ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Κοροϊδεύουν το λαό αυτοί που τον τσακίζουν με μέτρα


Συγκαλύπτει την ουσία η χτεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα - στυλοβάτες της ίδιας στρατηγικής
Με τις ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εγκρίθηκε χτες στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
Σύμφωνα με αυτήν, «ορίζεται εξαιρετικά ότι η οφειλόμενη τέταρτη δόση του έτους 2011 καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση του έτους 2012 της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους, καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες και καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος ή του συνασπισμού, που γνωστοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Οι επόμενες δόσεις του έτους 2012 και εφ' εξής, θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια».
Εισηγούμενος την τροπολογία, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης ισχυρίστηκε ότι αυτή υπηρετεί την ανάγκη για κάλυψη των εκλογικών δαπανών των κομμάτων. Εκ μέρους συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος, προσπάθησε να συνδέσει την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα με τα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται από κυβέρνηση και τρόικα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, λέγοντας ότι προτείνει αλλαγές «ώστε να μην χρειάζεται να γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή επιβολή φόρων για να βρεθούν κάθε φορά οι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις εκλογές».
Υποκρισία και εμπαιγμός
Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταψήφισαν οι παρόντες βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ανεξάρτητοι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Ο Γ. Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ και ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη ΝΔ, που σήκωσαν δημαγωγικά τους τόνους ενάντια στην τροπολογία, απείχαν από τη χτεσινή ψηφοφορία.
Στη συζήτηση, όπως έγινε και την Παρασκευή, εκτός από την προσπάθεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αποπροσανατολίσουν το λαό, περίσσεψε ο λαϊκισμός και η υποκρισία από τον Γ. Καρατζαφέρη, τον Π. Καμμένο και την Ντ. Μπακογιάννη, που έκαναν λόγο για αντισυνταγματική τροπολογία η οποία -όπως είπαν- αποτελεί πρόκληση σε μια περίοδο που λαός υποφέρει από τα οικονομικά μέτρα, τα οποία και οι ίδιοι έχουν ψηφίσει!
Στην παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής είπε ότι για την τροπολογία ψηφίζει «παρών», γιατί δεν αφορά το ΚΚΕ και τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι ο άκρατος λαϊκισμός προωθείται γοργά και περνάει σχετικά εύκολα σε αυτήν την περίοδο που ζούμε. Ολοι αυτοί που ανέπτυξαν επιχειρηματολογία ενάντια στις εκλογικές δαπάνες και τη χρηματοδότηση των κομμάτων - πρέπει να το πούμε για άλλη μια φορά και πολύ δυνατά - δεν λένε λέξη για τις παροχές όλων των κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης σήμερα απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν λένε κουβέντα για τα προνόμια, για τις φοροαπαλλαγές, για τα κίνητρα, για το ζεστό χρήμα που δίνεται διαχρονικά στους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν λένε λέξη για τις 56 φοροαπαλλαγές, που έχουν ψηφίσει "νόμιμα" προς τους εφοπλιστές όλες οι κυβερνήσεις. Επίσης, όλοι αυτοί που ξιφουλκούν ενάντια στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, δεν λένε λέξη για τις Νατοϊκές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας αλλά υπηρετούν τις επιλογές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ».
Η τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ
Σε άλλο σημείο, ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε: «Θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ, το οποίο δεν έχει τέτοιες εκκρεμότητες. Οι δανειακές του ανάγκες έχουν ρυθμιστεί κανονικά και με την παραχώρηση ακόμη και υποθήκης. Κάποιοι σήμερα, με λαϊκισμό και υποκρισία σηκώνουν τη σημαία της δήθεν εναντίωσης στην κρατική χρηματοδότηση. Χτες ήταν στελέχη άλλων κομμάτων, ήταν υπουργοί σε κυβερνήσεις, όπως για παράδειγμα η κυρία Μπακογιάννη, ο κύριος Καμμένος και άλλοι πρώην βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων ή πρώην υπουργοί. Πράγματι, τα κυβερνητικά κόμματα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και τότε δεν έλεγαν κουβέντα για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης.
Θέλετε να μιλήσουμε για την κρατική χρηματοδότηση; Να μιλήσουμε, να τα πούμε όλα ανοιχτά και καθαρά: Το ΚΚΕ πολλές φορές έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, καθαρά μπροστά στο λαό και έχει μιλήσει και εδώ μέσα στη Βουλή. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι δεν έχουμε αντίρρηση να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για λόγους αλληλεγγύης στο λαό που υποφέρει, παρόλο που το ΚΚΕ αξιοποιεί την κρατική χρηματοδότηση για την ενημέρωση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού.
Ξαναλέμε για άλλη μια φορά ότι για το ΚΚΕ, κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι τα έσοδα με τα κουπόνια από τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος, από τους εργαζόμενους, που βλέπουν στο ΚΚΕ την απαντοχή τους. Πρέπει, όμως να πούμε ότι άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν και για διάφορες χρηματοδοτήσεις και για χρηματοδότες και για τις σχέσεις τους με επιχειρηματικούς ομίλους. Τι άλλη καλύτερη απόδειξη υπάρχει από την πολιτική που ακολουθούν σήμερα, από τα νομοσχέδια που ψηφίζουν πολλές φορές, τα οποία είναι καθαρά φιλομονοπωλιακά;
Είμαστε το μοναδικό κόμμα που επανειλημμένα και πολύ πριν από την κρίση - σε ανύποπτο χρόνο - έχουμε ζητήσει να μειωθούν δραστικά οι βουλευτικές αποζημιώσεις, κάναμε πρόταση νόμου για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και να παίρνουν οι βουλευτές σύνταξη μόνο από το Ταμείο στο οποίο ανήκαν όταν εργάζονταν. Την έχουμε καταθέσει, αλλά τα άλλα κόμματα την αρνούνται. Συνεπώς δεν χρειάζονται προσκλήσεις και προκλήσεις».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Μαζικές συγκεντρώσεις σε Περιστέρι και Γέρακα
Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Στιγμιότυπο από τη μαζική συγκέντρωση στο Περιστέρι
Η μαζικότητα ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΕ το Σάββατο και την Κυριακή, σε Περιστέρι και Γέρακα αντίστοιχα, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στο Περιστέρι, η πλατεία Δημαρχείου γέμισε απ' άκρη σε άκρη από εργαζόμενους και λαϊκούς ανθρώπους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά προσεγγίζουν το ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη επιρροή του Κόμματος στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ανάμεσά τους, άνθρωποι που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μάχες μαζί με τους κομμουνιστές, στη συνοικία και σε τόπους δουλειάς, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και της συγκέντρωσης στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Γέρακα.
Από τη συγκέντρωση στο Γέρακα
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου