ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

TIMH KAI ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ
Τιμή και δόξα στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής για την 67η Επέτειο της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας πραγματοποίησαν η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και το ΚΚΕ
Από την εκδήλωση στους Κορυσχάδες, προχτές Κυριακή 29.5.2011
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αντιστασιακών αγωνιστών φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έφθασαν από πολλά σημεία της χώρας, και με μαζική και δυναμική παρουσία των νεολαίων της ΚΝΕ, τίμησαν την Κυριακή 29 Μάη 2011 την 67 επέτειο της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες, όπου, το Μάη του 1943, συγκλήθηκε - μετά από εκλογές που οργάνωσε το ΕΑΜ κάτω από τη μύτη του Γερμανού κατακτητή.Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή, όπου παραβρέθηκαν, πολλά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, επίσης, ο Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καρπενησίου, ο πρώην δήμαρχος Καρπενησίου Τάκης Σερετάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Μαθιουδάκης και άλλοι, τοπικοί, παράγοντες, χαιρέτισαν:
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο σ. Βασίλης Λάππας, γραμματέας της ΝΕ Καρπενησίου του ΚΚΕ, ο οποίος απέδωσε τιμή και δόξα στους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ για τον ηρωικό αγώνα τους για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους κατακτητές ναζί και τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές. Αλλά και στο ηρωικό ΚΚΕ που προετοίμασε και καθοδήγησε αυτούς τους αγώνες. «Τιμούμε σήμερα, τόνισε στη συνέχεια, την πρώτη προσπάθεια που έγινε στη χώρα μας να οικοδομηθεί μια άλλη εξουσία, διαφορετική από όσες έχει γνωρίσει ο λαός μέχρι σήμερα. Μια εξουσία που πηγάζει από τον ίδιο το λαό με προσανατολισμό την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Και σήμερα, πρόσθεσε, η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη λύση για το λαό, είναι η μόνη επιλογή που δε θα τον προδώσει».
Από την εκδήλωση στην «Καλύβα του Στεφανή»
Ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Επετείου, στις συνθήκες που προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο και, βεβαίως, στο Ιστορικό Ψήφισμα και τις αποφάσεις που πήρε το Συμβούλιο. «Στο Ψήφισμα των Κορυσχάδων, τον καταστατικό χάρτη της αγωνιζόμενης Ελλάδας, που είναι το πιο προοδευτικό απ' όλα τα Συντάγματα που γνώρισε ο ελληνικός λαός στα 190 χρόνια του ελεύθερου πολιτικού βίου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.Στη συνέχεια, αφού κατάγγειλε τη βρώμικη επιχείρηση διαστρέβλωσης και πλαστογράφησης της αληθινής ιστορίας για να συκοφαντηθεί ο αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε να δηλητηριάζουν τα μυαλά της νεολαίας μας με ψεύδη. Τόνισε ότι οι αγωνιστές και σήμερα στέκονται στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.
Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κατάγγειλε το δήμαρχο Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη για ασέβεια απέναντι στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καθώς αρνήθηκε να υποστηρίξει την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη μεγαλύτερη οργάνωση των Αντιστασιακών αγωνιστών του ΕΑΜ, ενώ, προηγούμενα, βοήθησε να οργανωθεί η φιέστα των κυβερνητικών και των κολαούζων - απόντων από την Αντίσταση του ελληνικού λαού.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και εκπρόσωπος της ΚΝΕ, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το πένθιμο εμβατήριο και τον εθνικό ύμνο που τραγούδησε χορωδία Αντιστασιακών και στο τέλος κατατέθηκαν στεφάνια.
Στην Καλύβα του Στεφανή
Το Σάββατο 28.5.2011, το μεσημέρι, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τα τοπικά παραρτήματα πραγματοποίησαν εκδήλωση τιμής στην Καλύβα του Στεφανή, στη Μακρακώμη, απ' όπου ο Αρης Βελουχιώτης με τα παλικάρια του ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα κατά των κατακτητών. Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν πολλοί αγωνιστές και νεολαίοι, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνης και εκπρόσωπος της ΚΝΕ, ενώ η κεντρική ομιλία εκ μέρους της ΝΕ Φθιώτιδας έγινε από το σ. Χρήστο Πάσουλα.
Στην εκδήλωση τιμής, εκτός των άλλων, συμμετείχαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου