ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ !!!

Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /40     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων»
Από τη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα
Phasma
Συνεχίστηκαν προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» πολίτες στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι συγκεντρώσεις της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα, ενώ το κάλεσμα ήταν πανευρωπαϊκό. Και αυτή τη φορά, στο Σύνταγμα, κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δω», «Κλέφτες - κλέφτες», «προδότες» και χειρονομίες προς το μέρος του Κοινοβουλίου. Υπήρχε αναρτημένο πανό που έγραφε: «Σκασμός, τώρα μιλάει ο λαός» και «300 κρεμάλες», ενώ ένα άλλο πανό έγραφε «Η χούντα δεν έφυγε το '73».Ταυτόχρονα, υπήρχαν αρκετά άτομα που ύψωναν πλακάτ που έγραφαν: «Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα» και «Ολα τα κόμματα ανήκουν στο ίδιο σύστημα». Συνθήματα που αποδίδουν συλλήβδην σε όλα τα κόμματα, και στο ΚΚΕ, τη βάρβαρη πολιτική, που ωθεί σε εξαθλίωση λαό και νεολαία, και που δεν δείχνουν ποιον υπηρετεί αυτή η πολιτική, ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος, δηλαδή τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές. Μέσα στο πλήθος, υπήρχαν άτομα που κρατούσαν την ελληνική σημαία και άλλοι που φορούσαν μπλούζες με τη στάμπα «Να καεί το μπ... η Βουλή». Αλλες Κινήσεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έστηναν τραπεζάκια, πουλούσαν μπλουζάκια τους, μάζευαν υπογραφές ενάντια στο χρέος, ύψωναν πανό, μοίραζαν ανακοινώσεις.
Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και μέλη του ΠΑΜΕ, μοιράζοντας ανακοινώσεις στους συγκεντρωμένους. Υπήρξε ανταπόκριση, αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τις θέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος και έγιναν πολλές συζητήσεις.
Στη γενική συνέλευση που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, αποφασίστηκε ότι το επόμενο ραντεβού θα είναι τη μέρα κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή. Αποφασίστηκε να υπάρξει κάλεσμα για «αποκλεισμό της Βουλής από την παραμονή της ημέρας κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου (14 Ιούνη), να φτιαχτεί ομάδα που θα την οργανώσει, να κλείσουν σχολεία, σχολές, εργοστάσια, καταστήματα, υπηρεσίες». Επίσης, να πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στις 12 του Ιούνη στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις.
Λίγα λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δημιουργήθηκε ένταση μπροστά από το φραγμό της Αστυνομίας, στα σκαλιά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Λιγότερα από δέκα άτομα, εκ των οποίων τρεις με ελληνικές σημαίες στην πλάτη, προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν στη Βουλή, καλώντας και όσους συγκεντρωμένους είχαν παραμείνει να τους ακολουθήσουν. Εριξαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, τα οποία, όμως, σήκωσαν όσοι βρέθηκαν δίπλα τους. Χτες το απόγευμα, στο Σύνταγμα διοργανώθηκε «Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος», στην οποία μίλησαν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Διαμαρτυρία στη γερμανική πρεσβεία
Χθες, Δευτέρα μεσημέρι, Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα και ορισμένοι που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση, καθώς και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, μαζί με συγγενείς των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι, ζητώντας την καταβολή των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία προς την Ελλάδα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον Γερμανό πρόξενο, ο οποίος τους είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει νομική υποχρέωση στο θέμα των αποζημιώσεων.
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Με «αδαμιαία περιβολή» απέναντι στο λαό
Επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή αποκαλύπτει το αντιδραστικό περιεχόμενο του «συνασπισμού εξουσίας» που προτείνει
«Αυτή τη φορά το μνημόνιό τους δεν θα περάσει» προεξόφλησε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του, όπως και ότι «οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες»... Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 ο πρόεδρος του ΣΥΝ εμφανίστηκε βέβαιος πως επέρχεται «πολιτική μεταβολή», εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υφίσταται ήδη» και πως «απλά πρέπει κάποιος να το πει και στον πρωθυπουργό». Απέδωσε αυτές του τις εκτιμήσεις στο κίνημα των «αγανακτισμένων», που το χαρακτήρισε «τομή στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπάρχει πρόβλημα συσπείρωσης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Μην μπορώντας να υπερασπιστεί τη «γύμνια» του οπορτουνισμού και της πολιτικής του πρότασης, που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση του λαού στο σύστημα, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, επειδή αποκάλυψε το αντιδραστικό για το λαό περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περί «νέου συνασπισμού εξουσίας». Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε σε συνεργασία για κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο (ό,τι ζητάει και η ΝΔ), θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και θα διαπραγματευτεί για νέα δάνεια στις πλάτες του λαού.
Μετά απ όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στο ΚΚΕ «αμηχανία», «σεχταρισμό», «προσκόλληση σε λογική του χτες», το κατηγόρησε ότι «υψώνει τοίχο, κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει», ότι αποτελεί «ιερατείο», το εγκάλεσε γιατί «δεν έχει καταφέρει να οργανώσει τίποτα» και το κάλεσε «να αρχίσει να κολυμπάει κι αυτό μέσα στο λαϊκό κίνημα», διαφορετικά «θα απομονωθεί», παρότι... «δεν μ' ενδιαφέρει και πολύ, για να είμαι ειλικρινής, αν θα απομονωθεί το ΚΚΕ».
Πρόκειται για ένα ακόμα παραλήρημα των οπορτουνιστών, που ζητούν να σύρουν το κάρο της ενσωμάτωσης του λαού στην πολιτική των αστικών κομμάτων και αντιλαμβάνονται - όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνδράμει, αλλά αντίθετα πολεμάει τα σχέδιά τους. Γι' αυτό επιτίθεται με φαιδρά επιχειρήματα στο ΚΚΕ, το οποίο παλεύει για τη λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές και αυτό το κάλεσμα απευθύνει σε όσους αυτές τις μέρες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα και αλλού.
Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται άλλωστε κι από το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας αποκήρυξε χτες κακήν κακώς τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, τότε το κόμμα του είχε βγει στα κεραμίδια, λέγοντας: «Αμφισβητούνται ευθέως δύο τακτικές δυνάμεων του κινήματος. Αυτή της φετιχοποίησης της βίας και αυτή του σεχταρισμού (...) μια ολόκληρη γενιά που γαλουχήθηκε με την αντίληψη ότι αποτελεσματική αντίδραση μπορεί να γίνει μονάχα μέσα από τη βία και γαλουχήθηκε ιδίως μέσα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, ακυρώνεται, πράγμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό»!
ΛΑ.Ο.Σ.
Ανεξάντλητος πολιτικός καιροσκοπισμός
Ο ανεξάντλητος πολιτικός καιροσκοπισμός του ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφεται στις απανωτές «κωλοτούμπες» του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη. Την ώρα που επιμένει να ισχυρίζεται ότι ψήφισε το μνημόνιο προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, συμπληρώνει πως δε θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αφού δε στάθηκε δυνατό να υπάρξει μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» και εκβιάζει, στην πραγματικότητα το λαό, ότι, αν δε ψηφιστεί, «η χώρα μας δεν θα έχει χρήματα σε ένα μήνα»!
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΑΛΤΕΡ», αποσαφήνισε ότι η αντίδρασή του δεν αφορά στο αντιλαϊκό περιεχόμενο του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», αλλά στο γεγονός ότι δεν του ανατέθηκε ρόλος για την εφαρμογή του! Οπως είπε: «Θα διαπραγματευόταν καλύτερα ο κ. Παπανδρέου μόνος του, ή θα ήταν καλύτερα αν πηγαίναμε 5 κόμματα; Θα άκουγε καλύτερα η πλατεία το ένα κόμμα να κόβει συνεχώς, ή θα άκουγε καλύτερα τα 5 κόμματα;»! Αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. προέβλεψε ότι «η προσεχής αναμέτρηση στη Βουλή θα είναι ανάμεσα στους Νενέκους και στους πατριώτες του ΠΑΣΟΚ», δίνοντας στην πολιτική αντιπαράθεση χαρακτηριστικά ξένα προς το λαϊκό συμφέρον.
Θέλοντας να δημιουργήσει τρομοκρατικούς συνειρμούς στο λαό και να εκβιάσει για συναίνεση, ο Γ. Καρατζαφέρης διαμήνυσε ακόμα ότι «ο Ιούλιος μπορεί να είναι Ιούλιος του '65 ίσως και του '74». Ερωτώμενος, τέλος, για την πρόσφατη δήλωσή του περί απόσυρσης του ΛΑ.Ο.Σ. από τη Βουλή, δήλωσε πως έκανε «μια σκέψη» και συμπλήρωσε «περιμένω να έλθει ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να του αναπτύξω τις σκέψεις μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου