ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

OMIΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λεβέντικη απάντηση του λαού με ισχυρό ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η διήμερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κρήτη

Με επίσκεψη στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η διήμερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κρήτη. Το πρωί, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε σύσκεψη εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου στα Χανιά. Ακολούθησε ομιλία σε συγκέντρωση γυναικών και η περιοδεία ολοκληρώθηκε με ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στα Χανιά.

Στη συνέντευξη Τύπου στα Χανιά, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτές τις μέρες νιώθουμε την ανάγκη να επαναλάβουμε την πρόσκληση που απευθύναμε στον ελληνικό λαό λίγες μέρες μετά τις εθνικές εκλογές του 2009: Απέναντι στον πόλεμο που του εξαπέλυσαν, ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του επιθετικό πόλεμο. Οταν ο εχθρός σού επιτίθεται, τότε εσύ δεν πρέπει ούτε να τον παρακαλέσεις να σταματήσει την επίθεση - γιατί είναι αποφασισμένος - ούτε να του φιλάς το χέρι για να τον καλοπιάσεις, ούτε, πολύ περισσότερο, να σκύψεις το κεφάλι.

Συστηματικός, μακροχρόνιος πόλεμος είναι. Καινούριες φάσεις εξαπολύουν αυτές τις μέρες με το μεσοπρόθεσμο, με τον εφαρμοστικό νόμο και κυρίως με το νέο δάνειο - μαμούθ που λένε των 140 δισ. που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος για να πριμοδοτήσουν την κερδοφορία, για να πάρουν πίσω οι πιστωτές αυτά που τους χρωστάει η πλουτοκρατία του τόπου και όχι ο λαός. Κυριολεκτικά βάζουν το λαό σε μία μέγκενη για 40 και 50 χρόνια και δεν ξέρω και αν όχι όλο τον 21ο αιώνα.

Από τη συγκέντρωση στα Χανιά. Στο βήμα η Αλέκα Παπαρήγα
Βεβαίως, όλα αυτά θα συμβούν, εάν ο ελληνικός λαός κρατήσει τη στάση που κράτησε μέχρι τώρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός, η μεγάλη του πλειοψηφία, θα αντιδράσει, θα αντεπιτεθεί. Τούτη την ώρα πρέπει να επιστρέψει τον εκβιασμό που συστηματικά ασκεί η κυβέρνηση και η ΕΕ και άλλα κόμματα στη Βουλή, ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν ή όχι το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό. Να επιστρέψει τον εκβιασμό, ο οποίος είναι απαράδεκτος, ωμός και άκρως επικίνδυνος.
Πόλεμο στα μονοπώλια
Ειλικρινά σήμερα υπάρχει ή άσπρο ή μαύρο και όχι όπως οι άλλοι λένε ότι υπάρχει γκρίζο, λίγο ροζ. Υπάρχουν φάσεις στην κοινωνική εξέλιξη που ή θα είσαι με το ένα στρατόπεδο ή θα είσαι με το άλλο. Και με τα δυο στρατόπεδα μαζί δε γίνεται και στη μέση να είσαι δε γίνεται. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, είτε δουλεύει στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε δουλεύει σε εποχιακούς κλάδους είτε όχι, ανταποκρίνεται σε ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων που δεν έχουν ελπίδα να γίνουν μεσαίες επιχειρήσεις ή να δουλέψουν γύρω από τη στεφάνη των μονοπωλίων.
Δεν απαιτούμε να συμφωνήσει κανείς σε όλα μαζί μας. Θα θέλαμε, γιατί, εδώ που τα λέμε, εργάτης που δε συμφωνεί με το ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει το συμφέρον του. Παρ' όλα αυτά, τον καλούμε να απαντήσει με πόλεμο κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Και πάνω απ' όλα η αξιοπρέπεια σήμερα ενός λαού μεταφράζεται σε: "Δεν χρωστάω τίποτα, με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα".

Με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Η αξιοπρέπεια του λαού σήμερα συνδέεται με τη λεβέντικη απάντηση στους εκβιασμούς, συνδέεται αποφασιστικά με την πάλη τόσο εναντίον της στρατηγικής που ακολουθείται σήμερα στην Ελλάδα - ανεξαρτήτως αν έχουμε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά - και με τη λογική ότι: Παλεύω μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης για την αποδέσμευση από την ΕΕ και της Ελλάδας και όσο γίνεται περισσότερων χωρών».
Σε συγκέντρωση γυναικών
Μετά τη συνέντευξη Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι οι γυναίκες σήμερα και ιδιαίτερα οι νεότερες βιώνουν πάρα πολύ άσχημα τα προβλήματα - που και εμείς παλεύουμε να αλλάξουμε - αλλά, όπως επισήμανε, η πρόθεση των επάνω είναι η γυναίκα, οι νέες γενιές να ζήσουν χειρότερα απ' ό,τι ζήσαμε εμείς.
Το ζήτημα αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να το δούμε συνδυασμένα και με το πρόβλημα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, της διεξόδου όπως αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια, δεμένο, βέβαια, με το ζήτημα του ρόλου των γυναικών όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα των νέων, στην αντεπίθεση που καλούμε εμείς να κάνει ο λαός απέναντι στη βαρβαρότητα των μέτρων που παίρνονται στο όνομα της κρίσης και απέναντι σε ένα πολύ άμεσο μέλλον που διαγράφεται. Ενα μέλλον στην κυριολεξία μαύρο και άραχνο, όπως το χαρακτήρισε, για τις νεότερες ηλικίες και ακόμα πιο μαύρο και άραχνο για τις κοπέλες ως μανάδες, ως μέλη της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτά πρέπει να τα δούμε μαζί, επισήμανε.
Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τις γυναίκες σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ και πολιτική του ενίσχυση στις εκλογές. «Το κίνημα δεν θα έχει αποτελεσματικότητα δίχως τη συμμετοχή των γυναικών. Δεν μπορεί να λέμε "μπείτε γυναίκες στον αγώνα" και να έχεις σωματεία που να είναι εκλεγμένοι μόνο άνδρες. Πρέπει να υπάρχει μια πρωτοπορία γυναικών και όντως ο αγώνας θα γίνει πιο πλούσιος σε μορφές, πιο ευαίσθητος, γιατί το κάθε φύλο έχει τις ιδιαιτερότητές του», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι ο τομέας της Υγείας δεν ήταν ποτέ δημόσιος 100% «γιατί δημόσια υγεία για μας, θα πει δωρεάν. Δημόσιο και να πληρώνει είτε με άμεσους και έμμεσους φόρους είτε να πρέπει να πληρώνει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, δεν γίνεται». «Μάλιστα - πρόσθεσε - αναγνωρίζεται από τον προϋπολογισμό ότι οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας έχουν ξεπεράσει τις δημόσιες. Τα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από τις επιχειρήσεις στην προμήθεια μηχανημάτων, στην προμήθεια γενικά ιατρικού εξοπλισμού. Επομένως είναι ένα κομμάτι που θεωρείται δημόσιο, αλλά γύρω - γύρω υπάρχουν ιδιώτες».
Μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι σε συνθήκες κρίσης αυτή η κατάσταση θα οξύνεται συνεχώς. «Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ απειλητική κατάσταση. Οπως κλείνουν επιχειρήσεις θα κλείνουν και νοσοκομεία και με τις συγχωνεύσεις πάνε να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα. Μάλιστα, το κάθε νοσοκομείο γίνεται μια αυτόνομη μονάδα και κρίνεται ως επιχείρηση. Δεν είναι έτσι ο τομέας της υγείας. Δεν μπορείς να κρίνεις με το ίδιο κριτήριο που κρίνεις ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει πλοία ή καλλυντικά».
Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό να απαλλαγεί από τους φόβους και τους εκβιασμούς περί πτώχευσης. «Ο λαός δεν οφείλει τίποτα. Χρειάζεται να εκφράσει την αντίθεσή του πιο απτά με μαζική οργάνωση στα σωματεία, στους κλάδους, στους αγώνες, με μια αγωνιστική σταθερή στάση με διάφορες μορφές», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου