ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.






ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει
Και τέλος, θέλω να σχολιάσω κι ένα άλλο ζήτημα. Τώρα, το λάνσαραν και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, μάλιστα, ολίγον επαναστατικές, το σύνθημα και τώρα το πήρε και η Εκκλησία. Η Ελλάδα είναι υπό ξενική κατοχή, υπό κατοχή. Ε, όχι, η Ελλάδα δεν είναι υπό κατοχή. Και όποιος θέλει να συνδυάσει την Ελλάδα του '40 και του '44, αν θέλετε να συζητήσουμε και για τότε, ούτε τότε δεν επετεύχθη εθνική ενότητα. Λαϊκή ενότητα επετεύχθη, εθνική όχι.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΩΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΝΟΣ Η ΞΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ!!!
Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ!!!ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΄40-΄45 ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΚΡΩΣ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ!!!

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν πρόδωσε την αστική τάξη της Ελλάδας ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόδωσε ιδανικά, για να την πούμε ότι κρατά προδοτική στάση. Ευθυγραμμίστηκε με τον διεθνισμό του κεφαλαίου σε συνθήκες της πιο επιταχυνόμενης διαμόρφωσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς. Εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτό το διεθνισμό. Βεβαίως. Αλλά τώρα βρήκαμε την κατοχή για να υποστείλουμε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, για να περάσουμε την εθνική ενότητα και τη συναίνεση και να μιλάμε για τη γερμανική μπότα, για την κακιά Μέρκελ, τον κακό Σαρκοζί. Γυρίσαμε τώρα στο '40 - '45.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΝΔ!!ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΧΘΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΟΣΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!
Η ΝΔ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ!!!ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ!!!
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΑΣΤΟΧΗ ΔΙΟΤΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!
ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!
ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!! ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!ΕΑΝ Η ΓΓ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η Γερμανία είναι ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, καθοδηγεί την ιμπεριαλιστική ενοποίηση και δεν έχει καμία διάθεση να πάρει στις πλάτες της μεγαλύτερο βάρος από αυτό που πρέπει να δώσει για τη συμμετοχή, ας πούμε στην αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης. Φυσικά, αν δεν ήταν η Γερμανία και ήταν η Ελλάδα, το ίδιο θα συμπεριφερόταν και η Ελλάδα στη θέση της Γερμανίας.

ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΔΡΙΚΕΛΛΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ!!!

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ολοκληρώνω με αυτό που ξεκίνησα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν και τη δική τους προσπάθεια, έχουν και τη δική τους ευθύνη, να κατανοήσουν την αιτία της κρίσης, να κατανοήσουν ότι στο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχουν μείγματα και διαχειρίσεις, αλλά αυτές δε θα αντιμετωπίσουν ούτε την αιτία ούτε τα αποτελέσματα της κρίσης και επομένως πρέπει να ετοιμάζονται για ένα πραγματικό πόλεμο, όπως λέμε εμείς.
Οχι ότι ο πόλεμος τώρα αρχίζει, με την έννοια ότι τώρα ξεκινάει. Οχι, έχει ξεκινήσει, αλλά πρέπει να είναι συνειδητός, πρέπει να είναι σχεδιασμένος, οργανωμένος και να έχει έκβαση την ανατροπή της εξουσίας. Σε αυτό το δρόμο θα δοκιμαστεί η ταξική πάλη αν μπορεί να αποσπάσει και κάποιες κατακτήσεις.

ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ Η ΓΓ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΜΗΣΕΙΣ!!!Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου