ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Ετοιμάζονται αποφασιστικά για τη 48ωρη απεργία


Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη 10 Απρίλη οι ναυτεργάτες, με πίστη στο δίκιο τους, με ασπίδα την έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, με την αποφασιστικότητα που απαιτεί η σύγκρουση με μια πολιτική που χτυπά τις λαϊκές ανάγκες για να προστατεύσει τα κέρδη των εφοπλιστών, κατεβαίνουν στους καταπέλτες για να δώσουν τη μάχη της 48ωρης απεργίας, για να αφήσουν μία ακόμα παρακαταθήκη στους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Απέναντι στο κεφάλαιο, τα κόμματά του, τα τσιράκια τους και τα παπαγαλάκια, που με το ψέμα, τη συκοφαντία, τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, όπως η χτεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), προσπαθούν να ανακόψουν τον απεργιακό αγώνα, να αποκρύψουν ότι οι ναυτεργάτες αγωνίζονται και διεκδικούν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, των μικρών επαγγελματιών και φτωχών αγροτών των νησιών, οι ναυτεργάτες υψώνουν το δικό τους ανάστημα. Στέλνουν ηχηρό το μήνυμα «όλοι στους καταπέλτες» ενάντια στην πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. «Ολοι στον αγώνα» ενάντια στην πολιτική που προωθεί την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών καθ' υπαγόρευση των εφοπλιστών, με συνέπειες τον αποκλεισμό νησιών, τις απαγορευτικές, για την εργατική λαϊκή οικογένεια, τιμές των εισιτηρίων, πλοία πλωτές γαλέρες - κίνδυνος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών εκφράστηκε ξεκάθαρα και χτες το πρωί, όταν πλήθος ναυτεργατών κατέκλυσε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ. Τη θέληση των ναυτεργατών, τα στοιχεία και την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων, όσο και τις ίδιες τις εξελίξεις δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού να τις παραβλέψουν. Η Εκτελεστική Επιτροπή επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση για τη 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Απρίλη.
Κοροϊδεύουν και προκαλούν
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ΣΕΕΝ αναφέρεται ότι: «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου», εννοώντας προφανώς ως «σύνολο της κοινωνίας» τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλεμπόρους και το πολιτικό τους προσωπικό. Συνεχίζει ότι με την απεργία προκαλεί απελπισία για «τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν», όταν οι εφοπλιστές έχουν μετατρέψει ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι σε είδος πολυτελείας, αφήνοντας νησιά ακάλυπτα και εκβιάζοντας ανοιχτά τους ναυτεργάτες αναφέρει «ας αποφασίσουν αν θέλουν εργασία ή ανεργία»!
Οσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσε στα αιτήματά τους η υπουργός Ανάπτυξης Αν. Διαμαντοπούλου, τα οποία οι ναυτεργάτες χαρακτηρίζουν πρόκληση και εμπαιγμό, σημειώνεται ότι ενώ σε γραπτό κείμενο που έδωσε στα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρει ότι «η απελευθέρωση του καμποτάζ αφορά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον τόπο μας», στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου της, που ψηφίστηκε χτες από τη Βουλή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗΜΑΡ, στο άρθρο 220 παράγραφος 11 ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την επέκταση της άρσης του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα. Το άρθρο αναφέρει ότι ο υπουργός ΑΑΝ μπορεί «να αναθέτει απευθείας με την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς την τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, τη διενέργεια δρομολογίων σε πλοιοκτήτη, έναντι μισθώματος»! Δηλαδή αν πλοιοκτήτης θέσει ως προϋπόθεση, για να δρομολογήσει πλοίο, να έχει πλήρωμα με ανασφάλιστους ναυτεργάτες, ο υπουργός μπορεί «κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη» να υπογράψει τη σύμβαση! Οσον αφορά τα ...μέτρα για την «καταπολέμηση της ανεργίας» πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης, όπως αναφέρεται: «Σε εκπαιδευτικά αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων, είτε εξειδικευμένων δεξιοτήτων για την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού στις τεχνολογικές εξελίξεις του τομέα»!
ΚΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Παλλαϊκή στήριξη στους ναυτεργάτες
Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις των μεγαλοξενοδόχων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που ζητούν από τους ναυτεργάτες να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, έστειλαν χτες με ανοιχτή επιστολή τους κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία καθώς και σωματειακές επιτροπές εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία.
Την επιστολή υπογράφουν: Τα κλαδικά Συνδικάτα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Κω, Λήμνου, Λέσβου, Ικαρίας, Λάρισας, τα Επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία ΤΙΤΑΝΙΑ, ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΝΟΒΟΤΕΛ, ΚΑΡΑΒΕΛ, OLYMPIC ROYAL, ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ και CROWN PLAZA, καθώς και οι Σωματειακές Επιτροπές Εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και στο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Προκαλείτε, έχετε απύθμενο θράσος, εγκαλείτε τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τη ζωή τους, και εσείς, οι εκμεταλλευτές χιλιάδων εργαζομένων στα χλιδάτα σκλαβοπάζαρά σας, να παρουσιάζεστε σαν οι σωτήρες της οικονομίας.
Είστε αδίστακτοι, θέλετε όλοι, να υπηρετούν τη δίψα σας για όλο και περισσότερα κέρδη με εργαζόμενους με μηδενικά δικαιώματα» τονίζουν τα σωματεία ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Παρουσιάζετε σαν εθνικό συμφέρον, την κόλαση που δημιουργείται για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες με 250 ευρώ και 300 ευρώ με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και με μηδενικά δικαιώματα. Παρουσιάζετε σαν εθνικό συμφέρον τα κέρδη σας.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι όντως οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Οχι όμως με αυτούς που αγωνίζονται. Είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με την τάξη σας, η οποία είναι στο σβέρκο μας και ρουφά τον πλούτο που παράγουμε, που μας στερεί ακόμη και την ίδια τη ζωή.
  • Ο κόσμος μας είναι απέναντι στο δικό σας κόσμο.
  • Τα δικά σας συμφέροντα είναι η δική μας κόλαση.
Οχι, δε θα σας κάνουμε την χάρη να αυτοκτονήσουμε.
  • Θα εντείνουμε και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας, για να αποτινάξουμε από πάνω μας, τους εκμεταλλευτές μας.
  • Θα εντείνουμε τον αγώνα μας, για να καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε, γιατί ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, για να γίνουν οι διακοπές δικαίωμα για όλους, για να μην εμπορεύεστε αυτή την ανάγκη του λαού.
Κάτω τα χέρια σας από τους ναυτεργάτες απεργούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Χωρίς εμάς, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, είναι απλά κουφάρια».
Αντίστοιχες ανακοινώσεις έβγαλαν και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου