ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ

Ο Παπανδρέου δημιούργησε ένα τέρας και τρέμει τώρα την Ιστορία




"H θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει...", είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο των Βρυξελλών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σοκαρισμένος από τη ψυχρολουσία της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και με την Άνγκελα Μέρκελ να κλωτσάει στην έκδοση ευρωομολόγων είναι αναγκασμένος να δια-σύρει τη χώρα στο μηχανισμό των ιδιωτών τοκογλύφων, οι οποίοι θα είναι ακόμη πιο μαύρα κοράκια από τον Ντομινίκ Στρος Καν.
Οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, σ αυτή την ιστορική συγκυρία, χρειάζονται -περισσότερο από ποτέ -τους Έλληνες πολίτες στο πλευρό τους.
Κι όμως αμφότεροι επέλεξαν να δώσουν ασυλία στα διαπλεκόμενα καθάρματα που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.
Δεν τόλμησαν ν ακουμπήσουν τους λαδιάρηδες της Siemens, δεν τόλμησαν να κλείσουν κανένα πλουσιόπαιδο- πολιτικό λαμόγιο στη φυλακή.
Δεν ακούμπησαν τους φοροφυγάδες.
Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους οργισμένος και φώναξε «κλέφτες-κλέφτες» ενώ ευχήθηκε να καεί το  μπουρδέλο η Βουλή.
Συνθήματα που μας βρίσκουν όλους σύμφωνους-εκτός από τον Πρετεντέρη, τον Καψή, την Τρέμη και την Άννα Παπαγιωταρέα.
Ο Παπανδρέου συνεχίζοντας μέσα στο ίδιο κλίμα ανομίας που καλλιέργησαν οι Σημίτης και Καραμανλής, θα πρέπει να ξέρει ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους πολίτες από το να πάρουν, σαν όχλος, το Νόμο στα χέρια τους.
Η ανομία, η ατιμωρησία των καθαρμάτων και τα κωλομπαριλίκια με τους νταβατζήδες είναι κάτι που δεν μπορεί να καταπιεί ο λαός, έστω κι αν ραντίζετε καθημερινά την Αθήνα με τις χημικές ουρές σας.
Υ.Γ> Έστω και την ύστατη στιγμή ο Παπανδρέου θα πρέπει ν αντικαταστήσει τον Παπακωνσταντίνου μ ένα πρόσωπο που και κύρος θα διαθέτει και το πως παίζεται το παιγνίδι της διεθνούς οικονομίας θα πρέπει να γνωρίζει. Δίπλα του μια επιτροπή Σοφών θα πρέπει να δώσει τα ρέστα της. 
Όσο για τους κ.κ Προβόπουλο και Παπακωνστατίνου που υπέγραψαν το Μνημόνιο-οφείλουν να λογοδοτήσουν τουλάχιστο στην Ιστορία...
 

3 σχόλια:

  1. Παρακαλώ, να μου επιτραπούν κάποιες παρατηρήσεις.

    1. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις του άρθρου, ατυχείς οι εκφράσεις για το "διά ταύτα".

    2. Το πρόβλημα δεν το δημιουργεί ούτε η Βουλή ούτε κάποια πρόσωπα. Και να ... καεί η Βουλή και να γίνουν κάποιες αλλαγές σε υπουργούς ή άλλους αξιωματούχους, η κατάσταση ΔΕΝ θα αλλάξει καθόλου. Ίσα ίσα θα επιδεινωθεί !

    3. Το ζήτημα βρίσκεται στο ποιος έχει την εξουσία, ποια τάξη οδηγεί τη χώρα. Φυσικά, όπως έχει δείξει η Ιστορία, κανένας όχλος δεν μπορεί να αλλάξει την εξουσία.

    4. Οριστική λύση, θα δοθεί αν ο Λαός μας Οργανωθεί σε Ταξική κατεύθυνση και προοπτική και παλέψει για την Λαϊκή Εξουσία, που θα αλλάξει τους ιδιοχτήτες των βασικών μέσων παραγωγής, δηλαδή του πλούτου της χώρας !

    Γεια χαρά και Καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας.Σας συνάντησα στον καλό μου φίλο τον Φάρο.Πήρα λοιπόν ένα κουτί σοκολατάκια και νάμε.
    Νάμε, με πολλές άλλες απόψεις.Όπως για παράδειγμα, ότι έχω ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι η κρίση αυτή δεν έχει να κάνει με την καλή η κακή διαχείριση των κυβερνήσεων που πέρασαν από την εξουσία και είχαν στα χέρια τους τους μηχανισμούς διαχείρισης.
    Η κρίση αυτή είναι εσωτερική κρίση του συστήματος είναι μια κρίση αναπόφευκτη αδιέξοδη και ακόμα και αν ολόκληρη η κυβέρνηση έπεφτε και την θέση της την έπαιρναν άλλοι, πιο έξυπνοι, πιο έντιμοι, πιο ικανοί, απολύτως τίποτα διαφορετικό δεν θα έκαναν, αν εφάρμοζαν την ίδια πολίτικη με τους κανόνες που επιβάλει το καπιταλιστικό οικονομικό μας σύστημα.Όπως και τα προηγούμενα οικονομικά συστήματα με το πέρασμα των χρόνων φθαρήκαν, έτσι και το σύστημα αυτό, αφού έδωσε ότι είχε να δώσει αγγίζοντας τα όρια του, του μονοπωλιακού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού,τέλειωσε.Βρίσκεται στην φάση του επιθανάτιου ρόγχου και σφαδάζει σκορπίζοντας γύρω του τον όλεθρο.
    Ε,μην τα πούμε όλα με την μία.Να έχουμε να λέμε και αν θες μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το λινκ, για να δεις στρογγυλεμένες τις απόψεις μου πάνω σε αυτό το θέμα.Θα χαρώ να ακούσω τις αντιρρήσεις σου ή και την σύμφωνη γνώμη σου
    http://blackbedlam.blogspot.com/2010/10/blog-post_20.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, καλώς σε βρίσκω!

    Με βρίσκουν σύμφωνο οι τίτλοι σου:
    "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ"
    "Ο Παπανδρέου δημιούργησε ένα τέρας και τρέμει τώρα την Ιστορία"

    Φαίνεται ότι η οικογένεια Παπανδρέου από παλιά είναι δοσίλογη και πρωτοστατεί στην προδοσία του λαού - συνεπής στη σοσιαλδημοκρατία και στον ύποπτο ρόλο της - αν σκεφτεί κανείς ότι ο παππούς Παπανδρέου σε συνεργασία με το παλάτι έφερε τη δεύτερη (και μακρύτερη) κατοχή της χώρας μας από τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ο γιός Παπανδρέου συνέχισε την εθνική μειοδοσία και το ξεπούλημα των λαϊκών αγώνων και τώρα ο εγγονός Παπανδρέου ισχυροποιεί τη σύγχρονη κατοχή από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο...

    Συμφωνώ με τους καλούς φίλους παραπάνω. Δεν είναι θέμα προσώπων, όποιος αστός πολιτικός -υπηρέτης του κεφαλαίου- και να'ταν "επάνω" την ίδια μειοδοτική πολιτική θα ακολουθούσε. Μήπως δεν έχει μια συνέχεια αυτή η ιστορία από τον καιρό του Σημίτη και του Καραμανλή; Δικαιολογημένα ο εξαπατημένος και δοκιμαζόμενος λαός θέλει "να τους κρεμάσει στο Σύνταγμα" και "να τους κάψει ζωντανούς μες στη Βουλή"! Όμως αυτό από μόνο του δε θα φέρει την αλλαγή...
    Η μόνη βία που ανατρέπει είναι η βία της επανάστασης, η οποία προϋποθέτει ένα μαζικό και οργανωμένο λαϊκό κίνημα με στόχους ταξικής απελευθέρωσης και εδραίωσης της λαϊκής εξουσίας. Και με ένα Κόμμα συνεπές μ-λ και επιστημονικά προετοιμασμένο (θεωρητικά και πρακτικά) γι'αυτήν την υπόθεση, να καθοδηγεί...

    Αναμφισβήτητα έχουμε φτάσει κι εδώ και διεθνώς σε φάση υπερ-ωρίμανσης των αντικειμενικών συνθηκών ανατροπής του καπιταλισμού, υπολείπονται όμως οι υποκειμενικές... Αν και τελευταία γίνονται σοβαρά βήματα προόδου, όπως τα πρόσφατα μεγάλα συλλαλητήρια και την συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ. Θέλει δουλειά ακόμη. Θα είναι ένας μακρύς, δύσκολος αλλά και ωραίος αγώνας! Και γεμάτος επαναστατική αισιοδοξία!

    Να'σαι καλά, θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή