ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ.....ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Στην Ελλαδα του 2010 ειχε προκυψει μεγαλη οικονομικη κριση!!

Ο Γιωργης ειχε προβληματιστει και αρχισε να ψαχνει το θεμα τοσο πολιτικα οσο και υπαρξιακα διοτι ενιωθε οτι αυτο που ειχε πιστεψει σιγουρα δεν ηταν πλεον αληθινο!!!
Δυο φορες προδομενος,ελεγε απο μεσα του και μονολογουσε!!!

Ας πιασουμε ομως τα πραγματα απο την αρχη τοτε που ο Γιωργης μελος του μαθητικου της ΚΝΕ,μαθητης ακομη ετρεχε στις πρωτες μεταπολιτευτικες συγκεντρωσεις του Πολυτεχνειου που εσφιζαν απο παλμο και εμπνεονταν απο τον ανεμο της "Αλλαγης"!!!

Αφου λοιπον μεσα στα χρονια της επαναστατικης αμφισβητησης και της εφηβικης ηλικιας ενηλικιωθηκε με τις ιδες του Μαρξ του Ενγκελς του Λενιν και του επιστημονικου υλισμου ηρθε η ωρα των σπουδων!!!

Η τυχη το εφερε ο Γιωργης μας να παει να σπουδασει στην Λαϊκη τοτε δημοκρατια της Ρουμανιας!Ολο χαρα και περηφανια ολο καμαρι και με περισια ορεξη τραβηξε για βορεια για να σπουδασει!!Δεν αργησαν ομως να ερχονται οι πρωτες απογοητευσεις για το Γιωργη γιατι τα πραγματα δεν ηταν ιδανικα και αγγελικα πλασμενα οπως στα βιβλια που ειχε διαβασει ο Γιωργης!!

Κατι δεν του πηγαινε καλα και κατι δεν μπορουσε να χωνεψει γιατι αλλιως τα φανταζοταν και αλλιως τα ζουσε!!Ακομη και οι συντροφοι του ειχαν αλλαξει και ειχαν συμβιβαστει!!Μετα απο λιγο καιρο διαμονης στη Ρουμανια του "Νικολακη" ο Γιωργης αρχισε να αποφευγει του συντροφους του και να ξεμακραινει απο το κομμα νιωθοντας το λιγοτερο... απογοητευμενος!!!

Περασε ο καιρος και ο Γιωργης μας γυρισε στην Ελλαδα του ΄82!!Τοτε που ο Πατηρ ΓΑΠ
ανεβαινε θριαμβευτικα στην εξουσια με σημαιες και με τραγουδια και νταουλια και κλαρινα και με ολα τα συναφη!!Επιτελους ειπε επεσε η "επαρατος" δεξια καιρος να ανασανουμε λιγακι!!

Τι λιγακι ηταν αυτο??Μετα απο λιγο σκαει ο Κοσκωτας και τα Pampers και να ο Γιωργος μας παλι στην πικρα με σκυμμενο το κεφαλι να απορει τι εγινε και πως εφτασε παλι στην απογοητευση!!!Μονο η Μελινα του ειχε μεινει που την αγαπουσε και του σταθηκε και της σταθηκε μεχρι τελους!!(Ναι η γνωστη Μελινα)!!!

Μετα απο δυο ιδεολογικες απωλειες και δυο ανθρωπινες απωλειες(του πατερα του και της Μελινας)που τον ειχαν σημαδεψει αγρια ο Γιωργης ηταν ενας αλλος ανθρωπος!!!Εγινε τελικα αυτο που σιχαινοταν απο μικρος,τοτε που ηταν ιδεολογος και ονειροπολος και φανταζοταν μια κοινωνια ισοτητας μια ιδανικη κοινωνια που ο πολιτης ειναι ο βασιλιας και οχι ο σκλαβος,εγινε ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ!!!

Πνιγμενος στη ρουτινα του και στα προβληματα ο Γιωργης του σημερα ανοιξε την τηλεοραση του μια μερα και τοτε εφαγε μια FLASH-ια που ηταν ολη δικη του!!!Ειδε και ακουσε τον ΓΑΠ απο το Καστελοριζο να ζηταει απελπισμενα δανεικα απο το ΔΝΤ και την ΕΕ και μετα απο λιγο να υπογραφει μνημονιο υποταγης σε ποιους;Στους δημιους της Ελλαδας!!

Μετα απο αυτο αγριεψε,φουντωσε,κορωσε και αρχισε να καταργιεται την μοιρα του και την τυχη του!!Εβλεπε οτι ειχε χτισει σε λαθος θεμελια και οι κοποι τοσων χρονων να πηγαινουν στραφι!!Αρχισε λοιπον να γυρνα στους δρομους σαν χαμενος σαν ξενος στην χωρα που τον γεννησε σαν αποκληρος ενα πραγμα!!!Τιποτε δεν ηταν αρκετο να τον παρηγορησει ουτε η ιδια του η οικογενεια!!!Ασε που ενοιωθε τυψεις που το μελλον το παιδιων του ειναι υποθηκευμενο!!!

Μεσ΄την απογνωση του ο Γιωργης αρχισε να blog-αρει και σιγα-σιγα αρχισε να αναθαρευει!!Εκανε γνωριμιες,ακουσε αποψεις,μιλησε με κοσμο και ειδε οτι δεν ηταν μονος του!!Τοτε λοιπον ηταν που βρηκε ενα συντροφο του απο τα παλια και τοτε του ηρθαν παλι θυμησες μα ειχε και τις επιφυλαξεις του τις αναστολες του και τους φοβους που τον περιτριγυρνουσαν!!!

Εκατσε και σκεφτηκε και ειδε κι αποειδε μα λυση δεν εβρισκε ολα ηταν αδιεξοδα και πανω απ΄ολα σε αδιεξοδο ηταν η Πατριδα που προδομενη και υποθηκευμενη στεκονταν και τον κοιταζε φοβισμενη και κουλουριασμενη ετοιμη να καταρευσει!!!

Ηρθε η στιγμη που ο Γιωργης δεν αντεξε αλλο, θες η αντιπαραβολη της εικονας της πατριδας με την τυχη των παιδιων του θες οι αγωνιστικες καταβολες απο τους παπουδες του που πολεμισαν στη Αλβανια και στην Αντισταση θες ολα αυτα μαζι!! Αποφασισμενος ξεκολησε απο τον καναπε του και βγηκε στο δρομο για να φωναξει αλλη μια φορα!!

Βγηκε για να ενωσει τη φωνη του με τον παλιο του συντροφο απ΄το σχολειο και να φωναξει οχι αλλο ξεπουλημα , οχι αλλη απογοητευση, οχι αλλη ανοχη ,οχι στον εξευτελισμο της Πατριδας, οχι στους ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΩΡΓΗΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου