ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Η «Χρυσή Αυγή» είναι δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, με αφορμή τα όσα έγιναν προχτές στην Κόρινθο, αλλά και το προηγούμενο διάστημα σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου φασιστοειδή επιτίθενται σε μετανάστες
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τα γεγονότα στην Κόρινθο και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου φασιστοειδή επιτίθενται σε μετανάστες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" χιτλερικό τάγμα εφόδου - Υποκρίνεται τον προστάτη του λαού, ενώ είναι δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού», έχει ως εξής:
«Τα χτεσινά γεγονότα στην Κόρινθο και άλλα που προηγήθηκαν σε διάφορες πόλεις, όπου οι τραμπούκοι της "Χρυσής Αυγής" με στρατιωτική εξάρτυση επιδόθηκαν σε άγριες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, δίχως κανείς να συλληφθεί, επιβεβαιώνουν ότι η "Χρυσή Αυγή" αποτελεί τον πιο λυσσασμένο μηχανισμό του συστήματος, ο οποίος προετοιμάζεται συστηματικά, έχοντας τελικό στόχο το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.
Με προμετωπίδα το κυνήγι των μεταναστών, η ηγεσία της "Χρυσής Αυγής" κρύβει επιμελώς τους πραγματικούς στόχους της και εμφανίζεται ως φιλολαϊκή οργάνωση, που μάλιστα αναλαμβάνει αυτόκλητα τη δήθεν υπεράσπιση των φτωχών και αδυνάτων. Αξιοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δίκαιη αγανάκτηση πολλών εργαζομένων και εξαθλιωμένων, θυμάτων της αστικής πολιτικής και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τους εγκλωβίσει στην πιο αντιδραστική κατεύθυνση υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος. Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει τέτοιες δραστηριότητες σαν της "Χρυσής Αυγής".
Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που οι αιτίες του βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών συμμάχων της "Χρυσής Αυγής", στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους μετανάστες. Τα δουλεμπορικά κυκλώματα, καθώς και οι μαφίες διαφόρων εθνικοτήτων δρουν ανενόχλητα σε συνεργασία με τον ελληνικό υπόκοσμο, υπό τα όμματα της αστυνομίας και σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζονται με τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που είναι θύματα.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τους αλαλαγμούς τραμπούκων, τους ξυλοδαρμούς και τις διώξεις πεινασμένων ανθρώπων, τους οποίους εξάλλου πολλοί εργοδότες και άλλοι χρειάζονται για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ανεργία είναι οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στους Ελληνες και στους αλλοδαπούς εργάτες και στον κοινό εχθρό τους, την κεφαλαιοκρατία. Γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός ενάντια στην ΕΕ, στο ντόπιο κεφάλαιο και στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις γενικότερα. Η πολιτική της "Χρυσής Αυγής" στηρίζει τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, γι' αυτό και παρά τις φιλολαϊκές κορόνες της κόπτεται υπέρ της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Μόνο καλά λόγια θα βρει καθένας στα κείμενά της γι' αυτούς που φοροαπαλλάσσονται, απολαμβάνουν προνόμια, συγκροτούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, αυξάνοντας διαρκώς τα κέρδη τους. Υπερασπίζεται όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές της αστικής τάξης.
Η δράση της "Χρυσής Αυγής" διαπλέκεται με μηχανισμούς στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό, εκφράζεται και με προβοκάτσιες κουκουλοφόρων, όπως στην επίθεση κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου κουκουλοφόροι, αστυνομικοί και "γνωστοί άγνωστοι", στους οποίους βρίσκονταν και στοιχεία του υποκόσμου, έδρασαν δολοφονικά με ρόπαλα, βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμα και με χημικά εναντίον των συγκεντρωμένων.
Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει. Να μην ξεγελαστεί από θεατρινισμούς τύπου διανομής τροφίμων και ψευτοαγαθοεργίες. Είναι το κόλπο για να συγκινηθούν τα πολιτικά πιο ανώριμα τμήματα του λαού και της νεολαίας.
Οσο η καπιταλιστική οικονομική κρίση οξύνεται και η χρεοκοπία του λαού διαγράφεται ακατάσχετη, τόσο πιο μπροστά τους θα βρίσκουν οι εργαζόμενοι το οπλισμένο χέρι της "Χρυσής Αυγής". Τη δράση δολοφονικών οργανώσεων, μαζί και της κρατικής καταστολής, μπορεί και πρέπει να την αντιμετωπίσει και να τη βάλει στο περιθώριο μόνο ο οργανωμένος λαός που παλεύει για τη δική του εξουσία».

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Παίζουν βρώμικα παιχνίδια που σπρώχνουν στη ρατσιστική βία

Eurokinissi
Η κυβέρνηση με την πολιτική και την προπαγάνδα της δημιουργεί το υπόβαθρο για κρούσματα ρατσιστικής βίας τα οποία στη συνέχεια... δηλώνει ότι θα πατάξει, όπως είπε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για την τραμπούκικη επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος μεταναστών στην Κόρινθο.
Σε μία καθ' όλα υποκριτική παρέμβαση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καταδίκασε τους τραμπουκισμούς των μελών της «Χρυσής Αυγής» στην Κόρινθο, σημειώνοντας: «Λέω προς πάσα κατεύθυνση με την ευκαιρία αυτή ότι τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Θα συντριβούν». Θυμίζουμε όμως ότι ο ίδιος μία μέρα νωρίτερα είχε δηλώσει πως «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου» εξαιτίας των μεταναστών, θέση που σαφώς πυροδοτεί τη ρατσιστική βία. Επιπλέον, και ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός έχουν κάνει λόγο για «ανακατάληψη της πόλης» και μάλιστα ήταν το σύνθημα που έριξαν με αφορμή την έναρξη της απάνθρωπης κατασταλτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» κατά μεταναστών.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Κασιδιάρης, προανήγγειλε την επέκταση των τραμπούκικων επιθέσεων, δηλώνοντας πως «κανένας νόμος του ελληνικού κράτους δεν αναφέρει ότι μπορούμε να μετατρέπουμε τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Αυτοί είναι οι παράνομοι και όποτε παρανομούν θα βρίσκουν τη "Χρυσή Αυγή" απέναντί τους και όχι με δέκα άτομα όπως ήταν στην Κόρινθο, αλλά με εκατοντάδες μέλη μας». Την ίδια στιγμή, σε ένα ακόμη παραλήρημα ρατσιστικού μίσους, ζήτησε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων αλλοδαπών γιατί «ο συνταγματικός νομοθέτης δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις αλλοδαπών και δη λαθρομεταναστών».
Αποκαλυπτικός σχετικά με το ότι τόσο οι πολιτικές καταστολής εναντίον των μεταναστών, όσο και η υπόθαλψη της ρατσιστικής βίας στοχεύουν τελικά στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Παρεμβαίνοντας στη Βουλή, εξήρε το έργο της Αστυνομίας παρουσιάζοντας ως... πλευρές του ίδιου νομίσματος τις επιχειρήσεις - σκούπα εναντίον των μεταναστών και τις προσπάθειες καταστολής απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως για παράδειγμα στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Ενδεικτική ήταν η φράση του σύμφωνα με την οποία αποτελούν «εντυπωσιακά πράγματα» και επιτεύγματα της κυβέρνησης «η επέμβαση στη Χαλυβουργία και ο τρόπος που έγινε αναίμακτα και ήσυχα και πήρε μπρος το εργοστάσιο και σώθηκαν οι δουλειές των ανθρώπων και η επιχείρηση του "Ξενίου Διός" η οποία συνεχίζεται». Με το ίδιο σκεπτικό σχολίασε και τα γεγονότα στην Κόρινθο αναρωτώμενος αν «θα εφαρμόζονται επιτέλους κάποτε οι νόμοι στην Ελλάδα».
Συνεχίζεται το ρατσιστικό παραλήρημα
Συνεχείς συγκεντρώσεις έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο οργανώνουν φασιστοειδή. Απαράδεκτη είναι και η στάση του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, ο οποίος κάνει λόγο για αποδράσεις και πυροβολισμούς, προκειμένου να οξύνει τα πνεύματα αν και τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώνεται. Πιστή σε αυτό το έργο και η «Χρυσή Αυγή», που από την πρώτη στιγμή έκανε την εμφάνισή της με πλήρη εξάρτυση, που έχουν οι αστυνομικοί, με τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα σε πρώτο ρόλο έξω από το στρατόπεδο. Προχτές, πάντως, σημειώθηκαν επεισόδια στα οποία πρωτοστάτησαν μέλη της «Χρυσής Αυγής». Υπενθυμίζουμε πως το μεσημέρι, φασιστοειδή με αστυνομική - στρατιωτική περιβολή, ρόπαλα, κράνη, πτυσσόμενα κλομπ και κουκούλες έφτασαν έξω από το πρώην στρατόπεδο συντάγματος πεζικού και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικούς που φρουρούσαν το χώρο.
Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τους 2.000 οι μετανάστες που έχουν συλληφθεί στην επιχείρηση - σκούπα με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». Ο αριθμός των συλλήψεων αφορά μόνο στην Αθήνα και προκύπτει από την αρχή του μέτρου στις 2 Αυγούστου. Σημειώνεται πως η «επιχείρηση» εξελίσσεται το ίδιο χρονικό διάστημα στον Εβρο και από προχτές το πρωί και στην Κόρινθο. Οπως ανακοινώθηκε, προχτές προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας 545 μετανάστες και συνελήφθησαν 27. Συνολικά έχουν προσαχθεί 11.295 μετανάστες από τους οποίους συνελήφθησαν οι 2.003. Παράλληλα έχουν γίνει 155 έφοδοι σε σπίτια του κέντρου της πόλης.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου