ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /40     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθούν τώρα οι βουλευτικές συντάξεις
Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος, Σπ. Χαλβατζή, με αφορμή την προσφυγή πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις
Την ξεκάθαρη θέση που επανειλημμένα έχει διατυπώσει το ΚΚΕ, ότι πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, επανέλαβε χτες από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, με αφορμή την απαίτηση 800 και πλέον πρώην βουλευτών να πάρουν αναδρομικές αυξήσεις, στο ύψος των αμοιβών και των συντάξεων των ανώτατων δικαστικών.
Το θέμα προέκυψε προχτές, όταν η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή, είπε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής της ότι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Σύμφωνα με την ίδια, τα διεκδικούμενα αναδρομικά εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθέναν από τους πρώην βουλευτές.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια «πάγωσαν» οι αυξήσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές και δεν αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές ανάλογα με τις αυξήσεις που δόθηκαν - και αναδρομικά - στους δικαστικούς.
Το «πάγωμα» επηρέασε και το ύψος των συντάξεων των παλαιών βουλευτών, που συνδέεται με τη βουλευτική αποζημίωση, αλλά, καθώς οι συνταξιούχοι βουλευτές δε δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Βουλής, προσέφυγαν, όπως και κατά το παρελθόν, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απαιτώντας να τους χορηγηθεί αύξηση και μάλιστα αναδρομικά.
Η πρόταση του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, είπε χτες στη Βουλή ο Σ. Χαλβατζής, όχι μόνο αντιτίθεται στην ικανοποίηση του αιτήματος για την καταβολή αναδρομικών, αλλά έχει καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου, στις 3 Μάη 2010, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή βουλευτική σύνταξη, όπως δεν πρέπει να υπάρχουν έξτρα αμοιβές από τις συμμετοχές των βουλευτών στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής. Η συζήτηση της πρότασης νόμου εκκρεμεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ο Σ. Χαλβατζής κάλεσε την κυβέρνηση να την αποδεχτεί, «για να μην είμαστε μόνο λόγια».
Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ περιλαμβάνει τρία άρθρα:
  • Στο πρώτο ορίζεται ότι «καταργείται η βουλευτική σύνταξη και σταματά κάθε συνταξιοδοτική παροχή λόγω βουλευτικής θητείας».
  • Στο δεύτερο αναφέρεται ότι «ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος ο βουλευτής πριν την εκλογή του».
  • Στο τρίτο προβλέπεται ότι «ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης και τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα».
Στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου, τονίζεται ότι αφετηριακή της βάση «είναι η γενικότερη αντίληψη του Κόμματός μας για το ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα και από τη σκοπιά αυτή αντιμετωπίζει και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα της προσωπικής τους κατάστασης. Αφετηριακή μας θέση είναι ότι η εκλογή στα σώματα αυτά με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάστασή τους».
Αφορμή για δημαγωγία
Σε μια προσπάθεια να δημαγωγήσει με τη συγκεκριμένη προσφυγή και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων που αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ο Γ. Πεταλωτής ανάγνωσε χτες στους δημοσιογράφους παλιότερη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, «δεν πρέπει να επιδιώκεται η καταβολή χρημάτων σε μία περίοδο όπου μεγάλες κοινωνικές ομάδες υφίστανται έντονα οικονομικά προβλήματα».
Με άλλα λόγια, ο μόνος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί το αίτημα των πρώην βουλευτών, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην προκαλέσει τη λαϊκή αγανάκτηση, όταν έχει κατακρεουργήσει με την πολιτική της μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με δήλωσή του αναφέρει ότι το υπουργείο «δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».
Κατά της ικανοποίησης της προσφυγής τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ενώ από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου διευκρινιζόταν ότι με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 2008, αποφασίστηκε ότι οι εν ενεργεία βουλευτές δε θα πάρουν αυξήσεις που προέκυπταν από αναδρομικές αυξήσεις δικαστών.
Στα γραφεία του «Ριζοσπάστη» ο ΓΓ του Βραζιλιάνικου ΚΚ
Από τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία του «Ρ»
Τα γραφεία του «Ριζοσπάστη», στο Κρυονέρι, επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚ, Ιβάν Πινιέιρο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος του ΚΚΕ. Κατά τη συνάντηση με τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η σημασία του κομματικού Τύπου και έγινε ανταλλαγή εμπειρίας πάνω στα ζητήματα της προπαγάνδας. Εκ μέρους του «Ριζοσπάστη», ο διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Στέφανος Λουκάς, δώρισε στον ΓΓ της ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚΕ την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» με τον «Ριζοσπάστη» της Κατοχής και το επετειακό λεύκωμα που εξέδωσε ο «Ρ», με αφορμή τα 90χρονα του Κόμματος.
Βιβλιοπαρουσιάσεις
Εκδηλώσεις - συζητήσεις, με αφορμή τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «Προγραμματικά Ντοκουμέντα», «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 11 - 12 Μάρτη 1956», «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5 - 15 Φλεβάρη 1968», διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
  • Οι ΚΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά και η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, το Σάββατο 7 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Α. Σαμαράκης», στα Ταμπούρια. Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, Δρ. Πολιτικών Επιστημών και συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Μάη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μούλης, Γραμματέας της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.
  • Η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΝΟ Δυτικού Τομέα της Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου. Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
Αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι
Συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χωράφας, στο Περιστέρι (ΔΙΔΥΜΑ - είσοδος από Ιωαννίνων 44) το Σάββατο 14 Μάη στις 7 μ.μ.
Δραστηριότητες του Κόμματος
  • Τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 9.30 π.μ., σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη, θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Την Τρίτη 10 Μάη, στις 9.30 π.μ., σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Κωφεύουν τα άλλα κόμματα στην πρόταση του ΚΚΕ
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τις βουλευτικές συντάξεις και τις αναδρομικές αυξήσεις που ζητούν τέως βουλευτές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του τονίζει:
«Απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Τα άλλα κόμματα κωφεύουν, παρά και ενάντια σε όσα υποκριτικά λένε».
Σε Βερολίνο και Κολωνία
Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», διοργανώνει το Σάββατο 7 Μάη, στις 7 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Βερολίνου του ΚΚΕ, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstr. 33, 12167 Berlin-Steglitz). Θα μιλήσει ο Μανώλης Κοράκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης Γερμανίας του ΚΚΕ.
Επίσης, οι φίλοι του ΚΚΕ στην Κολωνία καλούν τους Ελληνες μετανάστες σε πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Οικονομία και Λαϊκή Εξουσία» την Κυριακή 8 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Burgerzentrum, Alte Feuerwache, Malchiorstr. 3, στην Κολωνία. Θα μιλήσει ο γραμματέας της ΝΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, Πέτρος Μεντής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου