ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Ο λαός να κάνει το μεγάλο άλμα υπερψηφίζοντας παντού το ΚΚΕ


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Σε δήλωση που έκανε χτες για τις εκλογές, από την έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:«Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, παντού, σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.
Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ' ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ.
Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ' όλα, όμως, το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.
Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων "αντιμνημονιακών" δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά - αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.
Καλούμε τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συναγωνιστές, που, παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους και τις όποιες διαφορές έχουν απέναντι στο ΚΚΕ, ωστόσο μαζί μας πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και οπωσδήποτε καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα - νύχτα, ούτως ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση υπέρ του λαού του ΚΚΕ. Να μην υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει κάτι το διαφορετικό, που θέλει λύση και είτε από άγνοια, γιατί παραπλανήθηκε από τα κόμματα εξουσίας, είτε γιατί φοβήθηκε από την αντιδραστική προπαγάνδα, δεν κάνει αυτό το άλμα, αυτό το βήμα της υπερψήφισης του ΚΚΕ.
Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν τα καινούργια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή, και φιλεργατική, και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα».

Στις 6 Μάη οι εκλογές
Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης πριν και μετά τις κάλπες ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος
Εκλογές στις 6 Μάη ανακοίνωσε με διάγγελμά του χτες ο Λ. Παπαδήμος, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, ο Κ. Παπούλιας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. Η νέα Βουλή, που θα προκύψει, προβλέπεται να συγκροτηθεί σε σώμα στις 17 Μάη.
Τόσο στο διάγγελμα, όσο και στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Λ. Παπαδήμος επιδόθηκε σε κρεσέντο εκβιαστικών ψευτοδιλημμάτων και απαίτησε την υποταγή του λαού στην κόλαση του ευρωμονόδρομου. Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση των αστικών κομμάτων, ώστε μετά τις εκλογές να επιβάλουν από κοινού τα βάρβαρα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης. Ο ίδιος κάλεσε προκλητικά τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν στην κάλπη τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Στο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης απείλησε το λαό με χρεοκοπία αν δεν συνεχιστεί απαρέγκλιτα η βάρβαρη πολιτική της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και των «διαρθρωτικών αλλαγών», για «την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», με ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών των εργαζομένων. «Θέλω να πω σ' αυτούς τους συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτό απαιτεί σκληρή, συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, με όραμα και συνέπεια ώστε να μην καταστρέφουμε τον επόμενο χρόνο ό,τι πετύχαμε τον προηγούμενο», ανέφερε, αναγγέλλοντας τη συνέχιση της σφαγής.
Κάλπικα διλήμματα
«Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε το δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ευρώ», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Λ. Παπαδήμος. Ο ίδιος, εκφράζοντας τις στρατηγικές στοχεύσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας για την εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν το λαό βαθύτερα στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα επόμενα χρόνια, επιχείρησε να υφαρπάξει τη λαϊκή συγκατάθεση για λογαριασμό τους και ανέφερε: «Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες».
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την πεντάμηνη θητεία του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης σαν παρακαταθήκη για την κλιμάκωση του ταξικού πολέμου κατά του λαού. «Ο απολογισμός αυτής της κυβέρνησης (...) αφήνει και μια σημαντική πολιτική κληρονομιά: Το υπουργικό συμβούλιο απαρτίζεται από υπουργούς που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα. Και αυτούς τους πέντε μήνες φάνηκε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να συνθέτουμε απόψεις, όπου χρειάζεται, να βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της χώρας», ανέφερε ο Λ. Παπαδήμος, στρώνοντας επί της ουσίας το έδαφος για τη μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Ταυτόχρονα, στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο προσδιόρισε το αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης που έχουν ήδη ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Τον Ιούνιο του 2012, πρέπει να προετοιμαστεί να υποβληθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της χώρας για την περίοδο 2013-2016 και πρέπει να εφαρμοστεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή τα μέτρα που θα μειώσουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις, θα πετσοκόψουν παραπέρα κοινωνικές παροχές και επιδόματα, θα οδηγήσουν σε νέες μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και θα προσθέσουν νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Αμείωτοι οι ρυθμοί της επέλασης
Τα νέα σφαγιαστικά μέτρα ο πρωθυπουργός τα χαρακτήρισε προκλητικά «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας», το χειρισμό του οποίου, όπως ανέφερε, πρέπει «να αναλάβει η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή». «Οφείλουμε, ως κυβέρνηση, όταν παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να της παραδώσουμε ταυτόχρονα και επεξεργασμένες προτάσεις, ώστε να μπορεί να κάνει με πληρέστερο τρόπο τις δικές της επιλογές», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι με τη σύμφωνη γνώμη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα προετοιμαστεί το νέο αντιλαϊκό πακέτο που θα εφαρμοστεί τον Ιούνη.
Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις εκλογές άλλες δυο συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να προωθηθούν μέτρα που θα εγκρίνει η επόμενη βουλή και σημείωσε: «Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης. Αυτή η προεκλογική περίοδος δεν είναι σαν τις προηγούμενες (...) Στο διάστημα που μεσολαβεί ως τις 6 Μαΐου απαιτείται η λήψη σημαντικών αποφάσεων και η προώθηση πολιτικών που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή».
Στη διάρκεια του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών και τη χορήγηση 50 δισ. ευρώ στους τραπεζικούς ομίλους! Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τους όρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα τους διαμορφώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και θα τις ψηφίσει η επόμενη Βουλή.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου