ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΗΛΙΟΣ» και πετρέλαιο εξολοθρεύουν τα λαϊκά νοικοκυριά


Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προαναγγέλλει την παράδοση του δημόσιου ενεργειακού πλούτου στα συμφέροντα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα τροχοδρομεί ανατιμήσεις, που θα ξεπεράσουν το 40%, στο πετρέλαιο θέρμανσης

Motion Team
Υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στην κατανάλωση, θεσμικά προνόμια προς το μεγάλο ενεργειακό κεφάλαιο, εκχώρηση του δημόσιου πλούτου και εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων, αποτελούν το αντιλαϊκό «κοκτέιλ» της κυβερνητικής πολιτικής στον ενεργειακό τομέα.Χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής, είναι ότι από τη μία στήνει ένα ολόκληρο σχέδιο εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας από τα μεγάλα συμφέροντα, το «ΗΛΙΟΣ» και ταυτόχρονα «εκτελεί» χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, σηματοδοτώντας αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης που θα φτάσουν και ξεπεράσουν το 40%, λόγω νέας αύξησης των φόρων. Η πραγματικότητα διαψεύδει απόλυτα τους θιασώτες της συγκυβέρνησης: η χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων συνοδεύεται από διαρκείς διαβεβαιώσεις ότι η ασκούμενη πολιτική στοχεύει στη ...βελτίωσή της!
Το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», παρά τις ειρωνείες του αρμόδιου υπουργού εναντίον των επικριτών του, δεν παύει να προκαλεί με το μέγεθος των προνομίων υπέρ των υποψήφιων επενδυτών και με το μηδενικό όφελος για το λαό. Αν και εφόσον υπάρξει κέρδος για το δημόσιο, αυτό έχει δεσμευτεί εκ των προτέρων για την αποπληρωμή των τοκογλύφων. Οι άδειες θα βγαίνουν εύκολα και γρήγορα, τα πιθανά εμπόδια θα παραμερίζονται άμεσα, δημόσια γη θα προσφέρεται δωρεάν ή με εξευτελιστικούς όρους. Ακόμη κι έτσι, οι Γερμανοί -οι πρώτοι στους οποίους προσέτρεξε η κυβέρνηση για να το «πουλήσει»- δηλώνουν ότι η παραγόμενη ενέργεια θα είναι ακριβή και ότι γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για εισαγωγές.
Το παζάρι έχει αρχίσει. Οι υποψήφιοι επενδυτές αξιώνουν ακόμη πιο εξευτελιστικούς όρους, παρ' ότι η κυβέρνηση «ξεπέρασε τον εαυτό της» στις σχετικές ρυθμίσεις. Μόνο το υπέρογκο κόστος των απαραίτητων ηλεκτρικών διασυνδέσεων, μπορεί να εξανεμίσει οποιοδήποτε κέρδος.
Από την άλλη, η κυβέρνηση που «κόπτεται» για το καλό του τόπου και τη βελτίωση της κατάστασης των εργαζομένων, έχει δρομολογήσει την εκτίναξη των ειδικών φόρων κατανάλωσης πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι νέες ανατιμήσεις αναμένονται τουλάχιστον στο 40%, με την τιμή πώλησης να φτάνει στο 1,40 ευρώ το λίτρο από περίπου 1 ευρώ το χειμώνα που πέρασε. Η εξίσωση των ειδικών φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης σημαίνει ότι οι ειδικοί φόροι για το πετρέλαιο των νοικοκυριών θα απογειωθούν στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο από 60 ευρώ που ίσχυε το χειμώνα που πέρασε, έναντι 21 ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Πρόκειται για μια αύξηση 270 ευρώ ανά 1.000 λίτρα!
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διέξοδος στο ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Πρόγραμμα «Ηλιος» και το πετρέλαιο θέρμανσης τονίζεται:
«Οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ενεργειακό Πρόγραμμα "Ηλιος" αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του αντιλαϊκού χαρακτήρα του σχεδίου ανάπτυξης που εμφανίζουν σαν ελπιδοφόρα διέξοδο.
Ακόμα και αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που θα επενδύσουν διασφαλίζοντας με προνομιακούς όρους την κερδοφορία τους, σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεσμεύσει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου πάνω από 350 μεγάλες ενιαίες εκτάσεις, δασικής, ακόμα και καλλιεργήσιμης δημόσιας γης. Τα όποια κρατικά έσοδα θα δεσμευθούν για την εξόφληση ξένων και εγχώριων πιστωτών.
Το υψηλό ηλιακό δυναμικό της χώρας δε θα αξιοποιηθεί για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης αλλά για την ενίσχυση των εξαγωγών με πραγματική και στατιστική μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι στις νέες επενδύσεις θα δουλέψουν με τους προβλεπόμενους μισθούς πείνας του μεσοπρόθεσμου και στα κάτεργα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Η λαϊκή οικογένεια θα πληρώσει πανάκριβα την οικιακή κατανάλωση και τα "πράσινα" τέλη ΑΠΕ. Η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος θα ακριβοπληρωθεί απ' το λαό και θα σχεδιασθεί με γνώμονα τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων της ΕΕ, όπως και η διαμόρφωση του εγχώριου ενεργειακού μείγματος.
Η νέα φοροεπιδρομή με την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης σηματοδοτεί, επίσης, τη νέα αντιλαϊκή θύελλα που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.
Η κυβέρνηση διασφαλίζει τα υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων και της χονδρικής εμπορίας τη στιγμή που σφαγιάζει το λαϊκό εισόδημα με υπέρογκη αύξηση της κρατικής φορολογίας.
Τώρα πρέπει να ξεδιπλωθεί η αγωνιστική αντεπίθεση για την κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας, για να διασφαλισθεί φθηνό ρεύμα για το λαό, κατάργηση των τελών ΑΠΕ, πλήρη σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
Το σύνολο των εξελίξεων αναδεικνύει την ανάγκη ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας, όπου ο ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου