ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΘΑ ΖΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ

Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Αταλάντευτος μαχητής όπου κι αν τον έταξε το Κόμμα
Μετά την κηδεία, ακολούθησε πολιτική τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία μίλησε ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο σύντροφος Αγγελος Τζέκης
Eurokinissi
Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι, συντετριμμένοι από τον αναπάντεχο χαμό του, απηύθυναν μαζικά χτες το τελευταίο «αντίο» στον Αγγελο Τζέκη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, που πέθανε το βράδυ της Κυριακής. Η κηδεία του σύντροφου Αγγελου Τζέκη έγινε στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου ανέμισαν τα τιμημένα λάβαρα του Κόμματος που τίμησε απ' όποια χρέωση κι αν του ανέθεσε.Της ταφής προηγήθηκε πολιτική εκδήλωση αποχαιρετισμού, στην οποία μίλησε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. Τιμητική φρουρά στη σορό του, που ήταν σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ, στάθηκαν στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, ενώ η τελετή της ταφής έγινε κάτω από τους ήχους της «Διεθνούς». Στην τελετή παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο και τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Παραβρέθηκαν ακόμα η β' αντιπρόεδρος της Βουλής Ρ. Ζήση, πρώην και νυν βουλευτές όλων των κομμάτων και στελέχη των οργανώσεών τους στη Θεσσαλονίκη, αιρετοί της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκπρόσωποι δεκάδων εργατικών συνδικάτων, επιστημονικών και μαζικών φορέων του νομού. Συλλυπητήρια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, το Λαϊκό Μέτωπο και η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Ο σύντροφος Αγγελος Τζέκης γεννήθηκε το 1951 στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής. Τέλειωσε το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη συνέχεια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Από το 1981 δραστηριοποιήθηκε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από την ΕΣΑΚ και συμμετείχε πρωτοπόρα στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου εργασίας του, ως μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην ΚΥΔΕΠ και ως μέλος της διοίκησης της ΟΣΥΓΟ, από το πρώτο κιόλας συνέδριό της. Πρωτοστάτησε στον αγώνα να μην κλείσει η ΚΥΔΕΠ.
Το τελευταίο «αντίο» με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στο νεκροταφείο της Θέρμης
MotionTeam
Στο ΚΚΕ οργανώθηκε το 1982. Ηταν μέλος της ΑΕ Χαλάστρας από το 1986. Στην αντιπαράθεση με τον οπορτουνισμό, τα δύσκολα χρόνια το 1989 - '91, δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή, υπερασπίστηκε το Κόμμα, βοήθησε σημαντικά στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις (μέλος ΝΕ Υπαίθρου, μέλος της ΝΕ και του ΝΓ της ΚΟΘ, μέλος μέχρι σήμερα της Επιτροπής Περιοχής της ενοποιημένης ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας). Εκλέχτηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτής του Κόμματος στην Περιφέρεια Β' Θεσσαλονίκης (2000, 2004, 2009).Ως βουλευτής του ΚΚΕ, ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές υποχρεώσεις και καθήκοντά του. Δεν έλειψε ούτε στιγμή από τους αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο της Β' Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Καταξιώθηκε μέσα στους αγώνες
Παίρνοντας το λόγο στην πολιτική εκδήλωση αποχαιρετισμού, ο Κώστας Αβραμόπουλος σημείωσε:
«Εκπληρώνουμε αυτό το βαρύ καθήκον, δίνουμε το στερνό "αντίο" με οδύνη και πόνο, γιατί χάνουμε έναν πολύτιμο, ακούραστο σύντροφο, έναν μαχητικό αγωνιστή που βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή σε όλους τους αγώνες. Αποχαιρετούμε έναν σύντροφο που τίμησε με τη συνέπεια, τη μαχητικότητα και τη σεμνότητα που τον διέκρινε όλες τις υπεύθυνες θέσεις που επιλέχθηκε από το Κόμμα να υπηρετήσει. Αποχαιρετάμε τον σύντροφό μας με σεβασμό για την προσφορά του στους αγώνες της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, των συνταξιούχων, όλων των ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων.
Σύντροφε Αγγελε,
Η ζωή σου δεν πήγε χαμένη, καταξιώθηκε στους αγώνες μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ιδιαίτερα σήμερα χτυπάει με απίστευτη αγριότητα την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Καταξιώθηκε στο δύσκολο αλλά τίμιο αγώνα, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Γιατί ο θάνατος δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια προσφορά σου στο Κόμμα και το κίνημά μας. Το παράδειγμά σου, η ζωή σου, η συνέπεια και η αγωνιστικότητά σου είναι παρακαταθήκη για εμάς τους συντρόφους σου ιδιαίτερα τους νεότερους, θα αντλούμε αισιοδοξία και σιγουριά για την τελική δικαίωση των οραμάτων μας.
Σύντροφε Αγγελε, γνωρίζουμε ότι το κενό που δημιουργεί ο αιφνίδιος χαμός σου είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Ιδιαίτερα σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών, με πρόσχημα την κρίση, δυναμώνει, ισοπεδώνοντας βασικές κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.
Σε μια περίοδο που το σύστημά τους σαπίζει και μολύνει όλη την κοινωνία, να είσαι σίγουρος, σύντροφε Αγγελε, ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καλύψουμε την απουσία σου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που μαζί κάναμε και υπηρέτησες μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής σου, να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι τη δύναμή τους, τη δύναμη της ταξικής πάλης και της κοινωνικής συμμαχίας. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, ώστε μαζί να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο, ικανό να φρενάρει, να υπονομεύσει και προοπτικά να ανατρέψει την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές μέσα από την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Αναπαύσου, σύντροφε Αγγελε, πλάι σε όλους όσοι αντιπάλεψαν την αδικία, πλάι στη μεγάλη στρατιά των αγωνιστών του κινήματός μας, που δε συμβιβάστηκαν και δε γονάτισαν, πλάι σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να έρθουν πιο κοντά τα όνειρα. Και γνωρίζουμε καλά ότι φεύγεις σίγουρος, ότι παρ' όλες τις αντιξοότητες, παρά τις δυσκολίες και τα πισωγυρίσματα, τα κόκκινα ιδανικά, τα ιδανικά της εργατικής τάξης για τα οποία με τόση αφοσίωση αγωνίστηκες, θα πάρουν σάρκα και οστά. Εμείς οι σύντροφοί σου νιώθουμε περήφανοι που αγωνιστήκαμε μαζί σου, γιατί αποδείχτηκες άξιο τέκνο του Κόμματός μας.
Στην οικογένειά σου, στη σύζυγό σου Ολγα, στις κόρες σου Μαρία και Λευκοθέα, σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια».
Πάντα «παρών»
Τον τελευταίο χαιρετισμό από μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ εκφώνησε η Στέλλα Κυγιάκη, ενώ εκ μέρους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) ο Γιώργος Ρίσκος, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχασαν έναν σταθερό και ανιδιοτελή συμπαραστάτη, που δεν έλειψε ποτέ από κανένα πρόβλημα, από κανέναν αγώνα μας. Γνώριζε όσο λίγοι τα προβλήματα της αγροτιάς μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες στα μπλόκα, στους συνεταιρισμούς, στα καφενεία και τις πλατείες των χωριών. Βοήθησε με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στην οργάνωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων».

Σελ. /32     

Copyright © 1997-2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου