βίαια και εκφοβιστικά στο πλήθος των φοιτητών που παρίσταντο για την καταμέτρηση των ψήφων». Η Αστυνομία διέταξε ΕΔΕ για την παρουσία αστυνομικών, με αφορμή δημοσιεύματα για το θέμα... Αφορμή της αναστάτωσης που προκλήθηκε ήταν να διακοπεί η διαδικασία της καταμέτρησης.

















Δεκάδες πρωτιές και δεύτερες θέσεις
Σε 19 συλλόγους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. κατέκτησαν την πρωτιά, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα και με αυτοδυναμία στο ΔΣ, δηλαδή με ποσοστό πάνω από 50%. Επιπλέον, σε 64 συλλόγους από πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.
Αναλυτικά, στα πανεπιστήμια πρώτη δύναμη είναι η Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους συλλόγους: Νοσηλευτική Αθήνας, Νηπιαγωγών Αθήνας, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Σλαβικών Σπουδών (Αυτοδυναμία), Φυσικό Αθήνας, Νηπιαγωγών Βόλου, Εικαστικό Θεσσαλονίκη (Αυτοδυναμία), Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι Θεσσαλονίκη, Φυσικό Θεσσαλονίκη, Βιολογικό Πάτρα, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Πάτρα, Θεατρικών Σπουδών Πάτρα, Φυσικό Πάτρα και Πληροφορική Σάμος (Αυτοδυναμία).
Στα ΤΕΙ πρωτιά παίρνει η Πανσπουδαστική Κ.Σ στους συλλόγους: Σχολή Γραφικών Τεχνών Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθήνα (ΣΓΤΚΣ) (Αυτοδυναμία), Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής Αρτα, ΤΕΙ Λαμίας (Αυτοδυναμία), Πληροφορική ΜΜΕ Πύργος και Μουσικής Τεχνολογίας Ρέθυμνο (Αυτοδυναμία).
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους εξής συλλόγους πανεπιστημίων: Φιλοσοφική Αθήνα, Γεωλογικό Αθήνας, Δασκάλων Αθήνας, Τουρκικών Σπουδών Αθήνας, Μηχαν. Χωροταξίας και Αναπ. Βέροιας, Ειδικής Αγωγής Βόλου, Πολ. Μηχανικών Βόλου, Δασκάλων Βόλου, Βιολογικών Εφαρμογών Ιωαννίνων, Ιατρική Ιωαννίνων, Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Φυσικό Ιωαννίνων, Βιολογικό Ηρακλείου, Βιολογικό Θεσσαλονίκης, Γεωλογικό Θεσσαλονίκης, Ιταλικό Θεσσαλονίκης, ΠΤΔΕ Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, Κτηνιατρική Καρδίτσας, Μουσικό Κέρκυρας, Τεχνών Ηχου και Εικόνας Κέρκυρας, Πανεπιστημίου Αιγαίου-Λήμνου, Επ. Θάλασσας Μυτιλήνης, Πολυτεχνείο Ξάνθης, Αρχιτεκτονική Πάτρας, Μαθηματικό Πάτρας, Μηχανικοί Η/Υ Πάτρας, Δασκάλων Πάτρας, Νηπιαγωγών Πάτρας, Φαρμακευτική Πάτρας, Φιλολογικό Πάτρας, Χημικό Πάτρας, Κοινωνιολογία Ρεθύμνου, Οικονομικό Ρεθύμνου, Μαθηματικό Σάμου, Στατιστικό Σάμου, ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Καλών Τεχνών Φλώρινας και Νηπιαγωγοί Φλώρινας.
Αντίστοιχα, δεύτερη θέση κατέλαβε στους εξής συλλόγους από τα ΤΕΙ: ΣΤΕΦ Πειραιά, Εφ. Πληροφορική Αμαλιάδας, Οικολογία-Περιβάλλον Ζακύνθου, Προστασίας και Συντήρησης Εργων Τέχνης Ζακύνθου, ΣΔΟ Ηγουμενίτσας, ΣΕΥΠ Καλαμάτας, ΣΤΕΓ Καλαμάτας, ΤΕΙ Καρδίτσας, Μαιευτική Κοζάνης, ΣΔΟ Κοζάνης, ΣΤΕΦ Κοζάνης, ΣΤΕΓ Λάρισας, Εφ. Πληροφορική Λευκάδας, Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Ναυπάκτου, ΣΕΥΠ Πάτρας, ΣΤΕΦ Πάτρας, ΣΔΟ Πρέβεζας, ΣΓΤΚΣ Σερρών, ΣΔΟ Σερρών, ΣΤΕΦ Σερρών, Διατροφής Σητείας, Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης, Ανακ. και Απόκ. Κτηρίων Τρικάλων, ΣΤΕΓ Φλώρινας και ΣΤΕΦ Χαλκίδας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου