ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - «ΖΗΜΕΝΣ» Η άλλη όψη του υπαρκτού σκανδάλου


Απόρροια της διαπλοκής του αστικού κράτους με τα μονοπώλια η συμφωνία, είπε ο Σπ. Χαλβατζής χτες στη Βουλή
Η διαφθορά και οι μίζες «πάνε πακέτο» με την κυριαρχία των μονοπωλίων και τις πολιτικές τους σε βάρος του λαού. Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός, που καταγράφηκε και στο πόρισμα του Κόμματος για το υπαρκτό σκάνδαλο με τη «Ζήμενς», ανέδειξε o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, παρεμβαίνοντας χτες στη Βουλή, στη συζήτηση Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής πολυεθνικής.
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μίλησε για «επωφελή συμφωνία», ενώ σε επιμέρους πλευρές εστίασε την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας την αποπροσανατολιστική σκανδαλολογία για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση.
«Το σκάνδαλο της "Ζήμενς" παράγει νέα σκάνδαλα», σχολίασε στην τοποθέτησή του ο Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι με τη συμφωνία που υπογράφηκε «την παραδίνετε άσπιλη και αμόλυντη στην αγορά, αίροντας κάθε εμπόδιο για τη δράση της στην Ελλάδα». Πρόκειται - είπε - για «μνημείο κυνισμού, υποκρισίας και θράσους», αφού «θέλετε να αθωώσετε κάθε εγκληματική δράση της "Ζήμενς" στην Ελλάδα και ταυτόχρονα η Ελλάδα παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση».
Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως «η εξεταστική επιτροπή έχει εκτιμήσει ότι η ζημιά ήταν 2 δισ. ευρώ» και «την ίδια στιγμή που χαρίζετε στη "Ζήμενς" ό,τι χαρίζετε, στραγγίζετε τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους πάντες». Θύμισε ότι «το ΚΚΕ είχε ζητήσει να συσταθεί επιτροπή για να αποτιμήσει τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, όμως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας», σημειώνοντας ότι η στάση τους «δε μας εκπλήσσει», αφού «ακολουθείτε μια πολιτική που διασφαλίζει τα συμφέροντα και τα κέρδη των ξένων και των ντόπιων μονοπωλίων».
Αναφερόμενος στην τακτική της εταιρείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η "Ζήμενς" εμφανίζεται να λυπάται γιατί κάποια στελέχη της παραβίασαν τους κανόνες διαφάνειας», όμως «είναι ίδιον του καπιταλιστικού συστήματος η μίζα και η διαφθορά. Θέλετε να προσβάλετε τη νοημοσύνη του λαού με αυτές τις ενέργειες».
Για τον ισχυρισμό ότι η «Ζήμενς» παρείχε υποστήριξη στις ελληνικές ανακριτικές αρχές, σημείωσε ότι δεν υπάρχει «τίποτε πιο ψευδές και πιο υποκριτικό από αυτό. Οποιοι μίλησαν από τα στελέχη της είπαν όσα τους επέτρεψε η εταιρεία να πούνε» και «η ομερτά λειτούργησε απόλυτα».
Παράλληλα, επισήμανε ότι με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία, «από την πλευρά της Ελλάδας δίνεται άφεση αμαρτιών στη "Ζήμενς", δηλαδή αίρονται όλα τα εμπόδια για τη συμμετοχή της σε δημόσιους διαγωνισμούς» και «η Ελλάδα παραιτείται από κάθε αστική και διοικητική αξίωση». Τέλος, αναφερόμενος στα λεγόμενα «αντισταθμιστικά οφέλη» της συμφωνίας (προγράμματα εκπαίδευσης, επενδύσεις, παροχή υποτροφιών και εξοπλισμού νοσοκομείων), ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι «θα συνεχίσει απρόσκοπτα η "Ζήμενς" να διεισδύει στα δημόσια νοσοκομεία» και «θα μπει πιο πρακτικά στα ελληνικά πανεπιστήμια».
Μακριά από την ουσία
«Tο κείμενο συμφωνίας το έχει εγκρίνει η Βουλή» και μάλιστα «με ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας πως «η διαδικασία ήταν διεξοδική και απόλυτα διαφανής».
Πρόκειται, σημείωσε, για «αμοιβαίως αποδεκτή λύση», αφού «το Δημόσιο επιτυγχάνει δημοσιονομικό όφελος και όφελος για την πραγματική οικονομία», δηλαδή «90 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν σε υπηρεσίες που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και πανεπιστημιακά προγράμματα» (!) καθώς και «επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ της "Siemens HELLAS", η οποία θα έκλεινε, και 700 νέες θέσεις εργασίας σε μονάδα παραγωγής».
Σε θέματα όπως το ποσό της αποζημίωσης που προβλέπεται στη συμφωνία καθώς και στο ότι ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της «Ζήμενς» φέρεται να είναι ο Κ. Καράκωστας, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, εστίασε την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Μίλησε για «διακομματική συμμορία διαπλεκόμενων», που «δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει προς όφελος του ελληνικού λαού από αυτούς που τους τροφοδοτούσαν».
Ανέφερε ότι, όπως φαίνεται, «κάποιες αμαρτίες του πολιτικού συστήματος δεν σας επιτρέπουν να πείτε ακόμη και τα αυτονόητα», μιλώντας για «συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης» καθώς και για «πάγια μίζα του 2% που πήγαινε στα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
Σκανδαλολογεί αποπροσανατολιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ
Προβάλλει κι αυτός τα «λαδώματα» και τη διαφθορά σαν αιτίες της κρίσης
Να φιλοτεχνεί απέναντι στους αστούς το προφίλ της δύναμης που μπορεί να ασκήσει ικανοποιητικά την αστική διαχείριση, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη στον ρ/σ «Alpha», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης είπε χτες ότι δε διαθέτουν «μαγικό ραβδί», αλλά ούτε επιλογή τους είναι «η έξοδός μας από την ευρωζώνη».
Ενώ, με δεδομένη πλέον την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης, συμπλήρωσε ότι «η διάχυση των επιπτώσεων από μια κατάρρευση της Ελλάδας, δεν σταματάει στην Ελλάδα, αυτό είναι το έδαφος, πάνω στο οποίο θα έπρεπε να πατήσει η κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί».
Επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ανακινήσει μια βολική για το σύστημα και αποπροσανατολιστική για το λαό σκανδαλολογία, με στόχο να προπαγανδίσει ότι το αστικό σύστημα μπορεί τάχα να γίνει «δίκαιο και ηθικό», δήλωσε πως πέραν του θέματος της ΖΗΜΕΝΣ σκοπεύουν να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για το πώς μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο». Παρόμοια πρόταση έχει καταθέσει και το κόμμα του Π. Καμμένου.
«Θέλουμε να αναδείξουμε όλα αυτά τα ζητήματα των σκανδάλων, των μιζών και των λαδωμάτων», ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης, επαληθεύοντας ότι στόχος τους είναι να ενισχύσουν το αστικό ιδεολόγημα ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα κακής αστικής διαχείρισης και παράγωγου του καπιταλισμού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το προερχόμενο απ' το ΠΑΣΟΚ κομμάτι να αξιοποιείται σαν «όχημα» για την πλήρη εναρμόνιση του σχήματος με την αστική πολιτική και διαχείριση. Οπως είπε ο Π. Σκουρλέτης, «βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια φάση μετασχηματισμού και θέλουμε να εκφράσουμε όλη αυτή τη συνάντηση που υπήρξε και αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών, που προέρχονται όχι μόνο από το χώρο της ιστορικής Αριστεράς (...) αλλά πολύ παραπάνω».
Στο εσωτερικό του σχήματος, οι λεγόμενες ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα προσέλκυσης κι άλλων δυνάμεων απ' το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της συνδιάσκεψης του Φθινοπώρου, ενώ οικειοποιούνται το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Τέτοιο κάλεσμα απηύθυνε ο Αλ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο «Εθνος» της Κυριακής σε όλους τους «σοσιαλιστές» να συμμετάσχουν και να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου