ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ

Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει
Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αμέσως μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Από τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
Eurokinissi
«Καμία συναίνεση και σε τίποτα. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει».Την ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΚΚΕ απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, αλλά και στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης στην εξόντωση του λαού, επανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, σε δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός για τα ζητήματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Γ. Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου: «Αντικείμενο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η ενημέρωση που ζήτησα για την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη. Αυτό ήταν».
Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος με τους δημοσιογράφους:
-- Για τα εσωτερικά μιλήσατε καθόλου;
-- Για το πολυνομοσχέδιο δεν μιλήσαμε καθόλου διότι είναι δεδομένο: Καμία συναίνεση και σε τίποτα. Αλλωστε, θα τα πούμε σε λίγες ώρες και στη Βουλή. Και να ξέρετε ότι η εκτίμησή μας είναι ότι ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει. Γιατί τώρα οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα να διαπραγματεύονται πόσα θα χάσουν και πάνω απ' όλα ότι είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν διάφορα μείγματα πολιτικής. 'Η θα σκύψεις το κεφάλι ή θα οργανώσεις με συστηματικό και αποφασιστικό τρόπο την αντεπίθεση, για να επιλύσεις το ζήτημα της εξουσίας. Λύσεις δεν υπάρχουν πια, μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος.
-- Συζητήσατε καθόλου γι' αυτά που έρχονται, εννοώ για το νέο χρόνο, νέα μέτρα ή οτιδήποτε άλλο;
-- Οχι, ειλικρινά σας λέω, ζήτησα από τον πρωθυπουργό να με ενημερώσει για το πώς βλέπει την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ. Ολα τα άλλα και προχθές τα είπαμε με τον πρωθυπουργό, και σήμερα θα τα ξαναπούμε το απόγευμα, δεν είχε κανένα νόημα...
-- Κυρία Παπαρήγα, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν απαισιόδοξα μηνύματα από την Ευρώπη γι' αυτή τη λύση που προωθούν, που βάζει σε δύσκολη θέση και την Ελλάδα. Επιβεβαιώνονται αυτές οι ανησυχίες;
-- Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η κρίση θα κρατήσει, οι ανταγωνισμοί μέσα στην ΕΕ θα οξυνθούν κι αν ξεπεραστεί η κρίση δεν πρόκειται να επιστρέψει στο επίπεδο του ΑΕΠ που ήταν προ κρίσης. Κι αν ακόμα ξεπεραστεί η κρίση θα έχει αφήσει συντρίμμια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα έρθει νέος χειρότερος κύκλος κρίσης. Κι από αυτή την άποψη λέμε ότι ο πραγματικός αγώνας, ο πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκινάει.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαπιστευτήρια συναίνεσης πίσω από τις κορόνες
Ο Αντ. Σαμαράς υπερασπίστηκε στη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου την υπερψήφιση 33 από τα νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή
Συναίνεση στην πράξη στις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές και τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, θα συνεχίσει να προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, ασκώντας ταυτόχρονα προσχηματική και υποκριτική φραστική κριτική, προσπαθώντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει σαφώς από τη χτεσινή εφ' όλης της ύλης συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ να καλλιεργήσει την εικόνα ότι δεν είναι συνένοχος στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Πίσω από τις κορόνες του τύπου «σε αυτήν την πολιτική συναίνεση δεν δίνω, γιατί θα ήταν συνενοχή», φάνηκε καθαρά ότι η ηγεσία της ΝΔ συμπλέει πλήρως με την κατεδάφιση των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ προτείνει σαν διέξοδο από την κρίση μια δέσμη φιλομονοπωλιακών μέτρων, που ήδη έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η διαφωνία της ηγεσίας της ΝΔ εξαντλείται στη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία το ΠΑΣΟΚ προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και ότι δεν προχωρά άμεσα στα «αναπτυξιακά» μέτρα που η ίδια προτείνει και γι' αυτό επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση για τη μη επίτευξη συναίνεσης στην οικονομική πολιτική.
Από την άλλη, ο Αντ. Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσει να βάζει πλάτη, δηλώνοντας με νόημα ότι «αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα» και επισημαίνοντας ότι το κόμμα του ψήφισε μέσα σε ένα χρόνο 33 νομοσχέδια της κυβέρνησης «χωρίς καμία συμφωνία συναίνεσης»(!).
Στο ίδιο πνεύμα, προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ψήφιζε χτες «κάποια (!) άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική» (!) Στην πραγματικότητα, συναινεί στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων σε πρώην ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα, παρά τη δημαγωγική κορόνα ότι «εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε». Την ίδια στιγμή, βέβαια, επιμένει να τάσσεται υπέρ της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε και το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικές» τις απόψεις του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τις δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης για το καθεστώς του Αιγαίου και την ΑΟΖ, αφήνοντας αιχμές για μυστική διπλωματία εκ μέρους της κυβέρνησης και ζητώντας προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.
Αναφορικά με την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ «χωρίς όμως την επιβολή πρόσθετων μέτρων». Ακόμα, δηλώνει αντίθετος με τη μείωση των κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2013, ενώ θεωρεί «εσφαλμένη» τη συμμετοχή των ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, γιατί αυτό θα οδηγήσει «στην πτώχευση των πιο αδύναμων κρίκων».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, τέλος, ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε με την πρόταση της ΝΔ να κηρυχθεί αναθεωρητική η επόμενη Βουλή.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού
Σε ένα ρεσιτάλ δημαγωγίας, υποτιμητικής για τη νοημοσύνη του λαού, επιδόθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, εξερχόμενος χτες του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Θέλοντας να παραγράψει τις ευθύνες του κόμματός του, που συνέπραξε και συνεχίζει να στηρίζει τη λαίλαπα ενάντια στο λαό, υπερψηφίζοντας μεταξύ άλλων και το μνημόνιο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ισχυρίστηκε: «Ο ΛΑ.Ο.Σ. έδειξε σοβαρότητα όταν ψήφισε το άρθρο 1 του μνημονίου για να υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Τώρα όμως, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και αυτό δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε. Ημουν ο σημαιοφόρος της συναίνεσης, αλλά δεν μπορώ να είμαι ο νεκροθάφτης της κοινωνίας». Επί της ουσίας, κάτω από το βάρος της κλιμακούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, ο Γ. Καρατζαφέρης προσπαθεί τώρα στα λόγια να διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας δεδομένο ότι θα συνεχίσει να στηρίζει επί της ουσίας τη στρατηγική που επέβαλε το μνημόνιο, το οποίο άλλωστε ψήφισε με χέρια και με πόδια. Αλλωστε, την ίδια ώρα που όψιμα εμφανίζεται να αρνείται τη συναίνεση στην κυβέρνηση, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που ζητάει με κάθε ευκαιρία τη συγκρότηση «οικουμενικής» κυβέρνησης για να σωθεί το κεφάλαιο.
Ν/Δ ΑΧΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκθεση και παρουσιάσεις βιβλίων
Η Νοτιοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει έκθεση βιβλίου, στην έδρα της, Καραθεοδωρή 8 (πεζόδρομος Δημαρχείου Περιστερίου), από τις 17 έως και τις 22 Δεκέμβρη, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν τα βιβλία: «Ρήξη και ενσωμάτωση, συμβολή στην ιστορία του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος του μεσοπολέμου 1918-1936», του Α. Γκίκα, Δευτέρα 20/12, στις 7 μ.μ. και «Ο βασιλιάς άνθρακας», του Σινκλέρ Απτόν, Τετάρτη 22/12, στις 7 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου