ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Ταύτιση με όσους στήνουν το λαό στον τοίχο



Στον καλύτερο προπαγανδιστή των αντιδραστικών αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αναδεικνύεται ο Αλ. Τσίπρας
Παπαγεωργίου Βασίλης
Με τον Αλ. Τσίπρα να ταυτίζεται απολύτως με τα όσα αντιλαϊκά και αντιδραστικά αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ, αξιώνοντας να ισχύσουν και για την Ελλάδα όλα όσα θα ισχύσουν για την Ιταλία και την Ισπανία και για τα οποία οι λαοί τους θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα, η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δε άφησε καμία αμφιβολία για το ρόλο που επιδιώκει να παίξει το σχήμα στο αναμορφούμενο αστικό πολιτικό σκηνικό.
Συσκοτίζοντας πως οι αποφάσεις της Συνόδου είναι επωφελείς αποκλειστικά για τα μονοπώλια και πως οι χώρες που θα κάνουν χρήση της δυνατότητας για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους απευθείας απ' το μηχανισμό στήριξης, έχουν ήδη δεσμευτεί για εφαρμογή των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας διεκδίκησε αντικειμενικά το ρόλο του καλύτερου διαπραγματευτή για τις υποθέσεις της ντόπιας αστικής τάξης.
Είπε, μεταξύ άλλων, πως αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «η Ελλάδα δεν θα ήταν ένας απλός αμήχανος παρατηρητής σε μια πρώτη ουσιαστική σύγκρουση σε μια Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα ήταν παντελώς απομονωμένη στις ευρωπαϊκές εξελίξεις (...) Θα ήταν βασική συνιστώσα της συμμαχίας του Νότου. Και θα είχε ήδη κερδίσει τουλάχιστον όσα και οι Ισπανία και Ιταλία διεκδίκησαν και κέρδισαν»!
Δημαγωγώντας ασύστολα και κοροϊδεύοντας το λαό, κάλεσε την κυβέρνηση να απειλήσει με βέτο στο δημοσιονομικό σύμφωνο, προκειμένου να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου, που σε τίποτα δεν αναιρούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αντίθετα προσθέτουν κι άλλα. Επενδύοντας στη δημιουργία εντυπώσεων στο επίπεδο της διαχείρισης, ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση, επειδή δήθεν δεν είχε την τόλμη να ζητήσει «ίση μεταχείριση για την Ελλάδα» και ότι «η Εθνική της επαναδιαπραγμάτευσης, δυστυχώς, αποκλείστηκε πριν προλάβει να φτάσει στα τελικά της Συνόδου Κορυφής».
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως αν η κυβέρνηση διεκδικήσει εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ «θα την υποστηρίξει σθεναρά», αφού «αυτό σημαίνει υπεύθυνη αντιπολίτευση» και τσουβαλιάζοντας τα συμφέροντα του λαού με αυτά των αστών συμπλήρωσε: «Υπευθυνότητα είναι να υποστηρίζεις και να προωθείς το συμφέρον της χώρας και του λαού. Οχι να σφυρίζεις αδιάφορα και να συναινείς στις εθνικές ήττες»!
Αναγορεύοντας τους Μόντι και Ραχόι σε εν δυνάμει συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, τάχτηκε υπέρ μιας «νέας ευρωπαϊκής συσπείρωσης», ισχυριζόμενος ότι αυτή θα«είχε σαν πρώτο στόχο να βάλει φρένο στην κρίση και την πολιτική των μνημονίων», όταν αυτή ακριβώς τη διαχείριση εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας, χωρίς να έχουν καν υπογράψει «μνημόνια».
Θέλει κι αυτός «δημοσιονομική σταθερότητα»
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», όπου υπερασπίστηκε σαν μεγάλη νίκη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα, εφηύρε και νέες κίβδηλες διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και στο Νότο, εξαίροντας το δεύτερο για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες που δεν διαθέτει δήθεν η κυβέρνηση της Ελλάδας και ισχυριζόμενος ότι πέτυχε «τις πρώτες του δημοσιονομικές ανάσες και κάποιες ορατές ρωγμές στη λογική της λιτότητας»!
Κουβέντα, βέβαια, δε βρήκε να πει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύμφωνο της Ανάπτυξης που συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το οποίο αποτελεί πιστό αντίγραφο της αντιλαϊκής στρατηγικής «Ευρώπη 2020», που προβλέπει ανάπτυξη για το κεφάλαιο, με σκληρή και μόνιμη λιτότητα για τους λαούς.
Προχωρώντας σε ανέξοδους λεονταρισμούς, πρόσθεσε ότι «θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι πως, ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη Ευρωζώνη, θα πρέπει να ισχύει και για τη χώρα μας», κρύβοντας ότι η ανισομετρία είναι αγιάτρευτη στον καπιταλισμό και πως στο μόνο πράγμα που είναι ίσες όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, είναι στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται οι λαοί τους από την αστική τάξη και τα κόμματά της.
Στο υπόλοιπο της ομιλίας του, αναλώθηκε σε μια ασύστολη χρεολογία για να κρύψει την πραγματική αιτία της κρίσης. Μάλιστα, υπερασπιζόμενος τις«διαρθρωτικές αλλαγές», απαρίθμησε σαν αιτίες της κρίσης «τη διαφθορά» και το«σύμπλεγμα του Λαοκόοντα ανάμεσα στην πολιτική εξουσία, το οικονομικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό κεφάλαιο και την ιδιωτική τηλεοπτική ενημέρωση»!
Κατά τα άλλα, έκανε λόγο για «εμμονή στο αποτυχημένο Μνημόνιο» που«συνιστά νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία», αθωώνοντας την Ευρωένωση που, εξειδικεύοντας τη στρατηγική της σε «μνημόνια», επιδιώκει να ξελασπώσει τα μονοπώλια απ' την κρίση και να διαμορφώσει για λογαριασμό τους ευνοϊκές συνθήκες κερδοφορίας στη μετά την κρίση εποχή.
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος τους είναι «η αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης» και προϊδέασε για το αντιλαϊκό περιεχόμενό του, όταν το έθεσε ως προαπαιτούμενο για τη «δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας» και τη «δημοσιονομική σταθεροποίηση», με πρόβλεψη για«σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί από την αύξηση των δημόσιων εσόδων».
Είναι πρόδηλο ότι η αύξηση των δημοσίων εσόδων ταυτίζεται με τη φορολεηλασία του λαού και τις περικοπές δαπανών, αφού ακόμα και τα ανέξοδα περί«φορολόγησης του πλούτου» ο Αλ. Τσίπρας τα παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον, όταν και αν διαμορφωθούν οι μηχανισμοί ελέγχου των εισοδημάτων, όταν όλοι οι αστικοί νόμοι υπηρετούν τη φοροκλοπή και φοροαπαλλαγή της πλουτοκρατίας.
Καταλήγοντας, επανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ταυτίζεται μέχρι τελείας με τις προτάσεις τμημάτων του κεφαλαίου, όπως μετατροπή της ΕΚΤ σε «δανειστή ύστατης καταφυγής», δημιουργία ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης, έκδοση ευρωομολόγων, εποπτεία και ανακεφαλαιοποίηση των εθνικών τραπεζών στο επίπεδο της Ευρωζώνης, θεσμοθέτηση ενός ταμείου για τη χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων. Ενώ ανέσυρε απ' τα κιτάπια του ΠΑΣΟΚ προτάσεις όπως επιβολή του φόρου Tobin.
Συντασσόμενος, για μια ακόμα φορά με την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε πως ακόμα κι αυτή, όπως και της Γαλλίας «συνειδητοποιούν και δηλώνουν δημόσια ότι πρέπει να μπουν προτεραιότητες ανάπτυξης», παρότι έχει γίνει ολοκάθαρο ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία μιλούν για ανάπτυξη των καπιταλιστών, αδιαίρετη με τη λιτότητα για τους λαούς. Ο ίδιος άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας ομολόγησε πως θέλει ένα «κράτος που δεν θα εμποδίζει την ανάπτυξη, αλλά θα την στηρίζει (...) θα κινητοποιεί τις δυνάμεις του για να στηρίξει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».
Επιταχύνουν την ενιαιοποίηση
Παρά τις επιμέρους ενστάσεις, η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την εισήγηση της Γραμματείας για δρομολόγηση των διαδικασιών μετατροπής του σχήματος σε ενιαίο κόμμα. Η προσπάθεια να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δομές και λειτουργία που θα διευκολύνουν το ρόλο του στην αστική διαχείριση, έφτασε σε επίπεδα παροξυσμού, όταν ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, η νέα εκδοχή δηλαδή της σοσιαλδημοκρατίας, έλκει τις ρίζες του απ' το ΕΑΜ!
Στο διά ταύτα, αποφασίστηκε η έναρξη καμπάνιας εγγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ, δρομολόγηση ανοιχτών συνελεύσεων με εκλογή αντιπροσώπων για την πανελλαδική συνδιάσκεψη τον Οκτώβρη, απ' όπου θα εκλεγεί Εθνικό Συμβούλιο που θα οργανώσει το πρώτο συνέδριο του ενιαίου κόμματος στις αρχές του 2013. Οι ενστάσεις συνιστωσών δε φαίνεται ότι θα σταθούν εμπόδιο. Ενδεικτικά με τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα διαφωνούν η κίνηση του Μ. Γλέζου και η ΚΕΔΑ, ενώ άλλες συνιστώσες θέτουν ζητήματα πολιτικής και ιδεολογικής φύσης, δίχως να έχουν προς ώρας εγκαταλείψει την πρότασή τους για διατήρηση των σχηματισμών και για διπλή ένταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου